Şimdi Ara

Tevfik Göksu'dan 10 soru (İstanbul'un Kayıp 1000 Günü basın toplantısı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
1.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İBB AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, 2019-2022 yılları arasında İBB'den 15.819 işçinin kovulduğunu yerlerine ise 50.574 kişinin işe alındığını vurguladı.


    Göksu "İstanbul'un Kayıp 1000 Günü" basın toplantısında CHP'li İBB yönetimin personel istihdamına ilişkin çok çarpıcı bilgiler paylaştı.


    CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, "Bütün işçilere namus sözü ve garanti veriyorum. Kazandığımız bir belediyede, belediye başkanı haksız yere bir işçinin işine son verirse gelecek beni bulacak." sözlerini hatırlatan Göksu, 1 Temmuz 2019'dan 1 Temmuz 2022'ye kadar İBB'deki istihdam rakamlarını paylaştı.


    İşte Tevfik Göksu'nun o açıklamaları; 1 Temmuz 2019'dan 1 Temmuz 2022'ye kadar belediyeden atılan işçi sayısı 15 bin 819. 1 Temmuz 2019'dan 1 Temmuz 2022'ye kadar belediyeye alınan işçi sayısı 50 bin 574.


    Burada şu manipülasyonu yapıyorlar; Sanki anlamayacağız. Bizim belediyemizde 85 bin kişi çalışıyor. 50 bin kişiyi nasıl alacağız diyorlar. Zaten oyunu orada kuruyorsunuz. Bir işin bir ihalenin yüzde 70'i personel giderinin altındaysa personel kiralaması yapabilirsin ve o sizin kadronuzda gözükmez. Bizim söylediğimiz rakam resmi İstanbul Belediyesine 1 Temmuz 2019 tarihi itibariyle giriş yapılan personel sayısı.


    İBB Başkanının sürekli "engelleniyoruz" iddialarına da açıklık getiren AK Parti Grup Başkanvekili Göksu, "CHP'li İBB yönetimi beceriksizliğini örtmek için engellenme mazeretine sığınmaktadır" dedi ve şöyle devam etti: "İBB iki şekilde engellenebilir. Ya merkezi idare tarafından veya İBB Meclisi tarafından. 2021 yılında İBB merkezi idareden 20 milyar gelir gelmesini öngörmüş. Peki kaç para gelmiş? 25 milyar 617 milyon gelmiş. Engelleyen bir idare beklenenden daha çok gönderir mi? Peki İBB Meclisi'nde engellemiş miyiz? Meclise gelen dosya sayılarına ve bunlara verilen evet, hayır oylamasına bakalım. İki partinin net tavrını burada göreceğiz ve gerçek ortaya çıkacak. 2016-218 yıllarını kapsayan AK Parti döneminde meclise gelen dosya sayısı toplam 6.504. CHP bunların yüzde 29'una hayır dedi. 2019 -2022 yıllarını kapsayan yani CHP döneminde İBB Meclisine gelen dosya sayısı 4.702. Cumhur İttifakı ise bunların sadece yüzde 2.4'üne hayır dedi. Bunlar da yeşil alanların imara açılması ve satılması, LGBT Müdürlüğü kurulması veya dosyalardaki eksikliklerden kaynaklanıyor. Hani engel nerede?

    Aynı şekilde İBB Meclisi'ne gelen borçlanma dosyalarındaki evet, hayır oranında da müthiş bir fark var. Bizim zamanımızda borçlanma dosyalarının % 20'sine CHP hayır dedi. Biz ise borçlanma dosyalarının % 0.5'ine hayır dedik. Kim kimi engelliyormuş? Onları engelleyen yok. Ancak engel onların zihninde."


    Göksu, İBB Başkanının 2 ilginç engellenme yalanını basın mensupları ile paylaştı. Göksu bunları şöyle özetledi: "İBB Başkanı bir gün (Milyonlarca vatandaşın kullanacağı İncirli-Sefaköy-Beylikdüzü metrosunun yapımını kimse engelleyemeyecek. Proje hazır, yatırımcılar hazır, finansman hazır. Ama bir imza eksik Neden?) diye bir twitt attı. İncirli – Beylikdüzü Metrosu'ndan bahsediyor. Rahmetli Kadir Topbaş zamanında avan projesi yapılan bir çalışmadan. Ben de bir twitte 4 yalan diye cevap verdim. Çünkü burada 4 tane yalan var. Proje hazır değil, daha avan proje. Yani tabiri yerindeyse kara kalem çalışma. Kesin proje olmadan yatırımcılar nasıl hazır oluyor? Yalan iki. Peki finansman hazır ise niye Cumhurbaşkanlığı'na onaya gönderiyorsunuz? O da yalan. Çünkü paran hazır olsa, projen hazır olsa Cumhurbaşkanlığı'na onaya gerek yok. Başlar yaparsın. Finansman hazır değil, dış kredi için onay almak istiyor. Hani finans hazırdı? Tek bir imza eksik de yalan. Eksiklikler giderilmeden devlet senin dış kredi kullanma nasıl onay versin? Kısacası koskoca bir yalan engellenme hikâyesi.


    Size ilginç bir engellenme yalanı daha. 7 Temmuz 2021'de Meclis'e gelen bir borçlanma dosyası için, 10 Ağustos 2021'de yani meclise gelişinden 34 gün sonra bir törende konuşan başkan (8 aydır dosyamız mecliste bekliyor, engelleniyoruz) cümlesini kuruyor. Dediğim gibi 7 Temmuz'da geliyor dosya. Ağustos'ta meclis zaten tatil, toplanmıyor. Alın size kocaman 2 yalan".


    İMAMOĞLU'NA 10 SORU


    İBB AK Parti Grup Başkanvekili Göksu, sunumunun sonunda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na 10 soru yöneltti. Göksu şunları sordu:


    1. Bu şehre 1 metreküp ilave temiz su kaynağı ürettiniz mi?


    2. Kendinizin başlayıp bitirdiği bir tane atık su arıtma tesisi var mı?


    3. Projesini yapıp inşaatına başladığınız 1 metre yeni metro hattı var mı?


    4. Planlayıp hizmete açabildiğiniz 1 km karayolu var mı?


    5. Bizzat temelini atıp inşa edebildiğiniz bir tane spor salonu var mı?


    6. Sıfırdan başlayıp inşa ettiğiniz bir tane yüzme havuzu var mı?


    7. Projelendirip inşaatına başlayabildiğiniz bir tane kültür - sanat merkezi var mı?


    8. Projesini kendinizin yapıp başladığı bir tane yaşam vadisi var mı?


    9. 150 gün 150 proje diyerek açılışlarını yaptığınız projelerden kaç tanesini kendiniz başlattınız?


    10. Bütün bu soruların cevabı hayır olduğuna göre, 3 yılda harcadığınız 233 milyar TL'yi nerelere ve hangi amaçla harcadınız?



    Tevfik Göksu'dan 10 soru (İstanbul'un Kayıp 1000 Günü basın toplantısı)
    Tevfik Göksu'dan 10 soru (İstanbul'un Kayıp 1000 Günü basın toplantısı)sabah
    İşte İBB’deki işçi oyunu! Tevfik Göksu'dan ‘Engelleniyoruz’ diyen Ekrem İmamoğlu’na 10 soru!
    https://www.sabah.com.tr/galeri/gundem/tevfik-goksu-ibbdeki-isci-oyunu-ortaya-cikardi-engelleniyoruz-diyen-ekrem-imamogluna-10-soru-sordu/6







  • Bomboş bir iş olur. Tevfik efendinin ne olduğu belli. Belediye başkanlığı yerine konya yolundaki uzun binanın talimatlarını organize ediyor.


    Yemezler.


    Önce partizan mahalle bizlerin yıllardır haykırdığımız ahlaksızlara cevap versinler.



    Dur ya bi tane ekleyeyim; aşağıdaki fotoğraflara cevap verin partizan ve "imamson" diye terbiyesizce konuşan dovizci; bu 3 kişi kim tahmin edin.




    Önce bu ve buna benzer ahlaksızlıklara cevap verin. Yıllardır yayımlanan sayıştay raporlarını sümen altı eden mahallenizin siyasetçilerine bürokratlarının terbiyesizliklerine cevap verin hani birisi de TMSF üzerinden söğüşlediği kuruluşlar var ya o "montaj" dediğini tapelerde "Aman duman oluruz bu raporlar açıklanırsa" diye veryansın edenlere tepki verin.


    YETER ULAN!

  • Akp nin yine camur atma ve chp nin bunlarin elinde patlatma sovuna hos geldiniz. Akp yalan makinesini yine calistirdi anlasilan.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok basit başka bir soru


    nufusdan kaydını sildirdin mi sen bakayım. ilk önce ona bi cevap ver. yoksa pişkin pişkin dolaşmaya devam mi :)

  • başlığı okudum... konu sahibine baktım. hele içeriğindeki şahsa baktım.. hemen kapattım..


    hayatımın 30 saniyesini ayırmama değmez. bak 20 saniyesini ayırmışım bile yazarken

  • Cem kullanıcısına yanıt

    Hayalimizde ki CB adayı İmamoğlu!

    👋👋👋👋


    İmamoğlu, geçen gün Fatih Altaylı'nın konuğuydu. Bu adamın bu kadar itham karşısında (ki Göksu geçen buna cnn de bayağı saydırdı) "Fatih bey, çok üzülüyorum, milletim adına, ülkem adına" mealinde ki laflarından sıkıldım artık!

    Bu adam 3 yılda GERÇEKTEN bişey yapsaydı, yıkardınız ortalığı!. Ayrıca şahsım adına, kendisinden hoşlanmasam da bende memnun olurdum .


    Geçen burda biri yazdı, yanlış hatırlamıyorsam "İmamoğlu beylikdüzü'nden gitti, iyi oldu, yeni başkan iş yapıyor" diye ki Chp li belediye! Yanlışsam düzeltsin.

    Göksu' nun sorularına gelince ki çok defa tv lerde benzer şeyleri tekrarlıyor;

    İddialar basit şeyler olmadığı için en azından belediyedeki yetkililer "tamamen yanlış, doğrusu bu" diyebilirler.


    Yine tekrarlıyorum, Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nu belediye için aday göstererek, büyük hata yaptığını düşünüyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugarb -- 11 Ağustos 2022; 23:12:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Heyt be sorulara bak, İstanbul'u bizans'ın elinden kurtarmadığı kalmış..Tevfik Göksu'dan 10 soru (İstanbul'un Kayıp 1000 Günü basın toplantısı) 

  • birileride tevfike sorsun 10 soru pişmiş kelle gibi sırıtır durur


    ülkeyi felaket düşünürler :)))

  • büyük aşk yaşamışlar...

    Tevfik Göksu'dan 10 soru (İstanbul'un Kayıp 1000 Günü basın toplantısı) 



    Tevfik Göksu'dan 10 soru (İstanbul'un Kayıp 1000 Günü basın toplantısı)


    Tevfik Göksu'dan 10 soru (İstanbul'un Kayıp 1000 Günü basın toplantısı)
    Tevfik Göksu'dan 10 soru (İstanbul'un Kayıp 1000 Günü basın toplantısı)




  • ugarb kullanıcısına yanıt

    Iski sayistay raporunda detayini bulabilirsin.

    BULGU 4: Su ve Atık Su Tarife Tespit ve Hesabının Mevzuata Uygun Yapılmaması

    İdare tarafından, su ve atık su hizmetleri için ayrı tarifeler yapılmamakta, atık su hizmetleri tarifesi olarak tüketilen su miktarına bağlı olarak uygulanan toplam tarifenin yaklaşık %35’ine karşılık bir tutar su tarifesine dahil edilmekte ve tarife belirleme hesaplamaları gerçekleşen bütçe rakamları yerine bir sonraki yıl bütçe ödenek cetveli üzerinden yapılmaktadır.

    .

    "Yaklsik olarak bes sayfa"

    .


    Netice olarak, yukarıda belirtilen hususlar doğrultusunda; İdare tarafından tarife tespitlerinde maliyet esasına dayalı hesaplama yapılması, ihale bazında detaylı çalışma yapılarak tarifeye girmesi gereken ve gerekmeyen unsurların ayrıştırılması, tahmini bütçe giderleri yerine gerçekleşen bütçe giderlerinin esas alınması, su tarifesi yapılırken atıksu maliyetlerine ilişkin tutarların hesaplamaya dahil edilmemesi, bulunan toplam maliyetin sadece satışı yapılması tahmin edilen su miktarına bölünerek kaçak kullanımlar dahil tüm maliyetin

    kurallara uyan abonelere yansıtılmasına neden olunmaması önem arz etmektedir


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bence imamoğlu canlı yayında göksu ile bu iddalar hakkında tartışmalı.Zaten göksu'da açık açık meydan okuyor.İddalara bu şekilde cevap verirse imamoğlu kendi adına adaylığı noktasında ciddi puanda kazanır.Göksu ise eylül ayı itibariyle bu konular ve takipte olduğunu söylediği başka konular ile alakalı açıklama yapmaya devam edeceğini söyledi.İmamoğlu'da bu iddialara "engelleniyoruz" diyerek kesip atması ona bir avantaj kazandırmaz.


    İmamoğlu bu iddalara canlı yayında Göksu'nun yüzüne karşı kendini savunursa ve ispat ederse tahmin edemeyeceği kadar büyük avantaj ve prestij kazanır.Ancak benim görüşüm,böylesi bir tartışma programına Kılıçdaroğlu izin vermez,bununda asıl sebebi az çok belli zira ittifak adaylığına ciddi oynayan ve herhangi bir aksilik yaşamak istemeyen bir Kılıçdaroğlu stratejisini izliyoruz.

  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

    Böyle tartışma benim tahminim Kılıçdaroğlu'nun işine gelir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ugarb kullanıcısına yanıt

    Ee sorun nedir sayistayda iskinin aldigini fakat bunu ayristirmayip tek kalemde gosterdigini belirtiyor ?

    Ustune de bunun dogru bir islem olmadigini faturada ayristirilmasi gerektignini belirtiyor. Iski de bunu yapmis iste.

    Bir onceki madde de mesela insani su kullanim hakkimizin olamayacagini belediyelerin boyle bir karar alamayacagini boyle bir hakkin kanun koyucu tarafindan yapilabilecegin belirtiyor. bu durum bile sadece faturada ℅20 artis demek. 2.5m3 de 0.5m3 u odemiyormusuz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ugarb kullanıcısına yanıt

    o kısmından çok emin değilim,her iki türlüsüde bana göre yanlış bir politika olur.Ortada ciddi iddialar varsa ve iddiaların sahibide usulünce tartışmak istiyorsa bunun cevapsız bırakılması yada kaileye alınmaması hoş bir durum oluşturmaz.Kararsız veya imamoğlu'na oy verip sonradan pişman olan seçmenleri etkileyen unsurlar bunlar.İmamoğlu için imajını yükseltecek ve bu kararsız kitleyi etkileyecek en güzel adım bu iddilara cevap vermek olmalı.Ayrıca illaki İmamoğlu'nunda Göksu aleyhinde söyleyecekleri vardır,bunuda yüzyüze aktarması ona ayrıca artı puan kazandıracaktır.şayet İmamoğlu bu meydan okumalara kayıtsız kalır,köşe kapmaca oynarsa çok imaj kaybına uğrar zira ciddi iddialar ve dosyalar var.


    Bu arada Göksu bugünki açıklamaları sonrası İmamoğlu'na bir cevap daha verdi.Eylül ayında mecliste konular özelinde kendisiyle tartışmak istediğini bir kez daha yineledi.




    Tevfik Göksu'dan 10 soru (İstanbul'un Kayıp 1000 Günü basın toplantısı)Mehmet Tevfik GÖKSUtwitter
    “CHP’li İBB Başkanı bize verecek cevap bulamayınca yine mugalata yolunu seçmiş. “İstanbul’un Kayıp 1000 Günü”nü bizzat yüzyüze tartışmak için, Sayın Başkanı eylül meclisine davet ediyorum. Ama ben konuşurken kahve içmeye kaçmak yok.😉 #Kayıp1000Gün”
    https://twitter.com/mt_goksu/status/1554824023044788228




  • tla776 T kullanıcısına yanıt

    Sırf dolaşsa iyi bir konu açıp sinir bozuyor.

  • Kıdemli trol arkadaşın konusu da olsa sorulara, iddialara yetkili ağızlardan cevap verilmesini isterim.
    Trol arkadaş da hep tek taraflı çalışmasa kendisine trol denmeyecek, saygı görecek ama her mesajında kendini belli ediyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tevfik Göksu'dan 10 soru (İstanbul'un Kayıp 1000 Günü basın toplantısı)
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.