Şimdi Ara

2 AMD EPYC 7763 ile Cinebench dünya rekoru kırıldı: Intel %52 geride kaldı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • experiment67 kullanıcısına yanıt
    Bulut tercih edildiği doğru ama ben pek taraftarı değilim açıkçası. Nedeni de basit korkunç bir maliyet çıkıyor kendi yaptığına göre. Kaldı ki kendi bulutunu kurabileceğin Kubernate, Docker, Ubuntu, Wmvare yapısının çok farkı kalmadı.
  • interwap kullanıcısına yanıt
    Daha iki nesilde çıkmadı tam çıksın yayılsın sonra tercih yapılabilir ama Xeon Scalable 3 çok iyi gözükmekle birlikte DDR-5’in artılarına bakmak gerek.

    Beni Amd tarafında tek cezbeden şey tek işlemcili sunucularını in ciddi maliyet sunması oldu hep. Yoksa Intel tarafında bir şey çalışmıyorsa sen çalıştırmamışındır, Amd’de çalışmıyorsa yazılım uyumluda olmayabilir durumu ciddi rahatsız edici.
  • gun kullanıcısına yanıt

    Bu nesil Ice Lake Xeon işlemciler DDR5 desteklemiyor. Karıştırdın heralde 2022'de çıkacak Sapphire Rapids Xeon'larla.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zadnxcom -- 20 Nisan 2021; 12:9:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • walla bende 10850h var öyle ahım şahım bir etkisi yok ki ya! yoğun işlemde wordlist oluşturmada fan bağırmaya başlıyor.

  • Aynen öyle, bence de 3990x daha basarili... Neden? Masaüstü performansi ile server arasinda, masaüstü uygulamalarinda da basarili, diger yandan eypc de masaüstü uygulamalarinda sana tat vermeyebilir. Max boost lari baz alacak olursak biri 3500mhz digeri 4300mhz... Hem fiyat hemde cinebench e baktigimizda render icin eypc almak mantiksiz olur, threadripper akar.. eypc nin amaci baska falan vs fismekan ama threadripper hakikatten güzel oldu. 64/128 hemde...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Intel’in 2 Xeon Platinum 8380 işlemcisini
    yazıyor ayrıca 2x64 128 core yapar 2x40 ta 80 aradaki fark %50 ise normal
    ancak asıl mesele amd nin daha ucuz olması
    okuduğunuzu anlayın önce tavsiyem.....

  • Sunucu tarafında ipc güçlü çok çekirdekli işlemcilerinin ucuza veriyorsun eyvallah ama 5xxx serisi son kullanıcı işlemcilerini uçuk fiyattan satıyorsun. Az kaşar değilsin AMD

  • kunGFu kullanıcısına yanıt

    şu anda ryzen serisi son kullanıcı için gereğinden fazla çekirdek verdiği için kıymeti tam anlaşılmadı threadripper serisinin ama ciddi miktarda güç isteyen kullanıcıları için uğraştırmadan sanki masaüstü kurar gibi kurulan bu işlemciler bulunmaz nimet.sunucu kurmak kolay iş değil bu fp imiş bunu alalım yanına bunu koyalım ile olmuyor bildiğin ihale açıyorsun hepsi birbirine uyumlu parçalar geliyor ama threadripper serisinin anakartını bul üstüne ekran kartı ne takarsan tak ssd hdd ne takarsan tak yani resmen masaüstünün abisi ve 64 çekirdek yani bunu kimse kimseye bu şekilde vermemiştir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 21 Nisan 2021; 10:25:18 >
  • Aynen öyle hocam, görmek icin nereye bakacagini bilmek lazim, bir de kimle - neye göre mukayese edilecegini bilmek lazim. Yoksa dediginiz gbi threadripper in degeri anlasilamiyor iste.

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt

    Bu testlerde EPYC en güçlü işlemci ile Intel Xeon en güçlü işlemcisi kullanılmış. Eğer fiyat aralığı kullanılsa idi Intel tarafında daha zayıf bir işlemci kullanmak zorunda kalacaktın. Yok çekirdek sayısına göre bir test yapacaksan da bu sefer AMD'nin sunduğu en güçlü işlemciyi kullanmamış olacaktın ve fiyat farkı da bir performans göstergesi olarak kullanılmaktan ziyade bilgi olarak veriliyor.


    Yani kıyas serinin en tepedeki modelleri kullanılarak yapılmış.

  • Biliyorum aslında bu nesil ile ddr-5 gelecek nesil arasında kalıyorum şu anda onu yazayım derken nasıl olduysa böyle anlaşılan bir şey çıkmış.

    Bu nesil 10 nm olması ile cezbederken gelecek nesil DDR-5 ile cezbediyor ama sanırım o kadar bekleyemeyiz bu nesilden tek işlemcili filan bir tane alabiliriz.
  • gun kullanıcısına yanıt

    Gelecek nesilde DDR5 artısı olucak evet. Ama şuanki 10nm+'dan daha gelişmiş bir teknikle de (10nm Enchanded SuperFin) gelicek.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zadnxcom -- 25 Nisan 2021; 11:51:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.