Şimdi Ara

Tyt ve Ayt Çalışmak için aydınlatma, Soru vb.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 12. sınıfım sayısal bilgisayar mühendisliği istiyorum.

    Meslek lisesindeyim bilişim bölümü.

    Alan derslerim iyidir programlama vb. Matematiği seviyorum her ne kadar çok iyi yapamasam da. Soruları çözerken yada bir şeyler yaparken programlama kafasıyla şeyler yapıyorum.



    Kasımdan beri çalışıyorum Ocağa kadar falan çalıştım sıfırdan tyt den.

    İşte Ocak'ta falan biraz oyalandım geldik şimdiye.

    Tyt nin yarısında veya biraz ilerisindeyim. Ayt de daha hiçbirşey bilmiyorum Youtube dan sırayla gidiyorum konusunu izleyip birkaç test çözüp geçiyorum.

    Örnek olarak;

    Kimyada - zayıf etkileşimler bir de fiziksel ve kimyasal değişimler falan bitti doğa ve kimyadayım o da hemen biter temel kanunlara geçerim.


    Biyolojide - Bitkiler ve mantarlardayım

    Fizikte - işte basınç bitti ama normal konu sırasına göre değil. Yani kuvvet hareket, kaldırma, ısı sıcaklık ,enerji bitmiş oluyor.

    Matematikte - Çarpanlara ayırma bitti bundan sonra oran orantı sonra problemler falan var ayt ye geçip onla beraber yürütmeyi düşünüyorum problemleri falan.


    Çalışmaya başladığımda 1 tane genel tyt denemesi çözmüştüm 40 net çıktı. O da taa Aralıkta çözmüştüm tam derslere çalışmaya başlamadan önce. İllaki yükselmiştir netlerim ama hiç ondan sonra daha deneme çözmedim.


    Bu deneme çözme şeyini falanda bir türlü yapmadım çünkü konu çalışıyorum falan filan ayt konu öğrenmeye başladığımda artık tyt branş denemesi falan çözmeyi düşünüyorum ama sorsanız hiç tecrübem yok. Nasıl ? Ne zaman ? çözüleceği hakkında vb.


    Test konusunda Örnek veriyorum bir konuyu bitirdim kimyadan zayıf etkileşimler 3-5 test var kitapta onları çözüyorum işte geçiyorum. (Doğru mu yani ?)


    Bir de bu test çözmede mesela konuyu izliyorum soruları çözüyorum. Bakıyorum aslında çözüyorum soruları yani böyle fazla derine girmesem sorular çözüp geçeceğim ama nedendir o soruda takılı kalıyorum öncülleri okuyorum yapıyorum ama diyorum ki aklımdan ben bunun ne olduğunu bilmiyorum yani başka bir yerde çıksa bilemem gibi bir kuşku oluyor onun soru çözümünü falan izliyorum ve acaba şöyle olsaydı aynı şeyi verir miydi falan filan bayağı uğraşıyorum. Bu


    Arkadaşlar sizce ne yapabilirim hani dümdüz çalışayım mı yani sırasıyla çünkü taktik falan bilmiyorum. Fazla tecrübem yok bu konuda:(


    İlla ki en iyi üniversiteler olsun diye bir şey istemiyorum çünkü üniversitede kendimi geliştirmeyi düşündüğüm için bilgisayar, yazılım vb. konusunda. O yüzden bu sınavda elimden geleni ve en verimlisini yapmak istiyorum.








  • Up



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NanoRipper009 -- 11 Mayıs 2021; 4:15:28 >
  • Bu ayt polinomlarda takılı kaldık büyük ihtimalle 2. Derece denklem ve fonksiyonla alakalı ona da tyt de gelmedim daha oran orantıdayım. 2. Derece denklemler de polinomlardan sonraki konu ayt de. Artık yapacağız birşeyler ya :/
  • NanoRipper009 kullanıcısına yanıt

    hocam bende meslek lisesi mezunuyum ancak siz cok yavas ilerlemissiniz ben limit turev integrale gecicem kimya bitti fizikte de ortalardayim elektrik yok daha

  • bir de programlama da iyiyimdir demissiniz ancak sorularin neredeyse hicbirinin alakasi bile yok programlamayla.


    bir de ustune sunu ekliyorum bizim yada herhangi bir ortalama meslek lisesinin gosterdigi programlama en en en en en temel versiyon. bilisim sistemleri, bilgisayar ve yazilim muhendisligi matematik uzerine kuruludur. tamami matematiktir ve cok agir matematik dersleri gorurler ancak hicbirimizin meslek lisesinde adam akilli matematik gordugunu sanmiyorum.


    anca html cssten surayi mavi yap burayi 500px yap bilmem ne. benim okuldaki programlama derslerinden tutunda butun meslek derslerim 100du, 1 tane 99 bulamazsiniz. ben cok seviniyordum ancak bir gun sozlerine deger verdigim bir hoca sunu soylemisti: burada gordugunuz dersler universitede 1,2 haftada goreceginiz derslerle esdeger.


    o yuzden 7.24 calismaya bakin zaten cok zamanimiz kalmadi.

  • kendi soylediklerime bir de sunu ekliyim, marmara uni gazi uni bogazici izmir yuksek teknololji enstitusu bogazici ve sabancida ceng okuyan tanidiklarim var. hepsi bu soylediklerimi dogruluyor.

  • Anladım. Teşekkür ederim.
    Ben programlamayı falan öylesine söyledim zaten. Şuan tek isteğim son kalan zamanda sıkı ders çalışmak o yüzden tecrübe etmediğim bazı şeyler vardı onları sormak istedim
  • NanoRipper009 kullanıcısına yanıt

    anladim hocam.


    denemeye baslayin hemen her gun tr denemesi atin, mat problemler cozun veya onunda brans denemesini cozun her gun.

    2,3 gunde bir tyt genel denemesi cozun.


    ayt abanin, allahini seven aytye gelsin modunda ne var ne yok ayt calisin cunku bizim en fazla eksigimizin oldugu konu orasi ve bizi en cok zorlayacak kisimda orasi.

  • Artık elimizden geleni yapacağız. Hayırlısı olur inşallah
  • Evet az süre kaldı ve yok daha ayt de adam akıllı konu bitiremedim. Of yaa :(

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Evet 10 gün geçti hala adam akıllı bir şey yapamadım. Sınava kaldı 9 gün.

    Eşit ağırlığa geçtim o daha makul geldi çünkü daha ayt fen başlamamışım fizik falan çalışsam anca bir kaç net yapacağım bari edebiyatta falan okuduğunu anlamayı yapabiliyorum daha çok net gelir. Bir kaç konuya da çalıştım mı. Bölüm olarak da işletme düşünüyorum şu anlık.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.