Şimdi Ara

Wolfspeed, Almanya'da milyar dolarlık çip fabrikası kuruyor: Otomobil endüstrisinde fark yaratabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Wolfspeed, Almanya'da milyar dolarlık çip fabrikası kuruyor: Otomobil endüstrisinde fark yaratabilir
    Covid-19 döneminde yaşanan tedarik ve çip sorunlarının ardından, yarı iletken sektörüne olan yatırımlar hız kazanmaya başladı. Bu bağlamda birçok şirket, üretim hatlarını çeşitlendiriyor. Şimdi de dünyanın sayılı silisyum karbür (SiC) yarı iletken üreticilerinden ABD merkezli Wolfspeed, iki milyar euroyu aşan bir yatırımla Almanya’da yeni bir çip fabrikası kurmaya hazırlanıyor.



    Seri üretimin dört yıl içinde başlaması bekleniyor



    Bildirilenlere göre Wolfspeed tarafından kurulacak yeni tesis, ülkenin (elektrikli) otomobil üretim endüstrisine yakın bir konumda Almanya’nın Saarland bölgesinde inşa edilecek. Böylece tedarik zincirine daha kolay erişim sağlayacak tesisin, dört yıl içerisinde seri üretime başlaması ve yerli elektrikli otomobil pazarı için itici bir güç olması bekleniyor.



    Günümüzde silisyum karbür tabanlı çipler, geleneksel silikondan daha maliyetli olsa da çok daha yüksek voltajlarda, sıcaklıklarda ve frekanslarda çalışabiliyor. Bu da onları elektrikli araçlar, güneş enerjisi dönüşümü, 5G, havacılık ve uzay ve diğer uygulamalar için daha iyi bir seçim haline getiriyor. Böylece elektrikli otomobillerde daha kısa şarj süreleri ve daha düşük enerji tüketimi ile karşılaşabiliriz.



    Ayrıca 40 ülkede 230 adet üretim tesisi bulunan Alman otomobil tedarikçisi ZF, yeni kurulacak tesisin azınlık hissedarı, tesise eşlik eden araştırma merkezinin ise çoğunluk hissedarı konumunda olacak. 



    Ayrıca Bkz.Bilişim Vadisi girişimci ekosistemi Avrupa'ya açılacak



    Wolfspeed'in yeni yatırımı çip üretiminde küresel pazarın yüzde 10’unu oluşturan Avrupa için de önemli bir gelişmeyi temsil ediyor. Hatırlayacak olursak kısa bir süre önce ABD, çip üretimi için teşvik içeren CHIPS yasasını hayata geçirdi. Buna benzer şekilde Avrupa Komisyonu da, 2023 yılına kadar yerel çip üretimini yüzde 20 seviyelerine çıkarmayı amaçlayan yeni bir düzenleme hazırlıyor.  




    Kaynak:https://thenextweb.com/news/germanys-new-chip-factory-boosts-europe-semiconductor-plans







  • Seri üretime başlaması için 4 yıl diyor ya. 4 yıl çok uzun bir süre.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim ülkede togg için böyle bir firma kurulsa ne güzel olur.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Moueson kullanıcısına yanıt
    Çip teknolojisi göz önüne aldığında kısa bile sayılabilir.

  • 231407 kullanıcısına yanıt
    Devlet zamanında arm satılırken hamle yapsaydı şimdi bu konularda söz sahibiydi hem mimari üreten bir şirket hemde fabrika mız olur du tayvan saf su sıkıntısı yüzünden Amerika'ya fabrika açtı biz bu trenleri hala neden kaçırıyoruz .

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Avrupanın eksikliğini görüp çalışması mevyelerini 2-3 yıl sonra verecek bir hamlesii duymamız umarım devlet yetkililerinin görüş alanına girer de bu alanda en azından bir plan program yapılır umudum var.

    Devletin togg benzeri bir proje yaptırıp, teşviklerle fabrikasyon sürecine girmemize ön ayak olmalı, hem bu alanda okuyan mühendisler de yurt dışına gitmez ülkemizde kalmış olur.

  • 231407 kullanıcısına yanıt
    TOGG için böyle bir firmanın kurulması çok fuzuli olur. Daha çok beyaz eşya üretimi için bu tesis kurulursa TOGG da yararlanır.
    Ama maliyette yarışmak çok zor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.