Şimdi Ara

Vatandaşa OGS kazığı (hem de devlet eliyle)...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar,

    Bir aracımız var, aldığımız gün OGS taktırdık ve o gün bu gündür OGS'li olarak kullanıyoruz. Alındığı zamanlar OGS cihazı sadece Ziraat bankası tarafından veriliyordu ve herhangi bir otomatik ödeme seçeneği de yoktu.
    Bakiyeyi takip etmenin de tek yolu OGS geçişi sırasında "kredi az" uyarısını takip etmekti. Bu uyarıyı gördükten sonra bankaya (50-60TL gibi) bir miktar para yatırıyorduk.
    Bugüne kadar da bu şekilde kullanageldik.
    Şu anda (16/04/2008) OGS hesabının güncel bakiyesi 34 küsür liradır.

    Karayolları, 2008 yılı içerisinde aracımızın OGS'den "kaçak geçiş" yaptığını belirten bir yazı göndermiş. Bu yazıda 45TL kadar bir kaçak geçiş cezasının 30 gün içinde ödenmesi isteniyor.
    Aktif bir OGS kullanıcısına (yani sisteme üye olup sürekli aktif bakiye bulunduran birisine), Kaçak geçiş muamelesi yapmayı başarabildikleri için, insanlık önünde, Karayolları teşkilatımızın bu pek muhterem idareci ve çalışanlarını, üstün hizmet ve başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Dahiyane bir zeka timsali bu başarılarıyla ne kadar övünseler azdır. Her türlü iltifata hakkıyla layıklardır.

    Yazıya konu olan kaçak geçiş işleminin olduğu tarihler (2008 10,11,12. aylar) için kendi bünyesinde bulunan bir hesabın "bakiye" ve "hesap hareketleri" bilgisine ulaşmayı bir türlü beceremeyen TC. Ziraat Bankası idareci ve çalışanlarını ayrıca tebrik ediyorum. Milenyum çağının ötesinde bir bankacılık anlayışını sergilemekte gösterdikleri üstün zeka ürünü, dahiyane ve cansiperane çalışmalarıyla ne kadar övünseler azdır. Her türlü iltifata hakkıyla layıklardır.

    Mamafih,
    - İlgili OGS hesabına sürekli para yatırılmaktayken (yani hesapta sürekli aktif bakiye bulundurulurken),
    - Karayolları kurumunun o hesaptan (eski tarihli işlemler için bile) tahsilat yapma yetkileri varken,
    - Her ne sebeple olursa olsun (İster yasal ister değil), kaçak geçiş işlemi yapmaları iyi niyetli bir davranış değildir!


    Bu işlem vatandaşa zulümdür!

    DEVLET'İN AMACI ÜZÜM YEMEK OLMALIDIR!
    BURADA DEVLET, BAĞCIYI DÖVMEKTEDİR!


    Yarın Karayolları'na gidip bir soruşturacağız, neymiş bu işin altında yatan diye. Zaten, boş gezenin boş kalfası olan bizler, uzun zamandır bir Devlet dairesini ziyaret etmemiştik; kendimizi fazla özletmeden bir gidelim bakalım.

    Sonuç alabilir miyiz? Devlet'in amacının ne olduğuna bağlı:
    - Üzüm yemekse, sonuç zaten ortada. Hangi günün geçişini tahsil edemediyse, hesaptan çekebilir zaten.
    - Bağcıyı dövmekse, paşa paşa dayağımızı yer döneriz. Devleti dövecek halimiz yok ya...







  • otomatik ödeme gibi bir şey olması lazım
    bizim ogs ler maksimum kartına bağlı bakiye azalınca kendisi yüklüyor
    bunun gibi açık hesaptan otomatik ödeme gibi yüklenmesini bankanın yapabilmesi gerekir
    bu nu anlatabilirseniz sorun çözülebilir
    olmadı işbankasından 5 dakikada alabilirsiniz
  • Bugun banada bir kaçak geçiş geldi.1.5 sene once sattıgım arabama Avcılar Tem gişesinden kaçak geçiş diye ve geçiş tarihi 2007.5 liralık ceza olmus 60 lira.Benim şimdi haberim oluyor artı benim aracımda ogs her zaman takılıdır camda.Resim gösterin diyorum yok öyle birşey diyor
    İtiraz için önce parayı yatırmam gerekiyormuş,biliyorlar insanların bunlarla uğraşmayacagını aman ödiyipte kurtuluyımda devletle işim olmasın diyeceğini gönderiyorlar.Oh ne ala memleket ya
  • Yazınızdaki üslup inanın çok hoşuma gitti, anlatış tarzınız çok güzel...

    Yine aynı klasik sözü kullanacağım üzülerek, burası Türkiye, bu ülkede her türlü mantıksızlık olur, normaldir. Hele hele devlet dairesi ise gayet normal karşılanır.

    Ankaradayım ve bu tür saçmalıkları hep yaşıyorum, artık sinirlenmiyor kızmıyorum. Çünkü elime bişey geçmiyor, oradaki memura laf anlatmak imkansızdanda öte... Gidin duvara anlatın,insafa gelir...

    Sular idaresi, elektrik idaresi, bağkur, ssk, vergi dairesi, emekli sandığı... Vs vs vs hepsi aynı!!!!!

    Özetle, işiniz zor, TC kurulduğundan beri bu böyle olmuş, böyle devam ediyor. Hükümetlerle alakası yok, bu devletimizin yapısal sorunu...

    10 sene önce, evimin elektiriğini üzerime alabilmek için neler çektiğimi bir Allah birde ben bilirim... Bu kadar basit bir işlem için beni deli ettiler. Sonuçmu, vazgeçtim, ancak 2 sene önce alabildim... Yani tam 8 sene sonra tekrar gittiğimde bu sefer beni anladılar,işimi çözdüler. Buda bir ilerlemedir...


    Ortağımın evindeki arızalı su sayacını söküp bir başkasını takmışlar. Sonraki ay ortağıma yüklü fatura gelmiş. Adamlar eski sayaç ile yeni taktıkları sayacın farkını alıp hesap yapmışlar, tabi eksantirik bir rakam çıkmış, bu rakamıda düşünmeden fatura etmişler. Ortağım şu an düzeltmekle meşgul. İşin kötüsü eski sayacı kaybetmişler, bişey ispatlamak mümkün değil, sorunca bulamıyoruz, kaybolmuş beyefendi diyorlar. Buyurun bakalım...


    Daha anlatayımmı, yetermi?....

    Bence yeter...

    Size tavsiyemmi?...

    Valla tavsiyem yok, çünkü dedimya Türkiye Cumhuriyetinde yaşıyorsunuz, yaşıyoruz, yaşamaya devam edeceğiz, geçmiş olsun...

    Ne zamanmı düzelir, balık kavağa çıkınca desem....

    Kızmayınız, kızmak çözüm değil...

    E tabi, kızmamakda mümkün değil...

    Sizi anlıyorum...




    Tekrar geçmiş olsun........

    Bari maça gidip bi stres atalım,bağırıp çağıralım, yoksa sinir küpü olunur bü ülkede....................................................
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Formula pilotuna ogs cezası yazan bir sistemimiz varken seninki devede kulak
  • @set
    bence burası turkiye burda hersey olur seklinde yorumlamaktan ziyade bizim insanımızın iş guzarlıgına, yurutulen burokrasideki eksiklere dem vurmak daha mantıklı. bu agazlara pelesenk olan bu halk koyundur veya burası turkiye hersey olur lafları surekli bizi aşşalamaktan baska bir işe yaramıyor. biri yazmıs silinmiş tabi silinmesi gerekiyordu bastaki hukumet varken hersey olur diye sanki hukumetle bunun alakası var. bunun devletin yapısıyla burokrasiyle hatta orda çalışan memuruyla bile alakası var ve orda çalışanlarda yine birilerinin annesi babası kardesi eşi dostu yani işguzarlık yapılıyosa bunu yine biz yapıyoruz..
    ha bu arada öle bi yerde çalışan tanıdıgım yok biz yapıyoruz derken yanlıs anlasılmasın
  • Devlet emretmiş "bu köprüden geçerken para vereceksin." diye... Kuzu kuzu ödüyoruz... Tahsilatlar daha kolay olsun diye OGS sistemi çıkarmış, hemen aldık.
    Devlet ne dediyse, bize ne imkan sunduysa yaptık, ödemelerimizi hiç aksatmadık...

    Bir yandan anormal oranlarda vergi alırken, diğer taraftan topladığı vergiler neticesinde halkına "ücretsiz" olarak sunması gereken köprü ve yollar için ayrı ücret alan Devletin, bin yıllık Dede Korkut hikayelerinde anlatılan "Deli Dumrul" karakteriyle olan benzerliğini tartışmadık bile. Kuzu kuzu ödedik.

    Hatta kuzu kuzu ödemelerimizi paşa paşa tahsil edebilsinler diye, emirlerine amade ve diledikleri her vakit tahsilat yapabilecekleri, hazır ve nazır hesap ve birikmiş bakiye bulundurduk.

    Karşılığında ne bulduk?.. İstedikleri her vakit tahsil edebilecekleri 2,60TL'yi (ne sebeple bilmiyorum) tahsil etmeyip, hiç üşenmeden, zorlanmadan ve hatta utanmadan cezai tutanaklar, yazılar, tebliğler düzenleyerek aylar sonrasında 45 TL'lik bir idari para cezasına dönüştürmüşler. Göstermiş oldukları bu yüksek zeka ve sadakat seviyesi ile üstün hizmet aşkı ve cansiperane çalışmalar kesinlikle takdire şayandır. Emeği geçen herkesi tekrar tebrik ediyorum.

    Mamafih,
    "Kaçak geçiş" kavramı ilgili gişeden para ödemeden geçen ve ödemeyi de kesinlikle reddeden kişiler için geçerlidir.
    Yoksa,
    - Karayollarına, dilediği her vakit, tahsilat yetkisi verilen bir hesap düzenleyen,
    - Geçişlerini belgelendirmek için aracında özel OGS cihazı bulunduran,
    - ve bahsi geçen hesapta da düzenli olarak para bulunduran,
    - Bu suretle ödeme istek ve arzusunda olduğunu belirten,
    bir kimse için KAÇAK GEÇİŞ SUÇU söz konusu olamaz!

    Olsa olsa "Geç ödeme" olabilir; onun da karşılığında ceza değil faiz olur.

    Ortada bir suç olmadan ceza olabilir mi?..

    Ben "geçiş ücretlerimi ödemeye niyetli olduğumu" "Ödeme yapmayı red etmediğimi" yukarıdaki işlemleri yaparak göstermiş olmuyor muyum?

    Ben ödeme isteğiyle hesaba sürekli para yatırıyorken, Karayolları olarak sen de bu hesaptan dilediğin gibi tahsilat yapma yetki ve imkanına sahipken nasıl oluyor da KAÇAK GEÇİŞ CEZASI OLUYOR?

    Emrine amade bir banka hesabından 2,60TL'yi dilediğin vakit kolayca tahsil edebilecekken, etmeyip daha zor bir yöntem ile bunu 45TL'lik bir cezaya dönüştürerek vatandaşa "geçirmek" devlet eliyle yapılan bir zulümdür.


    Tarihe bakarsanız,
    Tebasına zulmeden devletlerin tarihin çöplüğünde kaybolup gittiğini, birçoğunun adının bile hatırlanmadığını görürsünüz.

    Biz tarihin bu şekilde tekerrür etmemesini dileyenlerdeniz.

    Ancak uzmanlar "Tarih, tekerrürden ibarettir!" diyorlar. Bu da bizi korkutuyor!..

    edit: imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dedikodu -- 16 Nisan 2009; 21:24:50 >




  • ne alıp veremediğiniz var şu devlette???ne güzel imanlı imanlı yönetiliyoruz.sadece bi kaç milyon işsiz var o kadarcık!!!onlarda işsiz kalsın canım nolacak sanki...devlete verdiğiniz bu paralar sevap olarak geri dönecek sizlere
  • Az önce ilyas salmanın sari mercedes filmini izledim
    Türkiyede başına gelenleri gördükten sonrası acıkcası sizin durumunuza şaşırmadım.
  • İŞBANKASINDAN ALINIP KREDİLENDİRİLİRSE VE AYRICA TÜM GEÇİŞLER MAİL ADRESİNİZE DÜŞERSE TADINDAN YENMİYOR.TAVSİYE EDRİM ZİRAATLA KESİNLİKLE DEĞİL
  • quote:

    Orjinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK

    İŞBANKASINDAN ALINIP KREDİLENDİRİLİRSE VE AYRICA TÜM GEÇİŞLER MAİL ADRESİNİZE DÜŞERSE TADINDAN YENMİYOR.TAVSİYE EDRİM ZİRAATLA KESİNLİKLE DEĞİL

    Aldığımızda Ziraat tekeldi. Yoksa bulaşmamak gerektiğini çok iyi biliyoruz.
  • Arkadaşlar,
    ben OGS aldığımda ziraattan başka bankada OGS yoktu. Ben de oradan aldım. sanırım 2002 yılıydı. 7 sene olmuş yani. Her zaman düzenli paramı yatırdım.

    Sonunda ne oldu şubat ayında OGS'm -20 TL bakiye ile iptal edilmiş. izmite gidip geldim 300 TL ceza yedim. Ve bunu en kötü aracı satarken ödemek zorundayım. Eğer bu özel bir bankada olsa 7 senelik müşterisine haber vermez miydi mutlaka verirdi.

    Eksi bakiyeye sokmasaydın diyenler olabilir ama bunca yıllık uygulamanın değişeceğini nerden bilebilirim. Ayrıca sadece 1 kere kredi az uyarısı gördüm ve sonra annemden yatırmasını rica ettim. Daha sonraki geçişte uyarı vermedi bende yatırdı sandım.

    Ayrıca zaten eksi bakiyeye girince normal geçiş + yüzde 10 ceza kesiyorlar. İptal etemk de neyin nesi. Devletin paraya ihtiyacı olunca hemen vatandaşına saldırıyor.

    Bu arada karayollarından birisi ile konuştum bana gişe de yazan uyarıların güncel olmadığını çünkü online sistemleri olmadığını bankayı arayıp hesap bakiyemi sürekli kontrol etmem gerektiğini söyledi. Ve bunun benim sorumluluğumda olduğunu da ilave etti.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: berk984

    Arkadaşlar,
    ben OGS aldığımda ziraattan başka bankada OGS yoktu. Ben de oradan aldım. sanırım 2002 yılıydı. 7 sene olmuş yani. Her zaman düzenli paramı yatırdım.

    Sonunda ne oldu şubat ayında OGS'm -20 TL bakiye ile iptal edilmiş. izmite gidip geldim 300 TL ceza yedim. Ve bunu en kötü aracı satarken ödemek zorundayım. Eğer bu özel bir bankada olsa 7 senelik müşterisine haber vermez miydi mutlaka verirdi.

    Eksi bakiyeye sokmasaydın diyenler olabilir ama bunca yıllık uygulamanın değişeceğini nerden bilebilirim. Ayrıca sadece 1 kere kredi az uyarısı gördüm ve sonra annemden yatırmasını rica ettim. Daha sonraki geçişte uyarı vermedi bende yatırdı sandım.

    Ayrıca zaten eksi bakiyeye girince normal geçiş + yüzde 10 ceza kesiyorlar. İptal etemk de neyin nesi. Devletin paraya ihtiyacı olunca hemen vatandaşına saldırıyor.

    Bu arada karayollarından birisi ile konuştum bana gişe de yazan uyarıların güncel olmadığını çünkü online sistemleri olmadığını bankayı arayıp hesap bakiyemi sürekli kontrol etmem gerektiğini söyledi. Ve bunun benim sorumluluğumda olduğunu da ilave etti.


    e yuh yani akbil bile daha kolay güncelleniyor.




  • cok sinir edici bir durum

    bende ogs kullanıcısıyım ikiyıl dört aydır otomatik ödeme talimatı verdik azaldıkca kredisini dolduruyor

    asıl bu sistem ilk başladığında otomotik ödeme talimatı verilseydi sizin acınızdan böyle bir sorunla karşılaşmazdınız

    burası türkiye malesef daima sorumluk sahibi iyi insanlar cezalandıılıyor

    nasıl bir zeka seviyesi varsa o cezayı tespit eden ve kesende gercekten merak ediyorum zaten ogs numarasını girdiğinde herşey oratadadır ne kadar gecmiş kredisi ne ne kadar ödeme yapmış vs.vs.vs.

    imkan olsada bu moronları görebilsek....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berk984

    Arkadaşlar,
    ben OGS aldığımda ziraattan başka bankada OGS yoktu. Ben de oradan aldım. sanırım 2002 yılıydı. 7 sene olmuş yani. Her zaman düzenli paramı yatırdım.

    Sonunda ne oldu şubat ayında OGS'm -20 TL bakiye ile iptal edilmiş. izmite gidip geldim 300 TL ceza yedim. Ve bunu en kötü aracı satarken ödemek zorundayım. Eğer bu özel bir bankada olsa 7 senelik müşterisine haber vermez miydi mutlaka verirdi.

    Eksi bakiyeye sokmasaydın diyenler olabilir ama bunca yıllık uygulamanın değişeceğini nerden bilebilirim. Ayrıca sadece 1 kere kredi az uyarısı gördüm ve sonra annemden yatırmasını rica ettim. Daha sonraki geçişte uyarı vermedi bende yatırdı sandım.

    Ayrıca zaten eksi bakiyeye girince normal geçiş + yüzde 10 ceza kesiyorlar. İptal etemk de neyin nesi. Devletin paraya ihtiyacı olunca hemen vatandaşına saldırıyor.

    Bu arada karayollarından birisi ile konuştum bana gişe de yazan uyarıların güncel olmadığını çünkü online sistemleri olmadığını bankayı arayıp hesap bakiyemi sürekli kontrol etmem gerektiğini söyledi. Ve bunun benim sorumluluğumda olduğunu da ilave etti.


    Konuyu hortlatmak gibi birşey olacak ancak bugün baktığımda 900TL'lik kaçak geçişi gördüğümde beynimden vurulmuşa döndüm.Benim de 2009 yılında OGS cihazım iptal olmuş ve bu esnada 7 defa kaçak geçişte bulunmuşum ve cezası bukadar olmuş.Sonrasında yeni cihaz almış olmama rağmen bu durum bana bildirilmedi.Ayrıca cezalar da ikametgah adresime değil de eski ev adresime tebliğ edilmiş.2009 yılının cezası da daha yeni sisteme işlenmiş.Böyle saçmalık olur mu?Bununla ilgili ne yapabilirim.Ayrıca vergi daireleri bu cezaları taksitlendiriyor mu?




  • Bu konuyla ilgili olarak bilgi alabilen oldu mu..benimde 2010 yılından kalma hesap kapatılmışken geçtiğim kaçak geçişler var.Toplamı 970 TL ediyor.Bu parayı taksitle ödeme veya itiraz etme hakkı var mı?
  • devlet şuan inanılmaz yöntemlerle para topluyor, geçmişe yönelik OGS, KGS cezaları ile tüm sistemi kapsamışlar, bağkur'u ssk'yı iptal ediyor işlem yapamıyorsun,

    yıllar öncesine ait trafik cezası, OGS geçişi, KGS geçişi, 100-150TL yeri geliyor 1500TL'lik cezanın ödenmesi ile alakalı evlere zarflar gönderiliyor,

    sanırım dış ticaret açığını ve kaçağı milleti yolarak bir şekilde halletmenin peşindeler, polise bile en çok ceza kesene prim vereceğim der haberler.
  • AYNI şekilde benim vakıflar bankasından ogs cihazım haber verilmeden iptal edilmiş size tavsiyem eğer eksi bakiye probleminiz var ise sı sık ogs cihazınızın kullanılır olup olmadığını kontrol ettirmenizde fayda olacaktır. yoksa hiç kimse haber vermiyor ve mesaj ile bildirdiklerini iddia ediyorlar ma kimsenin bana böyle bir mesaj atmadığı ortaya çıktığından banka şubesinde ki görevli bile olayı içselleştirdi ve o bile mağduriyetimizi anladı bu ülkede tuzu olanlar hesabını eksiye düşürmeseydin diyebilirler ama ne yapalım geçim dünyası bizler devletten ihale alarak çok para kazanmıyoruz kuru maaş ile de anca bu kadar geçinebiliyoruz sizin yapacağınız bu yeni uygulamanın ...........................................
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.