Şimdi Ara

Keşanlı Ali Destanı İzle

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Keşanlı Ali Destanı dizisi zengin kadrosu ve konu aldığı dönem itibariyle bu yılın en çok konuşulacak dizilerinden biri olmaya aday olarak gösteriliyor. Dizide rol alan oyuncuların dizi hakkında konuşmaları çoktan yasaklandı bile. Kanal D sitesinde yer alan bilgilere göre; Keşanlı Ali Destanı, yakın tarihimizden söz edecek. Dizinin orjinal hali olan müzikal ve TRT için çekilmiş olan sinema ve dizi versiyonlarında da dizi, cumhuriyetin ilk yılları ve demokrat parti dönemlerinde yaşanan olumsuzlukları anlatacak.

    Dizinin hikayesi 1959 yılında İstanbul’un bir kenar mahallelerinden birisi olan Sineklidağ mahallesinde geçmektedir. Keşanlı Ali ve çocukluktan beri sevdiği kız Zilha aynı mahallede yaşamaktadırlar. Ali annesiyle, sevdalısı Zilha ise dayısıyla yaşamaktadır. Zilha‘da Keşanlı Ali‘yi sevmesine rağmen yaşanılan talihsizlikler nedeniyle bir türlü bu iki sevdalı biraraya gelememiştir.
    Ali askerden döner dönmez Zilha‘yı dayısı olan Çamur İhsan‘dan ister. Fakat Çamur İhsan, Ali’den başlık parası olarak yüklü bir miktar talep eder. Ali bu parayı toparlamak için para kazanmak zorundadır. Yoksa sevdiğine kavuşamayacaktır. Mahallede Zilha‘ya sevdalı bir kişi daha vardır; Sipsi.
    Sipsinin mahallede Manyak Cafer, Çakal Rüstem ve Teke Kazım ile birlikte oluşturdukları bir çete vardır. Sipsi aynı zamanda Zilha‘nın dayısı olan Çamur İhsan ile de arkadaştır. Sipsi, arkadaşı olan Manyak Cafer‘e arkadaşı olan Çamur İhsan‘ı öldürtür ve suçu da Ali’nin üstüne yıkarlar. Bu nedenle Ali suçsuz yere cezalandırılarak hapse düşer.

    Ali hapishanede çok şey öğrenir. Hapishane şartları ona sessiz kalmayıp güçlüler karşısında direnerek etrafında saygınlık kazanabileceğini öğretmiştir. Artık Ali, Keşanlı Ali olarak anılmaktadır. Ali‘nin bu namı hapishane sınırlarını aşmış ve mahallesine kadar ulaşmıştır. Keşanlı Ali afdan yararlanarak hapisten çıkar ve mahallesine döner.
    Artık Keşanlı Ali‘nin mahallede görülecek bir hesabı vardır. Öncelikle Keşanlı Ali, mahalleliyi haraca bağlayan Sipsi ve çetesiyle mücadeleye girecektir ve eski aşkı olan Zilha‘nın gözünde kendini aklayabilmek için çalışacaktır.

    Kaynak :http://www.kesanlialidestaniizle.com/kesanli-ali-destani-dizisinin-konusu.html
    keşanlı ali destanı izle



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eknks -- 27 Kasım 2011; 2:14:14 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.