Şimdi Ara

Herşeyin zıttıyla var olması.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Zenginliğin içinde fakirlik, varlığın içinde yokluk, iyiliğin içinde kötülük olabiliyor çogu zaman ya da tam tersi, örnek bir insan zengin ise bazı şeylerin doyumuna ulaştığından artık fakir biri kadar zevk alamaz doygunluk seviyesi yükseldiğinden salgılanan hormon azalır, varlığın en sonunda boşluk vardır boşluktan da varlık ortaya çıkar, iyilikler bazen gelişimi engeller, zorluklar bazen de büyük gelişimler sağlar, bunlar basit örnekler tartışılabilir, esas soru neden herşey zıttıyla var ? Gelin bunu tartışalım...🤔

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



  • Hegel sen misin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yin yang felsefesi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim zıttım yok

  • White Death kullanıcısına yanıt
    sizin tanımınız nedir var olduğunuza göre sizi tanımlayan sıfatlarınız da var demektir muhtemelen bu sıfatların da zıttı vardır, zıttınızın illa ki somut olması gerekmiyor eğer sizi gerçekten bilirsek gerçek zıttınızı da bilebiliriz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kötülük olmasaydı iyilik diye birşey olmazdı.

    Karanlık olmasaydı aydınlık diye birşey olmazdı.

    Nedeni bence o kadar derin değil İnsanların algılama biçimlerine,yaşam tarzlarına ve dil yapılarına dayanıyor.

    Mesela kötülüğün olmadığı biryerde iyilik yapmanın bir önemi,kıymeti kalmaz öyle olduğu içinde insanlar iyilik yapmakdan kaçınır iyilik fikrini güçlendirmek için zıtlık lazım.
    Zıt düşüncelerin daima savaş içinde olması bizim eski vahşi tarafımızı canlandırıyor belli bir amaç ve umut sağlıyor hayatımıza hangi tarafı seçersek seçelim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 20 Temmuz 2021; 23:34:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O zaman şunu diyebilirmiyiz tanım gereği şeyler birbirine muhtaçtır, x nedir ? x = 6 , 6 nedir ? x'dir eğer 6'yı tanımlayan başka bir [U] şey olmasaydı 6'yı x'in varlığından bağımsız değerlendiremezdik çünkü ikisi aynı şeydir, tersi olsaydı + - mesela ikisi birbirine muhtaçtır birisi - olmasaydı +'nın anlamı kalmazdı fakat..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akmina34 -- 20 Temmuz 2021; 23:34:14 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tersinin mümkün olmadığı şeylerin (ki bu demin ki tanımımıza göre mümkün değildir) soyut alemde de olsa mümkün olması zorunludur mesela zamanda geriye gitme bunu hayal edebiliyoruz ama hayata geçiremiyoruz çünkü fizik kuralları izin vermiyor (gerçek anlamda zaman yolculuğundan bahsediyorum yoksa ışık hızında seyahat ile geçmişi görmek mümkün) eğer fizik kurallarının izin verdiği bir ortamı hayal edebilirsek ki soyut alemde de olsa olması zaruridir soyut alemin somut alem ile yer değiştirdiğini de hayal edersek soyut alemde soyuttan somuta geçişin bilgisini bulursak ki mümkündür herşeyin mümkün olduğu anlamına gelir demek ki olmayacak şey yoktur henüz bilmediğimiz bilgi vardır...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yani soyuttan somuta geçişin bilgisinin olması zaruridir nasıl ki somut herşey soyutlanabiliyorsa (her şeyin zıttı vardır yoksa var olmaz yokluğu olduğu için)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • p V p'

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.