Şimdi Ara

bu seneki sıralamalar hakkında - sıralamalar öne çekecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Bu seneki sıralamalar nasıl olacak? Bu seneki tercihlerde geriye itme durumları hakkında biraz sınav gözlemlerim ve mantık yürüterek ortaya attığım bir iddiam var. Kesinlikle doğru demiyorum, sadece bir iddiadır. Başlamadan söyleyeyim, felaket tellalı ne de müjdeciyim. Halihazırda üni 2.sınıfa geçtim.


    Şimdi geleyim sıralamalara. Bu mantık yürütme kontenjanların sabit tutulduğu varsayılarak düşünülmüştür. Şimdi arkadaşlar bu sene sınav zor olduğundan dolayı sayısalcılar eşit ağırlık/sözel çözemedi ve eşit ağırlıkçılar da sözel çözemedi. Bu yüzden aslında herkes kendi klasmanında yarışmış oldu. Peki bu bize ne söyler?


    Geçen senelerde kendi klasmanı dışında çözenler olduğu zaman tercih yapmıyorlardı. Mesela sayısal 3k olmuş eşitte de 4k olmuş. 4klık tercihi yapmıyordu. O yüzden eşitte tercih yapmadığından arkadaki kişiler tercih yapabiliyordu. Ama bu sene öyle bir durum olmadığından özellikle ön sıralarda sıralamalar bayağı öne çekecek.(Sayısal için geçerli değil) Eşit 2k büyük ihtimalle 1.500e çekecek veya 1.7kya çekecek. Aynı şekilde sözelde de durum aynı. Çünkü şu an herkes kendi alanında ve yüksek sıralamalar saf eşitçiler, saf sözelciler şeklinde oluşuyor.



    Şimdi biraz daha geri kısma gelirsek. Geri derken arka sıralamalardan bahsediyorum. Eşitte 10kdan itibaren başlatabiliriz. Buralarda ise sıralamaların hayli geri atacağını düşünüyorum. Çünkü matematik faktörü inanılmaz etkili oldu. Eşitçiler matematikte döküldü ve bu sene genel netler bayağı düşük. Sayısalcılar mat yapabildiği için ve tytleri de iyi olduğu için 10kdan itibaren sayısacıların eşitteki yığılması başlayacak. Bu yüzden de 10k ile alan bir yer 12k ile alabilir veya daha fazlası da olabilir.


    Bunlar sadece benim çıkarımlarımdır. Ne kimsenin moralini bozmak isterim, ne de kimseye umut vermek. Umarım bir bakış açısı kazandırmışımdır ve umarım hepiniz istediğiniz yerlere yerleşebilirsiniz.








  • mfciler tm çözemedi ama buna rağmen tm sıralamaları mfcilerle dolu o yüzden herkes kendi klasmanında şeklinde bakamayız olaya

  • evet zaten bunu belirttim. o doluluk genel olarak arka kısımlarda başlayacak. ön kısımlarda mfciler yok. eskiden çok oluyordu.

  • yığılma olacak kasanın sıralamalar yükselecek versiyonu cıkmıs cok iyi

    tahminlerin alakasız baya, sayısalcı adam bal gibi yine çözdü edebiyat, aynı sekilde eşit ağırlıktaki adam da çözdü. iki tarafı da ortak ders zorladı sadece, bunun da bir anlamı yok. (iki tarafta yapamadı yani:d) tyt için konuşursak, türkçe ve sözel daha basit olmasına rağmen matematik standart sapma olarak etkiler belki diyeceğim ama bu yıl ayt yeteri kadar ayırt ediciydi. geçen seneki kadar etkisi olduğunu sanmıyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bana mesela mf 19k tm 6k geldi bir arkadaşım tm ellemeden 2k yaptı bunun binlerce örneği var, boş tahmin

  • Bölüm bazında bir tahminim yok ama son yıllarda olduğu gibi maddi durumu olanlar üçe beşe bakmadan iyi özellere daha çok saldıracaklar bence. İnsanlar daha fazla vakit kaybetmek istemiyor bu sınava. Belkide dediğim olmaz bilemiyorum

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sabancıya bilkente çocuğunu göndermek için kıyıda köşede duran bağ evi- arsa satanları duymaya başladım, eve 2 maaş giriyor biriyle üni öderiz biriyle geçiniriz diyenler felan var.

  • Doğrudur hocam. İyi eğitim düşüncesiyle parayı çok umursamıyor insanlar. Tabi durumu varsa



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Shepard- -- 22 Ağustos 2021; 23:42:11 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • birbiriyle çelişiyor tahminleriniz. kimse kendi klasmanında falan yarışmadı. o zaman geçen sene mat kolaydı;sayısalcılar sos1 çözüp araya girdiyse neden ea’da tüm bölümler fark etmeksizin öne çekti? çünkü matın iyi olması mflere yetmedi, eacılar da matı fulledi. ilk 10kda full ea’cı vardı yani 2020de
    bu sene ayt netleri deli gibi düştüğü için 35+ ayt neti ea’da 10kya soktu sayısalcıları (ilk 4-5kdaki birçok sayısalcıyı hatta.)
    olayın mantığından tamamen uzak olduğunuz belli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ki bu seneki bölüm sıralamalarını(talebi artanlar hariç) 2020yle karşılaştırıp üstüne de artacak demek pek doğru olmamış bence bu iki sınavın dinamikleri apaçık farklıyken
    1-2kyla alan yerler de zaten oturmuştur artık, 100-200 kişilik oynamalar için de hassas tahminler yapmak imkansız zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.