Şimdi Ara

Genç Doktorun 6 sayfalık intihar mektubu (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
4
Favori
7.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
80 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • ÖlüyenYörüler kullanıcısına yanıt

    gel deyince beim izin günüm gelmem diyen hangi asker yada polis tanırsın.? doktorlar mesai döner sermayesi var nakit alıyor

  • Ne desek boş. Rahmetli doğruları yazmış ve gitmiş. Adam Norveç, Finlandiya veya Avustralya'da falan yaşamadığı için de haklı şekilde giydirmiş. Bu utanç bu ülkeye ve sorumlularına yeter de artar bile. Çok üzücü bir olay, bir trajedi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: babus0606

    gel deyince beim izin günüm gelmem diyen hangi asker yada polis tanırsın.? doktorlar mesai döner sermayesi var nakit alıyor

    Kardeş sen doktoru izin gününde çağırmıyorlar mı sanıyorsun ? Döner sermaye demişsin de doktorun saatlik ücreti kamudaki bütün memurlardan daha düşük. Doktorun fazla maaş almasının sebebi hayvan gibi çalıştırılması. Normal bir memur 20x8 maksimum 160 saat çalışır aldığı para 5-6 bin lira. Doktor ayda 500 saat çalışıyor aldığı para memurun 4 katı değil. Boş yapıyorsun bana bir daha cevap verme. Cahille uğraşmaktan yoruldum artık.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: babayaro1215

    Çok güvendiği o bilim kendisini kurtarmaya yetmemiş demek keşke bir yaradanın var olduğunu neden dünyaya geldiğini iyi araştırsaydı.kendisini öldürünce her şey bitecek zannediyor konu kapanacak zannediyor ama hiç sorgu dünyasından bahsetmiyor. ama daha yeni başlıyor eeee ne olacak ahiret hayatı keşke onu da düşünseydi.
    kendisine emanet edilen cana kıymanın çok büyük bir günah olduğunun farkına varsaydı keşke.
    Herşeyin okuyup araştırmış tamam güzel ama söz konusu cana kıymak olunca boş geçmiş .

    Ne diyelim.

    Gittin gördün tasdikledin galiba sende yaşayanların güç ve iktidar olma üzerine palavralarına inanıyorsun.


    Depremde afette neden camiler filan yıkılıyor.Kurtarılamıyor mu o kadar kılınan namazla yada o kabenin dibindeki ucube yapılar çok hoşuna gidiyor sanırım.Avlusunu büyütelim daha çok kişi gelsin deyincede o kadar kişinin ölmeside ayrı mevzu.Bir iki hareketle geri döndürülemiyorlar halbuki hayırlı iş yapmıyorlar mı ilginç vah ki ne vah vah.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 22 Şubat 2021; 20:13:41 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sasdw333ew

    1. El yazısı olmaması şüpheli.
    2. Ötanazi'den En çok korkanlar devletlerdir. Nedeni basit Acısız ölüm için çok fazla talep olacak ve çok hızlı nüfus azalması yaşanacak fakat ülkelerinin en büyük hedefi nüfusu arttırmaktır.


    Bu yüzden birçok ülke kabul etmiyor.



    Ötanazi’nin yasal olduğu ülkeler


    Yeni Zelanda’da ötanazi hakkı 2021 kasımda devreye girecek. Halihazırda ötenazinin yasal olduğu ülkeler ise Belçika, Hollanda, Lüksemburg ve Kanada.


    Ayrıca ABD'nin Washington, Oregon, Montana ve Vermond eyaletlerinde de aktif ötanazi uygulanabiliyor.


    devletler içinde problem bu ya aynı şey dinde de geçerli ne kadar çok insan o kadar çok sömürülecek ve manipule edilecek militan.


    İnsan topluluğu özelikle en cahilinden ve sorgulamayanından olmayınca devletin ve dinin bir önemi kalmıyor.Çünkü üstünde güç elde edebileceğin bir olgu olmuyor.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: programmer_onur

    Ne desek boş. Rahmetli doğruları yazmış ve gitmiş. Adam Norveç, Finlandiya veya Avustralya'da falan yaşamadığı için de haklı şekilde giydirmiş. Bu utanç bu ülkeye ve sorumlularına yeter de artar bile. Çok üzücü bir olay, bir trajedi.

    Adam hayallerini gerçekleştirebileceği bir özgür yaşam alanı istemiş bu aslında herkesin istediği birşey.


    Nedir bu her meslekte var kafanı dinlendirebileceğin zaman dilimlerine sahip olma.Hobilerin merakların uğraşabileceğin işlere zamanının olması.


    Mesai ve çalışma şartlarından herkes şikayetçi bu kişi doktor olmuş ama mevcut şartlarda artık yaptıklarından da keyif alamamış sıkkınlık bıkkınlık ve daralma ile bunalmış.Araştırma sorgulama çaba ile kurtulamayacağınıda ve yaşamdan keyif almayınca kendi hayatına son vermiş.


    Türkiye'de hangi meslek olursa olsun maaşlı çalışansanız insani bir çalışma durumu yok.Çoğu kişi kendine zaman ayıramıyor.Diğer unsurlar dertler ise insanı daha agresif ve saldırgan yapıyor.İş yükü,işten atılma korkusu, mobing ise cabası.





  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

    Ne kadar basit düşünüyorsunuz, saydığın bu ülkelerde insanlar neden intihar ediyor madem bunu ne bir ateist açıklayabiliyor ne de bir Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşı.

    Yaşamak istediği hayatmis, saydığım ülkelerdekiler bu hayatı yaşıyor da zevkten dört köşe olmak için mi intihar ediyor.

    Zayıf insan teslim olan insan çaresiz kalan insan intihar eder bunun daha ötesi yoktur.

    Atatürk te kolayı seçebilirdi ya da Aziz Sancar ama etmedi.

    Atatürk çocuklarıyız diye demeyi çok iyi bilir bazıları ama o bazıları kolayı seçip gitmeyi de bilenler oluyor, ne garip.

    Atatürk ün izinden gitmek istiyorsa bu millet kalıp savaşmayı öğrenecek önce yok ben başaramadım millet ile barisamadim yok ben sevmiyorlardi zaten gibi gibi yazıp çekip gitmektir en kolayı.

    Bu hayatta en kolayı isteyenler yapacağı şeyler bellidir en basiti de intihar etmektir. Çünkü yapabileceği en kolay şey olduğu için.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yorumları okudum da aşağı yukarı çoğu düşündüğüm gibi düşünüyor üç beş hatta on kişi doktora hak vermiş, onlarda onun yolunda olan kişiler anladığım kadarıyla vallahi ne yaparsanız yapın kalanlar yoluna devam edecekler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LeonEyes

    La çok merak ettim acaba nerenle okuduğunu gerçekten,adam herşeyim var, okudum, bilgim var, artık bunlar bana yetmiyor, hayattan zevk alamıyorum demeye çalışmış, fizik kuantum bunlarla da ilgilenmek isterdim ama öğrendiklerim bildiklerim bana yeter diyor, adam zaten belliki yeterince kazanıyor, yediği önünde yemediği arkasında, haberini izlemiştim, tatile falanda gidiyor, istediğini yapıyor, mercedes arabası var.


    Belliki varlık içinde herşeye sahip olmak hayattan zevk alamaya neden oluyor. herşeyin fazlası zarar. adam boşluğa düşmüş. çıkaran da olmamış.


    bitarafınızdan bişeyler eğri çıksa suçlu Tr demeye alışmışsınız. herşeyi olan içinde suçlu TR olmayan içinde TR ama kimse kendisinde suç bulmuyor ne hikmetse.


    Tüm alavere dalavere vatandaş yapıyor ama suçlu TR...

    Senin arkandan bakınca böyle oluyor malum cam kavisli görüntüyü bozuyor😂😂de yürü git iyice oku bakalım ne yazmış,her şeyi tr'fen bilirmisiz direkt nenoldugunu belli ettin.seninle muhattap olmak istemiyorum artık


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Johnson22

    Kimse kusura bakmasin bir doktor okadar emege ragmen 6-7 bin lira maas aliyorsa intihar eder tabiki. Bu insanları hakettigi maas 20 bin liradir. Ooo naptin ne 20 bini dicek zeka ozurluler cikicak. Bir doktorun araba bile alamadigi hangi ulkede gorulmus allah askina. Halen daha basimizdakinin tipine konusmasina bayilip oy veren tuzu kurular var. Bu intiharlar yil gectikce artacaktir daha yeni basladi. Niye cunku mezun sayisi cok fazla ve her gecen gun yeni fakulte aciliyor. Doktor adamda issiz kalacak muhendiside dis hekimide ve en kotu yanida bu bir nesil gidecek boyle en az yani 60-70 sene. Cunku o eline diploma verdiginiz adamlardan “cok mezun sayisi oldu hadi diplomani geri ver “ diyemezsiniz. Ya devlet parayi basacak hastane acacak her yere bu doktorlari yerlestirecek maasinida adam gibi oducek ( ki devletin suan onu yapacak parasi yok) yada boyle intiharlar artacak. Baska bisey soz konusu degil

    -Baska bisey soz konusu degil- yazmanızdaki o siyasi tat yok mu, yazınızın genelindeki "bundan sonra böyle" diktesi yok mu, kafamı duvarlara vurasım geliyor karpuz gibi patlayacak Sizin gibileri yüzünden intihar etmiş, konuyu baştan sona okuyun ve cahilliğiyle övünenlerin yorumlarını görün, olmuyor olmuyor olmuyor sizlerle...

    Bakın mektupta geçen şu bölüm gerçekten "çok can alıcı":

    quote:


    İncir çekirdeğini doldurmayacak sebeplerle birbirine hakaret edenler, birbirini incitenler, kalp kıranlar beni ümitsizliğe sürükledi. Bu tip insanlarla muhatap olmak istemiyorum.
    Zorba insanlar güçlerini kullanarak korku krallığı kurup kendinden zayıfları tir tir titretiyorlar ve kalkıp da bir şey diyemiyorsun.

    Çünkü seni de üzüyor. Ezip geçiyor. Neden bu insanlarla uğraşmak zorunda kalayım ki? Yaşamak bile zorunda değilken, bunlara maruz kalmak zorunda hiç değilim.


    Sırf bir zümrenin siyasi arzuları için olmayacak duaya amin diyen ve oy verip AK akıma kapılmış o insan müsvetteleri gerçekten çok çekilmez oldular, mektuba hak verdim ama intiharı engellenmeliydi, meslektaşları da yaptırmış olabilir, sakın hafife alınmasın bu mevzu...

    "Almanya bizi kıskanıyor" gibi sözlerle ve nice çirkin siyasi hamlelerle sanki nazar alıyorlar, ne AK yaşam formlarında ne de AK yaşamlarında gözlerimiz var 🤮🤮🤮 ama işte bu ahirete yolcu ettiğimiz doktor çok mutlu ettirdi köpekleri, evrimsiz bedenlerine kan gitti

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • ÖlüyenYörüler


    hangi doktor eli belinin arkasında her an ölümle burun buruna geziyor.  kedinin tırnağına ot batmışı vay anam demiş..





  • Adama hak verenler ve avrupa diyenler de intihar etsin bi zahmet. bu ne ya, adam iyi yapmış, adam haklı şu bu...



    Adam bireysel karar vermiş, aklı başında, eğitimli biri, saygı duymak da zorunda değiliz, olmuş bitmiş.



    yazdıkları tamam, bok gibi ekonomide yaşıyoruz, madem o kadar , ölecek kadar vazgeçtin, al bileti git başka ülkeye

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ototube

    Yazdığınız çok komik.Bu ülkede doktorlardan daha çok sıkıntılı meslekler hatta geliri de daha az meslekler var.Boyle bir durum soz konusu iken neden doktorlarda intihar orani çok yukseldi?

    ben gelirsen bahsetmedim ki, Tabii ki göreceli olarak doktorlar birçok meslekten daha fazla kazanıor ama

    daha dün haberlerde vardı,çömez doktorlar nöbet diye 36 saat görev yapıyorlarmış. Hiç durmadan 1,5 gün yani.

    Bu insanın psikolojisinin düzgün olması mümkün mü?

  • Onlari bu duruma kendi meslektaslari olan hocalari düşürüyor.Ayni askerlikte devrecilik çömezlik torunculuk mantığı gibi.Bugun comez olup 36 saat nobet tutanlar da yarin aynisini yeni comezlere yapacak.Hastanede cok yorulan cok nobet tutan sadece doktorlar degil emin ol diger saglik calisanlari daha beter moobing ve yogun calisma saati ile calisiyorlar ve hastalarla surekli onlar ugrasiyor. Hem de aldiklari doner sermaye maasi doktorlarin yaninda kirinti sayilir.Benim tanidigim yogun bakim hemsiresi 1500 tl doner aliyor korona yogun bakimda 24 saat nobet tutuyor surekli hastalarin odasinda.Doktor geliyor sunu yapin bunu yapin deyip talimati verip gidiyor aldigi doner 20 binlira.Ama nedense saglik sektorunde hep doktorlar gundemde yok cok calismis yok cok nobet tutmus yok intihar etmis.Neden doktorlar cok goz onunde biliyomusun maddiyatci toplum, fenomenleri kendine idol yapmis olan hirsli toplum, hep prestijin pesindedir.Bir zengin intihar ederse gunlerce konusulur bir fakir ederse 1 gun surer konusulmasi.Iste toplumun prestije ve maddiyata olan tapinmasinin zikre donuşmesi halidir bu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Johnson22

    Kimse kusura bakmasin bir doktor okadar emege ragmen 6-7 bin lira maas aliyorsa intihar eder tabiki. Bu insanları hakettigi maas 20 bin liradir. Ooo naptin ne 20 bini dicek zeka ozurluler cikicak. Bir doktorun araba bile alamadigi hangi ulkede gorulmus allah askina. Halen daha basimizdakinin tipine konusmasina bayilip oy veren tuzu kurular var. Bu intiharlar yil gectikce artacaktir daha yeni basladi. Niye cunku mezun sayisi cok fazla ve her gecen gun yeni fakulte aciliyor. Doktor adamda issiz kalacak muhendiside dis hekimide ve en kotu yanida bu bir nesil gidecek boyle en az yani 60-70 sene. Cunku o eline diploma verdiginiz adamlardan “cok mezun sayisi oldu hadi diplomani geri ver “ diyemezsiniz. Ya devlet parayi basacak hastane acacak her yere bu doktorlari yerlestirecek maasinida adam gibi oducek ( ki devletin suan onu yapacak parasi yok) yada boyle intiharlar artacak. Baska bisey soz konusu degil

    Bu iş başta yanlış yapıldı daha fazla kontenjan daha fazla betonarme hataydı.


    Türkiye'de üniversite diye birşey yok.


    Neden mi üniversiteler bağımsız olur bizde öyle mi yökten bir kangrene bağlı.


    Her üniversitenin adam akıllı kampüsü var mı yok.Çoğu panayır gibi halk girip çıkıyor.


    Bir üniversite dediğin 1 asırda oluşuyor en temelden bilgi birikim ünvan etiket.Döngü ile kendi akademisyenlerinide içinden çıkarıyor yada eş güdümde kendini kanıtlayan kişileri bünyesine katıyor ki öyle olmalı.Böyle mi günümüzde hayır.


    Rektörleri kurul kendi atar cumhurbaşkanının ataması saçmalık.Baştan aşağı yönetim anlayışını bozarsın.


    Yüksek tahsil belli bir nüfusa verilmeli.Çaba ve imkan dahilinde.


    Yüksek okulada belli bir seviyede insan gitmeli.Kontenjanlar ülkenin büyüme potansiyeline istihdama göre altyapı ve imkanlara göre yapılmalı Türkiye'de böyle mi oldu hayır.


    Yandaşı doldurma.Betonarme tabela üniversitelerin olduğu yerde küçük ekonomi yaratma oy kazanma emeli ile oldu.Oradan çıkan düşünülmedi.


    Sonra çıkıp şu kadar üniversite denen betonarme yapıy yaptık diyor.Arkadaşım hobi olarak mı okunuyor bu yerler buraların ciddi maliyeti var.Eğer buralar ülke ekonomisine ve bireye kazanım sağlamıyorsa enkazdan başka birşey değil.


    Kimin hoşuna gidiyor yüksek çalışma saatleri altında ezilen doktor,Asgari ücret alan mühendis,tezgahtarlık yapan iktisadi bilimler mezunu,köyde çobanlık yapan öğretmen,Onun bunun maşalığını yok paraya yapan avukat.Bu mu doğru olan.


    Daha beterin beteri geliyor durun.Diplomalı işsizler ordusu olacak sağlık personelleride işsiz kalacak.


    Türkiyede bu saçma olgu varolan işsizliğide ötelemek için yapıldı.O kadar genç potansiyelini hebaya çeviren tek hükümet yapısı Türkiye'de.Büyük başarı.





  • İntihar insanın hayatıyla ilgili gerçekten insiyatif alabildiği tek eylemdir. Eğer hayat dediğimiz bu şey, bir bilgisayar oyunu olsaydı insanların en az yüzde doksanı çoktan alt+F4 çekip çıkmıştı. Hayat, insan nasıl köleleştirilir ve istismar edilir temalı sosyal bir deney gibi. İntiharın temel bir insan hakkı olduğuna inanıyorum. Keşke pratikte yapmak çok kolay olsaydı. Eminim şu an çok farklı bir dünyada yaşıyor olurduk. Çünkü tanrıcılık oynayan sözüm ona elit şaklabanlar sürüsü kimseyi köleleştiremez, istismar edemez, mecburen memnuniyet esaslı bir sistem kurmak zorunda kalırdı. Hayatın mevcut yapısı zorbalığı ve istismarı kaçınılmaz kılıyor. Sadece annem için bu bok çukuruna katlanmaya devam ediyorum ama uzun süre devam edebileceğimi sanmıyorum. İntihar benim için bu varoluşa verilecek bir cevap niteliğinde.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.