Şimdi Ara

baymak kombi arıza (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
340
Cevap
22
Favori
337.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: *ceneviz*

    Bugün bulunduğum bölge servisi aradım sorunumu anlattım. Cevabı bazen kombi takılabiliyormuş. İki anahtar arasına yani ısnma ve sıcak su ayar anahtarlarının tam ortasına tatlı bir darbe yapmam gerektiğini ve düzeleceğini söyledi. Aynen dediğini yaptım kombi eski rutin haline döndü.

    Alıntıları Göster
    Kardeş Allah razı olsun 2019 , sabah kombi sapıtmıştı, tüm ışıklar yanıp sönüyordu. Dediğin gibi yaptım 3. yumrukta düzeldi.. :)
  • Arkadaşlar Luna 5 kombim var. Yaz moduna alıyorum. Ama bu bi süre sonra (yaklaşık birkaç saat bazen yarım gün) tekrar kaloriferleri yakıyor. Yani yaz modunda kış moduna geçiren bir özelliği falan mı var bu aletin yoksa arızalı mı?
  • Baymak energy 310 fi kombım epeydır kullanmıyordum kıslıkda bır sorun yok yazlık modda sıcak su alırken bır sorun yok suyu kapadınmı bır ses cıkıyor ve 60 ısıgı yanıyor su sevıyesı normal sorun nedır..
  • OemParca O kullanıcısına yanıt

    merhaba, üzerinden çok zaman geçmiş ama bu sorunu halledebildiniz mi acaba?


    aynı modelde benzer sorunla karşılaştık.

  • Kusura bakmayın geç cevap için, 1 yıl öncesinde kombiyi değiştirdim. Sorunu aşağıdaki video ile çözmüştüm. Eğer yedek parçalara ihtiyacınız olursa özelden ulaşabilirsiniz. Eski model olduğu için kışlık bakımlari için yedek parçaları epey stoklamıştım.





  • OemParca O kullanıcısına yanıt

    Merhaba, sizde sorun farklı yerdeymiş. Ben fan rulmanlarını değiştirerek çözdüm.


    Destek için teşekkürler.

  • Kombi markam baymak baxi eco 240 fi.
    Sorunum şöyle kombide yaz modunda sürekli ortadaki kırmızı ışık yanıp sönüyor yavaşça ama musluk suyunu sorunsuz ısıtıyor. Kış modunda ise çalışıyor ancak kafasına göre bazen günde 3 kere bazen 4 günde bir çalışmayı durduruyor ve yine ortadaki kırmızı ışık bu sefer hızlı hızlı yanıp sönüyor ve petekler soğuyor bu arada. Reset atınca çalışmaya devam ediyor. Sorun nerde olabilir?
    Elim yatkındır bakımı kendim yapıyorum. Ntc yi değiştim ama hala ara ara durmaya devam ediyor kombi. Prosestatla alakalı olabilir mi? Tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum.
  • Basınçlar ne alemde? basın ölçümü dijital mi cihazda? baca gazı çıkışı da konu olablir.


    Hiç arıza kodu vermiyor mu? yanan ışığın yanma periyodu özelliği de fikir verebilir eğer arıza kodu yoksa.

  • karafetva K kullanıcısına yanıt

    Basınçla ilgili sıkıntı yok. 1.5-2 bar arası yapıyorum düşmüyor. Basınç ölçümü dijital değil analog. Dijital ekranı olmadığı için hata kodu görünmüyor. Sadece kırmızı ışık uyarısı var. Dediğim gibi bazen 4 gün sorunsuz çalışırken bazen günde 3-4 defa duruyor kombi.

  • Arkadaşlar bir akrabamda Baymak Baxi 240 Fi kombi var. Şu an onlarda kalıyorum. Banyo yapmak tamamen işkence!
    Banyodaki sıcak su devamlı olarak bir "buz gibi", bir "haşlayacak kadar sıcak".
    Sinüs eğrisi gibi her 30 saniyede banyo suyu sıcaklığı bir en dibi, bir en yükseği görüyor.
    Yıllardır bu şekilde imiş.
    Ne olabilir?
     baymak kombi arıza
  • Sevgili dostlar, bu üstteki mesajdaki fotoğrafta da görüldüğü üzere banyo suyu sıcaklık ayarının neredeyse en soğuğa yakın olduğunu farkedip yaklaşık yarım konuma getirdim.

    Eskisinden çok daha iyi. O sinus eğrisi gibi su sıcaklığı dalgalanması minimuma indi.

    Birkaç kez daha deneyip gerekirse mesajı editleyeceğim.

  • teasers kullanıcısına yanıt

    kombilerde en sık arıza ayar potlarıdır mümkünse yenisi ile değiştirin 10-15tl dir o trimpotlar.

  • Merhaba baymak eco kombi ile ilgili sıkıntı yaşıyorum bilenler yardımcı olursa çok makbule geçer :)

    Kışın kalorifer ve su açık kullanımda kombi sürekli çalışıyordu hiç durmadan ses geliyordu kombiden,dün akşam kaloriferi kapatınca sadece sıcak su açık olunca kombi ateşleme yaptıktan sonra taktuk sesler geldi(bayağı yüksek sesti ve her denememde bu seste çıktı),ekranda derece birden hızlıca yükselip kombi hata vermeye başladı her reset atıp bunu denediğimde farklı bir kod arızası verdi ne yapmalıyım.

    Şuan kombiyi kapadım




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavenmg -- 30 Mart 2022; 12:2:33 >
  • heavenmg H kullanıcısına yanıt

    Baca fanı sorun yapailiyor. Hareketli bir de su pompası var. Daha karmaşık bir sorun düşünmeden baca fanına yoğunlaşılabilir.

    Eliniz yatkınsa ve garantiden çıkmışsa, yani sorumlluğa seep olur herhangi bir sebep yoksa birkaç video da seyredip el atmayı düşünebilirsiniz. Fan bozulmuşsa değişir , kirli ya da içine birşey irmişse de temizlenir.

  • 3 yollu vana motorununda dişli çarkları kırılırsa çok ses yapar (takur tukur) sıcak su açık iken kalarifer kapalı olduğu halde peteklerden ilk petek mesela ısınıyorsa 3 yollu vana motorundanda şüphelenebilinilir

  • öncelikle teşekkür ederim cevap verdiğiniz için elim yatkındır da bir kadın olarak o kadar ileriye gidebilir miyim emin değilim :) daha önce tamir ettirdiğim de içinde çark olan bir kutu vardı içinden küçük taşlar çıkarmıştık belki tam temizlenmemiş olabilir mi ?

  • heavenmg H kullanıcısına yanıt

    evet olabilir. çark olan kutu en üstte olsa gerek bacası ve içindeki çark dediğiniz de fan kısmı olsa gerek. Buradan toz yığıntısı çııkabilir, taş çıkması anormal, bacaya dışarı uzantısından birşeyler geliyor olabilir.

    Bahsettiğimiz kısımlar zor görünse de hızlı ve kolay sökülüyor. Birkaç video izleyin, ev ahalisine danışın.

  • Baymak baxi kombi ateşleme yapıyor yanıyor 5sn sonra sönüyor sonra e01 hatası veriyor .

    edit:Allah razı olun şu fatih banktan benim kombi fişliydi ters takınca düzeldi, allah bol kazanç versin dün geceden beri uğraşıyordum çok basitmiş benim sorun.

    çözdüğüm video ve e01 hata nedenleri:
    https://www.youtube.com/watch?v=9YB19JbUwNk



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayati54 -- 9 Ekim 2022; 14:3:37 >
  • Arkadaşlar selamlar, baymak lambert 24 premix kombim var, mayıs ayına kadar kombi gayrt düzgün çalıştı, hiçbir sorun yoktu, sonra beni baymak genel merkezden aradılar 2 ay önce falan, dediler bakım yapıyoruz 50 lira, dedim yapın madem, neyse gelmişler gitmişler bişeyler değiştirmişler falan, dün ilk defa petekleri açayım dedim, kombi ateşleme yapıyor sonra pof yapıyor sönüyor alev, sonra tekrar ateşliyor falan bu böyle devam ediyor petekler ısınmıyor, bugün baymak yetkili servis gelmiş, beni aradılar, yatın bir cihaz getircez gaz ayarı yapmaya çalışcaz, düzelirse 500 lira, düzelmezse 1800 liraya gaz valfi değişecek dediler, biraz önce eve geldim, tekrar kış modunu açtım bu sefer kombi ateşliyor alev sönmüyor fakat aıcaklık 24 den başlayıp çok yavaş bir şekilde 29 lara zor yükseliyor, sizin bir fikriniz var mı bu konu hakkında, birde bu kombiler 2 yıl mı 3 yıl mı garantilidir?
  • p4ozgur kullanıcısına yanıt

    BU cihazlarda iç menüler oluyor. Birkaç tuşa birlikte basılıp da açılan felan. Bakım yaptığını söyleyenler bu ayararı bozmuş olabilir.

  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.