Şimdi Ara

Tüm iPhone Modelleri Yurtdışı Satın Alma ve Kayıt [ANA KONU] (Güncelleme Eylül 2023)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16.452
Cevap
448
Favori
820.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tüm iPhone Modelleri Yurtdışı Satın Alma ve Kayıt [ANA KONU] (Güncelleme Eylül 2023)



    Arkadaşlar merhaba,




    Malum son Apple etkinliğinden sonra hepimizin ortak düşüncesi yurtdışından cihaz almak olduğunu düşünerek konu açıyorum. Bu konuda tecrübem yok, hep TR'den cihazımı aldım ama bu sefer yurtdışından almayı düşünüyorum. Bilgi paylaşımına açığım ve bilgi paylaşmak isteyen arkadaşlar tecrübesini yazarsa sevinirim. İlk mesaja gerekli bilgileri sabitleriz...



    Eylül 2023 Güncelleme - Arada yapılan zam ile kayıt ücreti 20 bin lira oldu. 1 Ocak 2024 itibariyle 30-35 bin seviyesine yükselmesi bekleniyor.



    04 Aralık 2022 Güncelleme - ADIM ADIM BTK KAYIT İŞLEMLERİ


    1.İlgili adrese giriş yapın.


    Tüm iPhone Modelleri Yurtdışı Satın Alma ve Kayıt [ANA KONU] (Güncelleme Eylül 2023)
    Tüm iPhone Modelleri Yurtdışı Satın Alma ve Kayıt [ANA KONU] (Güncelleme Eylül 2023)www.turkiye.gov.tr
    IMEI Kaydet
    https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kaydet

    Aşağıdaki bilgilendirme ekranı ile karşılacaksınız. Devam et ile ilerleyin.


    Tüm iPhone Modelleri Yurtdışı Satın Alma ve Kayıt [ANA KONU] (Güncelleme Eylül 2023)


    2.Aşağıdaki ekranda sırasıyla kimin bilgileriyle başvuru yapılacağı (başvuru türü içerisinde çocuğum bilgileriyle başvuru yapacağım seçeneği de var), imei kaydetme (cihazınızın türüne göre fiziksel ya da e-sim), kayıt için kullanılacak olan belge (kimlik ile giriş çıkış yapıldıysa kimlik; pasaport ile giriş çıkış yapıldıysa pasaport vs) bilgileri ve son olarak yurda giriş yapılan tarihlerini girin.



    Tüm iPhone Modelleri Yurtdışı Satın Alma ve Kayıt [ANA KONU] (Güncelleme Eylül 2023)


    Tüm iPhone Modelleri Yurtdışı Satın Alma ve Kayıt [ANA KONU] (Güncelleme Eylül 2023)


    3. Bir sonraki ekranda girdiğiniz bilgileri görüp aşağıda yer alan ödeme adımına yönlendiriliyorsunuz. Ödemeyi belirtilen bankaların internet bankacılığı üzerinden yapabileceğiniz gibi İnternet Vergi Dairesi üzerinden kredi kartınızla da yapabilirsiniz. Ödeme işlemi anlık olarak gerçekleştiriliyor ve hemen sisteme yansıyor. İnternet Vergi Dairesi üzerinden yaptığınızda işlem numaranızı saklamayı ve pdf'yi indirmeyi unutmayınız.



    Tüm iPhone Modelleri Yurtdışı Satın Alma ve Kayıt [ANA KONU] (Güncelleme Eylül 2023)


    Tüm iPhone Modelleri Yurtdışı Satın Alma ve Kayıt [ANA KONU] (Güncelleme Eylül 2023)


    Tüm iPhone Modelleri Yurtdışı Satın Alma ve Kayıt [ANA KONU] (Güncelleme Eylül 2023)


    4. Ödeme işleminden sonra bir önceki sayfaya döndüğünüzde altta "ödememi kontrol et" butonu var. Onu tıkladığınızda bilgileri doğru girdiyseniz ödemenin başarılı olduğuna dair bilgiyi alıyorsunuz. İşlemleri tamamlıyorsunuz ve kayıt işlemi bitmiş oluyor.


    25 Ekim 2022 Güncelleme - Teşekkürler @bkmçvş


    YURT DIŞI IPHONE ALIM REHBERİ


    • 4 farklı bölge ürünü olan Apple ürünlerinden Avrupa bölgesi cihazı almanız tavsiye olunur. 1 yıl uluslarasın garanti olduğu da söylenmektedir. Apple reseller bayiler hizmet vermektedir bu konuda.


    https://www.techwalls.com/?s=iphone+14


    • Yurtdışından alınan telefonları 120 gün içinde son 365 günde yurda giriş çıkış yapmış bir pasaport (telefon kayıt hakkı olan) sahibi üzerine e-devlet üzerinden yasal harcı ödeyerek (şu anlık 2.732 TL) kayıt yaptırabilirsiniz. Yalnız telefon 3 takvim yılı (dikkat edin 3 x 365 değil, 2022-23-24) sadece pasaport sahibi kişi adına kayıtlı hatlarda çalışır. Harç yatırırken bir İMEİ girerek harç yatırılır, kayıt esnasında iki İMEİ de sisteme girilir.


    • Hat eğer adınıza veya pasaport sahibi kişi adına değilse hat devr yapılabilir. Ancak devr sırasında yeni hat alıyormuş gibi işlem yapılır ve 117 TL ÖİV, 50,12 TL telsiz ruhsatname ücreti 12 ay faturaya yansır ve en önemlisi devam eden taahhüt varsa bozulur.


    • Yurtdışından alınan ürünlerden vergi iadesi alınabilmektedir. Bu vergiyi aracı bir şirket üzerinden alabileceğiniz gibi direk ürünü aldığınız (Apple, Amazon.de) satıcılardan da alabilirsiniz.


    • Global Blue çok yaygın bir aracı şirket olup Almanya için %19 luk verginin (VAT) %11’ni size öderken, %8’lik kısmını hizmet bedeli olarak keser. Alışveriş sırasında mağazadan alınan tax free formunu havalimanında gümrük polisine onaylatıp fatura ile birlikte global blue vat refund ofisinden anında nakit (bir miktar komisyon keserek) ya da alış veriş yapılan kredi kartına formda yazan miktarın tamamını (verginin tamamı değil yalnız) iade alabilirsiniz. Ofis kapalı ise oradaki kutuya da atabilirsiniz.


    • Diğer yöntem de amazon.de veya Apple Store dan alınan ürünlerin faturasını gümrük polisinde onaylatıp TR ye gelince mail ile onaylı fatura, pasaport ön yüz, pasaport giriş çıkış sayfaları her iki ülke için de, TR deki ikametgâh belgesini gönderip alış veriş yapılan karta iade alınması. Önemli husus fatura kişisi ile giriş-çıkış yapan kişinin olması ve faturanın TR adresi içermesi.


    • Apple vergi iadesi için: vat.refunds@apple.com


    • Amazon.de vergi iadesi için: mwst-erstattung@amazon.de



    ALIM YÖNTEMLERİ


    1. Apple Store dan direk kredi kartı ile ödeme yaparak IP 14 ( Pro Max lerde stok yakalamak gerekli, ZIP kodu girerek arama yapılıyor) almak, Fatura adresi TR olmalı ve gümrükten çıkış yapacak kişi adına olmalı.


    Apple Store dan online pick up yöntemi ile sipariş vermek. Sizin adınıza başka birisi alabilir, fatura kişisi de 3. bir kişi olabilir. İşlem yapılan günden sonra 2 sonraki gün ve istenen saati seçebilirsiniz. Ürün 7 gün boyunca sizin için store da bekletiliyor. Billing Adress deki ülkelerde TR olmadığından optional kısmına TR adresini yazıyoruz ve kredi kartı ile alım yapıyoruz. Alım öncesi kredi kartı ekstrenizi döviz yapmanız tavsiye edilir ki kur dönüşüm farkı ödemeyin. İlgili saatte pick up yapacak kişi store a gider (sizin zip konu ile seçtiğiniz size veya yakınınıza yakın) ve ürünü alır. Ürünü alınca sipariş özeti mailinize düşer ancak fatura 2 günü bulduğu söylenmektedir. Fatura da maile düşünce çıktı alınıp gümrükte alınan telefon, pasaport ve fatura gösterilerek onaylatılır. Artık TR ye gelince onaylı fatura, pasaport ön yüz, pasaport giriş çıkış sayfaları her iki ülke için de, TR deki ikametgâh belgesini evrakları Apple göndermek kalıyor… ve 2 gün içinde iadeyi Euro olarak ödediğiniz karta alıyorsunuz.



    Tüm iPhone Modelleri Yurtdışı Satın Alma ve Kayıt [ANA KONU] (Güncelleme Eylül 2023)


    Tüm iPhone Modelleri Yurtdışı Satın Alma ve Kayıt [ANA KONU] (Güncelleme Eylül 2023)


    Tüm iPhone Modelleri Yurtdışı Satın Alma ve Kayıt [ANA KONU] (Güncelleme Eylül 2023)

    2. Amazon.de üzerinden de adrese sipariş ve amazon.de pick up noktalarına sipariş vererek de yukarıdaki sürecin aynısı yapabilirsiniz. Ödeme sırasında fatura adresini vergi iadesi (vat refund) alacaksınız gümrükten çıkış yapacak kişinin adına ve adresine olmasına dikkat ediniz.




    3. Herhangi bir mağazadan alıp (Global Blue ile anlaşması olan) alış veriş sırasında doldurulan formu ve faturayı gümrükte onaylatıp Global Blue ofisinden nakit veya kredi kartına iade alabilirsiniz. Nakit alımlarda bir miktar daha komisyon kesiyorlar alacağınız vergi üzerinden. (Dikkat edin ödediğiniz verginin tamamını değil bir miktarını alabiliyorsunuz. Almanya için % 19 luk verginin %11 iade, 8’ i komisyon gibi)



    * 17 Eylül 2022 Güncelleme


    Konu beklediğimden fazla ilgi gördü açıkçası Tüm iPhone Modelleri Yurtdışı Satın Alma ve Kayıt [ANA KONU] (Güncelleme Eylül 2023) Dolayısıyla bazı güncellemeler yapmak gerekti. Şöyle ki;


    Kayıt işlemleri ile ilgili tüm soruların cevabı aşağıdaki linkte yer alıyor. Konu içerisinde tekrar tekrar aynı şeyleri sormak yerine burayı kontrol edersek daha sağlıklı ilerleyen bir bilgi paylaşımına sahip oluruz.


    Avrupa ülkelerinde fiyatlar belli olmaya başladı. Forumda alışveriş yapanlar da var. Örnek Portekiz'den 14 PM alan bir arkadaşımız (1490 Avro) tax free olarak 210 avro alacağını belirtmiş.


    Yeri geldikçe güncelleme yapmaya devam edeceğim.



    Teşekkürler...






    iPhone 15 Ultra ile ilgili güncel haberleri DH Portal'dan takip edebilirsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi visceroid -- 11 Eylül 2023; 18:37:5 >







  • Henüz 14 serisi fiyatları Gürcistan'da belli olmadığı için 13 serisi için kabaca bir hesap yapabiliriz.



    Tüm iPhone Modelleri Yurtdışı Satın Alma ve Kayıt [ANA KONU] (Güncelleme Eylül 2023)
    Tüm iPhone Modelleri Yurtdışı Satın Alma ve Kayıt [ANA KONU] (Güncelleme Eylül 2023)zoommer.ge
    Apple iPhone 13 Pro | 128GB Alpine Green
    https://zoommer.ge/apple-iphone-13-pro-128gb-alpine-green

    Örneğik 13 Pro 128 GB şu an için 3399 Lari. Yani TL olarak 21.788 yapıyor. Güncel kur 1 Lari 6,41 TL. Şu an itibariyle telefon kaydı için 2732 TL harç ücreti ve 117 TL Özel İletişim Vergisi (ÖİV) yani toplam 2849 TL ücret gerekiyor.


    Toplamda 21.788 + 2849 = 24.637 TL yapıyor telefon için gerekli ücret.


    An itibariyle aynı cihaz TR'de 33.499 TL olarak satılıyor. Aradaki fark 8.862 TL. Henüz tax free hesaplaması yapmadık.


    Gürcistan için hizmet bedelleri düşüldükten sonra tax free cihazın %12'si olarak görünüyor. Kredi kartına iade alırsanız bu oranda fakat nakit alırsanız biraz daha düşecektir. İşlem öncesi tax free istediğinizi belirtmeniz ve belge düzenlenmesini sağlamanız şart. Tiflis havalimanında belgeyi ilgili yere teslim ettikten sonra damgalı olan belgeniz ile pasaport kontrolünden sonra göreceğiniz Liberty Bank bankosuna gidiyorsunuz ve iadenizi alıyorsunuz. Şu an için %12'lik tax free 2614 TL yapar ki bundan çok daha uyguna uçak bileti bulunabilir. Ona da hemen bakalım...



    Tüm iPhone Modelleri Yurtdışı Satın Alma ve Kayıt [ANA KONU] (Güncelleme Eylül 2023)

    Bu sadece kabaca bir arama ile bulduğum bir uçak bileti ki daha uyguna da yakalanabilir. Kabaca tax free bizim uçak biletimizi karşılayacaktır. Toplamda 13 pro cihazı 8,862 lira uyguna alacağız ki 14 serisi için bu fark daha da fazla olacaktır.


    Alternatif ülke ve senaryolara açığız.


    Teşekkürler...

    Selamlar, 2 Ekim günü 1260 lari preorder yapıp 4 ekim günü 2940 lari daha ödeyerek 14 pro 128 gb space black teslim aldım. Gürcistan'dan almak isteyenler için adım adım, en kolay ve en az masraf ile almanız için yapmanız gerekenleri madde madde sıralayacağım.


    Farklı forumlarda ya da platformlarda paylaşırken ufakta olsa adımı geçirirseniz sevinirim.


    1-Rize ya da Trabzon civarlarındaysanız Sarp sınır kapısına otobüs firmalarının servisleri oluyor. Ardeşen'den Sarp sınır kapısına 60₺ ücret istediler o şekilde gidebilirsiniz.


    2-Sarp sınır kapısına ulaştıktan sonra 150₺ verip pul alıyorsunuz ve ülkeden çıkış yapıyorsunuz. Elinizdeki adınız, soyadınız ve tc numaranızın yazdığı kağıdı kesinlikle atmayın onla giriş ve çıkış yapıyorsunuz. Not: Kimliğinizde kırık vs. durumlar olursa sınırdaki polis arkadaşlar geçişinize izin vermiyor.


    3-Türkiyeden Gürcistan'a geçerken tax free bürosu bakmayın çünkü yok. Gürcistan'dan çıkarken karşılaşıyorsunuz.


    4-Gürcistana geçtikten sonra oradaki döviz büroları çok düşükten bozuyor. Oradan sadece 5-10 lari yaptırın o da dolmuş paranız olsun.


    5-Girdikten sonra sizi taksiciler karşılar. Sakın onlara binmeyin. Arka tarafta bulunan aynı Türkiye'deki gibi dolmuşlar var. 88 Numaralı dolmuş Batum'un içine kadar gidiyor.


    6a-(LARİNİZ VARSA YA DA KREDİ/HESAP KARTIYLA ALACAKSANIZ)Dolmuşa bindikten sonra şöföre Carrefour Avm diyebilirsiniz. En yakın Apple yetkili bayiisi iPlus orada var. Avmye girdikten sonra zoommer (14 pro için şuan tax free belgesi düzenlemiyor) da var oraya da bakabilirsiniz. Avmye dolmuş ücreti 1 ya da 1.5 lari alıyor. Şehir merkezine giderseniz 2 lari. Kredi ve ya hesap kartıyla alanlar oldu ancak ne kadar komisyon kesiyor bilmiyorum.


    6b-(LARİNİZ YOKSA)Dolmuş hareket ettikten 15-20 dk gibi süre sonra şehir merkezine giriş yapacaksınız. Bir süre ilerledikten sonra döviz büroları göreceksiniz. Eğer döviz bürosu göremezseniz zaten dolmuşların en son durağı şehir merkezinin göbeğine gidiyorsunuz. Orada 15-20 tane döviz bürosu var ancak paranıza çok dikkat edin çünkü döviz bürosu bile paranızı tırtıklayabiliyor.


    7-Döviz bürosunda dikkat etmeniz gereken tabelaların TR kısmında sol tarafın yüksek, sağ tarafın düşük olması gerekiyor. Hesaplama işlemi olarak sol taraftaki sayı ile paranızı çarparsanız alacağınız lariyi(Örnek: 27500*0,15=4125 lari), sağ taraftaki sayıya bölerseniz elinizdeki larinin kaç ₺(Örnek: 4125/0,15=27500₺)denk geldiğini öğrenebilirsiniz. Not: Vergi iadesini ülke çıkışında alacağımız için satın alacağınız modelin tam karşılığını lari olarak çevirmeniz gerekiyor.


    8-Döviz işlemini hallettikten sonra sıra geldi cihaz bulmaya. Şehir merkezinde de bir sürü satıcı(iplus, zoommer, itechnics, elitelectronics) var ancak hangisinin stoku var bilemiyoruz o yüzden iplusa gideceğiz. (iPlus stok kontrol için mağazanın facebook sayfasından iletişime geçebilirsiniz.(ingilizce yazarsanız net anlaşırsınız) https://www.facebook.com/iclub.ge )


    9-Dolmuşların gittiği son yerden Carrefour AVMdeki iplus 2km, ister yürüyün(25-30dk), ister geldiğiniz dolmuşlarla gidin(0,70 lari), isterseniz taksiyle gidin(5-7 lari arasına gidiyorlar fazla vermeyin pazarlık yapın).


    10-Mağazaya gittikten sonra istediğiniz modeli seçiyorsunuz ve tax free belgesi istediğinizi söylüyorsunuz. Tax free için bir kaç tane kağıt doldurup telefonu poşete koyuyorlar ve ağzını iyice zımbalıyorlar. Kesinlikle zımbaları açmayın yoksa vergi iadesi alamazsınız.


    11-Sarp sınır kapısına dönüş yapmak istediğinizde isterseniz dolmuşla(1.5 lari) isterseniz taksiyle(25-30 lari) gidebiliyorsunuz.


    12-Sınır kapısına ulaştıktan sonra gürcistan polisine kimliğinizi ve giriş çıkış kağıdınızı veriyorsunuz. Belgeler onaylandıktan sonra çıkış yapıyorsunuz.


    13-Çıkış yaptıktan hemen sonra köşeyi dönünce 2 adet vezne var, tax free veznesi genelde boş oluyor. Diğer veznede oturan ilgili arkadaşa söyledikten sonra gürcü polis memuru ya da görevli arkadaş gelip gerekli belgeleri alıp işleminizi başlatıyor. Not: Bize akşam saat 8e kadar orada olduklarını söyleyen de oldu 7/24 orada olduklarını söyleyen de. Ona dikkat edin çok geç saatte gitmeyin.(Batumun saati 1 saat ileride)


    14-Elinize verdikleri kağıtta vergi iadesinin ne kadar yapılacağı yazmaktadır. iPhone 14 pro 128 gb(4199 lari) için iade miktarı 478.97 laridir. Bu da ortalama %11,5 gibi bir değer yapmaktadır.


    15-Eğer gün içinde fazla yoğunluk olmadıysa iadeyi euro olarak yapabiliyorlar ancak kasada para yoksa lari olarak yapabilirler. Tavsiyem euro olarak almanızdır çünkü lariyi Türkiye'de euro gibi bozamıyorsunuz çünkü döviz büroları almıyor. Bir ihtimal kartınıza iade yapabilirler onu da deneyebilirsiniz.


    16-Eğer lari olarak verirlerse 3 seçenek var:


    a)Hopa tarafına Gürcüler çok geçtiği için oradaki döviz büroları alabilir, giderken kontrol etmeniz gerek.


    b)Gürcistan'a tur düzenleyen otobüs firmaları lari alabiliyor ancak ne kadardan alırlar bilmiyorum sormak gerek.


    c)Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra tekrar pul alarak(150₺) Gürcistan'a geçeceksiniz ve Gürcistan'da bozacaksınız. Tabi sınır kapısında bozarsanız çok zarar edersiniz. Ona da 6. maddede yazdığım gibi yer arayacaksınız.


    17-Türkiyeye geçtikten sonra kimliğinizin üstündeki seri numaranız ile cihazı kaydedebilirsiniz.



    Biraz uzun olmuş olabilir ancak bu liste sizin için rehber olacaktır.


    iPlus mağaza fiyatlarını aşağıya bırakıyorum.




    Mesajı yukarı çıkartırsanız herkes görür.






    Ben de bir kaç hususta hatırlatma yapmak istedim forumdaki mesajlara bakarak;
    1. Yurtdışında tax free olarak cihaz alabilir, ödediğiniz verginin belli bir oranda iadesini alabilirsiniz.( ülkeye göre vergi oranları ve kesintileri değişmektedir, bu yüzden kısa bir google araştırması yapılmalı, örneğin Almanya için %19 vat ın %10 u alınabiliyor diye okumuştum)
    2. Yurda girişten 365 gün içinde adınıza kayıtlı hat ile kayıt hakkınız var ve 3 takvim yılı ( 2022-23-24 ise 01 ocak 25 de cihaz başka sim ile çalışır) başka bir hat ile çalışmaz
    3. Yeni yılda harç bedeli zamlanacaktır ama bu yeniden değerlenme oranın Üzerinden değil de maliye bakanlığı ne belirlerse, o bir muamma!
    4. Yurtdışı cihazlardan sadece Avrupa içini üretilen serilerde 1 yıl uluslararası garanti mevcut, o yüzden nerden aldığından ziyade hangi ülke ürününü aldığın önemli (web de ülke kodlarına göre cihazlar ve serileri mevcut)
    5. Geçici kayot şu an 1 ay yapılıyor ve pandemide ortaya çıktığından her an sonlanabilir (17.09 itibarıyla sonlandırıldı)
    6. 120 günlük döngü ile kullanmak: 120 normal sim, 120 e-sim ; son 120 ise cihaz kapanır. Mali yıl bitince sürenin sıfırlandığı ve yeni 120 günün başladığını söyleyenler var ama bu da pandemi ile gelmiş olabilir! Teyit edilmeli!
    7. Kimlik ile giriş çıkışlarda da kayıt hakkı vardır ( Kıbrıs, Batum gibi günü birlik seyahatler dahil)
    8. En uygun cihazlar sanırım Erbil de ama fiyatların oturması gerebilir bir süre... Bununla alakalı iki arkadaşın bir YouTube videosu mevcut!
    9. Onun dışında ABD cihazları ama onlarda garanti yok ( Sadece EU bölgesi için üretilen cihazlarda 1 yıl uluslararası garanti mevcut
    10. Dubai cihazlarda FaceTime yok
    11. Amazon.de den Almanya da oturan birisinin adresine sizin adınıza faturalı cihaz alırdanız tamamını (%19 vat) amazon.de size iade ediyor- bununla alakalı bir yazı mevcuthttps://lifetimeinprint.wordpress.com/2017/01/27/tax-refund-ve-amazon-de-sitesinden-alisveris-yaptiktan-sonra-tax-refund-yapmak/

    Konu ile ilgili toparlamaya çalıştım arkadaşlar…
    Ürün kodları için; https://www.techwalls.com/

    ülke kodları için;https://pakwired.com/how-to-identify-your-iphone-model-and-its-country-of-origin/


    Konu ile ilgili forumun başından beri sorulan soruları toparlamaya çalıştım arkadaşlar…
    Nazik cevabiniz icin tesekkur ederim.

    Isin aci veren kismi su maalesef. Millet olarak ''oransiz'' bir milletiz. En pahalisini almadan rahat etmeyen, arkada karavan ocagi gibi gorunen kameralari gosterince ruhu orgazm yasayan insanlarla dolu bir milletiz.
    20 sene once de boyleydi... Birbirlerinin aynisi olan Nokia telefonlarin neredeyse sadece dis kasalari farkliydi ama etiket fiyati en yuksek olani almagk icin can hiras cabalayan, borca giren, ogrenim kredi ceken insanlar vardi. Bugun de boyle, degisen bir sey yok...
    Hani diyorsunuz ya ''5 ay degil, 2 aylik gelir'' diye; bunu Edirne'den oteye herhangi bir ulkede soyleseniz size manyak gozuyle bakarlar.

    Dunyanin en buyuk tasimacilik filolarinin birinde gorev aliyorum ve patronumuzda tek kamerali bir iPhone var. Artik 7 mi oluyor, 8 mi oluyor; bilmiyorum. Iki kere pili degismis, kullaniyor adam.
    Cunku adam ezik degil... 2 AYLIK GELIRI ile tum Turkiye'ye Apple Store acar bu adam...

    Sevgiler...

    Merhaba.

    Geçen haftaki Dubai seyahatimde arkadaşlarım benden Pro ve Pro Max almamı rica ettiler. Ama 2 Apple Store ve 4 Reseller mağazaya defalarca uğramama rağmen Pro ve Pro Max modellerini out of stock olması nedeniyle bulamadım. Apple web sayfası hergün sabah saat 06:30'da Pro ve Pro Max modelleri için rezervasyon açıyordu. Ama buna bile yetişmek imkansızdı.

    Sonunda 14 Plus almaya karar verdik.


    Dubai'den iPhone 14 alacak kişilere işine yarayacak birkaç bilgi vermek istiyorum.


    Öncelikle, artık Dubai'de %5 vergi var ve Tax Free alabilmek için mutlaka "PlanetPayment" havuzunda yer alan bir firmadan ürün almanız gerekiyor.

    Ancak Apple mağazaları malesef "PlanetPayment" havuzunda yer almadığı için Apple mağazasından aldığınız hiçbir ürün için Tax Free alamıyorsunuz.

    Tax Free alabileceğiniz ve Apple Reseller olan 4 büyük mağaza mevcut: iStyle, Jumbo, SharafDG ve Virgin. Buradaki fiyatlar Apple Mağazası ile birebir aynı.

    Bu mağazalardan elektronik ürün satın aldığınızda ödeme esnasında Tax Free istediğinizi söylüyorsunuz ve sizden pasaportunuzu alıyorlar. Pasaport bilgileri üzerinden "PlanetPayment"a ait QR barkod içeren bir etiket oluşturuluyor ve bu etiket ürün faturasının arkasına yapıştırılıyor.

    Sonrasında bu QR kodu cep telefonunuz ile tarayıp ilgili link üzerinden bir uygulamada basit birkaç bilgiyi doldurup Tax Free işlemini başlatıyorsunuz. Uygulama üzerinden aynı zamanda Tax Free durumunuzun hangi aşamada olduğunuda takip edebiliyorsunuz. Aynı gün içerisinde uygulamada Tax Free işleminiz onaylanıyor.

    Tax Free onaylandıktan sonra uçuşunuza 24 saat kala artık ödemeyi alabiliyorsunuz. Ödemeniz ister Visa/Master karta ödeniyor, istersenizde nakit olarak yapılabiliyor.

    Karta ödeme yapılmasını istiyorsanız havaalanındaki Tax Free ödeme noktaları dışında, Dubai Mall ve Mall of Emirates AVM'ler içerisinde self-sevis kiosklar mevcut. Buradan pasaportunuz ve faturanız ile işlemleri yapıp Tax Free ödemenizi alabilirsiniz. Ama ödemeyi nakit almak istiyorsanız, bu işlem sadece havaalanında pasaporttan geçtikten sonra Travelex ödeme noktalarından yapılabiliyor.


    Bu arada fatura üzerinde yazan VAT (vergi iadesi) miktarından kesinti yapılıyor. Mesala, faturada VAT değeri olarak 180 AED yazıyorken uygulamada alacağınız tutar 148,97 AED görünüyor. Kart üzerinden alacağınız ödeme max. 9 iş gününde ödeniyor.


    Ben Plus modelin Mavi renginden aynı mağazada 2 adet bulamadığım için Apple Store ve Jumbo mağazalarından 1'er adet alabildim. Tabi sadece Jumbo mağazasında Tax Free işlemlerini yapabildim.


    Dubai'de Facetime kullanımı yasak. Whatsapp görüntülü ve sesli görüşme yasak.

    Dubai'den alınan iPhone telefonlarda Facetime mevcut. Sadece bu ülkede aktif değil, kullanılamıyor. Diğer tüm ülkelerde aktif ve kullanılabiliyor.

    Telefonda 1 yıl uluslararası garanti mevcut. Bu garanti Türkiye'dede geçerli.


    Aşağıya fatura ve PlanetPayment etiket fotoğraflarını ekliyorum. Faturalarda kişisel bilgileri gizledim.


    iPhone 14 Plus 128GB Türkiye fiyatı: 34.999 TL

    iPhone 14 Plus 128GB Dubai fiyatı: 3.799 AED / 19.225 TL + 2.732 TL kayıt ücreti = 21.957 TL - 750 TL Tax Free Geri Ödeme = 21.207 TL


    Not:

    Dubai'deki Apple Store'lar hariç tüm mağazalar kendi arasında anlaşmış durumda. Tek başına telefon satmıyorlar. Telefon ile beraber mutlaka bir aksesuar yada AppleCare planı almak zorundasınız. Bu yasal değil, ancak telefonun yok sattığını bildikleri için bunu şart koşuyorlar. Biraz diş gösterip bunun yasal olmadığını söylediğinizde, telefonun ambalajını onların gözü önünde açmanız karşılığında sadece telefonu satmayı kabul ediyorlar. Neden böyle birşey yaptıklarını sorduğunuzdada, üzerine kar koyup satış yapılmasının önüne geçmek amaçlı olduğunu söylüyorlar. Ne kadar doğru bilemem.


    Umarım bu bilgiler işinize yarar.



    Tüm iPhone Modelleri Yurtdışı Satın Alma ve Kayıt [ANA KONU] (Güncelleme Eylül 2023)


    Tüm iPhone Modelleri Yurtdışı Satın Alma ve Kayıt [ANA KONU] (Güncelleme Eylül 2023)


    Tüm iPhone Modelleri Yurtdışı Satın Alma ve Kayıt [ANA KONU] (Güncelleme Eylül 2023)


    Tüm iPhone Modelleri Yurtdışı Satın Alma ve Kayıt [ANA KONU] (Güncelleme Eylül 2023)


    Tüm iPhone Modelleri Yurtdışı Satın Alma ve Kayıt [ANA KONU] (Güncelleme Eylül 2023)


    Tüm iPhone Modelleri Yurtdışı Satın Alma ve Kayıt [ANA KONU] (Güncelleme Eylül 2023)


    Tüm iPhone Modelleri Yurtdışı Satın Alma ve Kayıt [ANA KONU] (Güncelleme Eylül 2023)
    Herkese merhabalar arkadaşlar konusu veya yeri değil biliyorum ama yurt dışından kendisi veya tanıdığı aracılığıyla iPhone alan çoğu arkadaş bu grupta olduğu için yazma gereği duydum kusura bakmayın 2 yaşında oğlu olan bir insanım ve ortalama 4 aydan beri uyuz denen illet kaşıntı hastalığı ile başımız belada ne kadar krem vs kullanmış olsakta çare olmadı. Resimde görmüş olduğunuz ilaç tek doz kullanımda uyuzu %99 tedavi etmekte ama ilaç TR'de yok maalesef aramızda yurt dışına gidip gelecek olan varsa veya tanıdığı olan varsa bu ilaçtan birkaç kutu alma şansı var mıdır ücreti neyse ödemem karşılığında tabii ki

    Dünyada başka yerde var mı bilmiyorum ama "yurtdışına çıkış harç parası" 150 TL kişi başı ödeyerek Gürcistana gittik arkadaşlarla... Gürcistanda Ekonomik kriz olduğunu, alım gücünün biraz zayıfladığını vs söylediler... Buna rağmen 1 GEL/LARİ: 6.60 TL :))) Demek bizdeki durumun adı ekonomik krizin çok ötesinde...


    Neyse; dün yurtdışına giriş çıkış yaparak, 2 ay önce yurtdışından getirttiğim temiz ve pil %100 olan, uluslararası garantisi 6 daha devam eden İphone 13 Pro MAX telefonumu bugün kayıt ettirdim...

    Önce İnternet vergi dairesi üzerinden imei kayıt ücreti 2.732 TLyi ödedim(kesinlikle imei numaranızı doğru yazınız geri dönüşü yok, ayrıca kayıt ücreti her an zamlanabilir)

    Sonra e devletten imei kayıt bölümünden bilgileri doldurarak kayıt işlemini yaptım ve sorguladığımda artık telefonun adıma kayıt edildiğini gördüm... 3-5 dklık işlem...


    Telefonun bana maliyetine gelirsek; cihaz 900euro (o zamanki kur ile 16250 TL) + Gürcistan gezisi, yemek vs dahil (1.200) + İmei Kayıt ücreti 2.732 = 20.182 TL




    Evet arkadaşlar bugün Gürcistan a gidip 4200 lariye çift e sim 14 pm 128 gb ,ve 4000 lariye tek sim 14 pro telefon aldık.
    Telefonları Batum Zoomer mağazasından aldık. Diğer mağazalarda da stok sorunu var be Zoomer e göre biraz daha pahalı. Tek sim 14 pm 4500 lariden satıyorlar yani internet fiyatları geçerli.
    Zoomer de peşinat vermeden telefon ayırabiliyorsunuz 3-4 gün sonra mağazadan alabiliyorsunuz . Mağazada Türkçe bilen arkadaşlar mevcut iletişim problemi yaşamıyorsunuz .
    Lari/tl kuru bugün 6,90 idi ister tr de ister orada lari yaptırın hertaraf döviz bürosu, kur merkezde heryerde aynı gibiydi.
    Tax free belgesi düzenliyor %11 gümrük iadesi alıyorsunuz . Gümrükte sadece lari vardı iadeyi lari alabildik. Polisi bekle kaşe vurdur vs oyaladılar biraz.Onuda duty free de harcadık .
    Gürcistan dan çıkarken kişi başı 3 karton sigara ve 1 yüksek alkol alabiliyormuşuz. Malboro parlament 16 Euro , Winston 9 Euro ,lm 7 Euro idi.
    3 tane duty free vardı en ucuzu sonraki mağazaydı , unutmayın.
    Ayda 1 kez ürün çıkarabiliyormuşuz. Gürcü mantı yedik adet 1 lari,porsiyonda 5 tane var, tavsiye ederim.
    gümüş zincir kolye vs tr ye göre daha uygundu(%30 ).Ukrayna restorantta 5 kahve 1 pasta yedik 48 lari tuttu.
    Toyota hibrit prius arabalar 3000 dola civarı imiş. Tüm pil hücrelerinin yenilenmesi 10.000 tl civarı tutuyormuş.
    Orta halli evlerin 500 lari kirası varmış.
    Herkes Türkçe konuşuyor, epeyce Türkçe tabela var. Şehir çok güzel sadece telefon almaya değil gezmeyede zaman ayırmalısınız. Bi dilenciye rastladık ‘ALLAH rızası için para verin ‘dedi teyze :)
    Aklıma gelenleri yazdım ,kolaylıklar dilerim.
  • Henüz 14 serisi fiyatları Gürcistan'da belli olmadığı için 13 serisi için kabaca bir hesap yapabiliriz.



    Tüm iPhone Modelleri Yurtdışı Satın Alma ve Kayıt [ANA KONU] (Güncelleme Eylül 2023)
    Tüm iPhone Modelleri Yurtdışı Satın Alma ve Kayıt [ANA KONU] (Güncelleme Eylül 2023)zoommer.ge
    Apple iPhone 13 Pro | 128GB Alpine Green
    https://zoommer.ge/apple-iphone-13-pro-128gb-alpine-green

    Örneğik 13 Pro 128 GB şu an için 3399 Lari. Yani TL olarak 21.788 yapıyor. Güncel kur 1 Lari 6,41 TL. Şu an itibariyle telefon kaydı için 2732 TL harç ücreti ve 117 TL Özel İletişim Vergisi (ÖİV) yani toplam 2849 TL ücret gerekiyor.


    Toplamda 21.788 + 2849 = 24.637 TL yapıyor telefon için gerekli ücret.


    An itibariyle aynı cihaz TR'de 33.499 TL olarak satılıyor. Aradaki fark 8.862 TL. Henüz tax free hesaplaması yapmadık.


    Gürcistan için hizmet bedelleri düşüldükten sonra tax free cihazın %12'si olarak görünüyor. Kredi kartına iade alırsanız bu oranda fakat nakit alırsanız biraz daha düşecektir. İşlem öncesi tax free istediğinizi belirtmeniz ve belge düzenlenmesini sağlamanız şart. Tiflis havalimanında belgeyi ilgili yere teslim ettikten sonra damgalı olan belgeniz ile pasaport kontrolünden sonra göreceğiniz Liberty Bank bankosuna gidiyorsunuz ve iadenizi alıyorsunuz. Şu an için %12'lik tax free 2614 TL yapar ki bundan çok daha uyguna uçak bileti bulunabilir. Ona da hemen bakalım...



    Tüm iPhone Modelleri Yurtdışı Satın Alma ve Kayıt [ANA KONU] (Güncelleme Eylül 2023)

    Bu sadece kabaca bir arama ile bulduğum bir uçak bileti ki daha uyguna da yakalanabilir. Kabaca tax free bizim uçak biletimizi karşılayacaktır. Toplamda 13 pro cihazı 8,862 lira uyguna alacağız ki 14 serisi için bu fark daha da fazla olacaktır.


    Alternatif ülke ve senaryolara açığız.


    Teşekkürler...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi visceroid -- 8 Eylül 2022; 20:58:42 >




  • 21500 e Amerika’dan 13 Pro max aldım geçen ay. Önümüzdeki hafta memlekete gideceğim hazır oraya gitmişken günü birlik batuma geçip kayıt işinide aradan çıkartırım 😂
  • canlee89 kullanıcısına yanıt

    Amerika en avantajlısı ama malum gitmek veya getirtmek herkes için mümkün değil. O yüzden Avrupa üzerinden örnek verdim...

  • Bendede TR IPHONE 13 PROMAX ( 1 HAFTALIK ) var, bunu satıp Yurt dışından 14 promax ve 14 pro almayı düşünüyorum. avrupada piyasasında fiyatlar artmış görünüyor. ABD'den alınan cihazlarda garanti dışı kalıyor. Sanırım Gürcistan yol masrafı ve fiyat olarak en mantıklısı gibi geliyor. Vergi iadesi nasıl ve ne kadar oluyor, daha önce yapan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.


    Kosova seçeneğide mantıklı gibi gözüküyor ama uçak fiyatları pahalı gibi geldi.

  • Bu arada not Olarak düşelim yurtdışı cihazlarda kesinlikle ve kesinlikle fatura olmalı aksi halde teknik servis desteği almayabilirsiniz örneğin ücretli ücretsiz batarya değişimi bile yaptıramayabilirsiniz örnekleri var yaşandı

    Mesela sarı sitede yurtdışı satılan sıfır iPhone lar garantili diyorlar o garanti hikaye fatura yoksa geçenlerde 3-5 satıcıya sordum hata bizzat denk geldi sorduğumda faturası yok demişlerdi ve ısrarla garantisi olduğunu söylediler yersen tamam birazda şans faktörü var ama o an teknik servis yokuşta yapabilir haklı olarak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A94FA7CCA -- 8 Eylül 2022; 21:14:12 >
  • kenjinn K kullanıcısına yanıt

    2. mesajda yazdım kabaca fiyatları 13 pro için...

  • Selamlar, ben de Finlandiya dan aldığım 13pm 128gb telefonu burada satıp haftaya piyasaya çıkarsa Portekiz’den almayı düşünüyorum.

    Şansa iş sebebiyle gidiyorum ve yol masrafım olmayacak. Portekiz fiyatı 128gb için 1499 Euro. Tax free ile 1289 Euro ya geliyor. 256 için kararsızım. 256 da 1400 Euro ya geliyor.

    Bu sene sonuna kadar birkaç sefer daha yurtdışı ziyaretim olacak. Oralardan da getirip bir miktar kâr ile satmayı düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakaniko -- 8 Eylül 2022; 21:16:43 >
  • Hiç alakası yok fatura falan gerek yok. Uluslararası 1 sene garantisi var Apple Türkiye 1 sene boyunca destek veriyor. Telefonun ayarlar-genel- hakkında bölümünde garanti süresi yazar ve o süre sonuna kadar resmî garanti altındadır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canlee89 -- 8 Eylül 2022; 21:14:41 >
  • TR fiyatlarini gorunce ciddi ciddi ABD’ye gidip almayi dusunuyorum 14 Pro Max. Daha once kullandigim 2 iphonu da gitmisken ABD den almistim ama su anda sirf telefon almak icin gitmek bile mantikli olacak gibi. 😬
  • merhaba dubai, bişkek gibi yerlere gitme sansim var meslegimden dolayi ucretsiz olarak. sizce iphone 14 proyu en ekonomik nereden alabilirim
  • Intheflames I kullanıcısına yanıt
    Dubai , Irak , amerika genel olarak iPhone un en ucuz olduğu ülkeler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canlee89 -- 8 Eylül 2022; 21:23:59 >
  • Selamlar ABD den e simli unlocked 256 lık mor 14 pro max getirteceğim . E sim le kullanımda Türkiye de herhangi bir sorun yaşar mıyım sizce acaba ?

  • beyler Irak Erbil de güzel bir alternatif. Hem uçak hem de otobüsle gitme imkanı var. 3-4 kişi bir araya gelip aslında gidilebilir. Tek kişi gitmek riskli olur.

  • beydur kullanıcısına yanıt
    Esim Tr de aktif olarak kullanılıyor sorun olacağını sanmıyorum
  • mahmut_emmi kullanıcısına yanıt
    Hocam kimlikle giriliyor mu oraya? Yoksa pasaport mu lazım?
  • lawyer25 kullanıcısına yanıt

    pasaport lazım.

  • hakaniko kullanıcısına yanıt

    Bunlara imei atılamıyor. Cihaz sahibi kaydetse başka hat ile çalışamıyor. Nasıl satacaksın ki?

  • visceroid V kullanıcısına yanıt

    anladım teşekkür ederim

  • dekareme kullanıcısına yanıt

    hocam pasaport sahibi olup da 1 sene içinde ydışına çıkmış olanlar alabilir. ama tabi böyle müşteriyi bulmak zor olur.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.