Şimdi Ara

Earth 2150: Lost Souls Raflarda yaz gezintisi..

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
3.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Earth 2150: Lost Souls

    Şu aralar yeni oyunlar geliyor ben raflarda duran eski oyunlarada sans vermek istedim kullandıgınız en kotu makinede bile oynayabileceginiz bir oyun..Yazın kısır gunlerinde eglenme fırsatı olabilir

     Earth 2150: Lost Souls Raflarda yaz gezintisi..
     Earth 2150: Lost Souls Raflarda yaz gezintisi..
     Earth 2150: Lost Souls Raflarda yaz gezintisi..

    NETTEN ALINTI:
    Bu oyun bildiğimiz Earth serisi stratejilerin en son temsilcisi. Sanırım 3 oldu. Önceki oyunlar öyle büyük yeniliklerle gelmediler ama bu oyunda, bazı cici yenilikler görmek mümkün olabilecek. Yine benzer konu, yine benzer taraflar, yine benzer olaylar. Pek değişik birşey yok. Ama yine de, belki sevebileceğiniz birşeyler bulabilirsiniz. İlk paragraf böyle, bakalım diğer paragraflarda neler yazıyor. Hadi bakalım :)

    Oyundaki en önemli özellik, sanırım kendinize göre ünite üretebilmeniz. Tanklara, helikopterlere, jeeplere falan istediiniz türde silah takabiliyorsunuz. Roket, lazer, kalkan, ağır zırh falan bunların arasında sayılabilir. Bu oyunda size müthiş bir özgürlük sunuyor. Kendi üretiminiz canavarların, etrafa dehşet salmasını izlerken, kendinizden geçebilirsiniz (amma da salladım ha). Bu özellik, biraz pahalıya getirebiliyor üniteleri. Bu da ayrı bir götürü sanırım.

    Oyunda kocaman bir gemi ile, ünitelerinizi bir yerden başka bir yere yollayabiliyorsunuz. Bunu çok çeşitli şekillerde kullanabilirsiniz. Bir yere sıkı bir saldırı yapmak için, bu kocaman gemiyi tıka basa ağır ünitelerle doldurabilirsiniz. karşı tarafa şirin mi şirin bir süpriz yapmak, hiç fena olmayacaktır. İsterseniz ölmemesi gereken bir üniteyi, uzak diyarlara kaçırabilirsiniz.

    Oyundaki yenilikler sadece bu kadar değil. Beğenmediklerim de var. Son zamanların modası, cephane tükenmesi olayı bu oyunda da var. Savaş esnasında cephaneniz tükenirse saldıramıyorsunuz. Geri dönüp cephane almanız gerek. Ayrıca cephane taşıyan birimler de var ama her zaman olmayabiliyor. Bu zamanlarda, eğer cephane yetmezse, bittiniz demektir. Ateş edemeyen askere ben asker demem şahsen.

    Oyunun grafiklerinden bahsedecek olursak. Aslında o kadar süper grafikleri yok. Sistemleri fazla zorlamaması içindir herhalde, detaylardan uzak durulmuş. Sade ama yumuşak ünite çizimleri ve animasyonları, oldukça iyi gözüküyorlar. Ama dediğim gibi, fazla detaylı çizilmemişler. Mekan grafikleri de çok detaylı değiller. Fazla zoom yaptığınız zaman pikselleri kucağınıza almaya kadar gidebiliyorsunuz. Ama zoom yapmak için bir nedeniniz olmadığından, bu sorun pek sizi rahatsız etmeyecektir. Oyundaki sis efektleri ve Fog of War olayı da güzel yapılmış. Şöyle bir toparlamak gerekirse, oyunun grafikleri orta halli diyebiliriz. Yeterli yani.

    Oyundaki sesler de güzel. Efektler güzel yapılmışlar, çeşitleri yeterli. Kaliteleri de iyi, berrak bir seslendirmesi var. Bu oyunun önceki versiyonlarından biri, Türkçe miydi ne, şimdi öyle birşey hatırladım. Yanılıyor da olabilirim. Berbat seslendirmişlerdi, bunu da hatırladım şimdi :) Oyundaki müzikler de güzel yapılmışlar, ben beğendim, atmosferi bozmuyorlar.

    Oyundaki yapay zekadan da bahsetmeden olmaz herhalde. Düşmanlar genelde üzerinize organize olarak geliyorlar. Öyle belirli zaman aralıklarında, teker teker, sırf ölmek için gelmiyorlar. Çoğu oyunda böyledir, beni deli ederdi :) En kolay zorluk derecesinde bile zorlandım diyebilirim. Ama siz yapay zekadan daha akıllı olduğunuz için, kısa zamanda karşı tarafın taktiğini çözebiliyorsunuz. O kadar da zeki değil yani.

    Arayüz. Strateji oyunlarının en önemli yeri. Ekranın alt tarafında bir alan kaplıyor bu arayüz. Oldukça kullanışlı tasarlanmış. Sadece oyuna odaklanmanız istendiğinden, fazla komplike tutulmamış yani. Birşeyler üretebilen ünitelere tıkladığınız zaman, inşa bölümü falan açılıyor, buradan herşeyi yapabiliyorsunuz. Ayrıca yeni birim üretme olayı da oyun pause olduktan sonra, tam ekran olarak çıkıyor. Hiç zor değil, hemen seri üretime geçebiliyorsunuz.

    Taze ve yenilikçi bir strateji oyunu arıyorsanız, bu oyuna göz atmanızda fayda görüyorum. Öyle fazla yenilik yok, ama yine de istediğinizi verebilen bir oyun olduğundan emin olabilirsiniz. fazla bir sistem ihtiyacı olmadığından, korkmadan alabilirsiniz.

    Bu oyunun Turkce versiyonu oldugunu biliyorum ama ulasamadım.Hatırlayan arkadaslar olabilir....







  • earth 2140 da güzel dir :)
  • -Daha yeni demosunu indirdim baktım, güzel gibi 3 boyutlu her açıdan bakabiliyorsunuz..
    -Grafikler idare eder. Boyutuna göre iyi.

    İNDİRİN
    http://download.cnet.com/Earth-2150-demo/3000-7562_4-10040774.html
  • Earth 2140 çok güzeldi, senaryosunu oynuyordum bayağı eğlendiğimi hatırlıyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.