Şimdi Ara

Erasmus+ İle Ücretsiz Yurtdışına Gitmek İster Misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
4
Favori
2.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Çoğunuz bilir forumda bir konu var bunla ilgili. Bende bu işi yapan bir dernekte görevliyim.
    15 Ekim (Bugün) Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü'nde Erasmus+ Bilgilendirmesi var. Tüm ücretsiz yurtdışı fırsatları hakkında bilgi alabilirsiniz, sorular sorabilirsiniz.

    Bilgilendirmeyi yapacak kişi ise Türkiye'de ilk kez Avrupa Gönüllü Hizmeti'ni yapan kişi. Yani eğer yarın müsaitseniz mutlaka katılmanızı öneririm.
    Kendimden örnek vereyim : 2 senedir gençlik çalışanıyım. 10'dan fazla ülke gezdim. Ve hiçbirinde yol yemek ve konaklamaya para vermedim. Sizlerde yararlanın diye bu bilgilendirmeyi yapıyoruz.

    Tüm bilgiler burada :
    https://www.facebook.com/events/1026153304077298/

    Ücretsizdir.







  • aykts A kullanıcısına yanıt
    Merhaba ben kısa süreli evs projesiine katıldım. Erasmus plus 30 yaş üstü insanlara da imkan sağlıyor mu?
  • Hocam olay nedir burada tam olarak? ben şu an erasmus+ ile 1 yıllık eğitim görüyorum yurt dışında ama ücretsiz falan değil sadece burs var :) proje falan daha farklı imkanlar var sanırım?
  • @forrest&jenny : Merhaba, Erasmus+ ile yetişkin programlarına katılabilirsiniz. Buraya tıklayarak yetişkin programları hakkında bilgi alabilirsiniz.Bunun haricinde genelde 8-9 gün süren gençlik değişimlerine de grup lideri olarak katılabilirsiniz çünkü grup liderlerinde herhangi bir yaş sınırı bulunmamakta.

    @İyi bir Nick Bulamadım : Türkiye'de Ulusal Ajans'ın yetkili olduğu bir kavram Erasmus+. İçerisinde onlarca program mevcut. En ünlüleri gençlik değişimleri ve evs. Gençlik değişimlerinde 8-9 gün Avrupa'nın herhangi bir ülkesinde gençler bir proje dahilinde toplanır ve çeşitli aktiviteler yapılır. Kültür geceleri vs... Konaklama, yemek ücretsizdir. Seyahat masrafları daha sonra geri ödenir. Evs ise ; avrupa gönüllü hizmeti demek. 2 haftadan 12 aya kadar dünyanın herhangi bir ülkesinde bir kurumda gönüllü olarak çalışırsın. Konaklama ve yemek ücretsizdir. Seyahat masrafları geri ödenir. Ayrıca her ay en az 80 euro olmak üzere cep harçlığı verilir sizlere.

    Gençlik alanındaki programlar hakkında bilgi almak için burayatıklayabilirsin.


    Daha detaylı bilgi isterseniz bana mesaj atabilirsiniz.
    En güncel proje duyurularını takip etmek için ;https://www.facebook.com/groups/erasmus.plus.turkey/ adresini takip edebilirsiniz.




  • hayır
  • Adam feyk hesap açıp kendi kendine konusmus şizofren galiba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aykts A kullanıcısına yanıt
    Peki Avrupa da yaşamak için ne yapmam gerekir? Hangi ülkeler çalışma ve oturum izni açısından daha kolaydır? Cevabınız benim için çok değerli. Teşekkürler.
  • 18 yaş altındayım bunun gibi olanaklarla ücretsiz yurt dışına gitmrk istiyorum. Ne gibi yerlere başvurmam gerek?

    Edit: Neden illa yardım için açılan bir konuyu baltalıyorsunuz anlamıyorum. Size faydası dokunduğu için mi? Beğenmiyorsan blokla geç kardeşim sanane. Böyle konu baltalamak istiyorsanız gidin tipim nasıl konusu baltalayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fil Yutmus Boa Yılanı -- 6 Kasım 2014; 21:15:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yav he he

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @forrest&jenny : Sana genelde insanların yaptığını söyleyeyim örnek olacaktır. Örneğin Avrupa gönüllü hizmeti diye bir olay var. 12 aya kadar gönüllü olarak kalabiliyosun bir ülkede. 12 ay gittin diyelim, 3 aydan sonra oturma izni alıyosun zaten. Daha sonra oradaki kurumla aranı iyi tutup oradaki farklı iş imkanları konusunda sana yardımcı olmalarını isteyebilirsin. Ülke farkı yok, çünkü 3 aydan fazla nerde kalırsan kolayca alabilirsin oturma izni. Hatta evs yapıp evlenen arkadaşlarım bile var. Böylelikle vatandaşlık bile alabilirsin ; bu da çalışma izni demek.


    @Cpt. Price : Normalde projeler 16-25 yaş aralığı arasında. Fakat genelde 18 sınır koyuyor projeler çünkü 18 yaş altı yurtdışına çıkış vs problem olabiliyor Türkiye için veli olmadan. Ama gidenler var, projeler denk gelirse başvurabilirsin, evs e başvuramazsın ama gençlik değişimleri tam senin için.https://www.facebook.com/groups/erasmus.plus.turkey/ adresinden en guncel proje duyurularına başvurabilirsin.




  • aykts A kullanıcısına yanıt
    Malesef ben 2 aylık EVS yapabildim ve 30 yaşını doldurduğum için yeni bir projeye de başvuramıyorum :(
  • Hocam erasmus için Avrupa Birliği ülkeleri mi var sadece yoksa isvicre ve norveç gibi ülkelere gitme imkanımızda var mı bu programla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ağır şizofreni



    Not: pm diye bir olay var...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.