Şimdi Ara

Tampon boyası sağlamlığı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aracım park halindeyken çarpıp kaçmışlar Ön tamponda kırılma vs. var. Bu gün sevise gittim Ön tamponu değiştireceklerini söylediler.

    Şimdi merak ettiğim şu;
    Yeni gelen orjinal tampon boyasız olacak ve servis tarafından boyatılacakmış. Peki boyatılan tamponun boyasının, eski tampon gibi sert, sağlam ve taş vb. cisimler çarpınca dökülmeyen bi şekilde atılması mümkünmü? sevise bu şekil hatırlatmada bulunmakta yarar varmı ne dersiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart.001 -- 18 Mayıs 2009; 14:37:44 >



  • Herşeyden önce teoride daha zayıf olmaz. Pratikte de serviste atılan boyanın fabrikada atılandan daha zayıf olacağını sanmıyorum. Fabrikadaki orijinal boya elle değil de otomasyona bağlanmış sistemlerle atıldığı için tüm yüzeylere dengeli miktarda boya atılabiliyor ama servisteki boya işlemi ustanın maharetine kalmış ki kullanıcı çıplak gözle farkedemese de sonradan atılan boya serviste bile yapılsa gerek ton farkından gerekse boya kalınlığından her zaman anlaşılabiliyor. Ama usta ince boya atmak yerine kendini garantiye almak için boyadan kaçmaz diye düşünüyorum çünkü yapılan tüm işlemler düşünüldüğünde atılacak fazla boyanın miktarı toplam maliyette pek bir şeyi değiştirmez. Yani malzemeden kaçarlar diye bir endişe bence yersiz.

    Her şey bir tarafa servise herhangi bir şeyi tembih etmenin dikkate alınmayacağı için hiç bir anlam ifade etmeyeceği kesin. Siz ne yaparsanız yapın sonuç değişmeyecek. Bu arada fabrika çıkışı araçlarda boya şikayeti çok duydum ama yetkili/özel servislerde böyle sorunlar pek yaşanmıyor galiba. En azından bana denk gelmedi.




  • eskisi gisi sağlam olur merak etme sen arkadaşım
  • cevaplar için teşekkürler arkadaşlar.
  • benım gozlemledıgim sonrada atılan boya orjınalını tutmuyor daha cabuk cızılıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.