Şimdi Ara

Her sinyal veren haklı mıdır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar ufak bir soru. bir kaç saat önce başıma geldi karşı tarafla da ufak tartıştım.




    Olay şu. Bebek tarafından Ortaköy tarafına gidiyorum. Bilenler bilir sağlı sollu araç park ederler, bekleme yaparlar falan. Neyse benim önümde bir araç var, hız nereden baksanız 20-30 arası. Sağda da duran bir araç sola sinyal vermiş, ben aracın konumunu fark etmiştim ama sinyali geç fark ettim, nitekim benim görüş açıma göre ve hızıma göre duraksama yapıp ona yol verme gibi bir şansım yoktu. Hatta tek bir korna çaldım bak geçiyorum bekle gibisinden. Baktım şeride iyice girince ani frenleme ile kornaya abandım. Neyse geçince selektör falan attı ileride durdum geri geri geldim falan.




    Kendisi benim aracın burnu şeritteydi, sinyalim yanıyordu, mesafe vardı dedi. Haklı olabilir sinyali yanıyordu orasına bir şey demiyorum ama benim görüş açımdaki mesafeye ve hızıma göre şeridin hakkı ben de olduğuna inanıyorum. Sonuçta karşı taraf duraksama yaptığı yerden şeride katılacak. Yanlış da düşünüyor olabilirim yorumlarınızı bekliyorum.




    Son olarak belirteyim. Kimseye yol vermeyen tiplerden değilim. Sadece önümde seyir eden araçtan dolayı şeride giriş yapacak olan aracı bir tık geç fark ettim.








  • Ana yol senin yolun sağda solda bekleme yapıp zart diye çıkan tipler dolu normalde yol boş olur ondan sonra çıkar bekleme yapan olması gereken budur sizin suçunuz yok ancak gel gelelim Türkiye de yaşıyoruz bunuda unutmayin haklı iken haksız duruma da dusersiniz enterasan işler olur kısacası herşey e dikkat etmeniz lazım özellikle İstanbul trafiğinde geçmiş olsun.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sinyal vermek medeniliktir, kurallara uymaktır, topluma, trafiğe saygıdır. Sinyal veren birini görünce durumum müsaitse hemen yol vermek ister, ayağımı frene götürürüm.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hayır değildir. 46/2B maddesine göre şerit değiştirmeden önce kontrol etmelidir. Pat diye sinyal verip atlarsa araç içi kameranız varsa kanıtlayabilirsiniz.


    https://www.hurriyet.com.tr/gundem/46-2-b-trafik-cezasi-nedir-madde-46-2-b-tehlikeli-serit-degistirme-trafik-cezasi-ne-kadar-2020-41585997


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sinyal verdim yol benim diye bir şey yok ama adamın "aracın burnu şeritteydi, sinyalim yanıyordu, mesafe vardı" ifadesi doğruysa haksızsın.

  • Şerit değiştiren veya yola çıkan yolun boş olduğunu kontrol etmekle sorumludur.


    "ama ben sinyal verdim" işin bahanesi. Sinyal verince yol sinyal verenin olmuyor. Araca çarpmış olsaydınız kusurlu yola çıkmaya çalışan olurdu.


    Trafikte sinyal verdiği için yolu zimmetine geçirdiğini sanan çok insanımsı var.

  • Yeri ve zamanında sinyal vermek en doğru olanıdır. Boşuna yapılmamış o kol :)

  • Sinyal bildirim aracıdır, öncelik kazanma hakkı değildir. Araclar sinyal vermiş bile olsalar harekete başlamadan önce yolu ve karşı arac sürücülerini kontrol etmelidirler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sinyal veren sanıyor ki artık tüm yollar onun.

    Sen sinyal verip önüme kırdığında senin aracın buharlaşmıyor. Mesafe diye bir şey var.  

  • 2 tür yol isteyen var


    1-sinyal veren ama yola atlamayan insanlar. burnunu çıkarmıyo bekliyo adam. bu adam aslında geçenlere geçiş hakkı sizin ama bana yol verir misiniz diyor... bunları gördüğümde 1 kez bile yol vermediğim olmamıştır. bunları sevin, bunları öpün koruyun


    2-sinyali adet yerini bulsun diye veren, kendinde geçiş üstünlüğü olduğunu düşünen, burnunu sokup zorla yol almaya çalışanlar.. yol vermiyorum




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi august landmesser -- 7 Kasım 2022; 14:3:20 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.