Şimdi Ara

KATI MEYVE SIKACAĞI TAVSİYE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
14.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Katı meyve sıkacağı almak istiyoruz.Bu alanda birçok markanın ürünü bulunmakta ve çoğunluğu belli bir standardı yakalamış durumda.Bu yüzden hangi ürünü alacağımıza karar vermekte zorlanıyoruz.Kullanıcı yorumları bu sebeple çok daha önemli olmakta.
    Alınacak üründe istediğimiz özellikler kısaca bahsetmek gerekirse;
    1-Kolay temizlenir bir ürün olmalı(Temizliğinden dolayı meyve sıkmaya engel oluşturmamalı)
    2-Cihazda kullanılan çelik bıçakların ve süzgeçlerin paslanmaz çelikten olmalı
    3-Güvenlik kilidi veya buna benzer bir güvenliği olmalı
    4-Ürün boyutu büyük olmamalı
    5-Motor gücü sıkmada problem oluşturmamalı
    6-Besleme ağzı çok küçük olmamalı
    7-Sessiz olursa daha iyi
    8-Servis iyi olmalı
    9-Fiyat olarak max. 250 TL düşünülmektedir.

    Bu kategoride iki tip modellerin olduğunu gördük.Biri meyvelerin suyunu keserek çıkartıyor diğeri ezerek çıkartıyor.Ezerek çıkartan modeller çok hoşumuza gitsede fiyat olarak sınırın üstünde.Ancak bu ürün grubuna fiyat aralığımız da bir ürün olması halinde önceliğimiz ezerek çıkartan modeller yani slow juicer olarak bilinen cihazlar olacaktır.Tavsiyelerinizi bekliyoruz.







  • Bende katı meyve sıkacağı araştırıyorum. Aslında bakarsanız gerekliliği konusunda da emin değilim. Genelde heves edip alanlar 6 ay sonra tezgahtan kaldırıyor.

    Biraz araştırdım elektrikli küçük ev aletlerinin uzmanı olarak gördüğüm TEFAL'in XXL modeli yada kalitesine her zaman güvendiğim SIEMENS (ME 30000TR) ve BOSCH marka katı meyve sıkacakları bana daha mantıklı geliyor. Hiç bir ürününü kullanmadım ama belki MOULINEX de olabilir.

    Kesinlikle FAKİR gibi konunun uzmanı olmayan markaları tavsiye etmem. FAKİR marka blender aldım, çok gürültülüydü ve 2 senede kullanılmaz hale geldi. Diğer aklıma gelen marka PHILIPS. Ancak PHILIPS markasını da traş makineleri dışında kaliteli bulmuyorum.

    Sonuç olarak TEFAL, SIEMENS veya BOSCH derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erosmarcos -- 17 Kasım 2014; 13:07:46 >
  • Katı meyve sıkacağını daha önceleri almak istemiştik ama bir türlü hangi ürünü alacağımıza karar verememiştik.Şimdi tekrardan bakmaya başladık.Tefal marka katı meyve sıkacaklarında iyi yorumlar göremedim.Söylediğiniz markaların fiyatları da pahalı.275 tl ye Hotpoint in güzel bir cihazı var o daha iyi gibi geliyor bize.
    Ama söylediğiniz gibi marka bir ürün olması da gerekiyor gerçekten.Bir model hoşumuza gitti.Sizlerinde bu ürünlerle yorumlarınızı almak isterim.
    ARZUM AR180 MEYVİX KATI MEYVE SIKACAĞIhttp://www.teknosa.com/urunler/120100128/arzum-ar180-meyvix-kati-meyve-sikacagi#url
    Arzum AR-191 Meyvix Katı Meyve Sıkacağı http://www.istanbulbilisim.com.tr/arzum-ar-191-meyvix-kati-meyve-sikacagi-fiyati,139033.html
    Aralarında motor gücü haricinde bir fark göremiyorum.AR-180 modelinde kronik bir sorun yoksa bu modeli tercih edebiliriz.Mağazadan da bakmaya çlışacağız.Arzum katı meyve sıkacaklarında nasıldır.Kullananlardan yorum bekliyoruz.Teşekkürler.




  • homend projuicer 2701 bu makinayı kullananlar memnun gibi.
    800 W
    LCD ekranı var.
    meyve suyu sıcaklığını gösteriyor,
    motor koruması var.
    5 kademe sıkma ayarı var.
    meyve ekleme ağzı ekstra büyük(bu çok önemli yoksa meyveleri kesmek zorunda kalıyorsunuz.)

    bir araştır istersen

    %40 indirim ile 220 tl ye geliyor. kargo 4,95 tl

    almak istersen özelden indirim kodunu verebilirim.

    ben philips kullanıyorum 5 senelik makina bir sıkıntısı yok. zaten makinaların hepsi birbirine benziyor.

    1-Kolay temizlenir bir ürün olmalı(Temizliğinden dolayı meyve sıkmaya engel oluşturmamalı ) makinaların hepsi benzer şekilde olduğu için temizleme özensiz yaparsan 3-5 dakika, iyice temizlersen 5-8 dakika.
    2-Cihazda kullanılan çelik bıçakların ve süzgeçlerin paslanmaz çelikten olmalı birbirine yakın fiyatlı makinaların bıcak kalitesi de birbirine yakındır. o yüzdne ucuz olanı alma.
    3-Güvenlik kilidi veya buna benzer bir güvenliği olmalı uzun süre çalışırlarsa motorları yanar, o yüzden motor koruması olan al. (örnek homend motor sıcaklığı belli bir dereceye gelince otomatik kapatıyor)
    4-Ürün boyutu büyük olmamalı eğer 2-3 bardaktan az meyve suyu sıcaksan büyük makina alma, bir bardak sıkmak için üşenir kullanmazsın.
    5-Motor gücü sıkmada problem oluşturmamalı 800 w çok yeterli bir güç, her şeyi sıkar parçalar.
    6-Besleme ağzı çok küçük olmamalı
    7-Sessiz olursa daha iyi maalesef hepsi çok sesli çalışıyor.
    8-Servis iyi olmalı
    9-Fiyat olarak max. 250 TL düşünülmektedir.




  • unutmadan küçük makinada alırsan, her şeyi sıkamayabilir.
  • Banada şu şekil meyve sıkacağı lazım. Atıcam havucu, salatalığı öbür taraftan ümüğünü sıkıcak havuçla salatalığın :) gayet iyi bir şekilde ne kadar suyu vasa kurutcak meyvenin bu şekil bi mevye sıkacağı arıyorum. Öteki türlü kolay temizlensin sesiz falan fistan benim için önemsiz istediğimi versin yeterki bana :) Şimdiden teşekkürler tavsiye edeceklere.
  • bizde arzum ar 155 modeli var, ilk çıktığında heves edip 300küsür liraya almıştık. fakat arkadaşların dediği gibi bi süre sonra hevesin geçiyor, kim uğraşacak deyip kaldırıyorsun bi kenara. temizlemesi de biraz zor. ama dediğim model gayet iyi yapıyor işini, almayı düşünüyorsanız tavsiye ederim.
  • Teknosa ya gidip arzum ar 180 modelini inceledim.Tasarım olarak güzeldi.Alacaktık ama teşhir ürünü vardı,ellerinde başka ürün de yoktu.
    Fantom Hayat İksiri PR-2000 Meyve Sıkacağı baktım.Yorumları güzeldi.Kullanan var mı
  • bugün hiç araştırmadan philips in hb854 modelini aldım. nasıl bir alettir? bilgisi olan var mı?
  • ne kadara aldın?

    philips aldıysan sıkıntı yaşamazsın, ben 5 yıldır kullanıyorum bir sıkıntısı yok.
    ben de hr 1861 vardı, sanırım. modelinin adını tam hatırlayamadım ama 700w'lık bir şeydi.

    yalnız philipsin kıl tarafı 10 çeşit makina çıkarıyor. özellikle makinanın üzerindeki kısmı küçük yapıyor, elma falan sığmasın diye.
    1 üst model biraz daha geniş yapıyor. 100w gücü artırıyor. 150 tl pahalı satıyor.
  • austeniteman A kullanıcısına yanıt
    aldığım modeli yanlış yazmışım hr 1854 olacak. boyner de çılgın bir indirim yakaladım 59 tl ye aldım.
  • Bir Kaç Ay Sonra Kenara Atacaksınız Almayın =)
  • Slow juicer olan ürünleri seçmenizi tavsiye ederim. Vida şeklindeki ana gövdenin yavaş dönerek vitaminlere ve enzimlere zarar vermeden meyvelerin özünü çıkarır, daha fazla meyve suyu elde edilir. Yüksek hızla dönen bıçaklı meyve sıkacakları meyvelerin vitaminlerini ve enzimleri parçalar ve vitamin değerlerini çok düşürür, ayrıca yüksek hızda dönen bıçakların meyveleri kesme esnasında sürtünmeden dolayı ısınma ortaya çıkardığı için yine vitamin değerlerini düşürür.

    Slow juicer tipi meyve sıkacakları ülkemizde pek bilinmiyor maalesef, ithal edilen bir kaç marka var sadece.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teknosadan aldığım bilgiye göre Arzum AR180 katı meyve sıkacağı modeli serisinde sıkıntı varmış.
    Bir mağaza çalışanından aldığımız bilgide homend marka katı meyve sıkacaklarının türkiye den çekileceği yönünde.

    Eğer bir değişiklik olmasa Fantom Hayat İksiri PR-2000 Meyve Sıkacağı almayı düşünüyoruz.Özellikleri güzel ancak köpük ayırıcı yazmıyor.Acaba var mı yok mu?Bilgisi olan yardımcı olabilir mi?
  • Kesinlikle slow juicer tercih etmelisin. Eğer vitamin değerleri ölmemiş, gerçekten sağlıklı meyve suyu istiyorsan. Ayrıca meyve suyu değil bir çok sebzenin de gerçekten suyunu çıkartıyor ve kürler hazırlayabiliyorsun. Ben kuvings markasını aldım. Son derece memnunum. n11 den alınca puan vs de geliyor.

    sitelerinden ürünü incele bence. www.kuvingsturkiye.com

    Tabi bunun yanında başka markalarda var ancak ben fiyat/performans açısından en kaliteli bunu gördüm.
  • Arkadaşlar vazgeçin bu sevdadan. Katı meyve sıkacağı yürüyüş bandı'gillerden bir alettir. Size Kanada'ya göç eden adamın hikayesini yaşatır..olan da cebinizden giden paraya olur.

    Bir kaç defa hevesle kullanır, aaa ne güzelmiş dersiniz. Sonra bir bakarsınız kenarda köşede öylece size bakıyor kullanmaya eliniz varmaz. (Örnek : Bizim ev. 6-7 yılda 5 kere kullandığımızı hatırlamam)

    1) İçlerinde (n+5) üzeri 20 adet parça vardır.
    2) Tüm meyveleri tek tek yıkayıp kabuklarını soymak zorundasınız. Bir sürü iş. Soyduktan sonra ye gitsin, hem posası bağırsaklara faydalı.
    3) İyi soymaz ve ayıklamazsanız meyvelerin acı parçalarını da suyunuza ekler.
    4) iyi soyup yıkamak yetmez, sıkma gözüne bütün girmeyen meyveleri tek tek kesmeniz lazım.
    5) 3 bardak meyve suyu için en az 30-45 dakikanızı ayırmanız gerekir.
    6) İçindeki parçaların hemen hemen hepsi de bulaşacağı için o yorgunlukla (genellikle akşam kullanırsınız) kalkıp bütün parçaları yıkayıp durulamanız gerekir.
    7) Eğer iyi yıkamazsanız meyve artıkları o parçalara öyle bir yapışır ki,....eyvah eyvah.
    8) Yıkamak için o yüzden sıcak su kullanırsınız, çeşmeden 15 dakika boyu akacak sıcak suyu düşünün. Al sana gaz faturası !
    9) Genellikle bütün işi siz yaparsınız, ama ne kadar maharetli olduğunuzu millete göstermek için bonkörce dağıtırsınız ve size birşey kalmaz.
    10) Filtresi meyve parçaları yüzünden çabucak tıkanır ve bir türlü temizlenmez. Ancak sıcak suyla uğraşarak temizlersiniz. (Bkz. madde 7). Bir de o fırçasını kaybettiyseniz hiç şansınız yok.
    11) Çok biçimsiz, şekilsiz bir alettir, raflarda hem çok yer kaplar, hem de altına üstüne başka birşey koyamazsınız.

    Hala almak isteyen varsa hayırlı olsun. Ama aldıktan 6 ay sonra mesajıma alıntı yapmayı unutmayın olur mu?.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nokmen -- 4 Aralık 2014; 12:55:17 >




  • PHILIPS HR1855/00 Viva Collection 700 W 2 lt Katı Meyve Sıkacağını satın aldık.199 tl'ye.
    Konuda bahsettiğim özelliklerin biri hariç hepsini sağlıyor.Sessiz olursa iyi olur demiştim ,bu ürün sesi normal.Biz memnun kaldık.Alacak olanlara tavsiye ediyoruz.
    Elma ve havuç karışımı çok güzel oluyor.

    Yardımlarını esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum.




  • Bu tarz meyve sıkacaklarına çok paravermeseniz iyi olur 3-5 kullanımdan sonra bir kenara atılacak ürünler bunlar bu cihazların yerine yeni nesil meyve preslerini tercih etmenizde fayda var bütcenize göre
    Hotpoint ariston 280
    Arçelik 480
    Tefal 600 ( bazı sıkıntıları var)
    Kuvings 1000 tl fiyatlara türkiyede satılan bazı modelleri tercih edebilirsiniz.

    Ben aynı mantıkla çalışmasından dolayı ve yetkili servisinin yaygınlığından dolayı arçelik tercih ettim aşağıdaki linktede kısa bir inceleme hazırladım

    http://forum.donanimhaber.com/m_102200255/tm.htm
  • King katı meyve sıkacağı nasıl kullanan var mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Moulinex xl tavsiye edilir guzel makina 2 yildir sikintisiz kullaniyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.