Şimdi Ara

Enslaved: Odyssey to the West İnceleme

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
11.911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Açıklama: Günümüzden 150 sonra, kölelikten kurtulmak için Batı'ya doğru uzun bir yolculuk...

        Yolculuk teması filmler veya kitaplarda her zaman ilgi çekici olmuştur. Bir amaç uğruna uzun yolculuklara düşme düşüncesi genel olarak insanlara çok çekici geliyor. Sanırım insanlar bir şeyler içim oturduğu yerden uğraşmaya çalışmaktansa sürekli ilerlemek ve değişik çevrelerde bulunmaktan daha çok hoşlanıyor. Örneğin David Lynch'in The Straight Story adlı son derece sade filmi bile yolculuk teması işlediğinden bana heyecan verici gelmiştir. Oyunlarda ise maalesef bu tür öykülerle pek karşılaşamıyoruz. Her ne kadar oyunların çoğunda farklı mekanlara, ülkelere veya şehirlere yolculuk yapsak da bunlar görev temelli olduklarından bize yolculuk hissini veremiyorlar. Örneğin son dönemlerin en iyi oyunlarından Uncharted 2'de dünyanın çeşitli yerlerine yolculuk yapsak da “yolculuk” hissini duyumsayamıyorduk; tabi ki duyumsamamız da gerekmiyor, bu tamamen yapımcıların tercihinden kaynaklanıyor. Eğer “yolculuk” temalı filmleri veya kitapları seviyorsanız şimdi de bir oyun olarak Enslaved: Odyssey to West beğeninizi kazanmak için konsollarımızdaki yerini aldı.

    ''



         Heavenly Sword adlı Playstation 3'e özel olarak geliştirilen oyunun geliştiricisi Ninja Theory tarafından geliştirilen Enslaved, yine Uzakdoğu kültüründen esinlenilerek geliştirilmiş. İlginçtir ki Heavenly Sword ve Enslaved'in yanı sıra geliştirici firmanın adının da Uzakdoğu ile ilgisi var. Enslaved, Çin'in en büyük 4 klasik romanından biri olarak kabul edilen, 16. yüzyılda yazılmış olan Journey to the West'ten esinlenilerek kurgulanmış. Journey to the West'te bir Budist rahibi olan Xuánzàng'ın Hindistan'a Hâc yolculuğu için Batı'ya doğru yaptığı yolculuk anlatılıyor. Enslaved'in adındaki “Odyssey to the West” başlığı da buradan geliyor. Tabi bizim maceramız ne Hâc yolculuğu, ne de geçmişte geçiyor. Senaryosu 28 Gün Sonra adlı filmin de yazarı olan Alex Garland tarafından yazılan oyun, günümüzden 150 yıl sonrasında geçiyor. Enslaved'de Monkey (bu adın nerden geldiği anlaşılıyor) ve Trip adlı 2 karakterin yolculuğuna tanık oluyoruz.

        Oyunumuz 3. ve 4. dünya savaşları sonrasında harabeye dönmüş olan New York ve çevresindeki bölgelerde geçiyor. Monkey ve Trip köle olarak robotlar tarafından yakalanmıştır. Dev bir uçakla köleliklerine devam edecekleri yere götürülürken içinde bulundukları uçak düşüyor ve karakterlerimiz bu aşamada tanışıyor. Sakın iki karakterin “en azından ilk aşamada” arkadaş olduklarını düşünmeyin. Kaza sonucunda sersemleyen Monkey'nin kafasına bir cihaz takan bayan karakterimiz Trip onu kendisiyle yolculuk yapmaya zorluyor. Trip'in taktığı bu cihaz, Monkey'in ondan uzaklaşmasını önlüyor. Ayrıca bu cihaz, Trip ölürse Monkey'in de sonunu getiriyor. Trip kötü birisi değil, ama güçlü karakterimiz Monkey'den korkması ve 300 mil uzaktaki köyüne ulaşmak istemesi onu böyle bir şey yapmaya zorluyor. Oyun boyunca bu iki karakter ortaklaşa çalışıp robotları ve doğal engelleri geçmeye çalışıyorlar.

    ''



        Enslaved'de biz sadece Monkey adlı karakteri yönetiyoruz, Trip ise yardımcımız konumunda diyebilirim. Monkey robotlarla savaşmak, ulaşılması güç yerlere tırmanmak, engelleri kaldırıp Trip'in geçmesini sağlamak gibi işleri hallediyor. Trip ise elektronik konusunda uzman. Monkey'in rahatça robotları etkisiz hale getirmesi için onların dikkatini başka yere kaydırmak, elektronik kapıları açmak, “Ejder böceği” adlı mini robotçuğunu kullanarak düşman robotların yerini belirlemek gibi özellikleri var. Ayrıca zor durumda kaldığında robotları bir süreliğine sersemletebiliyor, ama zaten çok nadiren robotlarla karşı karşıya kalıyor. Oyunda belaların çoğuyla uğraşan kişi Monkey oluyor. Monkey sopası ile düşman robotlara ağır hasar verebilme yeteneğine sahip. Ayrıca bu sopa bir tüfek gibi de kullanılabiliyor. Bu sopayla uzaktaki düşmanları bayıltmak veya yok etmek için plazma topları da gönderebiliyoruz. Yani hem yakındaki, hem de uzaktaki düşmanlarımızı öldürebileceğimiz bir silahımız var.

    İncelemenin devamı için tıklayınız










  • bu oyun pc ye çıktı mı da pc için test sistemi yazıo orda
  • medal of honor incelemesini ne zaman yapacaksınız videolu tabiki : ) ?
  • Demosunu PSNden indirip oynadım. Grafikler ve atmosfer mükemmel. Oynanış da güzel ama platform kısmında hoplayıp zıplanacak yerlerin çok belirli olması biraz sinirimi bozdu.
  • oyunu aldım şunu söyleyebilirim bölümler inanılmaz detaylı grafikler harike oyunda 15 bölüm var ben 5. bölüme geldim karakterler süper monkey ve trip kesinlikle oynanması gereken bir oyun olmuş
  • kız arkadaşım yanımda oturup film gibi izledi. (oynarken bir de çeviri yapmak zorunda kaldım :)). oyunda grafikler süper ama bazı yerlerde gerçekten fena kasıyor. gerçi NT nin heavenly sword u da biraz kasıyordu. adamlar sınırları zorlamayı seviyor herhalde. senaryo da oldukça güzel ama açık noktalar fazla. oyunla finali iyi bağlayamamışlar gibi. vaktiniz varsa oturup bir solukta bitirin :).

    platform kısımları çok kolay ama. sürekli düğmeye basmak bile harekteleri yapmasına yetiyor bazen
  • demosunu oynadım gayet güzel param olsa alırdım.
  • Çok fps düşüşü oluyor , sıcak bakmadım almaya bir türlü , fiyatı biraz daha düşünce edinip bitirmek en iyisi.
  • oyun bence mükemmel özellikle grafik atmoster ve hikaye tarafı
    fps düşmeleri de canınızı sıkabilir
  • artılar-eksiler olcakmı acaba bu oyunun??
  • Alınacak oyunlar listesine eklendi
  • Oyunun demosunu oynadığım kısımlar çok güzeldi ama biraz basit geldi.Birde çok fazla ayrıntı var grafikler sağlam,Biraz zaman geçsin fiyatı düşsün alma durumum olur belki.Oyundaki karakterimiz Paul'e benziyor
  • oynadım gecekten güzel 8 i hak etmiş
  • Beyler PCye çıktımı oyun??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Onurcan91

    Beyler PCye çıktımı oyun??



    bildigim kadarıyla pc ye çıkmıcak
  • bence vasat bi oyun su an oynuyorum grafıkler rezil kontrol rezalet
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xamaximax

    bence vasat bi oyun su an oynuyorum grafıkler rezil kontrol rezalet

    saçmalama
  • Vgchartz verilerine göre oyun 2. haftasının sonunda dünya çapında xbox ve ps3'ün toplamında 150.000 adet satmış.

    Eğer verilerde bir hata yoksa ve yılbaşı sezonunda satışlarda bir toparlanma olmazsa bu oyun Ninja Theory ve yapımcı firma Namco için büyük bir hayal kırıklığı olacak gibi duruyor.

    Bence de oyunun biraz daha parlatılmaya ihtiyacı vardı sanki, Unreal motoru iyi kullanılmazsa eksiklikleri bu devirde çok göze batıyor artık.
  • Bence de vasat bir oyun.
  • xamaximax ve slicer, şaka mısınız siz ya? Türünün tek örneği derler ya, siz o duruma düştünüz şimdi. Oyunun grafikleri hakkında negatif yorum yapan ilk sizi gördüm çünkü.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.