Şimdi Ara

★Sıcaklıktan Kaynaklanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri★ (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
943
Cevap
34
Favori
127.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xxmmaann

    degistirmem zarar vermesin pc ye .


    Hayır, hiçbir sorun oluşturmaz. PSU kablosunu fişten çekin, değiştirirken.
  • tamam hocam yarın ilk fırsatta deneyecegim tsk ediyorum simdiden
  • sayın @makedonn

    dizüstümde c2d 2.4ghz 4mb ön b. 800fsb işlemci var.ancak değiştirdim.önceki c2d 2.1ghz 2mb önbellek 800fsb idi.
    işlemci oyunda 85-90 dereceyi görüyor.webde gezinirken 60-70arası boşta 57-60 arası.

    eski işlemcimde de değerler yakın.boşta 52-55 derece webde 55-62 derece oyunda 80derece de.
    ben eski işlemci mevcut iken 4-5 saat starcraft 2(bütün özellikler full) oynuyordum bir problem olmuyordu.

    şimdi işlemciyi değiştirdim.ama önceki işlemcide hiç sıcaklık değerlerine bakmamıştım.yenisini takınca baktım.değerler yazılanlar gibi.
    sizce bu değerler normal mi yoksa yüksek mi?
  • Oyundayken 80 dereceyi görüyorsanız normal bunun haricinde eski sisteminizdeki değerler 90 ve üstü oyundayken bile oluyorsa pek sağlıklı değil. Harici soğutucu kullanabilirsiniz, sıcaklık değerleri 10 dereceye yakın düşer.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: makedonn

    Oyundayken 80 dereceyi görüyorsanız normal bunun haricinde eski sisteminizdeki değerler 90 ve üstü oyundayken bile oluyorsa pek sağlıklı değil. Harici soğutucu kullanabilirsiniz, sıcaklık değerleri 10 dereceye yakın düşer.


    teşekkürler.son sorular.

    peki harici soğutucuyu laptobun altına koyarken laptobun alt kapağını çıkarmalımıyım.soğuk hava direk işlemciye vursun diye.yoksa kapağı çıkarmadan soğutucuyu direk altınamı koyayım?
    nvidia gt 320m cuda 1gb paylaşımsız ddr3 128bit gpu 60derece webde 65derece oyunda.normal mi? bana düşük geldi ama?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RM36CB -- 17 Eylül 2011; 18:19:41 >
  • Sadece sogutucunun uzerine masadaymis gibi yerlestirmeniz yeterlidir.

    Evet gayet iyi 65 derece hicbir sorun olusturmaz.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: makedonn

    Sadece sogutucunun uzerine masadaymis gibi yerlestirmeniz yeterlidir.

    Evet gayet iyi 65 derece hicbir sorun olusturmaz.


    kapağı çıkarmadan pek faydası olmuyor.kapağı çıkarında 20 derece düşürebiliyor.(özel soğutucu yaptım.o yüzden 20 derece)
    yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
  • merhabalar yine ben uzun bir yazı oldu ama sıkılmadan itina ile cevaplayacağınızdan şimdiden teşekkür ederim.

    öncelikle belirtmek isterim ki laptobumun işlemcisini değiştirdim.

    eski işlemcim ; core 2 duo 2.1ghz 800fsb 2mb önbellek T6570 idi.
    yeni işlemcim ; core 2 duo 2.4ghz 800fsb 4mb önbellek T7700 oldu.

    eski işlemcimde hiç sıcaklık değerlerine bakmadığımdan yeni işlemciyi taktığım zaman işlemci sıcaklık değerlerine baktım.

    sistem boştayken sadece işlemci sıcaklığını görmek için gereken program açıkken core1 44 core2 46 dereceye kadar düşüyor.(bunların dışınca arka planda microfost antivirus,anvenced system care,wifi bağlantısı,ses programı ve windows uptade açık )

    webde dolaşırsam ve video izlersem core 1 50 core2 51 derecelere kadar çıkıyor

    oyuna girersem(crysis 2) core1 86 core2 90 dereceleri buluyor.oyun oynadığım zaman soğutucuyu koyuyorum core1 71 core 72 derecelere düşüyor

    benim asıl merak ettiğim internette o kadar araştırmama rağmen çoğu arkadaşın laptopta sistem boşta iken 35-40 webde iken 40-45 oyunda iken 50-60 arası dereceleri oluyor.bu arada bu arkadaşlar soğutucu kullanmadıklarını ifade ediyorlar.örnek olarak parcardbell tj65 gösterilebilir. c2d 2.1ghz 2mb önbellek işlemci 512mb paylaşımsız harici nvidia 310m gpu.

    ben bu değerleri coretemp , everst ultime edition , speedfan dan aldım.arkadaşların çoğu speed fan kullanmış.dolağısıyla benim webde ve oyunda sıcaklık değerleri yanında hep alev işareti var.arkadaşların sadece oyunda alev oluyor.oda 55-60 derecelerde harici soğutucusuz.

    dün birşeye dikkat ettim.sistemi boşa aldım.ve harici soğutucuyu çalıştırdım.işlemci sıcaklığı doğal olarak düşmeye başladı.44-42-41 derken 39a kadar düştü.sonrasında baktım stok fan durmaya başladı.işlemci 40derecedeyken fan tamamen durdu.harici soğutucuyu durdurdum.stok fan çalışmaya başladı.stok fanında kendi içinde ayarı var.bu ayarı ben yapmadım işlemciye göre hareket ediyor.işlemci 44-60 derece arası 1360-2400rpm lerde 60-70derece arası 2400-3600rpmlerde 70ve sonrası içinse 3600-4600rpmde çalışıyor.

    yani benim stok fanımın devreye geç girmesinden yada internetteki diğer arkadaşlar a nazaran farklı olmasından işlemci ısı değerim yüksek oluyor.ben hep bu değerlerde kullanmak zorundamıyım.(eğer oyunlarda harici soğutucu kullanmazsam aşırı ısınıyor.işlemciyi yakacam diye korkuyorum.eski işlemciyi yeni işlemci yanar diye saklıyorum.)yada bu stok fanın hız ayarlarını kendimiz ayarlayabilirmiyiz.

    fanın durduğu an;

     ★Sıcaklıktan Kaynaklanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri★




  • Merhaba,

    SpeedFan programına itibar etmeyin, oradaki alev simgesi temsili bir simgedir. Ani sıcaklık yükselişinden kaynaklı genellikle alev simgesi çıkar. Yani 30-40'a yükselse dahi öyle gösterebilir. Onun pek bir önemi yok baştan belirteyim.

    Sıcaklık değerleriniz Crysis II oyunu dışında yani oyundayken biraz yüksek ancak onun dışında gayet normal özellikle soğutucu kullanırken 70 C civarı ise çok çok iyi hiçbir şekilde kapanma vs. sorun çıkartmaz.

    Gelelim yanma konusuna işlemciler ısıya karşı en duyarlı donanım bileşenidir. Bu sebeple birçok ( Protection ) koruma sistemi geliştirilmiştir. İşlemciler belirli bir sıcaklığa ulaştığında kendini kapatır. Siz Crysis II'yi uzun bir süre normal stok fanla dahi oynayıp kapanmıyorsa bilgisayarınız her ne kadar 90C pek iyi bir değer olmasada bu iyi. Şu an tüm dizüstü bilgisayarlarda ısınma sorunları mevcuttur. İnternette gördüğünüz bazı değerler yanlış olabilir. Kişi soğutucu kullanmıyorum diyordur, kullanıyordur. Ya da soğuk bir beton zeminin üzerine koymuştur, havalanıyordur. Tabi kide en önemlisi kullandığı dizüstü bilgisayarın üretim teknolojisi yani mimarisi ısıl değerleri etkiler. Her bilgisayarın sıcaklığı aynı olmaz tabi ki. Bunun gibi örnekler vs.vs çok etkisi olur sıcaklığa. Stok fanla kullanırken dizüstü bilgisayarın altında kitap koyun, 5-7 C bir düşüş görürsünüz. Mesela o PackerdBell dizüstü 80C sıcaklığı göremeyebilir ancak sizin sisteminiz 100C 'ye kadar görebilir. Umarım anlatabilmişimdir.

    Oyundayken internette 50-60 C olarak bahsettiğiniz dizüstü bir bilgisayarla, ya kastırmayan bir oyunla ya da yukarıda bahsettiğim gibi işin içine farklı olaylar girmiş olabilir. Ben de yakın zamana kadar eski HP serisi bir dizüstü vardı. 2004 üretimi, 45C'nin üstünde hiçbir donanımını görmedim. Ki battaniye üzerinde saatlerce çalıştırdığımı bilirim. Eski dizüstü bilgisayarlarda sıcaklık sorunu şu ana göre çok daha azdır. Onun tabi farklı sebepleri ben örnek vermek için bahsettim.

    Sonuç olarak şu an bilgisayarınızda, verdiğiniz değerler doğrultusunda hiçbir sorun yok. Gayet güzel çalışıyor.

    Fan konusuna değinecek olursak fanın durup, tekrar çalışması tasarrufa yönelik bir mod olan Intel'in ''Speed-Step'' teknolojisinden kaynaklanır. Windows 7 kullanıyorsanız Güç Seçenekleri ''Yüksek Performans'' konumunu ''dengeli'' seçeneğine indirin. Bu ayar ''Dengeli'' ise;

    BIOS'a girin, BIOS'ta sekmeleri ve menüleri kurcalayın, karşınıza ''Speed-Step'' özelliği çıkabilir. Ya da ''Always Fan on AC POWER'' vb. bir seçenek gözünüze ilişebilir. Bu seçenekleri ''Disabled'' yapın. Fan tam devir çalışacaktır. Ancak şarj konumunda bu geçerlidir. Pil ile kullanımda ''Speed-Step'' otomatik olarak devreye girebilir.

    Bu önemli değil, fanın tam performans çalışması fanın ömrünüde kısaltır. Buna hiç gerek yoktur. Soğutucu kullanıyorsanız işlemci kullanıma geçtiği an yani ısınmaya başladığında onunla orantılı olarak fanda çalışır. Bu canınızı sıkmasın.

    İyi günler.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • tekrar cok tesekkur ederim.elinize saglik.
  • g46h45 modelini kullanıyorum dell'in. Isınma probleminden dolayı fan değiştiler ama sorun çözülmedi. Tekrar aradım bu sefer anakart değişecek dediler. Onu bekliyorum şimdi. Anakart değişiminden sonra soeun çözülmesse ne yapabilirim? Bu sorunu çıkartmaya devam ederse değişim talep hakkım var mı?
  • Isınma problemi ne boyutta? Bunun için aynı anakart garanti kapsamındaysa değiştirilmelidir.. Garanti kapsamında olsa dahi olsa farklı bir anakart ile değiştirilmemelidir.

    Bilgisayarın sıcaklık değerlerini buraya eklemeniz gerekli, ayrıca bu sıcaklık değerleri sistem kapanmasına yol açıyor muydu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: makedonn

    Isınma problemi ne boyutta? Bunun için aynı anakart garanti kapsamındaysa değiştirilmelidir.. Garanti kapsamında olsa dahi olsa farklı bir anakart ile değiştirilmemelidir.

    Bilgisayarın sıcaklık değerlerini buraya eklemeniz gerekli, ayrıca bu sıcaklık değerleri sistem kapanmasına yol açıyor muydu?

    Boştayken 50 derece ortalama ama yük altındayken 95 derecelerde seyrediyor. Bazen 100 derecenin üzerine çıkıyor ama sanırım o derecelerde kapanıyor. Bazen sadece film izlerken bile 90 lara çıkabiliyor. ayrıca şunu fark ettim, ısınan sadece işlemci. En ağır oyunlarda bile ekran kartı öyle aşırı derecede ısınmıyor. Sadece işlemci.
  • İşlemcinin termal pastası ve Headsink kaynaklı bir sorunu olabilir. 95 C evet, normal değil. Bunun anakartla bir alakası yok, tamamiyle havalandırmayla alakalı, bazı Notebook'larda kronik sorunlar mevcuttur. Acer, Casper gibi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: makedonn

    İşlemcinin termal pastası ve Headsink kaynaklı bir sorunu olabilir. 95 C evet, normal değil. Bunun anakartla bir alakası yok, tamamiyle havalandırmayla alakalı, bazı Notebook'larda kronik sorunlar mevcuttur. Acer, Casper gibi.

    Ben de anakartlık bir şey olduğunu düşünmüyorum ama servis değişecek dedi. Değişsinler bakalım. Şunu merak ediyorum: Eğer sorun çözülmemeye devam ederse değişim yaparlar mı?
  • Sözleşmeye bağlı olduğu gibi elbette sorunu çözmekle mükellefler. Servis bir şekilde sorunu çözmek zorunda.
  • i7 işlemcili ACER notebook'um var. Soğutucu kullandığım halde nette gezinirken 50-54-60 arasında değer seyrediyor. Normal mi acaba?
  • Boştayken bu değerleri göstermesi tam olarak bir şey ifade etmez. Yani şöyle izah edeyim. 50C boşta iken yükte 70C nin üstüne çıkmaz, ancak 50C iken 95C yükte seyredebilir, bunu bilmem gerekir. Dilerseniz ekleyin, tekrardan değerlendirelim.
  • mrb.

    e8500 işlemci var.

    core1:43 (bu 43 aşağı inmiyor sadece yukarı çıkıyor)fanla destek verdım harıcı bır fanla core2 hareketlı core1 sabit.

    core2:30 (sürekli değişiyor iniyor çıkıyor)


    acaba bi sorunmu var?
  • Hayır, çift çekirdekli işlemci olduğu için her çekirdeğin her an görevde olması beklenemez, bir çekirdeğe ihtiyaç duyan yazılımlar ya da CPU'ya az yüklenen yazılımlarda diğer çekirdek yorulmayabilir bu da ısınmasını engeller. Herhangi bir sorun yoktur.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.