Şimdi Ara

Milyonluk fikrimi nasıl satabilirim?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar dostlarım. Senelerdir foruma uğramadım fakat bu aralar kafama takılan birşeyler var ve biraz kafa dağıtmak, biraz da fikir almak için sizlere bazı şeyler danışmak istiyorum.

    Başlıkta da yazdığımdan anlaşılacağı üzere çok mükemmel bir proje fikrim var. Daha önce iki adet böyle proje yaptım, ikisi de büyük firmalar tarafından çalındı. Çalınma sebebi yaptığım şeylerin noterden tasdik edilememesi ve patent alınan şeyler olmamasından kaynaklıydı. Bu çalınan projelerim gittiğim ve sunum yaptığım şirketler tarafından bundan bir halt olmaz, kötü, işimize yaramaz denilerek benim tamamen moralimi bozup projeyi kenara atmamdan sonra piyasaya bir kaç ay sonra çıkmış projeler. ( Bir tanesi 35 milyon TL ile büyük bir firmaya satıldı, diğeri ise 5.5 milyon TL ye başka bir firma tarafından yapıldı ) Araştırıp öğrendiğim net rakamlar bunlar. Proje için görüştüğüm kişilerle konuşma kayıtlarım duruyor fakat hep randevu alma, iletişim ile ilgili konuşmalar. Proje detaylrı hep yüzyüze sunum şeklinde olmuştu. Çalınan projeler için dava açıldı fakat süreç devam ettiği hâlde olumlu bir beklentim yok zaten artık.


    Neyse gelelim asıl konuya; Son olarak çok farklı bir proje fikrim var. Bu benim ustalık eserim ve hiçbir şekilde çaldırma niyetinde değilim. Proje büyük çaplı olduğu için de malum maddi sebepler ve kaynaklar yüzünden yapamıyorum. ''Melek yatırımcı'' adı altında bir çok firma ve kişiler var fakat hepsi akbaba gibi. Ya benden firma kurup proje gerçekleştiririz fakat yüzde 51 ve daha fazla firma payını alırız diyorlar ya da benden projeyi satın alıp tamamen kendilerine istiyorlar. Kısaca beni aradan çıkartıp kendileri sonsuza kadar kazanmak istiyor :)

    Şimdi ben bu durumda ne yapabilirim sevgili dostlar?

    Böyle projelere yatırım yapan, doğru dürüst bildiğiniz, duyduğunuz firmalar var mı?

    Böyle kişiler var mı?

    Çevrenizde daha önce böyle fikir ve projeler ile birileriyle iş yapmış birileri var mı?

    Yüzde 49 dan fazla olmamak şartıyla projeme ortak edebilirim. Daha fazlasını vermek istemiyorum. Proje sunumu yapılırken kamera kaydı ve baştan sözleşme ile sunum yapacağım. Başka türlü sunumu da kabul etmiyorum artık. ( Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yiyor. )








  • ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En azından sektör ve fikrin ana konusu ile ilgili detay verebilirsiniz belki o şekilde muhatap bulursunuz.

    Örneğin inşaat sektörü yalıtım malzemesi fikri. Tekstil sektörü özel bir kumaşla kullanışlı outdoor malzeme vs.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.