Şimdi Ara

Ses sistemi kablosu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sony Dav Dz740 5.1 ses sisteminin bazı hoparlör kabloları kısa geliyor. Kablo üzerinde yazanlar, CSA, 1A, AWM style, 2468, 80°, 300v, 22 awg, vw-1....Bu bilgilere göre, bu kablo kaçlık oluyor, 2x0,50 tahminime göre ama emin olamadım. Nasıl bir kablo almalıyım yardımcı olabilir misiniz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • 22 AWG kablonun çapı yaklaşık 0,65mm'dir.

  • O zaman 2x0,75 alsam nasıl olur fazla gelir mi? Yani tam 0,65 mm alsam mı daha iyi olur? Bir de kablo bakır veya alüminyum, gümüş fark eder mi? Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sama -- 10 Mayıs 2022; 11:17:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sama kullanıcısına yanıt

    Her hammaddenin kendi karakteristiği vardır.

    Ses sistemi satan yerlerde AWG cinsinden kablo bulabilirsiniz. Kabloya ek yapıp uzatmaktansa tek parça olarak değiştirin. Buna ek olarak arka hoparlör kablolarınızın boyu eşit olsun. Aynı durum önler için de geçerli. Ses sisteminize istinaden bakır kablo yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Yeter ki düzgün bir bakır kablo olsun. Piyasada bolcana hurda bakırdan yapılmış kablo var. Hatta bakır ve alüminyum alaşımı olanlar da mevcut. Uzun vadeli kullanmak istiyorsanız oxygen-free özellikli bir kablo alırsanız uzun süre kullanırsınız.

  • Ek yapmamak için araştırıyorum zaten sağolun bilgiler için. Ses konusu elektrik gibi değil o yüzden hassas noktaları öğrenmek istedim. Mesela hoparlör kablolarının eşit uzunlukta olması önemli bir nokta haklısınız. O zaman markalı olması şartıyla, 0,65 veya 0,75mm alıp montaj yapsam benim için yeterli olur mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sama -- 11 Mayıs 2022; 1:9:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sama kullanıcısına yanıt

    Olacaktır. Teknoloji marketlerde kangal halinde bulunuyor ses sitemi kablosu. Yalnız dikkat etmeniz gereken bir nokta var. 0.75 genelde düşük güçlü elektrikli cihazlarda da kullanıldığından alaşımlı bakırdan imal edilmiş elektrik kablolarını da (%30 bakır içerenini dahi gördüm) hoperlör kablosu diye adlandırıp satıyorlar.

  • Evet doğru. Mesela şu elektrik kablosu mu, ses kablosu mu tam belli değil.
    Tek-İş 520187 2 X 0.75 Hoparlör Kablosu, Siyah, 10mhttps://www.amazon.com.tr/dp/B07J6PQMYB/ref=cm_sw_r_apan_i_XY223AQ8NGHEBT5Z8V64?_encoding=UTF8&psc=1

    Ses sistemi kablosu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Electroon, Belden, Prolink gibi markalar buldum nasıl bilmiyorum ama, sizin orta yollu kablo marka tavsiyeniz var mı..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.