Şimdi Ara

SAMSUNG QLED 82Q70R TV'MDE GARANTİ BİTİMİNDEN 25 GÜN SONRA YATAY ÇİZGİ ÇIKTI :((

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    Sabah her zamanki gibi TV'mi açtığımda ,ekranın alt kenarından 5cm yukarıda sanırım bir piksel genişliğinde bir çizgi çıktı. :((

    Televizyonu 2019 Ekim 25'te almıştım ; yani garanti biteli bir ay bile olmadı .

    Ekrandaki çizginin fotoğraflarını ekledim aşağıya.


    Samsung müşteri hizmetlerini aradım , servis yönlendireceklerini söylediler.

    Garantisi biteli bir ay bile olmadığını , aldığım TV'ye 23.500TL ödediğimi,Premium bir Qled TV olduğunu ve bu nedenlerle iyi niyet kapsamında garantiye sokulması gerektiğini düşünüp anlayış beklediğimi söyledim.


    Bu söylediklerime cevaben, gelecek servis onarımla ilgili bir fiyat çıkarttığında , durumunuzla ilgili bize indirim talebinde bulunabileceğimi ve ya durumu çözüm merkezimize iletebileceklerini söyledi müşteri hizmetleri.


    Bu TV ,aslında değişim yapılan TV idi. İlk aldığım TV'de ekranın alt kısmında 2,3 cm genişliğinde bulutlu gibi olduğu için servis değişim yapmıştı,bu TV'de de 2 sene sonra bu sorun oldu.


    Çok saçma gerçekten, ne yapabilirim hiç bir fikrim yok.

    SAMSUNG QLED 82Q70R TV'MDE GARANTİ BİTİMİNDEN 25 GÜN SONRA YATAY ÇİZGİ ÇIKTI :((


    SAMSUNG QLED 82Q70R TV'MDE GARANTİ BİTİMİNDEN 25 GÜN SONRA YATAY ÇİZGİ ÇIKTI :((



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tulû -- 25 Kasım 2021; 11:4:29 >







  • yine siz şanslısınız bu şekilde kullanılabilir benim başıma gelen çok daha kötüsü.

    Benim philips tv ilk çıkan led tvlerden . Garanti bittikten tam 1 ay sonra tv ye hiç bir görüntü gelmedi tv nin ledleri yanmıştı garantiye sokmadılar nerdeyse tv nin yarısı kadar para ödemiştim .Bu tv nin ledi ile alakalı degil muhtemelen panel degişecek diyecekler panelde tv fiyatına çok yakındır. Geçmiş olsun yapacak hiç bir şey yok böyle kullanmak en mantıklısı.

    Garantiyi 1 gün dahi geçse garanti bitmiştir. Buda biraz şans işi Kimi tv yıllarca sorunsuz çalışır kimide garanti biter bitmez sanki ayarlanmış gibi arıza verir. Ben uyducuyum tam 10 yıllık hala taş gibi çalışan led tv plazma tv lere raslıyorum . Ama bir gerçek var oda yeni nesil led tv ler tüplü tvler kadar dayanıklı degil




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red_devil33 -- 21 Kasım 2021; 21:47:7 >
  • Bugün gelmişler,ilgilenmişler. Ben yurt dışındayım;evdekilere servis geldiği zaman , telefon edip beni görüştürmelerini istemiştim. Aryan arkadaş Gördüğümüz kadarıyla garanti biteli bir ay bile olmamış dediler bana telefonda. Samsung genel merkezine , sizin için iyi niyet talebinde bulunup garantiye girmesini isteyeceğiz dediler. Panelin değişmesi gerektiğini , fiyatının da 25.000TL olduğunu söylediler.

    Ve evdekilere dediklerine göre ilk kez böyle bir arıza gördük demişler;daha önce dikey çizgileri çok görmüşler ;ama yatayı daha önce görmemişler.

    2-3 güne Samsung dönüş yapar dediler. Beklemedeyiz...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tulû -- 23 Kasım 2021; 23:33:48 >
  • Tulû kullanıcısına yanıt

    Merak ettim ne oldu hocam,çözüm sağladılarmı..

  • Yok , bir kaç kere farklı Samsung iletişim kanallarını aramamıza rağmen , dönüş yapmadılar.

    Ekrandaki çizgi zaten baya ekranın alt kısmında (neyse ki), artık hiç gözümüze takılmıyor bile ekran çok büyük olduğu için ...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tulû -- 16 Mart 2022; 13:24:48 >
  • Ekranı silerken baskı uygulanmış olabilir mi sürücü çiplerin olduğu yere. Cam çok ince çok esniyor hele bir de büyük boyut olunca tehlikeli,. Bildiğim kadarı ile bu tip arızaları onarabiliyorlar. 4 k tv olduğundan bu kadar görünüyor olması muhtemelen birkaç piksel genişliğinde olmasından yoksa saç kılı gibi görünmesi gerekirdi. Umarım uygun bir maliyetle yada maliyetsiz halledelebilirsiniz.

  • Ekran hiç silinmedi ! Fotoğrafları belli olması için yakından çektim, bu yüzden çok kalınmış gibi duruyor.

    TV izleme mesafesinden belli olmuyor .

    Dikey çizgilerin tamiri var benim bildiğim ;yatayların değil...

  • LCD nin iki komşu kenarında dikey hatlar için ve yatay hatlar için çipler olur. O çiplerin yada çiplerin şerit pcb sinin lcd ye bağlantısında sorun olursa bu ortaya çıkar. Dikey hatlarla aynı şey aslında. Bazen o bağlantı noktalarına sabit basınç uygulayan pedler eklenerek temas sağlanabiliyor. Bir sorup araştırmadan olmaz diye düşünmeyin. Medikal LCD panellerde çok onardım böyle hatalardan.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.