Şimdi Ara

Manuel araba sürmek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
0
Favori
9.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İkisini de aktif kullanıyorum. Büyükşehirde, yoğun trafikte sürekli kullanım varsa otomatik büyük nimet. Bunun dışında fark etmiyor, vitesten ve donanımdan kısıp segment yükseltmek daha mantıklı geliyor. Tabi bu tamamen şahsi tercih, herkesin onceligi farklı.

    Zamanında 10bin km kusursuz corsa aracımı 45e al dedim arkadaşıma, 62ye aynı donanım aynı renk sıfır otomatik olanı aldı, şu anda iyi yapmışım diyor. (2017 yaz fiyatları buydu)
  • ne zaman "evet ben manuel vitesi iyi kullanıyorum" dersen otomatik alabilirsin
  • neden bilmiyorum ama su debriyaja bir turlu alisamadim

    tamam debriyaj kullanimini biliyorum, debriyaj ayarlamayi birkac surusten sonra kazanabiliyorum ama surekli debriyaj ile ugrasamiyorum yahu.
    sol ayagim debriyaji tanimiyor, refleks gerektiren yerlerde unutuyorum debriyaji.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DING DING -- 6 Eylül 2020; 5:59:21 >
  • Fiyat farkı kısmını neye dayanarak söylediniz? Aracımı alırken özellikle manuel seçtim, şu an evde hem manuel hem de otomatik bir aracımız var ve çok trafik olduğu saatler dışında hep manuel aracı kullanıyorum. Fiyat bazı insanların tercihi için bir faktör olabilir ama herkes için olduğunu düşünmeniz çok gülünç.
    Manuel kullanmak gerçekten keyifli ama gayet keyifli otomatik vites araçlar da var. Sonuç olarak kişisel bir tercih.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1 HiT u DowN -- 6 Eylül 2020; 7:32:57 >
  • 2 yıl boyunca dsg/cvt kullanan biri olarak geçtiğimiz ay 1,2 manuel corsa bir araç ile asfalt yola sahip bir bir dağadaki köye çıktım 30 dakikalık sürüş. İnişide var tabi. Arabanın teknik işleyişini bilip severek kullanan biri iseniz bu yollarda araç ne olursa olsun kendinizi İnital D de yarışıyor gibi hissediyorsunuz. Manuel böyle oldu mu zevkli oluyor. Otomatik araç olsa sıkıcı bir hal alıyor o yollar. Ama İstanbulda Allah herkese otomatik araç kullanmayı nasip etsin.
  • Otomatiğin adı manuel'in tadı...

    İstanbul trafiğinde iseniz ve o yoğun saatlerde sayılamayacak kadar dur kalk yapıyorsanız kesinlikle otomatik vitesli bir araba tercihiniz olmalı.Bunun dışında bence manuel vitesli araba keyifli bir seçenek oluyor.Geri kalan her şey(yakıt tüketimi, bakım maliyeti, satın alma bedeli, performansa etkisi ...)kişisel değerlendirmeye tabii.
  • İstanbuldayım 17 senedir araba kullanırım. Neredeyse kullanmadıgım model yok. 6 sene manuel 11 sene otm kullandım. Otm candır :) yokuş mokuş farketmez. Şöföre bakar. 187cm 145 kg yum :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: John Black

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    Karşıma çıkma o zaman :)
  • Hem manuel hem otomatik kullanıyorum trafikte otomatik büyük nimet. Genel kullanımda da otomatik daha rahat. Manuel vitesi güçlü arabalarda kullanmak zevkli olur.
  • Şayet alışkın iseniz, pratiğiniz varsa, aşırı yoğun trafik olan bir şehirde değilseniz ya da yoğun trafik zamanları kullanmıyorsanız, sürmekten de zevk alıyorsanız, yokuş yukarı durumlarda vs kaydırmıyorsanız, ben neden Allah muhafaza olası bir arıza durumunda daha fazla para vereyim, alırken de çok fiyat farkı neden vereyim diyorsanız, düz vites sizin için biçilmiş kaftan.
    Yukarıda saydıklarım sizi tatmin etmiyorsa şayet, düz vitese bulaşmayın 😁
    Otomatik avantajları rahatlık, konforlu vites geçişi, trafikte vs rahat ettirir.
    Dezavantajı aracın otomatik ile manuel versiyonu arasındaki fiyat farkı, arıza durumunda çok pahalı tamirinin olması vs.
    Karar sizin. Hayırlısı hakkınızda. 👍
  • İstanbul ve metropolde değilsen Manuel daha mantıklı. Metropoldeysen amelelikten başka bir şey değil gerçekten.
  • İstanbulda yaşıyorsan otomatik candır 😂
  • ehliyetim yok ama 2-3 kere araba sürmüşlüğüm var anladığıma göre 1-3. viteste biraz zorlanıyorsun 4-5'e gelince zaten pek alakan kalmıyor
  • en iyisi triptronik
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Liny

    Manuel araba her zaman araç sürdüğünü hissettirir. Otomatik araba oyun gibi ve hiç sevk vermez.
    Şehir içinde ralli yapmıyoruz herhalde. İstanbul’da manuel araba pişmanlıktır.
  • melek12345 kullanıcısına yanıt
  • Ben şahsen otomatik vites araba sürmeyi hiç düşünmedim.
    Sanırım hem motosiklet hemde araba kullanmamdan kaynaklanıyor.
    Üstüne para verseler scooter sürmem.
  • 1-) Altınızda 2.5 motor ve üstü +200 ps araç var ise eğer gücü elinizin altinda daha çok hissediyorsunuz ve buda apayrı bir zevk veriyor. Gücü yönlendirebilmek çok güzel bir zevk. (1.2-1.6-1.4 filan manuel eziyet)

    2-) Büyük cüsseli araçlarda (x5,q7, bmw 7 serisi, mercedes s serisi gibi araçlar) vites atmak ile uğraşmak can sıkıcı bir olay. Araç cüsseli zaten aksın gitsin istiyorsunuz. Ağır tonajli bir araç kullanirsaniz demek istediğimi anlarsiniz.

    3-) Eğer istanbul gibi çok kalabalık ve sıkışık trafikli bir şehirde yaşıyorsanız manuel tam anlamiyla bir eziyet ama küçük bir anadolu şehrinde yaşıyorsaniz manuel daha keyifli. Zaten trafik yok. Viteslede pek işiniz olmuyor. Anca yükseltmek ve düşürmek için kullaniyorsunuz. Dur kalk yapmiyorsunuz.

    Not : Bu söylediklerime yarim saat trafik görüp cortlayan ısınan DSG hariçtir :D




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.