Şimdi Ara

Ryzen 5000 ailesinde çekirdek sayıları aynı devam edebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Kırmızı ekip Ryzen işlemcileriyle hem donanımseverlerin yüzünü hem de kendi yüzünü güldürmeye devam ediyor. Son haberde yeni yongaların çekirdek sayılarına değinildi.



    10 çekirdekli Ryzen gelmeyebilir



    Önümüzdeki nesil Ryzen modelleriyle ilgili detaylar paylaşan bir kullacının son gönderisine göre AMD Ryzen 5000 ailesinde Ryzen 9 5900X’te 12 çekirdek ve Ryzen 7 5800X’te ise 8 çekirdek sunacak. Bu haliyle son zamanlarda ortaya atılan 10 çekirdekli bir Ryzen işlemcisinin hazırlığı iddiasına yer kalmıyor.



    AMD 4000'i atlıyor



    Diğer taraftan AMD’nin Vermeer kod adlı 4. nesil Ryzen işlemcilerini 5000 ailesi olarak sunacağını daha önce paylaşmıştık.



    Kullanıcıların aklını karıştıran masaüstü işlemci, masaüstü APU ve mobil APU’ların mimarisel farklılıklarına rağmen oldukça benzerlik gösteren isimlendirmede iyileştirmeye gidilecek.



    Bu haliyle Zen 3 mimarili Ryzen 5000 işlemciler ve Zen 3 mimarili Cezanne kod adlı mobil APU’lar aynı mimariyi vurgular nitelikte benzer isimlendirilmiş olacak.





    Ayrıca Bkz.AMD RDNA2 ile birlikte AV1'e destek sunacak



    Diğer taraftan Ryzen Renoir masaüstü APU’ları ise Zen 2 mimarisiyle gelecek olması nedeniyle 4000’le başlayacak. Son olarak nihai detayların 8 Ekim’de paylaşılacağını belirtelim.



     



    Kaynak:https://videocardz.com/newz/amd-ryzen-9-5900x-to-feature-12-cores-ryzen-7-5800x-gets-8







  • Yeter çok bile. Bellek gecikmesi ayarı çek, hafiften ipc artısı yanına 200-300ghz frakans boostu koy bitti gitti. İntelde 150w çeken i5 sobasıyla overclock len demeye devam etsin.

  • Çekirdek artışı olmasa ne olur. AMD nin ihtiyacı yok buna

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Önümüzde ki 6-7 yıl 8/16 işlemcileri bir kenara bırak onları saymıyorum bile 6/12 işlemcileri %100 kullanan bir oyun dahi gelmicek rahat olun.

  • 1 yıldır 4000 serisi işlemcili notebooklar gelmedi bile doğru düzgün. 5000 serisi gelince 4000 serisi ancak piyasaya çıkmış olacak herhalde.

  • İşlemcilerin tek amacı oyun oynanması değil.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: _magnetar_

    İşlemcilerin tek amacı oyun oynanması değil.

    İş için kullanacaksan gider EPYC ve Threadripper işlemcilere yönelirsin. Ryzen 3-5-7 serisi oyun ve günlük kullanım için çıkarılan işlemciler.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 128MilyarDolar

    Önümüzde ki 6-7 yıl 8/16 işlemcileri bir kenara bırak onları saymıyorum bile 6/12 işlemcileri %100 kullanan bir oyun dahi gelmicek rahat olun.

    Yeni nesil oyunlarda çoklu çekirdek kullanımı artmaya başladı örneğin;


    Fakat yüksek çözünürlükte 2k yada 4k dada bu kadar çekirdek kullanımı olurmu onu bilmiyorum.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: 128MilyarDolar

    İş için kullanacaksan gider EPYC ve Threadripper işlemcilere yönelirsin. Ryzen 3-5-7 serisi oyun ve günlük kullanım için çıkarılan işlemciler.



    Alıntıları Göster

    Mobil platformlarda bile iş yapılabiliyor. Artık hibrit çözümler ön planda. Mobilite ve performansın bir arada olduğu çözümler tercih edilesi.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: KanKoKan

    Yeni nesil oyunlarda çoklu çekirdek kullanımı artmaya başladı örneğin;


    Fakat yüksek çözünürlükte 2k yada 4k dada bu kadar çekirdek kullanımı olurmu onu bilmiyorum.



    Alıntıları Göster

    Video pek gerçeği yansıtmıyor nedeni de neredeyse tüm işlemcilerin sanal çekirdekleri olması. Burada düz 4-6-8-10-12 işlemcileri test etmişler haliyle AC odyssey de bile 8 core işlemci %90+ değerleri görmüş. Burada 12 core diye gösterilen cpu nun kullanım değerlerini ben 3600 ile görüyorum zaten. 6/6 nın devrinin bittiğini çok uzun zamandır söylüyoruz zaten, 8/8 ise yine görüleceği gibi %90+ kullanımlara çıkıyor o da bir nevi bitti bitecek fakat 6/12 işlemciler bambaşka şuan piyasada hiç bir oyun yok 6/12 işlemcileri %100 kullanan bırak %100 ü tüm coreların %50 sini kullanan bile çok nadir oyunlar var o yüzden 6/12 lerin ömrü çekirdek bakımından çok çok uzun süre daha devam edecek tabi 1600-1600AF gibi tek çekirdek fakiri işlemcilerden bahsetmiyorum Ryzen 3600, 10400, 8700K gibi..


    Ayrıca gösterdiğiniz oyunların hiç biri yeni nesil oyun değil Ryzen 5000 ailesinde çekirdek sayıları aynı devam edebilir 


    BF5, AC odyssey, Hitman, Witcher 3 falan çıkalı baya uzun zaman oldu. 2019 ve 2020 de çıkan neredeyse hiç bir oyun da adam akıllı işlemci kullanmıyor. İşlemci kullanıyor sandıklarımız da aslında oyunun kullandığı değil koruma programının kullandığı örneğin AC odyssey in orijinali ile korsanı arasında çok ciddi cpu kullanım farkları var bu da denuvo kaynaklı hatta ubisoft oyun kırıldıktan sonra koruma programını kaldıracağını falan söylemişti sonra ne yaptı bilmiyorum.





  • AMD mobil sektörde olmadığı sürece istediği kadar performanslı işlemci çıkarsın


    100 dizüstünde 2-3 tane amd (Ryzen 4xxxH) dizüstü yok


    Miş Mişlerle Olmuyor İntel %95 piyasaya hakim (amd buradan darbeyi vuracakken pc ye önem vermesi enayiliktir)


    Kullanılmayan Teknoloji Şarlatanlıktır




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 17 Eylül 2020; 22:31:35 >
  • Son iki nesil itibariyle masaüstü payını arttırdı. Bence bu nesilde masaüstü hakimiyetini arttırıp mobil sektöre de yönelecektir. Tek ihtiyacı olan konu çekirdek başına düşen maksimum frekansı 5 ghz civarında tutabilmek.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bjkyener kullanıcısına yanıt

    Ben bir 4800H laptop çektim, masaüstündeki 3700X ten daha başarılı geldi, benzer voltajlarda çalışıyor ama ısı başarımı çok daha iyi.


    Aslında stok var, yok değil. Ama alınabilir cihaz az. Asus ve Dell'in 95 derecede çalışan makinalarını saymayınca cihaz kalmıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmettsezis -- 18 Eylül 2020; 0:57:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahmettsezis kullanıcısına yanıt
    Hocam kaç ay hırıl hırıl aradım intel sonradan çıkarttı daha önce piyasaya sürdü. Amdnin şunu çözmesi lazım imkanım olsa ryzen laptop alacaktım ama malum yoktu hiç bir yerde intele kaldık.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • fhrstw kullanıcısına yanıt

    Evet dünya genelinde stoklar az. Sebebini de bilmiyorum, fiyatlar da Intel'e kıyasla epey uygun.

  • _magnetar_ kullanıcısına yanıt
    Listedeki çoğu işlemciyi, oyun dışında zorlayacak uygulamaları kullananların sayısı bir elin beş parmağını geçmez.

  • ahmettsezis kullanıcısına yanıt
    Intel parekendecilere baskı yapıyor diye haber okumuştum doğru mu bilmem ama mantıksız değil. Yada amd ürünün potansiyelinin farkında değil fazla ürün sürmedi piyasaya olanlarda Abd pazarında satıldı. Sonuçta şu var algı kolay yıkılmıyor intel mi amd mi diye sorduğunuzda çoğunluk intel diyecek yıllar yılı süren hegemonyadan dolayı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • _magnetar_ kullanıcısına yanıt

    Basit arpg'ler harici oyun oynamıyorum, dediğiniz gibi oyun performansına bakıp işlemci almak tercih meselesi...

  • Ara bi seçenek daha olamaz mı? Eğelnce ve iş bir arada mesela. Sadece oyun oynamak isteyen gider Konsol alır. :) Yazık değil mi sadece işlmci fiyatına satılan konsollar varken pc toplamaya!

    Amd bu konuda daha başarılı kanımca, yani genel eğlence ve iş odaklı kullanım için; yani örneğin stream yaparken oyun oynamak ve belki multimedia encode, kayıt vs.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.