Şimdi Ara

Geniz Akıntısı - Kronik Öksürük Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler arkadaşlar. Benim sıkıntım yaklaşık 2 yıl önce ortaya çıkan ve dönem dönem, özellikle bir gribal enfeksiyon veya faranjitin ardından geniz akıntısına bağlı olarak devam eden kronik bir öksürük. Hiç sigara kullanmadım bugüne kadar öncelikle onu belirteyim. Son 9 aydır dikkatim sayesinde (ara ara deniz tuzlu sprey vs) bu konuda sorun yaşamazken son günlerde geçirdiğim hafif faranjitin ardından maalesef yeniden etkili olmaya başladı bu öksürük. Sıklığı değişmekle beraber ortalama her 3-4 dk da 2-3 kez sesli ve sert bir şekilde öksürüyorum. Şeffaf ve tükürük gibi, yapışkan bir akıntı yüzünden kaynaklanıyor bu öksürük. Burnuma çeşme suyu çektiğimde yanma hissi oluşuyor ve akıntıyla beraber kısa bir süre kesiliyor . Elimde geçen sene çekilmiş temiz bir akciğer bt'si, ve detaylı sinüs bt'si var. Ayrıca koldan yapılan basit alerji testinde herhangi bir şey çıkmadı. Avamys, aerius,antibiyotik gibi ilaçların da pek bir faydasını göremedim.

    Şu ana kadar 2 sene içinde Altıntepe Kızılay Göğüs Hastalıkları, Dahiliye, KBB ve Göztepe Eğitim Araştırma Dahiliye ve Göğüs Hastalıkları bölümlerine gittim. Akciğer BT'si, kan tahlilleri, koldan yapılan basit alerji testi, sinüs bt'si vs yapıldı ve çekildi. Öksürüğün bu geniz akıntısından kaynaklandığını bilmekle beraber bu akıntıya sebep olan şeyi, kesin alerji olup olmadığını, nasıl ve hangi ilaçlarla kesebileceğimi; ve son olarak endoskopik sinüs cerrahisi gerekir mi bunları merak ediyorum.

    Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Özellikle tavsiye edebileceğiniz muayenehaneleri-doktorları-hastaneleri veya tetkikleri bekliyorum. Bu ve buna benzer sorunlar yaşayan arkadaşların yorumları da çok yardımcı olur. Teşekkürler şimdiden







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.