Şimdi Ara

Insignia Şanzıman Sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,


    115 binde Insignia 1.6 CDTI otomatik aracım var. 500 km önce salma yöntemi ile şanzıman yağı değişti. 4 lt GM ATF 6 yağ koyuldu. Yağ değişiminden sonra 3. vitesten sonraki vites geçişleri eğer 1500 devir civarında oluyorsa titeme olmaya başladı. 2000 devir üstünde değişen viteslerde herhangi bir titreme yok. Manule alınca da herhangi bir sorun yok. Belki düzelir diye 200 km önce serviste en son güncellenen araç yazılımını yüklettim, şanzıman yazılım en son süreme güncellendi ve adaptasyon yaptırdım ama bir değişiklik olmadı. Özellikle 3'ten 4'e ve 5'den 6'ya geçerken araçta bir titreme oluyor.


    Şanzımancıların hepsi ayrı bir şey söylüyor. Tork konvertör revizyonu diyen de var, beyinle selenoidler değişecek diyen de. Kime inanacağımı ve ne yapacağımı şaşırdım. Daha önce başına gelen veya tavsiye verebilecek olan var mı? Antalya veya çevresinde iyi bir otomatik şanzıman ustası tavsiye de çok makbule geçer.


    Şimdiden teşekkürler.  








  • Aracın model yılı nedir ? Grand sport mu ? İnsignia A mı ?
    Bende de şanzıman değişmişti ama benimki yağlama yapan boruda meydana gelen çatlaktan olmuştu
  • Yağın tamamını değiştirseydiniz keşke
  • Kardeş basitten zora doğru git . işinin ehli kişileri bul çakal çok parani yemek isteyecekler uyanik ol. Birde ustanın bilmem ne kadar garanti veriyorum sözüne inanma. Şimdi arızalar Genelde selenoid arizasi ile baslar revizyona kadar gider. Şimdi sizin sanjiman kodunu bilmiyorum ama şanzıman yağınız kaç litre boşaldı normalde 5 litre çıkması gerekiyordu sonras 5 litre eklemeliydi. Yani eksik yag olabilir sanziman sıcakken seviyesine baktir. yag olarak motul atf 6 daha iyi olur. Birde geri kaciriyor mu vuruntu var mi yavaslayinca tam durmadan hizlanacagin zaman vurur gibi yapiyor mu soguk yada sicakta calismasi fark ediyor mu ilk defa mi yag degistirdiniz bunlar onemli
  • Şanzıman yağın eksik ya da fazla konmuş olabilir. Yağı tekrar değiştir. Ben 60.000 kmde 2 sefer değişim yaptirdim 3000 km aralıklarla. Aracın ilk aldığımdaki şanzıman titremesi azaldı. Artık hafif yokuşlu yerlerdeki kalkışlarda ve ilk kalkışlardaki ani gazlamalarda, araçda daha az vibrasyon oluyor.
  • Hocam merhaba. Bende de aynı araç var ve şanzıman yağı değiştikten sonra aynı sizdeki gibi oldu. Tapa usulü 4 litre ve yetkili serviste yapıldı. Pişman oldum değişmesine. Siz çözebildiniz mi sorunu acaba? Demek ki haklılar. Yağ değiştikten sonra ince geliyor ve bozuyor mu beyni selenoidleri anlamadım gitti.

  • Bilimsel3355 B kullanıcısına yanıt

    Merhaba, sorununu çözdünüz mü? Sorun şu ki bende de aynı sorun var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omer4991 -- 15 Aralık 2022; 16:29:3 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.