Şimdi Ara

SSD ve HDD tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • öncelikle herkese merhaba. benim elimde lenovo z500 model notebook var. laptopta 500 gb harddisk var, ben bir adet 120 gb ssd ve bir adet 1 tb hdd almayı düşünüyorum.

    acaba laptopta mevcut olan hdd yi satma veya bir dönüştürücü yardımıyla usb ye takıp harici harddisk olarak kullanma ihtimalim varmı?

    ek olarak ssd ve hdd yi takabilmem için laptoptan cd driveri çıkarmam gerekecek. bu işlemi ben yapabilirmiyim yoksa bilen bir kişiye danışmalımıyım?

    ssd ve hdd tavsiyelerinizi veya pcnin hafızasını artırma ve hızlandırma açısından önerilerinizi bekliyorum. bütçe olarak ssd+hdd 250-300 verebilirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yan cücel -- 3 Temmuz 2014; 17:56:43 >



  • Selamlar,

    Öncelikle pcden ne beklediğinize bağlı olarak ssd alınabilir. Şahsen 400 - 500 lira ssd verilmesi taraftarı değilim. Nedenlerimden birtanesi yüksek performansı kullanmak için ya surekli veri çekmek ve göndermek lazım ki verilen paranın hakkını veresiniz. Bütçeniz ne kadar bilmiyorum. ama 40 - 80tl arası hdd kutuları satılıyor. 110 liraya 2.5 ve 3.5 hddler için direk soket yani kutu değil takılan bir cihazda gördüm vatanda gereksiz geldi ama böyle bişey alınıp 2. hdd kulanılabilir. Dilenirse cd rom iptali ile 2. hdd buraya takılabilir. Diğer yönden hdd değişimi zor sayılabilecek bir değişim değildir. Yanlış takma gibi bir olasılığınız yoktur.

    Sdd için ise f/p oranına bakarak almanızı tavsiye ederim zira performans isterseniz vereceğiniz paranın hakkını alabileceğinizden şüpeliyim.

    Kolay Gelsin..
  • Samsung 840 evo ya da pro modelleri iyi.

    Hdd olarak 2.5 1tb 5400rpm veya 500gb ssdli hdd alınabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cevabınız için teşekkür ederim hocam. bütçeyi ilk mesajda yazmıştım ssd ve hdd toplam 250-300 tl arası düşünüyorum. zaten ihtiyaç açısından bakarsak benim ssd ye 400-500 tl vermem gereksiz olur. birde ikinci olarak anladığım kadarıyla ikinci bir hdd almamı ve iki hdd yi birlikte kullanmamı tavsiye ediyorsunuz sanırım yalnız ssd yi takabilmem için başka soket kalmıyor.
    benim düşüncem 1tb bir hdd ve 120 gb ssd alıp elimdeki hdd yi usb vasıtasıyla harici harddisk olarak kullanmak. böyle birşey mümkünmüdür acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

    Samsung 840 evo ya da pro modelleri iyi.

    Hdd olarak 2.5 1tb 5400rpm veya 500gb ssdli hdd alınabilir

    hocam 500 gb ssdli hdd nasıl oluyor acaba biraz açabilirmisiniz
  • 2 hdd yi hdd kutusu alarak kullanabilirsiniz. 2. hdd yi hdd kutusana koyar usb den bağlar ve neredeyse aynı performansta çalıştırırsınız. Yada dediğim gibi cd rom iptal edilip buraya da hdd takılabilir bunlar için kit satılıyor marka ve modele göre.

    Hdd kutusu hdd yi harici hale çevirip ssd laptop içine birincil olarak takılması yerinde olacaktır.

    quote:

    Orijinalden alıntı: the zola

    cevabınız için teşekkür ederim hocam. bütçeyi ilk mesajda yazmıştım ssd ve hdd toplam 250-300 tl arası düşünüyorum. zaten ihtiyaç açısından bakarsak benim ssd ye 400-500 tl vermem gereksiz olur. birde ikinci olarak anladığım kadarıyla ikinci bir hdd almamı ve iki hdd yi birlikte kullanmamı tavsiye ediyorsunuz sanırım yalnız ssd yi takabilmem için başka soket kalmıyor.
    benim düşüncem 1tb bir hdd ve 120 gb ssd alıp elimdeki hdd yi usb vasıtasıyla harici harddisk olarak kullanmak. böyle birşey mümkünmüdür acaba?


    Hibrit hddler önermiyorum sadece çok çalışan programları kuçuk birr 8gb lik ssd ye atar ve hızlı açılmasını sağlar diğer kullanımlarda bir artısı yoktur ve geleneksel hdd performansı verir extradan 60 - 80 tl kadar cebinizden çıkar..

    Kolay Gelsin..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XemreG -- 4 Temmuz 2014; 15:07:07 >




  • Normal HDD'lerden daha hızlılar bazı yerlerde. Daha düşük SSD'nin performansa iyi bir katkısı oluyor.

    Dediğim SSD:
    http://www.vatanbilgisayar.com/25-500gb-hdd---8gb-ssd-sata-30-64mb-cache-5400rpm-notebook-sshd.html#ozellikler


    Testleri:
    http://www.storagereview.com/seagate_sshd_thin_review_gen3_500gb_st500lm000

    Testelerden göreceğin üzere, gecikme süresi normal hdd'lerden çok iyi. Aynı şekilde rast gele yazma hızı çok önemi normal kullanımda bu da çok iyi, IOps değerleri de yine en iyisi.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.