Şimdi Ara

yeni kasa avensis arıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #İstanbul
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    yeni kasa Toyota Corolla araç almak istiyorum ancak sahibinden.com gibi sitelerde 50bin liranın bile üzerine çıkan saçma sapan ilanlardan başka aklı başında olan 3-5 ilanı hep ufak gecikmelerden dolayı kaçırdım. Aracı bayi çalışanı indirimiyle 45.750 lira civarına alabiliyorum ancak az kullanılmış düşük km li temiz bir ikinci el almak bana çok daha mantıklı geliyor.

    aracın modeline, durumuna, km sine göre 40bin lirayı geçmeyecek bir fiyata satan varsa almak istiyorum.

    İlgilenenlere teşekkürler.



  • O fiyat a bmw öneririm size ama tercih meselesi rahat temiz modelli bmw bulursunuz lpg li ve ya dizel hem lüks araca binip hem az yakma konusu ap ayri bi olay :)




  • Almas,
    Yorumun için teşekkür ederim ama babam servis müdürü olduğu için çok rahat ediyorum, ayrıca bmw nin masrafları beni zorlayabilir. bu nedenle avensis istiyorum.

    dkerem2,
    galeride olan 41500liralık araç için telefon açtım nereye kadar ineceklerini öğrenmek için araç satıldı dediler. 42bin lira olana bir mesaj göndericem ama bu sahibinden.com a ilan verenle pazarlık var yazıp 250lira indirince pazarlık yaptık sanıyorlar. bu fiyatalra çok fazla araç bulunabiliyor.

    sonuçta herkesin malı kendine kıymetli insanlara saygı duymak lazım ama ben 45.750liraya sıfır alabiliyorken eleganta 39500-40000 liradan 1 kuruş fazla vermem. anca elegant extra olursa 40500-41000 düşünürüm. bu işin alım satım masrafı da var nereden baksan 500-750arası tutar sanırım.
  • akıl vermek gibi olmasın ama; sıfırı 50 küsürdeki aracı 45750 gibi bir rakama alabiliyorsanız ikinci el bakınmayın derim...

    1 yaşında hatasız bir aracın %10-%15 den fazla değer kaybetmesini beklemek pek vicdanıma sığmıyor.
  • sıfırı 48950 lira, aslında haklısınız ama avensis her zaman ikinci elinde çok fazla değer kaybeden bir d segmenti araç olmuştur. 39-40bin liraya satılan çok araba oldu ama o zamanlar 2. el niyetim yoktu.

    sıfır dizel elegant corolla almak istiyordum ki bu da 50bin lira liste fiyatı olan bir araç (bana 46500gibi bir şey oluyor) ama içimdeki sesi dinleyince o araca asla o parayı vermemem gerektiğine kanaat getirdim zira artık hem çok eskidi hem de benim için önemli donanım eksiklikleri var. ayrıca çıktığı günden beri bu corollayı kullanıyorum yani bana ekstra bir keyif vermeyecek. bu nedenle avensise karar verdim ama bu sefer de mantığım dur dedi. yakıt tüketimini ve ikinci eldeki değer kaybını düşününce o zaman temiz bir kullanılmış araba bakayım en azından corollaya göre 6-7 bin lira daha az öderim hem benzin farkı çok rahatsız etmez hem de daha kaliteli bir arabaya binerim dedim.

    aslında çok ciddi bir araba sıkıntım yok yani hemen almak zorunda değilim sadece önüme güzel bir fırsat çıkarsa değerlendiririm yoksa 1 sene daha bekler yeni nesil corolla dizel alırım uzun yıllar binerim.

    bu arada acil yazıp 42bin lira isteyen satıcı da pazarlık payı var dediği kısmı 500lira tutmuş, sonuçta benim de malım kıymetli karşımdakinin de. ben saygı duyuyorum ama o arabayı galeriye, plazaya götürse ederi malesef belli. d segmenti araçların kaderi bu. yani bana göre vicdan değil piyasa meselesi bu. ben de sıfır alsam ve ihtiyacım olsa 1 sene sonra satsam asla bir corollanın değer kaybı kadar az bir zararla kurtulamam.




  • Galeri fiyatı demişsiniz ancak bir binici pek galeri fiyatına araç bulamaz. Galeri fiyatı derhal nakde dönüşebilen fiyattır, 2 saat sonra paranız cebinizde olur. İlan verip bekleyecek, pazara götürüp türlü insanla uğraşacak kişi pek tabi galerici fiyatına satmak için bunlara katlanmaz...

    Bu halde hatasız yeni kasa avensis, en fırlama galeride bile 38-39 bine fiyat bulur. Galeride, müşterisine 42-43 den aşağısına asla vermez...

    Bayi çalışanı indirimiyle alın gitsin derim, nacizane..
  • Merhaba,

    2010 model 10bin kilometre civarında 41bine mutlaka bulursunuz. Acele etmeyin. Sıfırına 46-47bin vermek mantıklı değil. yılbaşında 39-40bine bile bulmanız mumkun.
  • Arkadaşlar düzeyli yorumlarınız için ayrı ayrı teşekkür ederim.

    Ben yaklaşık 2-3 haftadır sahibinden.com vb siteleri devamlı takip ediyorum. bir tane 39250 liraya 3 aylık 7bin km de avensis vardı ki ben takip etmeye başlamadan 10 gün önce ilan vermiş ancak benden önce satmış. araçta yaklaşık 2000-2500liralık orjinal aksesuar vardı. bunun dışında 40bin liraya 41 bin liraya bir çok araba var ama o aracı gördükten sonra bu fiyatlar yüksek geliyor.

    Babam plazaların birinde servis müdürü olduğu için hiç beklemediğim bir anda plazaya takasa gelen bir araba da düşebilir ki daha önce 5bin km de corolla sol almıştım bu şekilde. ikinci el tamamen şans işi aylarca bakarsın aklına yatan bir şey çıkmaz umudu kesersen çok tatminkar bir fırsat çıkar.

    neticede benim de malım olsa kıymetli olur ben de ucuza satmaya kıyamam bu yüzden insanlara saygı duyuyorum ama vermek istediğim para belliyken beklemekten başka çare kalmıyor. sonuçta ben kimsenin gırtlağına basmıyorum, kimseye etik olmayan teklifler yapmıyorum ama ikinci el arabasına 49500lira 50bin lira isteyen insanları görünce de hayretler içerisinde kalıyorum. ayrıca arabayı servise sokup işlemleri yaptıktan 10 dakika sonra ben de öderim parayı yani galeriden bir farkı olmaz paranın eline geçmesinde.

    kim bilir belki ben alana kadar 1.6 premium gelir, belki elegant extra bir miktar daha ucuzlar o zaman sıfır alırım.

    hepinize yorumlarınız için tekrar teşekkür ederim.




  • hala arıyorum arkadaşlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.