Şimdi Ara

Dünyanın ve evrenin yarı örtülü sırrını açıklıyorum:

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evrende bizim yapmamız gereken şey gayet basit. Tekamül etmemiz ya da diğer bir deyişle, evrimleşmemiz gerekiyor. Ya da bir diğer ifadeyle, bilincimizi yükseltmemiz gerekiyor. Çünkü yapmamız gereken, ol'up yine O'na dönmek. Ruhsal olarak olgunlaşmak. Bu basit şey için bir dolu kargaşa, zorluk sıkıntı düzeni olna maddi hayat yani bir illüzyon hazırlanmış. Debelenip duruyor, kafamızı basit şeylere takıp, bu şekilde pişmeye çalışıyoruz.


    Bu pişme işlemi için, dualite, yani çift kutuplu bir illüzyon süreci tasarlanmış. Ya iyicilliği ya da kötücüllüğü seçeceğiz.


    İyicillik esas olarak özgür iradeye saygıyı ve doğruyu, paylaşımcılığı seçip, başkalarına hizmet kutuplaşmasından, sınıfı geçecek kadar ilerleyerek mezun olmayı gerektiriyor. Dinlerin tamamı da bunun için var. Kötüye kullananlar, özünden uzaklaştıranlar var o ayrı. İll de din yolunda olmamız da gerekmiyor. Onlar sadece bir yol gösterici ve bizi uygun yola sokmak için varlar.


    Kötücüllük ise kontrolü elde tutmayı ve gücü elinde toplamayı içeriyor. Bir nevi mafya lideri gibi, ordu komutası gibi, kendi kademeleri oluşturmayı içeriyor. Bu da mecazi anlatımla, şeytanın yolundan giderek, Allah'a hizmet etmeyi yani kendine hizmet anlayışını içeriyor. Mesela Cengiz Han bu yoldan başarı sağlamış tarihte (kendine hizmette). Kolay bir yol değil. Söz gelişi dini alet ederek, bu yoldan gitmek de mümkün. Çünkü nihai amaç, kendine hizmet ettirmek. Kendi kurallarını koyan, nitelikli bir ustalık ile de olur. Kendine hizmet yolu, başkalarına hizmette olanların kendini geliştirebilmesi fırsatını da oluşturmuş oluyor. Bunun için kötülük de var.


    İşte bu iskelet bilgilerden yararlanarak, tüm dünyadaki işleyişi çok daha kolay olarak değerlendirebilirsiniz.


    Bu bilgilere itiraz etmek için ise, daha makul ve temeli sağlam bir anlatımınız olmalı. Çünkü temeli olmadan itiraz etmek hiç de bilgece değildir. Bu bilgileri edinmek için, binlerce kitap devirmiş olmak dahi pek öyle yeterli olmaz. Çünkü bunlar çok üst bilgilerin kısa bir özeti. (Ruh var mı, o var mı bu var mı demek, çok alt seviye sorular.)


    Bu bilgileri anlamak ve kabul edebilmek belli bir alt yapı bilgisinin zihinde yeterince oturmuş olmasıyla mümkün. Yoksa tabii ki, ilkokul bitmeden doktora bilgileri anlaşılır olmaz. Eğer bu bilgiler saçma geliyorsa, bu zihinen hazır olmamaktan kaynaklıdır. Gerekli maturasyonun olmamasındandır.








  • okumaya üşendim

  • Aslında doğruda diyorsun. Gelişmek. Ve bunu yaparkende ya iyicil ya da kötücül (tabii kötü anlamında değil benim anladığım kadarıyla daha hiyearşik bir sistem) ile gelişmek.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İyicillikte yani başkalarına hizmette, hiyerarşik karmaşık bir sistem yok.

  • Mobidik kullanıcısına yanıt
    Evet onu gördüm yazıda. İyicilik eğer yanlış anlamadıysam daha demokratik, daha adalet ve toplum açısından bir düzen estetiği olan bir düşünce değil mi?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ItsAtakan24 kullanıcısına yanıt

    Genel olarak bu kavramlarla paralelliği olduğu söylenebilir, evet. Düşünce ile birlikte, bu tür kavramların bileşkesinden oluşan anlayıştan oluşan, bu yönde yeterince kutuplaşma eğilimini de içeriyor.

  • Mobidik kullanıcısına yanıt

    Galiba bu cevabınızın üzerine düşünmem gerek. Biraz alengirli duruyor. Galiba sizde felsefeyle içli dışlısınız. Bende severim, önerebileceğiniz bir şey var mı bu alanda? Ben biraz daha işin hobisi ve zevkindeyim tabii, sizi bilemem.

  • bu dünyada en az bilenler bildiğini sananlardır.

    Yolun çok uzun

    Üstte yazdıkların sadece senin anladığını sandıkların bilmiş konusanlar ancak bir şey bilmeyenleri titretir kendileri hic kipirdamaz direttikleri ancak bilmedikleriniz bilmeyenlere bilinmeyeni yüklersen yine bilmemiş olurlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 13 Mayıs 2022; 19:47:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bos is bunlar ilk paragrafi bile okumadim

    Paraniz yoksa aç id gibi gezersiniz benim gibi

    Dunyadaki tek kavga lokma kavgasidir LOKMA

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önerebileceğim kitapları anlayabilmek, yine belli bir altyapı bilgisi gerektirir. Bu temel bilgiler sonrası örneğin dört ciltlik 'Ra Bilgileri' okunabilir. Söz gelişi ben 15-17 sene kadar önce 'Yüksek Bilinç Kılavuzu' isimli kitabı okumuştum ve bana hitap etmiyordu o zamanlar. Çünkü hazır değildim. Yeterince temel bilgim yoktu. Şimdilerde tekrar okuduğumda daha iyi anlıyorum ve farklı bir idrakle okumuş oluyorum. Yine de sindirerek gitmek için, yavaş yavaş ve üzerinde düşünerek okuyorum. Giriş yapabilmek ise kişinin kendi ilgi ve merak alanına ve öğrenmesi, hatırlaması gereken bilgilere göre değişir.

    Çünkü herkes bu dünyada farklı bilinç seviyesindedir. Temel gereksinimlerini karşılama aşamasının üzerinde, kundalini enerjisinin uyanması seviyesi vardır. Bu noktada insan, eşitlik, adalet vb. türü savunumları yapar ve bu birinci gelişim basamağıdır. Bu basamaklar bir çırpıda aşılmaz. Daha aşağıda olanlar, yukarıları algılayamaz ya da yok sayar. Çünkü idrak düzeyi oralara yetişmez. Reddededip, tıpkı bir minik çocuğun yetişkin birinin bacağına vurarak ona tepki vermesi gibi nitelendirilebilecek tepkiler verir.

    Reddeden de zaten ego sorunu vardır. Bu doğaldır. Kimisi de kendini daha yukarıda görme sanrısına kapılır. Ama ortaya daha sağlam ve kayda değer bir anlatım koyamaz. Sadece kendisini kandırır. Belli bir gelişim seviyesinin üstü ise, daha yüksek bir bilgi görünce, bunu kolayca takdir eder ve kabule geçmeye çok daha yatkın olur. Bu konular böyledir. Tekamül zamana bağlıdır. Zıtlaştıça, zorluklar insanın üzerine gelir. Kabule geçtikçe kolaylaşır.

    @ItsAtakan24

    Okuyamayanları da anlamak gerek. Hazır olanlara hitap eder bu bilgiler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mobidik -- 13 Mayıs 2022; 21:1:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mobidik kullanıcısına yanıt
    Evet bu meselenin zamanla geliştiğinin farkındayım zaten. Felsefe ilgi alanıma sinemadan sonra en çok giren şey. Şu an genellikle daha klasikleri okuyorum. Okduduklarım Toplum Sözleşmesi, Ütopya ve şu an kenarda da Cicero'nun Kader Üzerine'si ve Montagine'nin Denemeler'i var. Cicero'ya vakayım dedim ama eser daha akademik bir tarzda yazıldığı için biraz anlamakta zorlandım. Ama Montagine'yi bayağı sevdim, bana ilk defa özgür düşünmeyi aşıladı diyebilirim. Onda da 100. sayfalarda kalmıştım, araya birkaç edebi roman sıkışınca o kaldı. Yeraltından Notlar'ı ve Babalar Ve Oğullar'ı bitirince ona devam edeceğim. Ha birde bu okuduklarımı ve bu okuduklarımdan sentezleyip çıkardıklarımı genel olarak okulumdaki Felsefe hocasıyla tartışıyorum. Kendisi de bir kere Felsefe Tarihi kitabı ödünç vermişti bana. Sağolsum oradan da fikirlerini beğendiğim Kierkgaard, Pieget, Aquinas gibi yazarları keşfetmeme olanak sağladı. Onlarında kitaplarını ekledim istek listeme şu anki kitapları bitirince onlara geçeceğim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Mobidik kullanıcısına yanıt
    Yazdiklarini bir nefeste su gibi okudum bana yazi kisa bile geldi diyebilirim. Bu konuda daha cok sey yazilabilir.
    Yazdiklarina katilmakla birlikte ruhsal olarak olgunlasan biri dualitenin disina cikar, bu hayatin illuzyon oldugunun farkindadir ve suni catismalarin onu zorladigi taraflardan birine savrulmaz, kendi realitesini yasar. Sifir Rezonanstir parolasi. Kendini akisa birakmistir, akintinin tersine yuzmez, hicbir korkusu kalmamistir artik cunku korkacak hicbirsey yoktur. Cok baska bir boyuttadir ve giderekte yukselir.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Dediklerin doğru ben iyi tarafı seçtim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt

    Bunlar çok doğru ve güzel bilgiler.


    Evet, başkalarına hizmet yönünde yeterince yol alan, daha ileriki aşamada dualitenin üzerinde ve tarafsız olmaya başlar. Çünkü taraf olmak ayrılıkçılık demektir ve bir olma kavramından uzaklaşmayı, yani o an olunandan daha düşük seviyede frekansa inmeyi beraberinde getirir. Halbuki bulunduğu idrak noktası birlik bilincine ait bir seviyedir. iyiyi ve kötüyü birlikte ve olanları olduğu gibi kabul etme seviyesidir. Bu seviyeyi yüksek bir idrakle yaşamak ve tarafsız gözlemci olmak, oldukça yüksek bir titreşim seviyesinde olmayı beraberinde getirir. Olağanüstü mucizeler oluşturabilecek, oldurabilecek seviyededir artık belki de ve ama yapmaz bile. Çünkü tarafsızdır ve neden yapsın ki? Kimseye bir şeyi kanıtlama ihtiyacı da yoktur ve genellikle yapması için bir sebebi de yoktur.

  • Çok okumakda zararlı baliciden beter uçuyo kafalar.
    Şizofren olacak kadar çok okumayın!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Musa Peygamber'in denizi ikiye ayırdığından bahsedilir. Yine Musa asasını yere atınca, asa bir yılana dönüşmüştür.


    Materyalist anlayışla bakınca, bunlar inanılmaz görünür. Ancak bir zihnin gelişkinliğinin, kabul edilemez olanı kabul edebilmesiyle ölçüldüğü gerçekliğini bilen kimseler için, mucize görünenler olağandır. Esasen mucize kabul edilen olayların da fiziksel açıklamaları vardır. Ancak fizik bilimi günümüzde bunları açıklayabilecek denli gelişmiş değil.


    Dolayısıyla mucizelere inanmayanlar şimdilik suyun kaldırma kuvveti ya da yerçekimi kanunu gibi basit gerçekliklerle idare etmek zorundalar.

  • Mobidik kullanıcısına yanıt

    Bu arada bir ince ayrıntıyı es geçmişim yukarıdaki iletimde.


    Evet en sonunda tarafsız olur ve müdahale etmezsin ama bu çok üst bir aşamadır. Dünya gezegeninde amaç seçim yapmak, yani kutuplaşmaktır. Ya başkalarına hizmette ya da kendine hizmette kutuplaşıp, görevi başarıyla bitirmek gerekir. (Bu kutuplardan yukarıda da vahsetmiştim.) Sonuç olarak ise amaç, sürekli tekamül etmek yani olmaktır.

  • ğstad Alex Jones anlatmıştı bunları.

    Brendyroseyoutube
    Found on facebook. Filler before I upload one of my own Alex Jones videos. The elite are all about transcendence and living forever and the secrets of the universe and they want to know all this, some are good some are bad some are a mix; but the good ones don't ever want to organize, the bad ones tend to want to organize because they lust after power. Powerful consciousnesses don't want to dominate other people, they want to empower them so they don't tend to get together until things are really late in the game, then they come together and evil is always defeated. Because good is so much stronger. And we're on this planet and Einstein's physics showed it, Max Planck's physics showed it- there's at least twelve dimensions. And now that's all the top scientists and billionaires are coming out and saying it's a false hologram, it is artificial, the computers are scanning it and finding tension points where it's artificially projected and gravity is bleeding in to this universe. That's what they call dark matter. So we're like a thought or a dream that's a wisp in a computer program, some God's mind, whatever. They're proving it all, it's all coming out. Now, there's like this subtransmission zone below the third dimension that's just turned over to the most horrible things, it's what it resonates to, and it's trying to get up into the third dimension; that's just a basic level consciousnesses, to launch up into the next levels. Our species is already way up at the fifth, sixth dimension consciously, our best people. But there's this big war trying to basically destroy humanity because humanity has free will and there's a decision to which level we want to go to. We have free will so evil is allowed to come in and contend and not just good. And the elites themselves believe they're racing using human technology to try to take our best minds and build some type of breakaway civilization where they're going to merge with machines, transcend and breakaway from the failed species that is Man. Which is kind of like a false transmission because they're thinking what they are is ugly and bad; projecting it onto themselves instead of believing no, it's a human test about building us up. And so Google was set up 18, 19 years ago so that they wanted to build a giant artificial system. And Google believes the first artificial intelligence will be a supercomputer based on the neuron activities of the hive mind of humanity, with billions of people wired into it with the internet of things, and so all of our thoughts go into it and we're actually building a computer with real neurons in real-time that's also psychically connected to us that are organic creatures so that they will have current prediction powers, future prediction powers- a true crystal ball- but the big secret is once you have a crystal ball and know the future you can add stimuli beforehand and make decisions and control the future. And so then it's the end of consciousness and free will for individuals as we know and a true 2.0 in a very bad way hive mind consciousness with an AI jacked into everyone knowing our hopes and dreams, delivering it to us not in some P.KD. wirehead system where we plug in and give up on consciousness because of unlimited pleasure but because we were already wired in and absorbed before we knew it by giving over our consciousness to this system by our daily decisions that it was able to manipulate and control into a larger system. There’s now a human counterstrike taking place to shut this up before it gets fully into place and to block these systems, and to try and have an actual debate about where humanity goes, and cut off the paedophiles and psychic vampires that are controlling this A.I system before humanity is destroyed. The paedophiles, at whatever level, they rule the devil, whatever you want to call, this interdimensional thing, which gives them advanced off world technology, the fallen one, that’s out of this world, is giving them advanced knowledge on how to construct these systems that have already been used before on other populations. That’s Satan. Satan became something, that you know, the stupid preacher tells you about, who’s totally controlled or something you read about in the news or TV, but this is an interdimensional force that wants to influence us to build something that absorbs us and kills us, rather than the divine free will we are given to build something much better and empowers the species so the species is now making a decision about its entire future. I know from looking at all the data, researching it, studying it, watching the enemy, that’s the big decision that humanity has now got before us.
    https://www.youtube.com/watch?v=mrlC1zMTIBU&feature=youtu.be
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.