Şimdi Ara

Samsung Galaxy Tab S [Ana Konu ] (145. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.916
Cevap
60
Favori
142.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 142143144145146
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • SM-T800 TAB S i ilk çıktığı zamanlarda almıştım ara ara halen kullanmaktayım 7 seneye yaklaştı cihaz haliyle pil performansı baya düştü yeni pil taktırıp gidebileceği yere kadar gitsin istiyorum. Rootla en son stabil çalışan android versiyonu ve bunu anlatan bir Kılavuz mevcut mudur ?

  • _köle_ _ kullanıcısına yanıt

    Selamlar, konunun üstünden biraz geçmiş ama az önce okuyunca yazmak istedim, başka arkadaşlara da yardımı olabilir.


    Samsung Galaxy Tab S 10.5 Wi-Fi versiyonu bende de mevcut, cihazı Eylül 2014'te satın almıştım ve halen gayet güzel çalışmakta. İki seneye öncesine kadar resmi Android 4.4.2 KitKat sürümüyle kullandım. Sonrasında Android 5.0.1 Lollipop ve birkaç ay sonra da Android 6.0.1 Marshmallow sürümlerine güncelledim. Aslında Marshmallow'dan memnundum ve öyle de kullanmaya devam etmek niyetindeydim ama resmi Android sisteminde Samsung bildiğiniz gibi birçok gereksiz uygulamayla cihazın sınırlı hafızasını doldurduğundan bana da sürekli 1 GB altına düşen bir storage kalıyordu. Uygulama ve sistem temizliği yapmaktan yorulunca artık temiz bir custom ROM kurmak zamanı geldi dedim.


    Daha önce telefonda kurup memnun kaldığım Lineage OS kurmaya karar verdim. Android 10 üzerinde çalışan Lineage OS 17.1'i kurmayı planladım. Sonra indirme sayfasında CrDroid isimli bir ROM daha olduğunu gördüm, anladığım kadarıyla benzer kaynaktan beslenen ROM'lar bunlar. Ben de CrDroid'e bir şans vermek istedim. İlk olarak o zamanki güncel sürüm olan CrDroid 6.17'yi kurduğumda cihaz çok rahatladı ve hızlandı, bir sürü hafıza alanı da kazandım. Yani tam istediğim gibi bir Android 10 cihaz oldu diye düşünüyordum ki, Google Play uygulamasında ve tarayıcıları kullanırken rasgele uygulamanın kapanıp masaüstüne döndüğünü gördüm cihazın. Bu durum hangi tarayıcıyı kullanırsam kullanayım oluyordu. Sonra diğer birçok uygulamayı kullanırken de bu durumun olduğunu gözlemledim.


    Bu haliyle cihazı kullanmak imkansız gibiydi. Lineage 17.1'de de aynı durum olacak mı diye düşünüp tekrar ilgili indirme sayfasına gittiğimde aradan geçen birkaç ay zarfında CrDroid'in de 6.22 ve sonrasında 6.25 güncellemelerinin çıktığını farkettim. Bu nedenle ilk olarak ona bir daha şans vereyim istedim ve CrDroid 6.25'e yükseltme yaptım. Şu anda iki tam gündür cihazı test etmekteyim ve herhangi bir açık uygulamayı rasgele kapatıp masaüstüne dönme durumu tekrar olmadı. Eğer ilerleyen günlerde olursa bu konuyu güncelleyip buraya yazarım. Cihaz harikulade hızlı, performanslı ve güncel oldu. Samsung S Action faresi ve Samsung Bluetooth klavyesini de ilk günden almıştım, iyi ki almışım.


    Cihaz komple bir güncel bilgisayar gibi çalışmaya devam ediyor artık. Ah şu cihazın işlemcisi de 32bit yerine 64bit olaydı, belki o zaman 10 yıl sonrasında bile güncel bir sistemle kullanırdık. Ama sanırım 32bit donanımla bir yerden sonra artık custom ROM kurma imkanımız da kalmayabilir. Aslında cihazın 32bit olmasının benim açımdan tek bir noktada sıkıntı çıkardığını söyleyebilirim; Civilization VI alıp bu tablet üzerinde deneyimlemek istedim, lakin oyun 64bit cihaz ve sistem istiyormuş, sadece orada bu problem oldu :)


    İlgili indirme sayfası: (Lineage OS 17.1 ve CrDroid 6.25 - zamanla yeni versiyonlar da buraya gelecektir)


     Samsung Galaxy Tab S [Ana Konu ]luis-builds.de
    LuisROM / LuisKERNEL / Firmware / Misc
    https://luis-builds.de/downloads/lineageos/misc/

    İlgili konu başlığı: (XDA Developers sitesinde)


     Samsung Galaxy Tab S [Ana Konu ]
     Samsung Galaxy Tab S [Ana Konu ]xda forums
    [ROM][UNOFFICIAL][10] LineageOS 17.1 for Samsung Galaxy Tab S (SM-T700, SM-T705, SM-T800, SM-T800, SM-P600)
    https://forum.xda-developers.com/t/rom-unofficial-10-lineageos-17-1-for-samsung-galaxy-tab-s-sm-t700-sm-t705-sm-t800-sm-t800-sm-p600.4270943/

    Kurulumla ilgili bilgiler ve kullanıcı yorumlarını da burada görebilirsiniz. Keyifli kullanımlar dilerim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi datura -- 17 Ocak 2022; 10:42:8 >




  • datura D kullanıcısına yanıt

    eğer memnun kalırsanız bizlere de kurulumda yardımcı olur musunuz? bu işlerden hiç anlamayan benim gibi kişiler vardır mutlaka...

  • Jimmy77 J kullanıcısına yanıt

    Tabii ki, seve seve yardımcı olurum. Buraya adımları detaylı olarak yazayım ilk fırsatta, bu önümüzdeki 10 gün biraz yoğunum, sonrasında yapayım inşaallah. Bu arada tableti de daha uzun süreli denemiş olurum CrDroid 6.25 ile.

  • datura D kullanıcısına yanıt

    gerçekten çok yararlı olur seviniriz... sonuçta tablet güzel ve iş görüyor ekranın canlılığı görüntü kalitesi falan süper ama yazılım olarak biraz eskidi sadece... güncel ve kararlı çalışan bir yazılımla bu ekonomik şartlarda bizi daha götürür gibi duruyor çünkü her şey çok zamlandı... ben tableti daha çok netflix bein sport ssport birazda sosyal medya tarzı kullanıyorum oyun hiç oynamıyorum mesela...

  • bir de bu karnaval radyo uygulaması eskiden sorunsuz çalışıyordu şimdi maalesef çalışmıyor başka arkadaşlar deneye bilir mi bende mi problem var acaba?


     Samsung Galaxy Tab S [Ana Konu ]
     Samsung Galaxy Tab S [Ana Konu ]play.google.com
    Karnaval Radyo - Google Play'de Uygulamalar
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.spectrum.media&hl=tr
  • datura D kullanıcısına yanıt

    bekliyoruz başkan. 10 günlüğüne gidip 10 ay sonra dönmeyesin ha

  • Jimmy77 J kullanıcısına yanıt

    Az önce denedim, normal şekilde açılıyor uygulama, ancak herhangi bir radyo kanalını çalmak için tıkladığımda uygulama kendisini kapatıyor. CrDroid 6.25 - Android 10 üzerinde çalışmadığını söyleyebiliriz sanırım.

  • Jimmy77 J kullanıcısına yanıt

    Her türlü götürür, gerçekten yeni bir tablete ihtiyaç yok diye düşünüyorum. Galaxy Tab S çok hızlı, güçlü, ekranı muhteşem, parlaklık ve renkler harika daha ne olsun. Güncelleyip kullanmaya devam etmek lazım.

  • CeNTiLMeN C kullanıcısına yanıt

    10 gün diye yazarken, aklımdan tam da bu geçti yalan yok, dedim şimdi ağzımızdan bir şey çıktı inşaallah unutup da aylar yıllar sonra hatırlamam. Forumda eskiyim ama çok nadiren giriyorum, işten güçten fırsat olmuyor, daha doğrusu olsa da aklıma gelmiyor. Neyse bu defa kırarız inşallah bu gidişatı :)

  • datura D kullanıcısına yanıt

    orjinal stock yazılımda da aynı şekilde dediğiniz gibi kendini kapatıyor allah allah?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jimmy77 -- 14 Ocak 2022; 17:28:35 >
  • datura D kullanıcısına yanıt

    :) o zaman başkan mahsuru yoksa, size ulaşabileceğimiz bir sosyal medya hesabını (facebook, twitter, instagram) bana pm olarak atarsanız iyi olur. ben gerekirse ilerde size hatırlatırım.

  • Jimmy77 J kullanıcısına yanıt
    Tab S cihazıma Lineage OS kurmuştum ancak lisans problemi oluyor. Netflix HD olarak çalışmıyor. Bu yüzden orjinal yazılıma geri dönmüştüm.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • FatalERROR! kullanıcısına yanıt

    CrDroid'da da netflix lisans problemi oluyor mudur ki? Lineage OS da olduysa madem, CrDroid'da da olabilir sanırım ki öyle ise bu kötü haber. Samsung Galaxy Tab S [Ana Konu ] 

  • CeNTiLMeN C kullanıcısına yanıt
    DRM info uygulaması kurup lisans durumuma bakmak lazım. Ancak farklı netflix uygulamarı ile bu lisans durumu aşılıyor diye duymuştum ama ne kadar sağlıklı olur bilmiyorum. Kullanan arkadaşlar yardımcı olursa çok iyi olur.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • datura D kullanıcısına yanıt

    teşekküler boş bir vakitte mutlaka denicem.

  • CeNTiLMeN C kullanıcısına yanıt

    Tekrar merhaba arkadaşlar,


    Hastane işlerim oldu ve süreçler biraz uzadı o nedenle dediğim gibi bu başlığa 10 gün içinde dönüş yapamadım. Halen vakitsizlik yaşıyorum ama hızlıca bu konuya cevap vereyim en azından.


    Aslında bu Netflix veya bazı başka uygulamalarda (bankacılık uygulamaları vb. gibi) lisansla ilgili problemler CrDroid yahut Lineage OS ile ilgili olmaktan çok Google'ın SafetyNet kontrol altyapısından kaynaklanıyor. Bu konuyla her root yapılmış cihazda karşılaşacaksınız, hatta bırakın root yapmayı custom bir recovery (TWRP gibi) yükleseniz de karşılaşacaksınız muhtemelen. Bu nedenle de aslında custom ROM kurulumu sonrası bazı adımlar uygulanarak Google'ın bu kontrolünü aşmanız gerekmekte. Çünkü Google kendi servislerini kullanacak cihazları kendince sertifikalandırmakta ve ve böyle o cihazlar herhangi bir lisans problemi yaşamadan servisleri ve uygulamaları kullanabilmekte. Biz cihazımızın yazılımına müdahale ettiğimizde ise aslında olan şey cihazımızın Google gözünde sertifikasız hale gelmesi. Bu nedenle dikkat ederseniz Google Play Store'da mesela Netflix arattığınızda arama sonuçlarında karşınıza sonuç bile çıkmaz, uygulamayı bulamazsınız bile. Bu durum tamamen sertifika probleminden ileri gelmektedir.


    Magisk ve bazı eklentileri yardımıyla (Zygisk seçeneğini göreceksiniz yeni versiyonda [Magisk'e entegre artık, uygulama ayarlarından aktive edilecek] ve Universal SafetyNet Fix (ayarlarda Zygisk aktive edenler Zygisk için olanı indirecek, Riru için olanı değil; Zygisk kullanmak istemeyenler onu aktive etmeyip Riru ve LSposed indirip kurarak ve ardından da XPrivacyLua app indirip kurarak oradan da bu işi yapabilirler, ki ben böyle yaptım biraz daha uzun ve zahmetli yol aslında gerek yok) neyse, bunlarla bu iş çözülüyor.


    Bu konularda detaylı İngilizce kaynaklar var ama maalesef Türkçe bir kaynak yok sanırım, o yüzden insanlar haliyle sıkıntı yaşıyor. Ben vakitsizliğimi çözdüğüm anda bununla ilgili bootloader kiliti açma, custom recovery (twrp) kurma, cihaz root etme, magisk kurulum ve ayarları, sertifika problemi çözümü konularını içeren kapsamlı bir rehber yapacağım ve bu dertlere noktayı koyacağız inşaallah.


    Sağlıcakla kalın.





  • Merhaba, Bende Tabs modelinin (SMT-807) 10.5 inch sim kartlı modeli var. bu cihazda android 6.0.1 yüklü. Haliyle birçok uygulamada sorun yaşıyorum. Buna custom rom için twrp ve rom linkleri varmdır. Şimdiden teşekkürler.

  • datura D kullanıcısına yanıt

    merhaba ne oldu tablet ile ilgili çalışmalar????????

  • Jimmy77 J kullanıcısına yanıt

    Merhaba,


    Sonunda fırsat buldum, offline olarak bir doküman hazırlıyorum; biter bitmez buradan paylaşacağım. Bütün adımları, gereken her detayıyla yazmaya çalışıyorum ki hiç root yapmamış arkadaşlarımız da cihazlarını root yapıp custom ROM yükleyebilsin ve bu güzel cihazları yıllarca daha verimli şekilde kullanabilsin.


    Buradan tekrar yazacağım ilerleyen günlerde.


    Şimdilik sağlıcakla kalın.

  • 
Sayfa: önceki 142143144145146
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.