Şimdi Ara

Vasıfsız Emlakçı ve Sahibinden.com OLMADAN, Konutu Yerli ve Özellikle Yabancı Alıcıya Nasıl Satarım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    Vasıfsız ve dolandırıcı emlakçılardan gına geldi desem yeridir. Sahibinden com da ise gerçek olmayan "fake" ilanlar yüzünden alıcılar, gerçek satışta olan ilanı bulamıyor ve erişemiyor. Bu sahte ilanlar da yine bu vasıfsız emlakçıların eseri.


    Gerçek alıcıya ben, gerçek alıcı bana nasıl ulaşabilir acaba?


    Teşekkürler..




  • Merhaba hocam.Belli ki bu işlerden yorulmussunuz..Benim naçizane görüşüm turizim firmaları ile görüşerek oradan ciddi alıcılara ulaşabilirsiniz.(Yabancılar için)


    Ben tuırizim kökenli oldugum için eski arkadaşlarımdan otellerden alıcı müşteriler bulabiliyorum

  • Aklıma tek gelen, ilana güncel tarihi yazmak. Böylelikle ilanın hala güncel olduğu bilinebilir.

  • Antalya.Gayrimenkul kullanıcısına yanıt

    Hmm.. Bunu nasıl yapabileceğim konusunda üzerine düşüneceğiım..

    Çok Teşekkürler..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cumhura -- 11 Ekim 2021; 18:31:57 >
  • İyi günler profesyonel bir gayrimenkul danışmanı olarak, ne demek istediğinizi gayet iyi anlıyorum. Meslekteşlarımın çoğunun vasıfsız olduğunun da farkındayım.


    Şimdi size bir kaç bilgi vermek isterim. Sahibinden.com sitesinin en son Ağustos ayı istatistikleri açıklandı. Ağustos ayında bütün Türkiye'de bu siteye 807.000 tane konut ilanı çıkıldı. Ancak sadece 49.000 tanesi satıldı olarak işaretlendi. Yani %6,1'i..


    Yani şunu diyebiliriz. Bu siteye çıkılan ilanların %95'i zaten satılamıyor. Ortalama %5'i satılıyor. Bu küçük dilimin çoğu da gene emlakçılar/gayrimenkul danışmanları tarafından satılıyor.


    Bu noktada sizin emlakçılar yerine artık profesyonel bir gayrimenkul danışmanı bulmanızda fayda var. Bir ev satılamıyorsa, ya fiyatında bir sıkıntı vardır ya da pazarlamasında..


    Birincisi size doğru fiyatı bir değerleme raporu ile gösterecek olan bir gayrimenkul danışmanı bulun. Ayrıca bu danışmanın pazarlama planını da sorun, öğrenin. Ve de ayrıca yazılı çalışarak o kişiyi sorumluluk altına sokun..


    Pazarlama planından kastım da şu. Mesela ben asla konutların fotoğraflarını cep telefonumla çekmem. Gayrimenkul fotoğrafçılığı yapan fotoğrafçı iş arkadaşlarımız var. Ücretiyle profesyonel fotoğraf çektiririm. Evin sanal turunu çektiririm. Sosyal medya paylaşımları yapar, sponsorlu reklam olarak çıkarım. Evin özelliklerini anlatan broşür bastırır, çevre esnafa dağıtırım. "Komşunuzu siz seçin" broşürü bastırır, komşularınıza dağıtırım. O bölgede, evinize emsal teşkil edebilecek rakip evlerin emlakçılarına ulaşır, onlara gelen müşterileri benim evime de getirebileceklerini, paylaşıma açık çalıştığımı anlatırım. Ve daha bir çok adım..


    Kısacası bu şekilde profesyonel çalışan bir danışman bulmanızı tavsiye ederim. Çünkü bunu yapmadan, sahibinden sitesini de kullanmadan bir ev satmak suya yazı yazmak gibi bir şey.


    Eğer Antalya'da yaşıyorsanız ben bu değerleme raporunu size ücretsiz çıkarabilirim. Sonrasında siz gene istiyorsanız kendinizi satmayı deneyin elbette.


    Sormak istediğiniz bir şey olursa da cevaplayabilirim elbette.





  • gujan05 G kullanıcısına yanıt

    Merhaba,


    Öncelikle maalesef Antalya'da değilim. İstanbul Avrupa yakasında bulunuyorum.


    Sahibinden com açıkçası çok çok yanıltıcı ve fake (sahte) ilanlarla dolu. Ayrıca fiyatları spekülatif olarak sürekli arttıran, enflasyonu da tetikleyen rasyonel olmayan bir sistemdir.

    İlan adetlerine gelince de, örnek olarak bizim sitede 1 daire için tam 11 tane fake ilan girdiler. Bu sadece bir tanesi.

    Yani aslında sizin 807 bin gördüğünüz rakamın gerçeği bence 200 bin bile değildir.


    Diğer dediklerinize tamamen katılıyorum, maalesef sizin gibi bir danışman arkadaş bulamadım. Ayrıca bu sefer "Yurtdışına Kolları Uzanan" kişiler ile DE çalışmak istiyorum. Lokal arkadaşların hem bilgileri yetersiz, hem de kolları kısa kalıyor. Oturdukları yerden bakkal gibi müşteri bana gelsin diye bekliyorlar. Sahibinden com a ilanı koymakla iş bitmiyor maalesef.


    Sizin İstanbul için kendiniz gibi bildiğiniz birileri var mıdır? + Yurtdışına kolları da uzayacak, acenteler vs ile ciddi irtibatta olacak birileri..


    Teşekkürler..





  • cumhura kullanıcısına yanıt

    Gayrimenkul firmasi sahibiyim, yurtdisi ile ve yurticide calisiyoruz, fakat yurtdisina pazarlayabilmek icin evinizin yasi, vergisel olarak sorununuz olmamasi, ve ekspertiz değeri satista gösterilen değerde olmasi gereklidir. Eviniz 5 yasi gectiyse sorun yok. fake ilan çok girildiginide dusunmuyorum, ben sari siteye aylik 10k ödüyorum. Sadece mal sahiplerinin tek kisi ile calismayip 10 emlakciya söylemesi ayni dairenin 10 ilan olarak giriliyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba... Vasıfsız dolandırıcı emlakçılar dedikleriniz ile ne tür sorunlar oldu?

  • uzunoglu1903 kullanıcısına yanıt

    Merhaba,

    Türkiye' de düzgün ve layığı ile işleyen bir şey var mı ki, bu sistemde de düzgün ve ahlaklı işler / kişiler olsun? (hakkını layığı ile verenleri tenzih ediyorum)

    Bu yüzden sorunlar herkes tarafından bilinen sorunlar ama kimsenin görmek istemediği sorunlar.

    Sorunun ne olduğu değil de çözüm odaklı olmanın doğru olacağına inanmaktayım. Çünkü genel sorunu ben çözemem, ahlaki erozyona ve yalancılığa da bir şey yapamam sadece kendi sorunumu çözmeye çalışıyorum.

  • cumhura kullanıcısına yanıt

    Selamlar tekrardan,


    Sahibinden.com yanıltıcı ilanlarla dolu değil aslında. Mülk sahipleri, tek bir profesyoneli yetkilendirmek yerine, önüne gelen her emlakçıya fotoğraflarını gönderiyor, onlarda ilana çıkıyor. İlanlar gerçek mi? Evet gerçek ancak şöyle bir durum var. Mesela ev taş çatlasa 500.000 TL edecek. Ancak mülk sahibi 600.000 TL'den ilana çıkmış. Ben arayıp, görüşme ayarlayıp bir değerleme raporu çıkarıyorum demiştim. Yerel emlakçılar bununla uğraşmak istemiyorlar ve "biz satalım abi" diye fotoğrafları istiyorlar. Sahibinden ilanından önce görülmek için de fiyata 599.000 tl yazıyorlar, 598.000 tl yazıyorlar ve benzeri.. Aynı ev aynı fotoğraflarla 10 tane emlakçıda var. Her birinin fiyatları farklı, bütün emlakçılar ofislerinde öyle oturuyorlar sadece. Mülk sahibi de diyor ki, emlakçılar benim adıma çalışıyorlar. Oysa hiç birisi çalışmıyor.


    Eğer isterseniz elbette ben İstanbul içinden birilerini bulabilirim size. Telefonlaşalım.


    Ancak eğer isterseniz siz de İstanbul'da bulunduğunuz bölgede Realty World, Remax, Coldwell Banker, Keller Williams gibi kurumsal firmaların bölgenize bakan şubelerini araştırabilirsiniz. Bu şubelerin Google yorumlarına bakabilirsiniz. Google yorumlarında en çok referans verilmiş danışmanları kimmiş inceleyebilirsiniz. O danışmanı arayıp evinize bir değerleme raporu çıkarıp pazarlama planı olarak neler yaptığını öğrenmek istediğinizi söyleyebilirsiniz. Ancak bu kurumsal firmalar yetkili çalışırlar, yani evinizin pazarlama yetkisini o danışmana verirsiniz yazılı olarak, böylelikle o da size söz verdiği pazarlama planının maliyetini karşılar, gönül rahatlığıyla çalışır. İlanınızın konum bilgileri dahil olmak üzere her türlü bilgisini doğru girer. Size karşıda sorumlu olduğundan belli aralıklarla raporlama yapar.


    Buna örnek olarak en son sattığım evi söyleyim, Satıcı taraf iki hissedardı.. Birbirlerine de ortaklığın giderilmesi davası açmışlardı. Yazılı yetkimi aldım, fiyatı gösterdim, çalışmalara başladım. ikinci ayın sonunda alıcıyı buldum. Önce evin üzerinde davadan dolayı var olan şerhi mahkemeye başvurarak kaldırttık, sonra intifa hakkını vergi dairesinden ilişiksizlik yazısı alarak kaldırttık. Bunların hepsine koşturdum. Neden? Çünkü işin sonunda elimde sözleşme var, satıcılardan paramı alacağım kesindi. Ki kendileri için çalıştığımdan bana %2+KDV'yi öderken elleri dahi titremedi, aksine resimdeki yorumu yaptılar mesela.

    Vasıfsız Emlakçı ve Sahibinden.com OLMADAN, Konutu Yerli ve Özellikle Yabancı Alıcıya Nasıl Satarım?




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.