Şimdi Ara

Football Manager 2011 Türkçe Çalışması (%16,3)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
2.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  Football Manager 2011 Türkçe Çalışması (%16,3)


    Sevgili donanimhaber.com üyeleri. Yaklaşık 1 hafta önce başladığımız çalışmayı, pesfifafm.com adına sizlere sunmak istiyoruz. Aylar önce kurmuş olduğum pes, fifa ve fm oyunlarının fan sitesi olarak yayın hayatına giren web sayfamız adına yürütülen bu çalışmayı, %80, %90 dolaylarına gelindiği zaman yayınlamayı düşünüyoruz.

    Bildiğiniz üzere, ilk yıllar oyunun türkçesini turksportal.net (tsi) çıkartmış, büyük bir sükse yapmıştı. Geçtiğimiz 2 yıl içersinde de büyük bir dönem görev almış olduğum, fmgraphics.net (FMG) bu yamayı çıkarmıştı. Geçtiğimiz yaz fmg' den ayrıldıktan sonra, böylesine büyük fanları olan bu oyunun türkçesini çıkartıp, tatlı bir rekabet yakalamak düşüncesindeydim ve halâ aynı düşünce içersindeyim.

    Her sene bir siteye bağlı kalmak, bir sitenin ağzının içine bakmak (acaba ne söyleyecek, acaba haftaya çıkarırlar mı, acaba bi sorun olmuş mudur?), tamamı ile o siteye bağlı bir şekilde hareket etmek yerine, yarattığımız bu tatlı rekabet ortamı içersinde alternatiflerimiz artıyor, bir sitede ufak bir sorun oluştuğu zaman, "acaba diğer site ne alemde?" deyip, oyunu türkçe oynamak adına diğer alternatiflerinize yönelebiliyorsunuz. Burada ki amaç tamamen Türk fm dünyasına bir katkı sağlamaktır. Eğer bunu başarabilirsek, gelecek yıllarda da bu çalışmalarımıza devam edecek, siz fm severleri alternatifsiz bırakmayacağız.

    Tabii bu süreçte elbette bizim haricimizde de bu çalışmaları yapanlar olacaktır. Biz yapılan bu çalışmaları gördükçe, her durumda desteğimizi verip, SI Games' e bağlı olmadığımızı göstereceğiz. Kimse bu oyunu türkçe oynamak istediği için orjinal almak zorunda değil! Orjinal alınması isteniyorsa, oyunun dil dosyasını korumaya almak yerine, en büyük fanlarının bulunduğu bir ülkenin dilini oyuna aktarıp, insanları oraya yöneltmek en mantıklısıdır.

    Çalışmalarımız, hızla devam ediyor ve en kısa süre içersinde bu yamayı sizlerle paylaşacağız. Bu arada, çalışmalarımız herkese açıktır. "Yamanın daha kaliteli olmasında ve daha çabuk çıkmasında yardımcı olmak istiyorum" diyen arkadaşlar, bana öm yolu ile ulaşırlarsa gerekli görüşmeleri kendisi ile yapacağım.

    Tüm Football Manager severlere hayırlı günler.. :)


    Çeviri Oranı: %16,3


    www.pesfifafm.com/forum


    Dipnot: Yamada bulunan "Attributes" kısmı istek üzerine ingilizce olarak bırakılacaktır.. :)

    Dipnot2: Adem Özkur FMGraphics yöneticisidir. Bu dh üyeliğinin asıl nicki Batugol73' tür. Bir ara Adem' vermiştim üyeliğimi o zamanlar üye adını değiştirmiş. DH' de üye adını ikinci kez değiştirme imkanı olmadığı için bu şekilde kullanmak zorundayım. Bilginize :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adem Özkur -- 10 Kasım 2010; 15:11:33 >







  • emeğinize sağlık. heycanla beklıyorum. kanser oldum cunku. 2. karıyerım olucak kovulmadan yetıshse cok ıyı olur :)
  • Bildiğinizi varsayıyorum, son çıkan 11.1 yamasıyla birlikte dil dosyaları bir çeşit "koruma" altına alındı.
    Bu son gelen yama ile birlikte dil dosyasında herhangi bir değişiklik yapıldığında dil oyun içerisinde görünmez oluyor. Kısacası eski usül basitçe ltf'ye çevirip hemen kolları sıvamak biraz tarih oldu.

    Merak ettim acaba bu sorunu aşabildiniz mi? Bildiğime göre FMG zaten bu oyunun çevirisini hali hazırda yapıyor ve bu problemi de aşmış.

    Diğer merak ettiğim bir şey de, bu işe gerçekten Türk oyuncularına yardım olsun diye mi yapıyorsunuz, yoksa sadece FMG'den ayrıldığınız için onlardan önce bir yama çıkararak kendi sitenize üye çekme peşinde misiniz? Çünkü iki farklı grubun aynı oyun için aynı yamayı yapmasının hiçbir mantıklı yanı yok ve söz konusu durumda da siteden ayrılıp yeni bir yer açmaya karar veren de siz olduğunuza göre işe daha çok diğer siteyi "baltalama" amacıyla başlamışsınız gibi bir izlenim var.




  • Öncelikle sorunu aştığımızı belirteyim. 11.1 güncellemesi çıktıktan sonra dediğiniz gibi dil dosyası koruma altına alındı ancak bu sorunu aynı gün hallettik.

    Diğer sorunuza gelince, ben yalnızca fm adına kurmadım bu siteyi. Domain' den de anlaşılacağı üzere pes, fifa ve fm üzerine kurulu bir fan sitesi. İkincisi, fmg' den ayrıldıktan sonra değil, fmg' den ayrılmadan aylar önce kurdum ben bu siteyi. Siteden ayrılma sebebimle bir alakası yok yani. Üçüncüsü bu teroriyi öldürecek diğer bir neden ise FMG yöneticileri ile hala kardeş gibi olmamdır. Adem, Ümit, Ömer, Gökhan, Arda, vs. tamamı ile muhabbetim yönetimden ayrılmadan önce ki gibidir.

    Son sorunuza gelince, bana çok saçma geldi. Bir oyunun dil dosyasını 2 sitenin birden yapması sizde nasıl böyle bir düşünce uyandırıyor olabilir? Emin olun bu düşünce içersinde art niyet ararım. Ya da şöyle söyleyeyim, oyunun türkçe dil dosyasını çıkartmanın neresi yanlış ta, siz bu şekilde düşünüyorsunuz?

    Ayrıca önemli olan şuan konuştuğumuz bu mevzu değil, türkçe dil dosyasını bekleyenlerin, bu yamaya kavuşmasıdır.




  • Art niyet aramaya gerek yok ki, ben bunun gün kadar açık olduğunu düşünüyorum. Sonuçta yapılan iş aynı olduğuna göre ortada bir rekabet var demektir, rekabet varsa birisi kazanacak diğeri kaybedecek demektir. İki tarafında aynı anda kazanmasına imkan yok.

    Bu tarz bir örneği çoğaltıp her alana yayabilirsiniz, sonuçta sizin bu yamanın çıkması sonucunda beklediğiniz şey nedir? Sitenize üye gelmesi ve aktiflik oranının artması değil mi? Yoksa sadece bu başlık içerisine atılmış bir teşekkür mesajı mı? Bilemiyorum bana yanıt çok açık gözüküyor ve ben hala aynı anda iki grubun aynı şey için çalışmasını gereksiz buluyorum.
  • İtham da bulunduğunuz şey ile şuanda belirttiğiniz şey aynı değil ama!

    Yazdıklarınızı lütfen tekrar gözden geçirin. Siteye illaki bir katkı bekliyoruz. Boş yere kurulmadı sonuçta belli şeyler doğrultusunda kuruldu bu site. Elbette ki edilecek bir teşekkür bile bizim için çok önemli. Ancak gelen üyeye de gelme dememizi mi bekliyorsunuz? Geçtiğimiz günlerde bilmiyorum gördünüz mü, 100 lira getirene 125 lira veriyorlardı. Herkes elbette ki teşekkürlerini sundu. Ancak siz zannediyormusunuz ki bu işi yalnızca teşekkür için yaptılar? Şu konuyu tartışmamız dahi çok saçma. Zaten olması gereken birşeyi, yanlış mış gibi tanıtıyorsunuz.

    Amacınızı belli etmeyin bari.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adem Özkur -- 10 Kasım 2010; 17:05:52 >
  • "ve ben hala aynı anda iki grubun aynı şey için çalışmasını gereksiz buluyorum. "

    Niyet belli, amaç belli. Daha fazla tartışmayı gereksiz buluyorum...
  • Yama %100 mü olacak FMGde de %100 olacak deniyordu her yama çıkışında sonuç hep hüsran oluyordu benim açımdan.
  • Şu an için tam olarak karar vermedik. Eğer yamanın daha önce çıkmasını isteyen sayısı biraz fazla olursa %80- 90 civarında yayınlamayı düşünüyoruz. Ancak bekleriz denirse, elbette ki % 100 olarak çıkartmak istiyoruz :)
  • Uğraşıyorsunuz ama ayrı ayrı iki yama çıkartacağınıza birleşip yamayı daha erken bitirseniz olmaz mı ?
  • Karşı taraf olumlu yaklaşırsa bizim için hiç bir problem yok :) Elbette ki daha iyi olur.
  • Açıkçası sitenize giden gelen beni bağlamıyor, ne sabote etmek gibi bir amacım var ne de bir şey. Ben gördüğümü söylüyorum, bunlar Türkiye'de çok çok gördüğüm şeyler.
    Adamın birisi bir site açar arkadaşıyla, sonra ayrılırlar diğeri bir site daha açar "ben daha iyisini yaparım diye", orada burada diğerinin üzerine reklamını yapar.

    Ciddi söylüyorum, beni gerçekten zerre alakadar etmiyor sitenizin gelişmesi ya da olduğu gibi kalması, ben alenen gözüken bir şeyi söylüyorum.

    Pes-Fifa ve FM'i seçmişsiniz. Sitenizin konsepti olarak. Türk oyuncularına yardım edeceğiz diyorsunuz, teşekkürlerini eksik etmesinler diyorsunuz.

    Elinizde dediğim gibi 3 oyun varken, ve bu oyunlara hem sitenize üye çekmek amacıyla hem de yardım amacıyla bir sürü şey yapabilecekken arasından FMG'nin zaten 2 yıldır yaptığı ve bu sene de yapacağını duyurduğu bir şeyi yapmayı seçmeniz sizce de sırf yollarını kesmek için yapılmış bir şey değil mi? Yani neden bir FIFA Türkçe Yaması ya da FM 2011 ara dönem transferleri veya PES forma paketi gibi(bunlar sadece basit örnekler daha eminim sizin de tahmin edebileceğiniz bir sürü şey yapılabilir) yapabileceğiniz daha bir çok şey varken, neden bu yani? Hiç mi aklınıza gelmedi, "FMG de bu yamayı yapıyor zaten niye siz de ayrıyeten giriştiniz ki" diye?

    Daha bir şey yazma gereği görmüyorum, söyledim nasıl düşündüğümü zaten, iki ayrı grubun iki ayrı şey için çaba sarfetmesi gereksiz. İki grubun çevirmenlerine de haksızlık yapılıyor.




  • Teşekkürler merakla bekliyoruz
  • jcb piyasada alternatif olmasının nesi kötü anlamadım ben..arkadas ordan ayrılmıs,rekabet amaçlı kendıde çeviri yapıcakmıs fmg den farklı olarak..yahu ne guzel işte :) turkce oynamak ısteyenler tek bı sıtenın yaptıgı cevırıye baglı kalmak zorunda olmıcak...fmg nın cevırısı sacmalıklarla doluydu gecen yıllarda..ama mecbur o kullanılıyodu..belki şimdiki daha guzel olcak bu arkadasın yaptıgı..yada onun yaptıgını goren fmg kendı cevırısını daha ozenlı yapacak..yanı rekabet bızleri olumlu etkilicek sen niye tepki gösterdin anlamadım..isterse amacı baltalamak olsun isterse sadece rekabet olsun ne farkeder...biz yamaya bakarız ve alternatıfler oldukca daha ıyı cevırıler gelecektır...ben sahsen tesekkur edıyorum boyle bırseye basladıgı için..adamlar gunlerını,haftalarını verıyo,,bız oyundan daha cok zevk alalım dıye ugrasıyo,bız bedavadan cıkınca 2 dk da kurup oynuyoruz,cogumuz tesekkur bıle etmıyoruz,bıda adamlara sen nıye cevırıyon bıtane yapan yeter dıyoruz..bence tavrın yanlıs kardesım darılma ama...bitane yapan var dıye baska yapan nıye olmasın.bmw araba urettı dıye mercedes üretmesinmi?.keske 3. 4. yapan sıtelerde cıksa,hosumuza gıdenı kursak...sadece site kurup cevırı yapmakla uye cekemezsın sıteye..guzel bı cevırı yapman lazım..arkadas kotu bı cevırı yaparsa yukledıgım gıbı sıler fmg nınkını kurarım boylece benı kazanamaz...ona gore daha guzelını hazırlar,yada arkadas guzel yaparsa fmg uye kaybederse ozamn onlar bı duzenleme calısmasına gıder boylece kusursuz cevırıye ulasabılırz..hersey bızım ıyılıgmıze yanı bıze bı zararı yok ;)saygılar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cem_k12 -- 10 Kasım 2010; 19:45:16 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: JCB

    Açıkçası sitenize giden gelen beni bağlamıyor, ne sabote etmek gibi bir amacım var ne de bir şey. Ben gördüğümü söylüyorum, bunlar Türkiye'de çok çok gördüğüm şeyler.
    Adamın birisi bir site açar arkadaşıyla, sonra ayrılırlar diğeri bir site daha açar "ben daha iyisini yaparım diye", orada burada diğerinin üzerine reklamını yapar.

    Ciddi söylüyorum, beni gerçekten zerre alakadar etmiyor sitenizin gelişmesi ya da olduğu gibi kalması, ben alenen gözüken bir şeyi söylüyorum.

    Pes-Fifa ve FM'i seçmişsiniz. Sitenizin konsepti olarak. Türk oyuncularına yardım edeceğiz diyorsunuz, teşekkürlerini eksik etmesinler diyorsunuz.

    Elinizde dediğim gibi 3 oyun varken, ve bu oyunlara hem sitenize üye çekmek amacıyla hem de yardım amacıyla bir sürü şey yapabilecekken arasından FMG'nin zaten 2 yıldır yaptığı ve bu sene de yapacağını duyurduğu bir şeyi yapmayı seçmeniz sizce de sırf yollarını kesmek için yapılmış bir şey değil mi? Yani neden bir FIFA Türkçe Yaması ya da FM 2011 ara dönem transferleri veya PES forma paketi gibi(bunlar sadece basit örnekler daha eminim sizin de tahmin edebileceğiniz bir sürü şey yapılabilir) yapabileceğiniz daha bir çok şey varken, neden bu yani? Hiç mi aklınıza gelmedi, "FMG de bu yamayı yapıyor zaten niye siz de ayrıyeten giriştiniz ki" diye?


    Daha bir şey yazma gereği görmüyorum, söyledim nasıl düşündüğümü zaten, iki ayrı grubun iki ayrı şey için çaba sarfetmesi gereksiz. İki grubun çevirmenlerine de haksızlık yapılıyor.



    :) FMG' den ayrılan bir kişi hangi konu hakkında daha bilgili olur sence?

    Ben fifa ve pes' in ne grafik ne de dil dosyasından anlarım. FM' yi gayet iyi bildiğim için fm' nin türkçe dil dosyasına başlamış olabilir miyim sence? Bir üstte ki arkadaş zaten gerekli cevabı vermiş. Emin ol bir çıkarın olmasa yazmazdın ;) Çıkar kokusu yakında hadi bakalım.

    Anlamıyorsun yani. Diyorum ki, zaten var olan birşeyi pişirip pişirip önüme getiriyorsun. İlla ki bu yama dolayısı ile belli başlı üyeler gelecek. Tekrar söylüyorum bunu yanlış bir şeymiş gibi göstermenin anlamı var mı?




  • K.bakmayın ama bayramdan sonra çıkabilir mi bu %80 -90 lık yama
  • Bayramdan hemen sonra çıkması imkansız. Tam tarih veremiyoruz ancak dediğim gibi bayram ve bayrama yakın tarihlerde çıkmayacaktır :)
  • bayram hediyesi olsa iyi olurdu ;)
  • Çok sağlam bir yama bekliyoruz..
  • Up
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.