Şimdi Ara

Bir tek Türkçe sistem yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar bu ne şimdi. Hakikaten çok kötü oldum. Yani o kadar para veriyorsun hersey çok güzel derken daha makine ilk açılışı ile birlikte
    Welcome, Velkommen, Welkom, 欢迎,
    Willkommen, Benvenuto, Välkommen vs.
    Uzulmekle kalmadım aynı zamanda utandım.
    Tamam apple çok iyi bir marka olabilir makineleri mükemmel olabilir ama dilimizi destekleyen bir sisteminin olmaması ne acı degilmi. Şahsen o açılışta birde "hoş geldiniz" yazmasını daha sonrada kurulum dilinde de Türkçe olmasini arzu ederdim. Peki bunun için birseyler yapilamaz mı? Ne bileyim belirli yerlere e-mail göndersek ülkemizin Apple' a daha iyi bir pazar olabilmesi için çok çabuk sistem yelpazesine Türkceyi de katması gereklidir diye. Bunun için yabancı dilim yeterli olsa ben yapardım sizler bu konuda yardım edermisiniz. Face' de böyle bir gurup oluşturabiliriz bile. Tabi e-mailleri nereye donderecegiz onuda araştırmak lazım. Lütfen birlik olalım Apple' ı Türkçelestirelim. Desteklerinizi bekliyorum.







  • bilkom un sitesinde var türkçesi indir.
  • Yabancıları bilgisayain kendiligiden dil seçeneği veriyor biz gidip yama indirelim sahsen ben de isterim ama kaç 8-9 yasında yani bilgisayara ilk başladığım zamanlarda bile yabancı itibarda dil seçeneği yoktu hep icimde bir ukte kalmıştır ne zaman bir filmde Turk deseler heycanlanirim.
  • bence bu zaten önümüzdeki birkaç yıl içinde olacak..

    o kadar da yabana atılılacak bir pazar değil türkiye..

    apple bunu görmezlikten gelmeyecektir..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: slybzkrt

    bilkom un sitesinde var türkçesi indir.


    bilkomdaki tr yama once kendini yamasın.
  • Utanma hocam (: Ubuntu var, Pardus var... Bir sürü var. 10-15 GB yer ayır sabit diskten, kur bunlardan birini, sonra istediğin kadar kapatıp aç bilgisayarı. Doğuştan Türkçe olabiliyor bunlar. Sinirlenmene gerek yok. Minix, Unix; hepimiz kardeşix :)
  • Bu konuyu steve jops a nasil bildirebiliriz. Bı e-maili yokmu bu adamin
  • Valla Apple gibi tekel firmanın, kodları kapalı işletim sistemini neden gönüllü olarak çevirelim? Gitsin para versin yaptırsın çalışanlarına. Ubuntu gibi Linux dağıtımlarının ve programların Türkçe'ye çevrilmesine katkım oldu, şu anda da çok güzel çalışan arkadaşlar var ve çevirisi en fazla yapılan diller arasında Türkçe üst sıralarda Ubuntu'da. Fakat burada Mac OsX söz konusu. Gönüllü yapılan katkının bana ne faydası olacak, zaten cebimden çuvalla para çıkartıyorlar, üstüne kodu kapalı işletim sistemi ve iTunes dışında normal yoldan içerik yükleyemeyeğimiz iPod (bende de var bir tane ürünü) gibi cihazlar veriyorlar. Bir de emeğimi mi vereceğim adamlara?
  • Yapabildin mi ?
  • mail atmakla olmaz hocam.
    sadece işletim sistemiyle alakalı değil bu. bir sürü oyun ve program için de geçerli. tek yol. crack, serial vs işlerini geçip orjinallere para saymak.
    sen şimdi belki iyi niyetli türkçe olsun parasını vereyim diyeceksin ama sırf senin için veya senin gibi bir kaç bin kişi için yapacaklarını sanmıyorum.
    nüfus olarak bizim onda birimiz olacak bir çok iskandinav ülkesinin bile dili varken bizim dilimizin olmaması orjinal ürün kullanma oranı - sayısıyla alakalı
    (aklıma hababam sınıfında badi ekremin hikaye geldi. olimpiyatlarda bizim bayrağımız kaldırılmadı hikayesi şimdi türkiye finaller oynuyor, kupalar madalyalar kazanıyor. teknoloji konusundada ciddi potansiyelimiz var. bi kaç yıla kalmaz, çince ingilizce gibi her şeyde türkçe dil desteği olur inşallah)




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.