Şimdi Ara

5800 ekran koruyucu bantların zararı varmıdır????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
4.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar bu ekran koruyucu bantların zararı olurmu zamanla telefona ..5800 telefonun ekranımı dokunmatik yoksa ekranın altındamı var dokunmatik..



  • Benim aldığımdaki bant duruyor hala kendi çıkana kadar kalsın çıkacağa da benzemiyor ama :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fbsk1907 -- 27 Mart 2010; 13:38:42 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fbsk1907

    Benim aldığımdaki bant duruyor hala kendi çıkana kadar kalsın çıkacağa da benzemiyor ama :)

    benim kide çıkacağa benzemiyor ama saçkurutma makınasıyla çıkıyomuş aslında..peki dokunmatik nasıl rahat basıyormu peki bu bantların etkisi varmı dokunmatiğe..
  • benimkinde de bant duruyo ..

    eşimin telefonundan bantı çıkardık

    ceptopc. adresinden koruyucu + kılıf aldık

    koruyucu ekranda dokunmak sanki telefonun kendisiyle gelendden sanki biraz daha rahat gibi


    birde nokia step counter programı çok hoşuma gitti ...kullanabilirsiniz
  • Ekran koruyucu filmleri zararı değil faydası vardır.

    Telefonun ekranı basınca duyarlıdır. Dokunduğunuz kısım sadece dış katman. Ama bunun değişimi zor bilindiği üzere ön kapağın açılması hatta değiştirilmesi gerekir.

    Bu sebeple bu koruyucu filmler ikinci bir koruyucu katmandan başka bir şey değil ve zararı yok hatta faydası var.

    Bunlar.

    a : Çizilmeyi engeller cihazın ömrünü uzatır.

    b : LCD nin üzerindeki koruyucu katman daha da kalınlaşmış olur ve sağlamlık artar darbelere karşı daha fazla koruma sağlar.


    Yanlız kendi üzerinde gelen o çizgili şekilli bandı kaldırın. Şeffaf bir tane alın.


    GG de 4 tanesi 9 lira civarına satılıyor. Ben 8 tane almıştım.
  • Nokia Shoptaki garanti kısmındaki şef bana özellikle 5800 kullanıcılarının ekran koruyucusu kullanmamasını öneriyolarmış, ileride sorun çıkartıyomuş.. Bana alma dedi ama ben dayanamadım IS aldım, çok da memnunum.. (Garanti dışı kalmıyor sanırsam)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tolgabc

    Nokia Shoptaki garanti kısmındaki şef bana özellikle 5800 kullanıcılarının ekran koruyucusu kullanmamasını öneriyolarmış, ileride sorun çıkartıyomuş.. Bana alma dedi ama ben dayanamadım IS aldım, çok da memnunum.. (Garanti dışı kalmıyor sanırsam)


    e tabi ekran koruyucu alırsak hangimizin ekranı çizilecekte değişecek + 150-200 tl kazandırcaz adam başı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jebote


    quote:

    Orijinalden alıntı: tolgabc

    Nokia Shoptaki garanti kısmındaki şef bana özellikle 5800 kullanıcılarının ekran koruyucusu kullanmamasını öneriyolarmış, ileride sorun çıkartıyomuş.. Bana alma dedi ama ben dayanamadım IS aldım, çok da memnunum.. (Garanti dışı kalmıyor sanırsam)


    e tabi ekran koruyucu alırsak hangimizin ekranı çizilecekte değişecek + 150-200 tl kazandırcaz adam başı


    oda doğru ya




  • olur mu öyle şey hiç garanti dışı kalıyor filan .. yalnız 5800 kullanım kılavuzunun ilk kısımlarında bir yerde dokunmatik ekranın üstündeki kısmı koruyucu bantla kapatmayın ısınmaya neden olur gibi birşey diyordu
  • bugün bende ekran korucuyu taktım ama nasıl takıldığını anlayabilmek için 4 tane si ni bozdum neyse sonunda hallettim iyiki 8 tane sipariş vermişim ayrıca ısınma yapacağını zannetmiyorum çünkü üstüne yapıştırılan ekran koruyucuda sonuçta iletkendir yoksa pc işlemcilerimiz boşta kalmalıydı.
  • acaba şöyle eski kullanıcılardan hala ekran koruyucu kullanan varmı yani bi ekran koruyucuyu ne kadar zamanda çıkartmalı ömürlük deillerdir herhalde..
  • Mayıs sonundan beri ekran koruyucu kullanıyorum 1-2 ay önce denemek ıcın filmi söktum ekran ılk gunku gıbı cıktı karsıma cızılme vs kesınlıkle olmamıs. yedek fılmlerden bırını taktım kullanıyorum memnunum. aynalı olanları tavsıye edılmıyor pek
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cizbudak

    Mayıs sonundan beri ekran koruyucu kullanıyorum 1-2 ay önce denemek ıcın filmi söktum ekran ılk gunku gıbı cıktı karsıma cızılme vs kesınlıkle olmamıs. yedek fılmlerden bırını taktım kullanıyorum memnunum. aynalı olanları tavsıye edılmıyor pek
    hıımm bende yedekde aynalı var onu takıcaktım dediğin iyi oldu çıkarırken nasıl çıkardın hocqam ben bi deneyim dedim ama beton gibi yapışmış saç kurutma makinasıyla ısıtarak çıkarın diye bişe duydum doğrumudur..
  • Çıkarması çok zor dediğin gibi saç kurutma makınası ıle cıkarmayı ben daha sonra duyduydum. iğne ucuyla kenardan açmaya çalışmıştım ama çok dikkat et çizebilirsin teli. saç kurutma makınasını dene bence :)
    aynalının tavsıye edılmemesının sebebı, guneşlı havada ekranı görmek zorlaşıyormuş galıba



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cizbudak -- 28 Mart 2010; 0:00:45 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cizbudak

    Çıkarması çok zor dediğin gibi saç kurutma makınası ıle cıkarmayı ben daha sonra duyduydum. iğne ucuyla kenardan açmaya çalışmıştım ama çok dikkat et çizebilirsin teli. saç kurutma makınasını dene bence :)
    aynalının tavsıye edılmemesının sebebı, guneşlı havada ekranı görmek zorlaşıyormuş galıba


    + olarak ayna görevi görmesi için üzerine koyu bir katman daha konuluyor (aynanın çalışma prensibi) ve bu sekilde ekran ışığı yetersiz kalıyor. Gidip ışığı açıyorsun bu seferde pil çabuk bitiyor Bırakın aynalı olanlarını şeytan icadı bunlar




  • kılıf kullanıyordum yaz mevsiminde kılıf kullanılmaz bence ceket giymiyosun sonuçta kotun cebine koyacaksın bende kılıfı keara attım koruyucu bantıda çıkaracaktım ama vazgeçtım madem bi zararı yok dursun ozaman cevaplayan arkadaşlara teşekkür ederim verdiği bilgiler için..
  • telefonu ilk aldığım günki ekran korumasını dakikasında çıkarıp attıp , o çizgili ekran korumasıyla kullananlarada çok gülüyorum açıkçası ,telefoncularda şeffaf olanlarından satılıyo ondan alıp yapıstırdım .

    toptancısından alırsanız o ekran koruyucu pilastik parçayı , çok ucuza geliyo telefoncularda 10-15 lira ben toptancıdan pazarlıkla 3 liraya aldm
  • 6 ay dan fazladır 5800 kullanıyorum,hiç ekran koruyucu yapıştırmadım,ekranımda hiç çizilme olmadı.kirlediği zaman mikrofiber bezle siliyorum,ilk günkü gibi parlıyor.
    ekran koruyucunun bi faydası olduğunu sanmıyorum,zaten nokia nın desteklemediği bir ürün.aksesuar kataloğunda ekran koruyucu diye bir şey yok,sadece yan sanayide var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.