Şimdi Ara

Laing DDC (Swiftech MCP355) Pompa Su Basmıyor...?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
14.494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar..elimde bulunan su sistemini temizleme isteğim vardı tıkır tıkır çalışan laing ddc pompa temizlikden sonra taktığım zaman su basmamya başladı.

    Sorun motor dönmesine rağmen suyu basmaması.Dışarda pompayı deneme imkanım oldu ancak pompa çalışdıkdan bir süre sonra garip sesler çıkarmaya başlıyor,ancak pompa kafası dönüyor fakat su basmıyor.Bütün bu işlemlerde pompayı susus çalıştırmadım,bütün testler su verilerrek test edildi..
    acaba durduk yere çıkan bu problemi nasıl çözebilirim? başına daha önce böyle bir problem gelen varmı? yardımcı olabilirseniz çok memnun olacağım..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 5 Temmuz 2010; 15:47:45 >



  • temizleme işlemi sırasında söktünüz mü pompayı yoksa kabaca mı temizlik yaptınız?gözüme carpan bazı forumlarda adamlar pompayı parclara ayırarak pompasına göre degısıyor tabı acıp temızleyıp takıorlar ve böyle durumlarda bazı parcaların yerine oturmama veya temas etmeme gibi durumları olabılıyor..eğer söküp temizleme işlemi yaptıysanız bu işlemi tekrar etmek belkı yerıne oturmamıs parca varsa düzelmesine yol acabılır..
  • ilk başda öyle bir açma işlemi yapmadım ama daha sonradan pompayı açtım.çok basit bir yapısı var zaten 3 parçalık bir kit gibi düşünün.

    pompa çalışıyor ama suyu çekmiyor garip bir şekilde.Suyu çekmeyincede bir süre sonr apompa susuz çalışdığından ses yapmaya başlıyor,ses çıkarma nedenide bundan kaynaklıymış çözdüm onu.
    ancak suyu hiçbir şekilde basmıyor motor çalışmasına rağmen çünki suyu çeken üst taraf suyu motora almıyor,motor öylece dönüyor yani.

    Garip bir şekilde çıkan bu problemle uğraşıyorum şimdi ,motor çalışıpda suyu basmaması çok garip..
  • hımm...
  • konu hakkında fikri olan yokmu acaba?
    pompa çalışıyor ancak suyu çekmiyor arkadaşlar,su çekmediği için boşa dönen motor bir süre sonra ses yapıyor haliyle.
    pompa zaten manyetizma mantığında çalışıyor yani rotor kafası mıknatıslı,altında elektronik devre rototu çeviriyor.
    Bir ihtimal elektronik devreye su kaçmış olabilir ama su gelmiş olsa rotor dönmezdi düşüncesindeyim.
  • Mile su kaçmış muhtemelen hocam bizim akvaryumdada benzer bir pompa vardı, o bahsettiğin pompada manyetik alan suyun itiş ve çekişini sağlıyor, rotor dönsede manyetik şaft çalışmazsa bir işe yaramaz, muhtemelen suyla temaz etmiş ve bozulmuş..
  • peki bunu tamir etme imkanımız yokmudur?
    Ben kontak sprey ile temizlemeye çalışdım ama yemedi (yağsız philips olanlardan).

    @KingTheodon
    söyledikleriniz doğrudur,rotor çalışıyor ama manyetik şaft işlemiyor,ilk kez karşılaşdığım için bu problemle siz tam net cevabı vermişsiniz.Şimdi bunun çözümü varmı ona bakmak lazım,umarım vardır.
  • Döndüğü halde su basmamasının tek nedeni sistemde hava olmasıdır. Su pompalarının havayı itme gücü yoktur. Bu nedenle pompa pervanesine su yerine belli bir miktar üzerinde hava gelirse pervane çalışır fakat su basmaz. Bu şekilde çalıştırmakta ısrar edilirse pompa bozulur. Sistemdeki havayı boşaltmanız gerekli. Bence pompayı boşuna kurcalamayın. Bu tip pompalar oldukça hassastır, susuz çalıştırılırsa, dış gövde sıvı ile temas ederse ya da çalışırken en ufak müdahale yapılırsa bozuluverir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HexfeT -- 5 Temmuz 2010; 13:58:20 >
  • Pompayı zaten su varken çalıştırdım,ayrıca dışardada test etmek amaçlı suyu çeken hortum tarafını su dolu kaba yönlendirdim,hatta direkt olarakda su vErdim hortumdan ancak hiçbiri işe yaramadı.Susuz olarAK çalıştırmak elbette zararlı ancak su motorun içindeyken çekimi yapamıyor ise problem var demekdir.Yani motora sadece hava gelmedi,aksine su çekebilcek tüm yollar denendi ancak su çekişi olmadı pompanın.Sonuçda su alacak yerinden pompanın belli bir çekim kuvveti olmalı ancak şimdi bu durum yok pompada.

    Benim tahminim pompayı montaj ederken fazla sıkı yerleştirme yaptığımdan aradan alttaki devreye su sızdı zira ben bu devreyi kontak sprey ile temizlemek istediğimde devrenin üstünde yağımsı bir tabaka oluşdu.Büyük ihtimal su geldi diyorum ben başka bir seçenek kalmıyor çünki zira sabah çalışırken söküp akşam taktığımda bozulmuş şekilde bulmamın başka bir cevabı yok.Muhtemelen sıkı montajdan kaynaklanan bir gerilme neticesinde içe sızan sudan böylesi bir sıkıntı yaşıyorum.

     Laing DDC (Swiftech MCP355) Pompa Su Basmıyor...?
     Laing DDC (Swiftech MCP355) Pompa Su Basmıyor...?

    İş biraz elektronik bilgiye kaldı benim düşüncem,benimde elektronik anlamında çok fazla bilgiye sahip olmamamdan ötürü sıkışıklk yaşıyorum.
    BURADAKİ sitede bu motorun daha detaylı resim ve teknik bilgilerine ulaşabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 5 Temmuz 2010; 14:51:37 >




  • Giriş hortumunu suya sokmak yeterli değil. Bu şekilde zaten kesinlikle su çekmez. Pompanın çalışması için içinde hava kalmayacak şekilde su dolu olması gerekiyor. Eğer pervane dönüyorsa elektronik olarak bir problem olduğunu sanmıyorum. Zayıf bir ihtimal çok düşük devirde dönüyor olabilir ama içine su kaçmasının böyle bir soruna yol açacağını da sanmam, elektronik kısmın su ile teması pompayı direk öldürür. Tekrar söylüyorum, pervane kısmında hava mevcut ise kesinlikle su basmaz, pervane boşa döner, bir şekilde o havayı tahliye etmek gerekli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HexfeT -- 5 Temmuz 2010; 17:27:57 >
  • ilk kurulumda pompada su vardı,tam dolum yapmışdım sistemi ve o şekilde pompa çalışmamışdı ancak bu akşam tekrar deneyeceğim şayet sizin dediğiniz gibi su temasıda elektronik devre yanar diyorsanız şuan çalışan pompanın bir şekilde çalışması gerekli.

    akşam tam bir test kurulumu yapacağım...
  • @HexfeT

    Hocam haklıymışsınız,dış testlerde 2 parça takıp pompa ile çalıştırınca su basmaya başladı
    2 günlük stres dün sona erdi,paylaşım işte budur diyorum ve çok teşekkür ediyorum.Benim aklıma hiç gelmemişdi bu komple bağlayıp test etme olayı,klasik pompa mantığı ile hareket ettiğimden böyle bir duruma düşdüm.Sisteme ilk taktığımda pompanın basmamasıda pompaya suyun gitmemesinden kaynaklıymış,ben ek'in büyük su haznesini kullanıyorum ve su haznesi dolu olmasına rağmen pompaya su gitmemiş buda büyük ihtimalle pompada hava kalmasından kaynaklandı ve pompa suyu alamayınca çalışmadı.

    Su sistemi işi gerçekten hassas bir iş,herşeyin başında tecrübe işi.Bizde bu şekilde biraz stres çekerek olayı tecrübe ettik.
    Bu stres içindede ben ne olur ne olmaz diyerekden liang d5 pompa sipariş ettim
    Gerçi onu kullanmayacağım şuan zira elimde pompa tıkır tıkır işliyor,artık gelecek seneye toplayacağım sıfır makine için kullanacağım.

    Yardımlarınız ve yorumlarınız için tekrar çok teşekkürler arkadaşlar,çok yardımcı oldunuz bilgilerinizle.Şİmdi yeni topladığım makinenin win7 kurulum ve testleri yapılacak daha sonrada sergide kendi başlığımda bunları yayınlayacağım...




  • sevindim hallolduğuna ..böyle birşey bizim de başımıza gelebilir iyi oldu aklımızda bulunsun..
  • Hallolduğuna sevindim. Geçmiş olsun.
  • geçmiş olsun
  • Sorun nasıl çözüldü. Benimkinde hava var. Su basıyor ama yukarı çıkaramıyor. Az basıyor. Sorunu nasıl çözdünüz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.