Şimdi Ara

Aracımın motor yüzdesi sonucu sizce nasıl?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KlotaX -- 6 Şubat 2022; 7:36:16 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >



  • olması gereken kadar


    şunuda söyliyim motor performansı motor sağlığını göstermez araç yağ yakıyodur dynoda daha güçlü çıkar %100 olur

  • motor yüzdesi sadece fikir verir motorun durumunu direk göstermez. Baskı balata kaçırıyordur, bakımı eksiktir, otomatik vites ise şanzıman yağı soğukken test yapılmıştır, bujiler eskidir vs vs.


    Yani arabada bir eksik var bunu tespit et anlamında oluyor. %90 iyi bir değer ama direk bu motorum iyi diye düşünmeyin, motor ve onun ile alakalı birçok sistem iyi diye düşünün tabi örneğin %70 çıksa da yine bu motor kötü demek değil, bujileriniz bile kötü olsa bu değerlere yakın çıkabilir.

  • Motor yüzdesi yanıltıcı bir değerdir. O kilometredeki bir arabada sorun olacağını sanmam ama illa motorun durumu hakkında kesin bilgi istiyorsanız motor kompresyon testi yaptırabilirsiniz. Motor hakkında en gerçek veriyi o verir. Onun haricinde motorun sesi normalse, çekişi normalse, ilk çalışması v.b normalse, yağ veya su eksiltmiyorsa o motor iyidir. Gönül rahatlığı ile binersiniz.


    Ha yağ pompası su koyverir motor yatak sarar, devirdaim pompas su koyverir hararet yaptırır v.b bunlar arızi durumlar.

  • Cevaplarınız için teşekkür ederim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • motor yüzdesine güvenmek yerine motor sağlığı daha önemli yağ kaçırma testi buji kayışlar kontrolü herşey etken olabilir . sağlıklı bi motorda motor dışı etkenlerden dyno testinin düşük çıkması muhtemel , hatta iki farklı dyno testinde iki farklı sonuç çıkmasıda muhtemel

  • Bir akrabam 2017'de ikinci el Opel Astra HB 1.6 almıştı. Araç daha önce doğu illerimizde el değiştirmiş. Dyno testinde motor yüzde 96 yazıyordu. Tabi piyasa fiyatının altında bir rakama alınmıştı. Ben ekspertiz raporunu araç alındıktan sonra incelemiştim. Kaportayı gören alıcı zaten oradan koşarak uzaklaşır zira fiyat uygun olduğu için cazip gelmiş. Araç Antalya'da ekspertize girmiş. Daha sonra 10k km gitti gitmedi motor bozuldu ve rektifiye edildi.

  • Bu eksperlerdeki motor yüzdesi kadar saçma bir parametre yok. insanlar sanıyorki motorun sağlamlığı %100 üzerinden değerlendiriliyor. yukarıda arkadaşın da dediği gibi baskı kaçırıyor olabilir, motorda kurum olabilir, içindeki yakıt kalitesiz olabilir vs.. bir sürü etmen var.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.