Şimdi Ara

Ek 1 yatay geçiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merkezi Yerleştirme Puanıyla Lisans Yatay Geçiş (Ek Madde 1nedir? Öğrencinin kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanlarının başka bir diploma programının girdiği yıldaki taban puanına eşit veya yüksek olması halinde yapabildiği geçiş türüdür.


    Arkadaşlar yarı dönem okuduktan sonra bu şekilde yatay geçiş başvurusun yapabilirsiniz. mesela sizin puanınız 350 ve afyon'da ybs yazdınız ama bi baktınız aslında hukuk da geliyormuş (afyon'da ,kırıkkale'de vya başka yerde) o okula güz döneminden sonra ek1 yatay geçiş yapabilirsiniz. takipte kalın iyi araştırın istediğiniz bölüme geçme şansınız hala var.








  • Ben yatay geçiş düşünüyorum fakat her okul 1. dönem bitince açmıyormuş sanırım nerden öğrenebilirim?Hazırlık okuyacağım 2. dönem geçiş yapmak istiyorum gideceğim yerde de hazırlık okuyacağım eğer hazırlık bittikten sonra geçiş yaparsam tekrar o okulun hazırlık sınavına girmek zorundayım.Bir de gitmek istediğim okuldan puanım yarım puan daha yüksek gidememe şansım var mı?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: SweetChildOMine

    Ben yatay geçiş düşünüyorum fakat her okul 1. dönem bitince açmıyormuş sanırım nerden öğrenebilirim?Hazırlık okuyacağım 2. dönem geçiş yapmak istiyorum gideceğim yerde de hazırlık okuyacağım eğer hazırlık bittikten sonra geçiş yaparsam tekrar o okulun hazırlık sınavına girmek zorundayım.Bir de gitmek istediğim okuldan puanım yarım puan daha yüksek gidememe şansım var mı?

    girmek istediğiniz okulların öğrenci işleri daire başkanlıklarının sitelerindeki duyuruları kontrol edin. ilana çıkarlar eğer alım yapacaklarsa. yarım puan yüksek olmak size tercih hakkı kazandırır. ama diyelimki okul 10 kişi kontenjan açar ve diğer adaylar sizden fazla puanla başvurursa açıkta kalabilirsiniz. ama birden fazla okula başvuru yapabiliyorsunuz.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.