Şimdi Ara

2021-2022 Ötv hurda indirimi Ötv çıktı yiğitlik bozuldu....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kazanan biz olalım, ihtiyacı olan ve vatandaşın kendi kazansın.

    Ötv indirimi çıktı mı çıkmadı mı ?? Çıkmış gibi davranyor kimileri. An itibari ile kesin bilgi yok. Bir önceki dönemde aracını hurdaya çıkaranlara sıfır araç alımında yapılan indirim için birçok sürücü; eski bir aracı üzerine alıp hurdaya çıkarttırarak indirimden faydalanmıştı. Bu konuda sürücü ve hurda araç sahiplerini buluşturmayı amaçlıyorum. Aracılara gitmeden ya da para kaptırmadan direk istediğiniz kişiye ulaşmanız için. Konu içinde mesaj yazan eski araç satan kişiyi ve sıfır almak isteyenleri ilk mesaja eklemek istiyorum. Üye isimleri yazıldığında hem özel mesaj -pm-gönderebilir hem de konuda etikteyebilirsiniz. Ayrıca araç hurdaları üzerinde proje yapmak isteyenler, motorundan bahçe traktörü, şasisinden mobil sistemler vb için de malzeme çıkabilir. Herşey üyelerin kendi arasında olduğundan tüm sorumluluğun muhataplara ait olduğunu söylemeye gerek yok, kimse çocuk değil.


    Bir önceki dönemde araç önce çekme belgeli yapılıyordu ve devrediliyordu. Yanlmıyorsam devralan kişi bertaraf yapabilecek kuruma başvurup hurda belgesi çıkarttırıyor ve iş tamamlanıyordu. Bertaraf işi o dönemde 500liraya hallolabiliyordu, araçsız sırf kağıt üzerinde. Bu konuda aracı hiç görmüyordu sürücü sadece kağıt üzerinde devirler dönüyor ve iş bitiyordu. Noter aracı direk çekme belgeli yapabiliyor, başka kuruma gidilmiyordu.


    15-23 bin arası ve bazı araçlar da kabul edilirse 25bin lira sıfır araç alımında ötv indirimi konu ediliyor. Birçok işgüzar; (1)bin lira, 2bin 4bin den araç topladı bu saate kadar.


    Sıfır Araç Alanlar;

    -




    Eski aracını çekme belgeli satanlar;

    -




    Hurda belgeli aracı proje ya da parça amaçlı satanlar ve fiyatları

    -




    Bu işten sürücüler pek anlamadığından herşeyi bayiler ve dahası işbilenler takip altına almıştı öncekinde. Ama ötv çıkmasından çok önce 500-1000 liraya araçlar toplanmaya başlanmıştı ve git gide 3 bin civarına, ötv süresi bitmek üzereyken de 5bine yakın fiyatlara eski araç sahiplerinden devir alınıyordu. Meğerse bayiye 5500 liraya satıyorlarmış. Aynı işgüzar, son saat artmış fiyat anında dahi fiyatları bilmeyenden 3bine aracı alırken işi bilenden direk 5 bine alıyordu .Herşey karmakarışık. o dönemin sonunda konu açmıştık hatırlayanlarımız olabilir.


    Aracıları devreden çıkarıp direk sıfır araç almaya niyetli sürücü ve eski araç sahibini buluşturmak için bu konuyu açıyorum. hem eski aracını satan daha yüksek fiyata satsın hem sürücü aracılara para kaptırmasın hem de her halükarda kazanan memleket ehli olsun. Aracıya vereceğiniz parayı zaten ihtiyacı olan eski araç sahibine vermeniz çok daha makbul ama aynı zamanda daha ucuza mal edebileceğiniz de aşikar. özellikle ötvnin kalkma sırasında işler her zamanki gibi karışıp son saniye basit gibi görünen bu indirim meblağında vatandaş zora düşecektir.


    ---Forumu tanımayanlar konu içinde menfi konuşabilecek ve sataşabilecek tiplere kapılabilirler. Maalesef kötü niyetli tipler var, bi işimize bakalım---




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karafetva -- 7 Nisan 2021; 17:53:48 >







  • Piyasada sıfır araç yokken

    Devletin kasasında para yokken

    Tüm piyasa ÖTV zammını beklerken

    Ne indirimi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • zenmavi Z kullanıcısına yanıt

    Forumdaşlarımız herkesin kendi fikrini verdiğini unutmasın.... Uzmanları ötv indirimini herhalde boşa beklemiyor... Ama çıkar ama çıkmaz biz niyetli kişileri yazalım ki herkesin elinde imkan bulunsun, konu insanlığa hizmet sunsun.


    Sıfır araç sayısını ve imkanları biliyor musunuz Sayın Zenmai???

    Bu indirim sayesinde hareketlenen piyasadan zaten devletin kasasının gelirini?

    Ötv zammı zaten var iken hurda araç indiriminin daha da önemli olacağını?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karafetva -- 8 Nisan 2021; 11:27:8 >
  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    Herşey gönlünüzce olur umarım

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • zenmavi Z kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler.

    Ötv çıksın çıkmasın faydası itibari ile konuyu öne Çıkartmayı unutmayın.

    Hürmetler....

  • Hurda indirimi çıksa ne olcak?
    Sıfır araç 300 bin. Hurda 15 bin. İndirim 20 bin olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ARES007 A kullanıcısına yanıt

    Dediğinize göre 5 bin lira kar ediyor sıfır araç alan. Pazarlıksız sorunsuz, zaten Notere gitmişken

    Ama hurda işini 10 bine halledeblirse karı 10 bin. İndirim 25bin olursa karı 15 bin......


    Sıfır araç fiyatına göre düşük ama sonuçta kar kardır....

  • 2021-2022 Ötv hurda indirimi Ötv çıktı yiğitlik bozuldu....


    Şaka bir yana, umarım dediğiniz gibi olur.

  • icantthisallday kullanıcısına yanıt

    Son andaki sıkışıklıklarda vatandaş sömürülüyor... Elde böyle bir fırsatın olması iyi olmaz mı??? koyalım alakalıları isteyen takılsın...

    Belki başlarda vatandaş her yerden bulur hurdaya çıkarılma imkanını ama son anda işler karışacaktır belki de haberi olmadan şahıs adına işlem yapılıp fiyata çok az ya da hiç yansıtılır. """biz size sonuç fiyatı söylemiştik, araç indirimi dahil""" der geçerler...

  • Merhaba Sn. @karafetva, ilk okuduğum satırlar evet dejavu gibi oldu sanki bu konu vardı önceden diye aklımdan geçirdim tarihe tekrar tekrar baktım :).


    Yine iyi niyetli düşünce. Yönetimle iletişime geçseniz daha çok duyurulsa forum dışı dahil, o zaman denildiği gibi düşündüğünüz gibi tam etkisi görülebilir sanırım. Zira son artış ve fiyat oynamalarında galerici ve bayilerin oyunlarını gördük pastadan büyük pay yeme çalışmalarını da ...


    İnşallah suistimale uğramaz ve hakettiği amacına ulaşır bu emekleriniz. Vatandaşın emeği parası sömürülmesin daha fazla.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: karafetva

    Dediğinize göre 5 bin lira kar ediyor sıfır araç alan. Pazarlıksız sorunsuz, zaten Notere gitmişken

    Ama hurda işini 10 bine halledeblirse karı 10 bin. İndirim 25bin olursa karı 15 bin......


    Sıfır araç fiyatına göre düşük ama sonuçta kar kardır....

    Ötv indirimi olursa firmalar direkt zam yapackları için senin bir kâr 'ın olmayacak. Faiz indirimi, ötv indirimi satıcıların işine yarar bu ülkede. Hemen zam yaparlar. Zararlı çıkan alıcı olur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ARES007 A kullanıcısına yanıt

    Öyle diyorsunuz da hocam örnek olarak Seat Leon şuan 295 bin fiyat biçiliyor. 20 bin hurda indirimi yapılınca 275 bine iniyor. ÖTV limiti de direkt %50'ye düşüp fiyatı 220-230 arası olması gerekmiyor mu?

  • mavi-kaplan M kullanıcısına yanıt

    Var ol Reis!!

    Peki senin gibi en akla gelmez ürünlerle çözüm sunmaya çalışan birisi,bu hurda araçlardan yapılailecek mobil sistemlerde ne tip fikirler sunabilir?

  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    Ticaret bu mantık basit. Bakkalınızda sattığınız çikolata geldiği gün bitiyorsa almak isteyen bulamıyorsa stok yetiştiremiyorsanız indirim yapar mısınız? Hiçbir uzmanın da ÖTV indirimi beklediğini duymadım. Muhtemelen de bu gidişle gelmez belki 2023'te seçim ayağına getirirler. İnşallah otomobil fiyatları düşer bu benim de temennim ama ÖTV indirimi geleceğini düşünmüyorum. Yine de konu çok iyi niyetli açılmış inşallah faydalanan kişiler olur.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Phenx P kullanıcısına yanıt

    Ya çikolata satılmıyorsa???

    Eğer faydası az oluyorsa ötv indiriminin, az fayda da faydadır. hem de ötv indiriminin reklamı kendinden büyük.... vatandaşa büyüj jest gibi gelir, olsa da olmasa da...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.