Şimdi Ara

İyi mi ettik kötü mü (Makele)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ermeni lobileri yurt dışında harıl harıl çalışıyor. Türklerin kendilerini katlettiği tezini kabul ettirmek için ülke ülke dolaşıyorlar. Hâlbuki bizde olanları bir bilselerdi, bu yalana kimse inanmaz, kargalar bile gülerdi. Neden mi?..

    Hangi millet, katlettiği bir milletin adamını tutar “gel bizim dilimizi sen düzenle” diyerek Türk Dil Kurumu’nda yetki verir! Tarihini yazarken baş redaktör olarak görev verir! Hangi millet, tiyatrosunu, operasını, sinemasını, kültür dünyasını katlettiği bir milletin fertlerine teslim eder ki?..

    Meselâ, Türk Dil Kurumunda uzun yıllar (1932 den 1979’a kadar başuzmanlığa kadar yükselip) görev almış, Türkçe’ye şekil vermiş Agop (Dilaçar) Martanyan’ı verebiliriz. Üstelik Agop, aynı zamanda (1936-1951 yılları arasında) Büyük Türkiye tarihinin yazılmasında da görev alıp, baş redaktör (danışman) olarak çalışmıştır.

    Türk tiyatrosunda sahneye ilk çıkan kadın oyuncu da Aruşyak Papazyan isimli bir Ermeni’ydi... İlk Türk tiyatro eserini de yine Ermeni vatandaşlarımız yapmıştır. Agop Ayvaz ise, 80 yılını Türk tiyatrosuna harcamış, bir Ermeni sanatçı. Yine, ilk Türkçe operayı, ilk Türk operetini Dikran Çuhacıyan adlı bir Ermeni’nin bestelediği “Arif’in Hilesi” isimli operetle, Türk opera dünyası başlamış oldu.

    Bir zamanlar Türk Ocakları’nda müzik dersleri veren, Komitas Kevork Sogomonyan, Kütahya doğumlu bir Ermeni değil miydi? Yaptığı çalışmalardan dolayı Paris’e heykeli dikilmiştir.

    Ya Krikor Zohrab! Meclis-i mebusan üyesi iken, Ermeni edebiyatının öncüsü olmuş. Diyarbakırlı Mıgırdıç Margosyan, onun bayrağını bugüne taşımış, Fransa’da 1998’de Eliz Kavukçuyan edebiyat ödülüne lâyık görülmüştür...

    Kimse onlara “Siz Ermeni’siniz, bizim kültürümüzü değiştirecek, temsil edecek işler yapamazsınız.” dememiş. Hatta gençlik onları örnek alıp, açtığı yollardan yürümüş. (Hâlen) yürümekte...

    kaynak







  • madem ermenisin bi kere vermelisin madem rumsun bırak icinde dursun madem türksün göster ürksün
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.