Şimdi Ara

Elektronik Sigara Zararları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
17.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • .......



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1st4n6uL -- 10 Haziran 2017; 18:25:10 >



  • Elektronik sigaraların kartuş dediğimiz bölümünde herhangi bir mekanizma bulunmuyor. Bundan dolayı vücudumuza fazladan nikotin alma riski ortaya çıkıyor. Özellikle çocuklarda ve yaşlılarda fazla nikotin almak ciddi sağlık sorunlarına yol açmaktadır. Ayrıca içimize çektiğimiz buhar glikol den oluşmaktadır. Glikol sadece buhar halinde zararsızdır. Eğer fazla yada az ısıtılırsa kansorejen madde içerir ve sağlığımıza zararlı olmaktadır.

    Bir çok elektronik sigara markası üzerinde yapılan araştırmalar sonucunda kansorejen bir madde olan formole rastlandı. Bunun dışında acrolein ve acetaldehyde gibi sigarada da bulunan kanser yapıcı maddelere rastlandı. Sigaranın içinde bulunan 5000 farklı kimyasal maddelerin bir çoğu elektronik sigarada bulunmasa da içinde barındırdığı kimyasallar açısından e-sigaralarında anlatıldıkları kadar masum olmadıkları ortaya çıktı.

    2012 Atina Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre, elektronik sigaranın nefes darlığına yol açtığı kanıtlandı. Akciğerlerimize çekilen buharında, akciğerlerimizin yapısını bozduğunu ve ilerleyen zamanlar da yaptığı tahribat neticesinde nefes darlığı hastalığına neden olduğu kanıtlandı.

    Bir çok Avrupa ülkesinde olduğu gibi ülkemizde de elektronik sigara yasaklandı. Türkiye’de elektronik sigaranın yasaklanma nedeni ise gerçekten ilginç. Ülkemizde sigaraya olan bakış açısını olumlu yönde değiştireceği, sigara içmenin normalleştireceğini ve çocukların sigaraya yönelmesine neden olacağından dolayı yasaklanmıştır. Tabi bu yasaklamalarda büyük sigara markalarının ve devletinde etkisinin olduğunu söylemek gerekir.

    Sigara endüstrisi dünyanın en büyük endüstrilerinden biridir. Ülkemizde bütçe gelirlerinin %8’ini sigaradan alınan vergiler karşılamaktadır. Elektronik sigaraların yaygınlaşmasıyla devletin gelirleri ve büyük sigara üreticilerinin satışları da azalmıştır. Hal böyle olunca da yasaklama kaçınılmaz olmuştur.

    Konuyu özetlemek gerekirse, elektronik sigaranın da kendine göre zararları vardır. Reklamlarda lanse edildiği gibi hiç bir zararı olmadığı konusu doğru değildir. Sigara ile elektronik sigara arasında fark; katran ve karbonmonoksit içermemesidir. Bu durumun haricinde tamamen bir sigara similatörüdür. İçerdiği kimyasallar bakımından kansorejen maddeler içermektedir.

    Kaynak:http://www.sigaraninzararlari.net/elektronik-sigaranin-zararlari.html




  • Elektronik Sigara Gerçekten Zararlı mı?

    Son zamanlarda medyada gündeme gelen sağlık konulu elektronik sigara ürünleri ve elektronik sigara ile ilgili haber ve zararları insanların bilinç altına aslında neyin yerleştirildiği bilinci aydın kişiler tarafından anlaşılmaktadır.

    Öncelikle şu bilinmelidir ki; Elektronik Sigaralar, Bakanlığın yaptığı açıklama gibi bir özentiyi tetiklememekte zıt kutuplu olarak mevcut sigara alışkanlığını kırmaktadır. Bu doğrultuda e sigara ürünleri hitap edilen kişiler mevcut sigara kullanan kişilerdir.

    Ürünler tarafsız olarak incelendiğinde kaliteli bir malzemeden yapılmış eroll Modeli, Joyetech markası uluslar arası sertifikalara sahip olup, cihaz parçalarının tamamı ilgili testlerden geçmiş ve konu ile ilgili Joyetech firması tüm hassasiyetini ortaya koyarak, kullanım noktasında müşterilerine konunun tüm kapsamı ile birlikte aktarmaktadır.

    elektronik sigara ile ilgili hiç bir Mecra bu ürün zararsız değil demedi. Elbette Zarar Noktası Mevcuttur. Zira vücuda giren ve doğal olmayan her şey elbette zararlıdır. Peki ama zararı hangi noktada neye göre ölçülmeli?

    Sigara ile kıyaslandığında 1/100 oranında bir zararı varsa ve bırakılmak için kullanılıyorsa medyanın bu kadar çıkışı hangi sebeptendir? Bu sorumuzun cevabı ortada!

    Elektronik Sigara ile ilgili zararı ve ciddi olarak üzerinde durulması gereken nokta aslında cihaza eklenen Likitlerdir. Likitler yurt dışından yasal olmayan yollardan girdiği için bu konuda denetleme yoktur. Denetleme olmadığı için bir çok kişi bu konuda sahte likit ya da dolum likitler piyasa sürmüştür.

    Sahte ve dolum likitlerin satılması, içerisinde ne olduğunu bilmediğimiz likitlerin satışı son derece zararlı olup, kimyasal likitlerin kanserojen madde içerdiği açık şekilde bilinmektedir.

    Bu noktada müşterilerimize tüm detayları, orjinalliği ve dikkat etmesi gereken hususları tarafsız olarak aktarmanın mutluluğu içerisindeyiz. Joyetech eRoll modeli yanında hediye ettiğimiz likitler; Dekang marka 10 cc jelatinli,joyetech likit iç kısmı bandrollü şekildedir. Siyah Kafalı Likitler orjinal olup, üzerinde VG (Bitkisel) damgası vardır.

    Belirli kartellerin sigara satışlarının düşmesine karşı medyanın pofpoflanması konu başında belirlendiği gibi aydın insanların olayı nereden baktığının bir göstergesidir.

    Peki Neden ?

    Türkiye’de 23 Milyon kişi Sigara Kullanıyor.
    Bu kişi sayısının % 25’i kaçak sigara kullanıyor.
    2009 Yılı Verileri bu rakamı 19 Milyar $ olarak belirlemiştir.
    2012 Verilerine göre ise tüketilen sigara adeti 100 milyarın üzerinde
    Sigara Kartelleri, Vergiler, Sağlık Harcamaları sanırım bu terimler elektronik sigaranın ne boyutta zararlı! olduğunu gösteriyor.



    Bir Satıcı olarak değil, İnsan değerleri taşıyan bir bireyolarak, Sigaraya ve kimyasal tüm tütün mamüllerine karşı olduğumuzu bildirmek isteriz. Burada amacın sigarayı bırakmak ve sigara alışkanlığını ortadan kaldırmak için bu cihazların başarılı olduğunu görmekte ve bu doğrultuda hareket etmekteyiz.




  • Joyetech likit elektronik sigara sıvısı

    Joyetech elektronik sigaraları için özel olarak geliştirilmiş Joyetech likit elektronik sigara, plastik iğneli 20 ve 30 ml şişelerde imal edilen en kaliteli elektronik sigara likididir. Bu markanın likitleri, İtalya Roma’da imal edilmektedir. Likit kutusunun içinde kullanım kılavuzu vardır ve bu kılavuza göre hareket edilirse çok daha kaliteli buhar elde edilebilmektedir. [link=http://www.joyetecheroll.org]joyetech[/link] elektronik sigara likitlerinin fazla çeşidi olmamakla birlikte her çeşidinin çok ayrı ve güzel tatları bulunmaktır. Ayrıca bu likitlerde 0, 9 ve 16 mg olmak üzere 3 farklı nikotin miktarı vardır. Joyetech elektronik sigara likitlerinin içindeki formaldehit miktarı ise elma ve sütte bulunandan çok daha azdır. Ayrıca içinde bulunan asetaldehit miktarı a suda olandan da çok azdır. Bu nedenle insan sağlığına kesinlikle zararı yoktur denilmektedir. Joyetech elektronik sigara likidi, Jy1, Jy2, Jy3, Jy4 ve Jy5 olmak üzere 5 farklı tütün aroması formunda üretilmektedir. Elektronik sigara likidi orijinal olan kullanıldığında herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Ancak sahte ürünler kullanıldığında sağlığa zarar verilebilmektedir. Çünkü sahte elektronik sigara likitlerinde maliyetten kaçmak için dietilen glikol kullanılmaktadır. Bu maddenin sağlığa zarar verdiği tespit edilmiş, kalp krizi riskini yükselttiği ortaya çıkarılmıştır. Ayrıca bu madde bitkisel olmayan yağların içinde de bulunmaktadır.

    Elektronik Sigara Likitleri Sıvı Halinde İçilmemeli

    Joyetech elektronik sigara likidinde dietilen glikol yoktur. Bu nedenle de rahatlıkla kullanılabilmektedir. Ancak ne kadar kaliteli ve zararsız olursa olsun Joyetech likit elektronik sigara da içindeki nikotin miktarının kontrolsüz şekilde kullanılması durumunda sağlığa zarar verebilme ihtimali bulunmaktadır. Özellikle elektronik sigaraların ağız yolu ile alınması ve içilmesi son derece sakıncalıdır. Çünkü içinde az da olsa nikotin vardır ve nikotin maddesi insan sağlığına zarar verici bir maddedir. Bu nedenle likitlerin içilmemesi gereklidir. Likitlerin elektronik sigara ile birlikte buhar halinde nefes yolu ile içilmesinde sakınca yoktur ancak içilmesinin sakıncaları çoktur. Peki, elektronik sigara likitlerinin nikotin değerlerindeki dozaj nasıl ayarlanmalıdır? Bilinçsizce kullanılan nikotin değerlerinin insan sağlığına zarar verebildiği, bağımlılık yapabildiği bilinmektedir. Bu nedenlerle likitlerin içerisindeki nikotin değerleri azaltarak kullanılmalıdır. Örneğin günde 1 paket Malboro marka sigara içenlerin 11 mgdan başlaması, sonrasında da 8 mg, 6 mg ve en son 0 mg nikotin kullanması gereklidir. Günde 2 paket Malboro marka sigara içenlerin 18 mg’dan başlaması, sonrasında da sırasıyla 11 mg, 8 mg, 6 mg ve en son 0 mg nikotin seviyesine inmesi gereklidir. Dudak tiryakileri ise 0 mg nikotin seviyesindeki likitleri kullanmalıdır. Özellikle dudak tiryakilerinin daha yüksek nikotin seviyelerini kullanması, zararlı olabilmektedir.

    Kaliteli ve uygun Fiyatlı Likitler

    joyetech likitelektronik sigara içinde nikotin dışında sağlığa zararlı olduğu kanıtlanan herhangi bir madde bulunmamaktadır. Bu elektronik sigara likitlerinde propilen glikol, nikotin ve aromalarla bitkisel gliserin, nikotin ve aromalar vardır. Orijinal elektronik sigara likidi, güvenli satış merkezlerinden temin edilebilmektedir. Ayrıca Joyetech likitleri, fiyat ve sağlık bakımından avantajlıdır. Ayrıca Joyetech elektronik sigaralar da sektördeki en yüksek kaliteli atomizere sahip olan cihazlardır. Bu atemizer yapısı sayesinde doygun ve dolgun buhar tadı elde edilebilmektedir. Ayrıca Joyetech elektronik sigara modelleri uzun ömürlü yapıları ile de öne çıkmaktadır. Ayrıca Joyetech elektronik sigaraların bazı modelleri görünüş açısından da son derece zariftir. Joyetech markasının geliştirdiği elektronik sigaraları kullanılmadığı zamanlarda kutusunda şarj edilebilme avantajı da vardır. Bu da elektronik sigaranın sürekli olarak kullanılmasına imkan sağlamaktadır. Öte yandan elektronik sigara likitlerinrde su vardır ve her nefeste havaya su buharı salınmaktadır. Bu nedenle de elektronik sigaralar pasif içiciliğe neden olmamaktadır.Joyetech likit elektronik sigara sıvısı

    Joyetech elektronik sigaraları için özel olarak geliştirilmiş Joyetech likit elektronik sigara, plastik iğneli 20 ve 30 ml şişelerde imal edilen en kaliteli elektronik sigara likididir. Bu markanın likitleri, İtalya Roma’da imal edilmektedir. Likit kutusunun içinde kullanım kılavuzu vardır ve bu kılavuza göre hareket edilirse çok daha kaliteli buhar elde edilebilmektedir. Joyetech elektronik sigara likitlerinin fazla çeşidi olmamakla birlikte her çeşidinin çok ayrı ve güzel tatları bulunmaktır. Ayrıca bu likitlerde 0, 9 ve 16 mg olmak üzere 3 farklı nikotin miktarı vardır. Joyetech elektronik sigara likitlerinin içindeki formaldehit miktarı ise elma ve sütte bulunandan çok daha azdır. Ayrıca içinde bulunan asetaldehit miktarı a suda olandan da çok azdır. Bu nedenle insan sağlığına kesinlikle zararı yoktur denilmektedir. Joyetech elektronik sigara likidi, Jy1, Jy2, Jy3, Jy4 ve Jy5 olmak üzere 5 farklı tütün aroması formunda üretilmektedir. Elektronik sigara likidi orijinal olan kullanıldığında herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Ancak sahte ürünler kullanıldığında sağlığa zarar verilebilmektedir. Çünkü sahte elektronik sigara likitlerinde maliyetten kaçmak için dietilen glikol kullanılmaktadır. Bu maddenin sağlığa zarar verdiği tespit edilmiş, kalp krizi riskini yükselttiği ortaya çıkarılmıştır. Ayrıca bu madde bitkisel olmayan yağların içinde de bulunmaktadır.

    Elektronik Sigara Likitleri Sıvı Halinde İçilmemeli

    Joyetech elektronik sigara likidinde dietilen glikol yoktur. Bu nedenle de rahatlıkla kullanılabilmektedir. Ancak ne kadar kaliteli ve zararsız olursa olsun Joyetech likit elektronik sigara da içindeki nikotin miktarının kontrolsüz şekilde kullanılması durumunda sağlığa zarar verebilme ihtimali bulunmaktadır. Özellikle elektronik sigaraların ağız yolu ile alınması ve içilmesi son derece sakıncalıdır. Çünkü içinde az da olsa nikotin vardır ve nikotin maddesi insan sağlığına zarar verici bir maddedir. Bu nedenle likitlerin içilmemesi gereklidir. Likitlerin elektronik sigara ile birlikte buhar halinde nefes yolu ile içilmesinde sakınca yoktur ancak içilmesinin sakıncaları çoktur. Peki, elektronik sigara likitlerinin nikotin değerlerindeki dozaj nasıl ayarlanmalıdır? Bilinçsizce kullanılan nikotin değerlerinin insan sağlığına zarar verebildiği, bağımlılık yapabildiği bilinmektedir. Bu nedenlerle likitlerin içerisindeki nikotin değerleri azaltarak kullanılmalıdır. Örneğin günde 1 paket Malboro marka sigara içenlerin 11 mgdan başlaması, sonrasında da 8 mg, 6 mg ve en son 0 mg nikotin kullanması gereklidir. Günde 2 paket Malboro marka sigara içenlerin 18 mg’dan başlaması, sonrasında da sırasıyla 11 mg, 8 mg, 6 mg ve en son 0 mg nikotin seviyesine inmesi gereklidir. Dudak tiryakileri ise 0 mg nikotin seviyesindeki likitleri kullanmalıdır. Özellikle dudak tiryakilerinin daha yüksek nikotin seviyelerini kullanması, zararlı olabilmektedir.

    Kaliteli ve uygun Fiyatlı Likitler

    joyetech likit elektronik sigara içinde nikotin dışında sağlığa zararlı olduğu kanıtlanan herhangi bir madde bulunmamaktadır. Bu elektronik sigara likitlerinde propilen glikol, nikotin ve aromalarla bitkisel gliserin, nikotin ve aromalar vardır. Orijinal elektronik sigara likidi, güvenli satış merkezlerinden temin edilebilmektedir. Ayrıca Joyetech likitleri, fiyat ve sağlık bakımından avantajlıdır. Ayrıca Joyetech elektronik sigaralar da sektördeki en yüksek kaliteli atomizere sahip olan cihazlardır. Bu atemizer yapısı sayesinde doygun ve dolgun buhar tadı elde edilebilmektedir. Ayrıca Joyetech elektronik sigara modelleri uzun ömürlü yapıları ile de öne çıkmaktadır. Ayrıca Joyetech elektronik sigaraların bazı modelleri görünüş açısından da son derece zariftir. Joyetech markasının geliştirdiği elektronik sigaraları kullanılmadığı zamanlarda kutusunda şarj edilebilme avantajı da vardır. Bu da elektronik sigaranın sürekli olarak kullanılmasına imkan sağlamaktadır. Öte yandan elektronik sigara likitlerinrde su vardır ve her nefeste havaya su buharı salınmaktadır. Bu nedenle de elektronik sigaralar pasif içiciliğe neden olmamaktadır.
    http://www.joyetecheroll.org/




  • Joyetech Türkiye Elektronik Sigaralar ve E-Likit Satışı

    Elektronik Sigara Zararları


    Joyetech Türkiye, elektronik sigara sektörüne 2009 yılında giriş yapmış ve günümüzde kadar bu sektörde öncü ve güvenilir
    elektronik sigaracı olarak devam etmiştir. Elektronik sigara, esigara, e-likit, aksesuar ve parçalarını, en büyük avrupa
    distribütörleri aracılığı ile %100 orjinal ürünler olarak Türkiye çapında tüm müşterilerimize sunmaktayız. Firmamız bünyesinde
    joyetech, kangertech, jwell, eleaf, aspire, smoktech, delirium, ovale, five pawns, eliquid france, one hit wonder, cosmic fog,
    liqua, dekang, e-cig, hexocell markalarına ait e-sigara, e-likit, yedek parça ve aksesuarları toptan ve perakende olarak satışa
    sunulmuştur.

    Elektronik sigara kullanımındaki en önemli faktör, doğru ürünü seçmektir. Satın almış olduğunuz ürünün, orjinal olmasına,
    seçmiş olduğunuz ürünün size uygunluğuna, e-likit ürünlerinin, son kullanma tarihlerine ve sağlık sertifikalarına çok dikkat
    edilmelidir.

    Elektronik sigaralar, sigara alternatifi olarak ve bırakmada yardımcı unsur olarak görülmektedir. Yurt dışı önemli sağlık
    otoriteleri tarafından, gerçek sigaradan %95 oranında daha az zararlı olarak nitelendirilmektedir. Joyetech Türkiye olarak
    birebir edinmiş olduğumuz tecrübelerde bu durumu onaylamaktadır. Müşterilerimizin arasında bir çok sağlık personeli bulunmaktadır.

    Satış kanallarımız web sayfamız ve istanbul mağazamızdır. Ürünlerimizi birebir görerek alabilirsiniz.


    Web:http://www.joyetechtr.com - E-Mail: bilgi@joyetechtr.com - Tel: (532) 552 52 14 - (555) 218 17 17




  • Merhaba Arkadaşlar.

    Buhar Abi Whatsapp Oluşumumuz İçin Artık Özel Mesaj Yolu İle Numara Yazıp Beklemenize Gerek Yok. Kolaylık Olması Açısından Aşşağıda Vereceğim Link'e Mobil Cihazınız İle Tıklayıp Anında Grup'a Dahil Olabiliyorsunuz.

    Tüm Buhardaşlarımızı Bekliyoruz.

    İyi Eğlenceler.

    Link :https://chat.whatsapp.com/5O2z0jZtvWJD1yJoh10gIr
  • Elektronik sigara hakkında güzel bir belgesel var burada da bakabilirsiniz.
    https://vimeo.com/203023052

    elektronik sigara zararlı mı ?
    kaynak:http://www.tekno4.com/populer-kultur/elektronik-sigara-zararli-mi-iste-bilimsel-arastirmasi.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aGeneL -- 12 Şubat 2017; 18:33:39 >




  • arkadaşlar bırakın en kesin ve sağlıklı yöntem budur. normal sigara öldürüyor fakat elektronik sigarada tehlikeli olmaya başladı . son zamanlarda sizde tv de yada sosyal medya da mutlaka denk gelmişsinizdir bu cihazlar yüksek ısı sebebiyle palıyor ve patlayınca kulanıcısına ciddi zarar veriyor.

    https://www.youtube.com/watch?v=BxoyFoi94uc

    https://www.youtube.com/watch?v=ymgZsyGNlus

    yukarıdaki linklerden izleyebilirsiniz. Bu tarz olayı yaşayanlardan biride benim cebimde patladı ve cildimde ciddi yanıklar oluştu. O olaydan sonrahttp://www.birakabilirsin.org bu siteye girdim ve ciddi anlamda destek aldım. zor değil arkadaşlar bırakmak ve canımız hiç bir şeyden önemli değil!




  • sanyo pil kullanilirmi acil cevap verebilirmisiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektronik Sigara Zararlı Mıdır? Zararları Nelerdir?
    Elektronik sigara kullanmaya yeni başlayacak olan hemen herkesin aklında aynı bu soru vardır. Elektronik sigaralar sadece Türkiye için değil tüm dünya ülkeleri için yeni bir kavram olduğundan bu soru hemen herkesin aklındadır. Bu durum, elektronik sigaralarla ilgili araştırmaların çoğalmasına neden olmuştur. Dünyanın dört bir yanında uzmanlar elektronik sigaranın zararlı olup olmadığını, zararlıysa da zararlarının neler olduğunu araştırmaktadırlar. Gerçekten elektronik sigara zararlı mıdır? Zararları nelerdir?

    https://elektroniksigaravadisi.com/blog/elektronik-sigara-zararli-mi

    Elektronik Sigaranın Tarihçesi
    Elektronik sigara ilk olarak 2008 Yılında ortaya çıktı. Çinli bir eczacı tarafından 2008 yılından beri üretilip satılan elektronik sigaranın ilk mucidi ise Herbert A. Gilbert’tır. 1963 yılında patenti alınan elektronik sigaralar o yıllarda popüler olamadı belki ama geçtiğimiz senelerde özellikle sigarayı bırakmak isteyen pek çok kişi tarafından kullanılmak istendi. 1967 yılında seri olarak üretilme girişimlerinin artından Herbert A. Gilbert tarafından başlatılan girişim ne yazık ki sonuçlanmadı ve elektronik sigara projesi uzun bir süre rafa kaldırıldı.
    Daha sonra Çinli Eczacı Hon Lik tarafından propilen gliserol üzerinde yapılan araştırmalar sonucunda bugün bildğimiz anlamda ilk elektronik sigaralar ortaya çıkmış oldu. Zaten elektronik sigaraların hemen hepsi Çin Malıdır. Elektronik sigaranın çinde üretildiğini düşünürsek buna çok şaşırmamak gerekir.

    Elektronik Sigara Zararlı Mı?
    Elektronik sigara çeşitleri zararlıdır. Buna rağmen elektronik sigarayı normal sigara karşısında daha sağlıklı yapan şey elektronik sigaranın zararlı olmasına karşın normal sigaradan çok daha az zararlı kimysal içermesidir. İşte bu gerçek elektronik sigarayı normal sigaradan daha sağlıklı yapmaktadır. Aslında sadece normal sigara değil nargile gibi tütün ürünleri karşısında da elektronik sigaranın daha sağlıklı olduğu söylenebilir.
    Elektronik sigara üzerinde farklı ülkelerden pek çok bilim adamı çalışmalar sürdürmektedir. Bu ülkelerin başında İngiltere Gelmektedir. Elektronik sigara ile ilgili son araştırma da İngilterede yapılmıştır ve araştırma sonuçları elektronik sigaranın normal sigaraya karşı çok ama çok daha az zararlı olduğunu göstermiştir.
    Elektronik sigaralarla ilgili araştırma yapan bir başka kurum da American Lung Assosication’dır. Amerikan Akciğer Derneği, yayınladığı makalede elektronik sigaranın insanların sigarayı bırakmasında etkili olsa da temelde bir tütün ürünü olduğunu iddia etmiştir.

    Yapılan araştırmalar elektronik sigaranın normal tütün ürünleri kadar zararlı olmadığını göstermiştir. Üstelik elektronik sigara tüm dünyada ve ülkemizde sigarayı bırakmak isteyen on binlerce insanın umudu haline gelmiştir.
    Yapılan klinik araştırmalar elektronik sigaraların tütün ürünlerini bıraktırmada etkin rol oynadığını göstermiştir. Tüm bu araştırma sonuçları, elektronik sigaraların temelde insan sağlığına zararlı olsa da tütün ürünleri kadar insana zarar vermediğini ortaya koyar.

    Elektronik sigaranın zararları dünya medyasının yeni tanıdığı ürünlerin bilinçsiz olarak kullanılmasından ileri gelir. Eğer elektronik sigarayı ağzınızdan düşürmezseniz, tavsiye edilen oranın üstüne çıkarsanız ve elektronik sigara ile normal sigarayı birlikte kullanmak gibi hataya düşerseniz elektronik sigaraların faydalı olduğunu da iddia edemezsiniz.
    Ancak elektronik nargile tavsiye edilen biçimde kullanırsanız bu cihazların ve kullandığınız elektronik sigarala likitlerinin faydalarını görebilirsiniz. Elektronik sigaralarda tavsiye edilen kullanım şekli kullandığınız sigara markasına göre değişmektedir. Önce 6 veya 9 mg nikotin ile başlanır ve ardından bu nikotin seviyesi giderek düşürülür. Bu da sigarayı bırakır bırakmaz ortaya çıkan belirtileri en aza indirir. Nikotin yoksunluğu sonucu karşınıza çıkan baş ağırısı, baş dönmesi, kilo alma gibi yan etkilerin etkisini elektronik sigara ile en aza indirmeniz mümkündür. Elektronik sigara kullanın ve nikotin seviyesini son olarak sıfıra indirerek sigarayla olan bağınıza bir son verin.

    https://elektroniksigaravadisi.com/blog/elektronik-sigara-zararli-mi




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.