Şimdi Ara

youtube ve maç özetleri ve telifler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba sayın forum üyeleri benim bir kaç sorum olacak sizlere


    Ben evde boş oturduğum dönemde youtube da bir spor kanalı açmaya karar verdim ve açtım 17-18 tane video yapıp yükledim kanala , daha çok futbol üzerine, bildiğiniz gibi futbolcuların yeteneklerini attığı golleri ve hangi oyucu hangi kulübe transfer olduysa o oyuncu ile ilgili videolar çekip yüklüyorum, şu son 5 gündür trend olmuş olan 2 tane şampiyonlar ligi maç özeti hazırladım 2 videonun toplasak süreleri 5 dakika'dır. Benim sorum şu ben maç özetlerini editlemeden yüklediğim zaman kanala telif yiyorum youtube tarafından ve kaldırmamızı istiyor bunu biliyoruz hepimiz zaten, Ama şayet ben bir kazanç elde etmeye başlarsam bu benim başıma dert açar mı? (mahkeme,yayıncı kuruluş tazminatı vb.)? Maç özetlerinde skor tabelası ve yayıncı kuruluşun logosunu editleyip montajlayıp kanala yüklüyorum dışarı yani anlaşılmıyor ve kesit kesit zaten...








  • Youtube'da Türkiye liglerinden maç yayınlarsanız para kazanamazsınız, kazansanız da ödeme alamazsınız, kimliğiniz tespit edilebilirse yayıncı kuruluş hayatınızı karartır.

  • poko001 P kullanıcısına yanıt

    Maç özeti yayınlamayı bıraktım artık sadece önemli pozisyonu paylaşıyorum

    Şöyle ki mesela önemli bir gol pozisyonunu 10-15 saniye şekilde yayınlansa bile mi ?


    Mesela milli takım maçı oluyor, Trt yayınlıyor bunu diyelim Bu Creative Common License olayına girmezmi ?


    Ufak bir edit:Maç özeti yayınlıyordum ama bundan vazgeçtim ve yeni özetsiz videolar atmaya başladıkça diğerlerini sildim, 


    Önemli trend e girmiş pozisyonları paylaşmaya karar verdim Mesela ligdeki olaylı bir pozisyon veya golü 10-15 saniye kadar sürecek şekilde paylaştım bunlar problem yaratır mı ? Mesela milli takım maçı oluyor Trt de diyelim Bu zaten creative common license olayına girmez mi yani zaten topluma açık ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi domuz31 -- 9 Ekim 2021; 13:6:12 >
  • domuz31 D kullanıcısına yanıt

    Yasal olarak yayınlardan tek bir kare bile gösteremezsiniz. TRT'nin yayınları CC lisansına dahil değil ve TRT telif konusunda en katı kuruluşlardan biridir. Youtube artık birkaç saniyelik görsel eşleşmeyi de algılar hale getirildi ayrıca TRT ve maç yayınlayan kuruluşların ekipleri manuel aramalarla sürekli telif ihlali avındalar o yüzden düşündüklerinizin hepsi sorun çıkartacaktır ve yüksek miktarlarda ödeme yapmak zorunda kalabilirsiniz.

  • o halde en iyisi oyun videosu çekmek olacaktır

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.