Şimdi Ara

Razer Onza / Tournament Edition Gamepad ( İnceleme ve Kullanıcı Görüşleri )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
2
Favori
6.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  Razer Onza / Tournament Edition Gamepad ( İnceleme ve Kullanıcı Görüşleri )


    Merhaba arkadaşlar :)

    F710 dan sonra bir süre gamepad kullanmadım. En son Fifa 12 online oynamamla birlikte kendimi gamepad incelemelerine bakarken buldum. Aklımda öncelik olarak xbox 360 controller almak vardı fakat sonradan Razer markasına olan güvenimle Razer Onza TE yi almaya karar verdim. Yabancı sitelerde birçok inceleme olmasına rağmen ülkemizde bir tane bile adam akıllı inceleme göremeyince biraz şaşırdım açıkcası. Ülkemizde Razer ürünleri kulllanan çok kişi var fakat piyasada xbox controller gamepad gibi kaliteli bir ürün olunca sanırım pek Onza'yı alan veya inceleyen olmamış. Bu başlığı açmamdaki amaçta kullananların ve kendi görüşlerimle almayı düşünenlere küçük bir rehber olmak. F710, F510, XBOX controller ın konusu varda Onza'nın niye olmasın dedim kısacası..

    Kısaca özelliklerinden bahsedersek ( sahip olduğum Tournament Edition versiyonu ):

    1) Wired Kablolu : Kumaş yapısı herzamanki Razer kalitesinde. ( 4.5 metre kabloyuda kablosuzdan sayabiliriz aslında )

    2) Arka ışıklandırma : X Y A B tuşlarının aydınlatma desteği var ve gerçekten işe yarar bir aydınlatma diyebilirim. Kaç kişi oynarken tuşa bakar bilmiyorum ama yinede güzel bir özellik.

    3) Hassasiyeti ayarlanabilir analog : Buda işe yarar bi özellik. Sadece bir iki kademe değil döndürerek istediğin hassasiyete getirebiliyorsun. Çok mu önemli derseniz, gamepad biraz fpslere özel bir versiyon gibi olduğundan kişiye göre önemi değişebilir. Ben genelde kendi oyun tarzıma göre ayarladım ve hep aynı ayarda kullanıyorum diyebilirim.

    4) Fazladan RM ve LM Front butonları : Fotoğraflardada gördüğünüz gibi fazladan 2 tane daha tuşa sahip. Buda kullanıldığı zaman güzel bir özellik denebilir. Benim şuana kadar pek işime yaramadı diyebilirim.

    5) Led arka panel : İki tane küçük tuş bulunuyor burada. Gamepadi alalı çok olmadı ve ben hala tam olarak ne işe yarıyor anlamadım. Fakat birden fazla tuş atanıyor sanırsam.

    6) 2.5 mm jack : Razerın bazı kulaklıklarında bu özellik destekleniyor. direk Gamepade takabiliyorsunuz. Gerekli veya önemli bir özellik denilemez.

    7) Ayrık D-Pad : Bu özellikte daha çok FPS oyunları için diye düşünüyorum. İnternette okuduğum birkaç incelemede dövüş oyunlarında dezavantaj olduğu söyleniyor. Pek oynadığım söylenemez bu yüzden yorum yapamıyorum


     Razer Onza / Tournament Edition Gamepad ( İnceleme ve Kullanıcı Görüşleri )


    Ağırlık ve ele oturma

    İyi bir ergonomisi var gamepadin. Arka tarafı parmaklarınızı kesinlikle kısıtlamıyor. Bu konuda F710 veya ( gördüğüm kadarıyla ) kablosuz xbox controllerdan daha iyi.

    Gamepadin ağırlık düzeyi gayet iyi seviyede. Ne hafif ne ağır. Kablolu olmasının avantajı da diyebiliriz. ( 249 gram - xbox wireless 300 gram )

    Malzeme kalitesi

    Kaliteli ve eli tutan bir malzemeye sahip. Bu noktada nasıl anlatacağımı bilemiyorum fakat ne pürüzlü nede kaygan diyebilirim. Aynı zamanda tırnakla zor çizilecek cinsten.

    X Y A B butonları değişik bir yapıya sahip. Yüzey olarak normaller fakat basarken çıkan ses kesinlikle Razer mambadaki mouse klikleriyle aynı. Basarken zorlanma yok aksine çok da rahat.

    Tetik tuşları

    Logitech in F serisindeki en büyük sorun çok şükür Onzada yok. Tam ideal sertlikle olmuş triggerlar. Adı gibide tetiğe benzer bir estetiği var diyebilirim.

    Titreşim Motorları

    Bu konuda nedense pek bir şey yazılmamış kendi tanıtım sitesinde de fakat gerektiği kadar bir titreşimi var. Ne abartı derecede ne de hiç yok diyeyim. Assassins's Creed serisinde ve Fifa da denediğim kadarıyla bence iyi seviyedeler.

     Razer Onza / Tournament Edition Gamepad ( İnceleme ve Kullanıcı Görüşleri )


    Özellikleri ve görünüşü hakkında bunları aktarabilirim sizlere. Onun dışında bir diğer konuda fiyatı ve alınabilirliği.

    Bana göre fiyatı konusunda bir haksızlık var bu gamepad de. Razer gibi markaları malesef getirirken firmalar üstüne fazla fiyat koyuyor. Ben 146 tl gibi bir fiyata Sanalmarketim' den aldım ve sizlerede tavsiye ederim. Aral Game 160 dan satıyor. Bir de TE olmayan versiyonlar var. Kesinlikle 10 liralık farka değer Tournament Editionlar. Sakın gidip normal versiyon almayın derim.

    Bu arada tekrar belirteyim yurtdışı fiyatı 50 usd. xbox 360 for pc'nin ise TR fiyatı bile 100 tl. Eğer aradaki fiyat farkı çok ben o kadar veremiyorum diyorsanız bir şey diyemem. Fakat ben Onza TE alırım derseniz farkları zaten ortada karar sizin derim.

    Anolog hassasiyeti, fazla tuşlar, makro, malzeme kalitesi, D-pad gibi farklar varki ben 50 lira fazla verdiğime memnunum. Tek sıkıntı ( belkide avantaj sayılabilecek ) kablolu olmasıdır. Veri kaybının az olması veya kablosuz gamepadlerle yaşadığınız sorunlar sizi bunalttıysa bu bir avantaj sayılabilir fakat illa ki kablosuz olacak diyorsanız kesinlikle xbox controller alın.

    Son olarak bu gamepad FPS / TPS oyunlar ağırlıklı tasarlanmış bir gamepad. Eğer ben fifamı oynarım başkada bir şey oynamam diyorsanız Onza alın demem. Ama her tür oyunuda oynarsınız sıkıntı olmadan.


    Benim gibi kullananlar veya almak isteyenler olursa konuda birbirimize yardım ederiz diye açtığım bu konuyu daha sonra kendi çektiğim fotoğraflarla süslemeyi düşünüyorum.

    Not : Fotoğraflarda anologlar küçük gözüküyor fakat 1.8 cm ve xbox controller ile aynı. Bu konuda sıkıntı yok.


    SIKÇA SORULABİLECEK SORULAR

    1) En ucuz nereden alabilirim
    Cevap : TR de Sanalmarketimden alabilirsiniz. Eğer amazondan alabilirim diyorsanız ( bu konuda pek bilgim yok ) etiket fiyatı 50 usd den alırsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayrton Senna -- 28 Ağustos 2012; 0:16:40 >







  • Çok güzel inceleme olmuş.Kullanma fırsatım olmuştu gerçekten 10 numara gamepad.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ScAnMaN

    Çok güzel inceleme olmuş.Kullanma fırsatım olmuştu gerçekten 10 numara gamepad.

    Teşekkür ederim :) alırken senle çok konuşmuştuk.

    Bana görede gerçekten 10 numara bir gamepad. Pek kullanılmamasının sebebi fiyatı ve piyasda xbox controller gibi bir gamepad olmasıdır.

    Bu arada pmden soranlar oldu buradan da yazayım

    Xinput destekliyor ve gamepadi xbox controller olarak algılıyor bilgisayar. Bu yüzden hiçbir ayara gerek olmadan kullanabilirsiniz oyunlarda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayrton Senna -- 28 Ağustos 2012; 22:07:57 >
  • Acayip.. Forumda en az 2-3 kişi görmüştüm kullanan. Demekki pek ilgi yok Onzaya
  • Ben PC'de xbox gamepad kullanıyorum ancak ne pc'de ne de destekleyen oyunlarda stick'in hassasiyet ayarı yok, bunda ayarlanabilir hassasiyet ayarı var demişsiniz, acaba o stickin fiziki olarak ayarlanan hassasiyet ayarı yazılımsal olarak ayarlanabilen hassasiyet ayarının yerini tutuyor mu, bunun cevabı alıp almama kararımı etkileyecek, objektif olursanız sevinirim. Bir fps oyuncusu olarak elimin alıştığı bir hız var, istediğim anda hemen sağ sola dönebilmeliyim, şu an 90 derece sağ sola dönmem 0,5-0,7sn sürüyor :(

    Ek: Düğmelerin yerlerini değiştirmek, düğmeleri aktif pasif hale getirmek için gamepad ile bir yazılım cd'si geliyor mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrBeyaz -- 5 Eylül 2012; 11:00:13 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: p_r_o_t

    Ben PC'de xbox gamepad kullanıyorum ancak ne pc'de ne de destekleyen oyunlarda stick'in hassasiyet ayarı yok, bunda ayarlanabilir hassasiyet ayarı var demişsiniz, acaba o stickin fiziki olarak ayarlanan hassasiyet ayarı yazılımsal olarak ayarlanabilen hassasiyet ayarının yerini tutuyor mu, bunun cevabı alıp almama kararımı etkileyecek, objektif olursanız sevinirim. Bir fps oyuncusu olarak elimin alıştığı bir hız var, istediğim anda hemen sağ sola dönebilmeliyim, şu an 90 derece sağ sola dönmem 0,5-0,7sn sürüyor :(

    Ek: Düğmelerin yerlerini değiştirmek, düğmeleri aktif pasif hale getirmek için gamepad ile bir yazılım cd'si geliyor mu?

    Öncelikle gamepadin yazılımsal desteği yok. En azından cd falan gelmiyor yanında. Butonu iptal etmek isterseniz oyundan veya emulator ile iptal edersiniz ancak.

    Hassasiyet olayına gelirsek. Bunu dpi olarak düşünmemek lazım. Amaç analoğu en rahat şekilde hareket ettirecek sertliğe getirmek. Eğer elinizde sniper varsa ve analogun daha zor hareket edip kontrolü arttırmak istersen sertliği arttırabilirsin. Veya daha hızlı hamleler yapmak istiyorsan anologu en yumuşak hale getirip zorlanmadan sağa sola götürebilirsin imleci. Senin amacın çok kısa sürede sağa sola dönmek ise onu anca oyundaki hassasiyet ayarı ile yaparsın.

    Son olarak objektif olarak diyeceğim şudur ki eğer cidden fps oyuncusu isen bu gamepadi denemelisin. Tamamen fps oyuncuları düşünülmüş diyebilirim. Ben fpsleri genelde mouse ile oynamama rağmen arada bir elime alıp deniyorum. Bana göre bir diğer artıları da çok iyi bir ergonomisi var , kablo çok uzun sizi kısıtlamıyor ve ağır değil.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Cevabın için teşekkür ederim, peki emulatörle dpi ile oynamam mümkün mü, bu konuda bir bilgin var mı?

    Not:Siparişi verdim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: p_r_o_t

    Cevabın için teşekkür ederim, peki emulatörle dpi ile oynamam mümkün mü, bu konuda bir bilgin var mı?

    Not:Siparişi verdim.

    Bildiğim kadarıyla yok. Hayırlı olsun artık konuda senide görmek isterim . görüşlerini paylaşırsın alacaklara rehber olmak amacıyla
  • quote:

    Orijinalden alıntı: p_r_o_t



    Gamepad geldi mi ? eline ulaşınca yorumlarını bekliyorum FPS oyuncuları için özellikle.
  • Aynı gamepadle çok güzel Skyrim oynadım. Ama BF3, MW3 gibi FPS oyunları oynamayı düşünemiyorum bile.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hitokiri_johndoesai

    Aynı gamepadle çok güzel Skyrim oynadım. Ama BF3, MW3 gibi FPS oyunları oynamayı düşünemiyorum bile.

    PC için doğrudur fakat xbox da FPS oynayanlar için bir nimet denebilir.

    Ben bile Homefrontu bitirdim Onza ile + Multi de denedim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mnf.trb

    quote:

    Orijinalden alıntı: hitokiri_johndoesai

    Aynı gamepadle çok güzel Skyrim oynadım. Ama BF3, MW3 gibi FPS oyunları oynamayı düşünemiyorum bile.

    PC için doğrudur fakat xbox da FPS oynayanlar için bir nimet denebilir.

    Ben bile Homefrontu bitirdim Onza ile + Multi de denedim.

    Konsol için FPS oyunlarda Aim Help (Auto Aim?) oluyor; o yüzden nispeten katlanılabilir oluyor. Ama PC oyunlarında biz buna Aimbot diyoruz.




  • 2. el satan varmı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hulusi

    2. el satan varmı?

    Vardı geçenlerde TIKLA
  • Up

    Birkac ay kullandiktan sonra tekrar izlenimlerimi aktarmak istiyorum :) yakin zamanda guncellenecektir

    Ayrica pm den bana soru sorup gamepadi alanlar oldu. Beni duyuyorlarsa onlarin da goruslerini beklerim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ErenOlca

    quote:

    Orijinalden alıntı: mnf.trb

    Up

    Birkac ay kullandiktan sonra tekrar izlenimlerimi aktarmak istiyorum :) yakin zamanda guncellenecektir

    Ayrica pm den bana soru sorup gamepadi alanlar oldu. Beni duyuyorlarsa onlarin da goruslerini beklerim :)

    http://www.sanalmarketim.com/urun/44b32bdb3edee42e4ab5c2eb914089ad/RAZER-Onza-Tournament-Edition-%28XBOX-360-PC%29-Gamepad

    http://www.sanalmarketim.com/urun/5e399018592e158ad6594c6661a2d4d3/RAZER-Onza-Xbox-360---PC-Gamepad-

    hocam bu 2 modelin farkı ne acaba birde xbox360 controller kullandınızmı yada satan bi yer biliyomusunuz logitech bozmaktan gına geldi birde istediğim kadar hassas değil analoglar sanki fifada istediğim verimi alamıyorum bu konuda razer beni tatmin edermi acaba birde ellerim çok terliyor logitech kol kayıyor bunun yüzeyindede aynı problemi yaşarmıyım

    biri tournament edition. farki analog hassasiyetinin ayarlanmasi. kesinlikle alacaksaniz tournament edition alin.

    xbox 360 controller syd bilisimde satiliyor.

    razer onza yuzeyi ve ergonomisinden tam puan alir denebilir. yuzeyi kesinlikle kaymiyor elden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • var. ufak bi google arastirmasi ile bulabilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu kol ps3 te çalışıyor mu acaba?
    xbox360ın aksine ps3 gamepad tanımada daha özgür, birçok pc kolu sorunsuz çalışıyor ma "xinput"lular çalışmıyor.xbox360da çalşan bir kolun ps3te çalışması tahminimce zor ama çalışıyorsa ps3/xbox/pc de kullanmak için alırım ;)

    ps3te deneme imkanınız yoksa en azından pc de dener misiniz? bağlandığında xinput mu yoksa directinput olarak mı çalışıyor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yavuzdesign

    bu kol ps3 te çalışıyor mu acaba?
    xbox360ın aksine ps3 gamepad tanımada daha özgür, birçok pc kolu sorunsuz çalışıyor ma "xinput"lular çalışmıyor.xbox360da çalşan bir kolun ps3te çalışması tahminimce zor ama çalışıyorsa ps3/xbox/pc de kullanmak için alırım ;)

    ps3te deneme imkanınız yoksa en azından pc de dener misiniz? bağlandığında xinput mu yoksa directinput olarak mı çalışıyor?


    Zaten pcde kullaniyorum ve Xinput calisiyor :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sadece xinput özelliği varsa bu demek oluyorki ps3te kullanamayacağım...
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.