Şimdi Ara

Intel'den tavsiye: Odağımızı benchmarklardan teknolojinin faydalarına kaydırmalıyız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Intel’in CEO koltuğunda oturan Bob Swan düzenlediği canlı yayında Computex 2020 öncesinde bazı mesajlar verdi.



     



    Benchmarklara değil teknolojinin faydalarına odaklanın



    Bob Swan yaptığı konuşmada pandeminin teknoloji dünyasının odağını benchmarklardan teknolojinin faydalara çevirmesi için önemli bir fırsat olarak değerlendirmesi gerektiğini vurguladı.



    Ayrıca teknolojinin iş ve tüketici ihtiyaçlarına yönelik geliştirilmesi gerektiğinin altını çizen isme göre toplumsal fayda ve ekonomik gelişmeleri destekleyecek yönde optimizasyonlara gidilmeli. Burada CEO, salgın döneminde teknolojinin gerek ekonomik gerekse de sivil düzenin devamını sağlayarak önemli bir rol üstlendiğine de değinmiş.



    Ayrıca Bkz.Ryzen 9 3900XT, Ryzen 7 3800XT ve Ryzen 5 3600XT’nin fiyatları gün yüzüne çıktı



    Intel’in bu mesajları akıllara AMD’nin FX dönemi stratejisini getirdi. Görünüşe göre Intel geriye düşmesiyle benzer bir yola başvuruyor. Zira açıklamalar AVX-512 komut setini destekleyen ve DL-Boost özelliğiyle derin öğrenme işlemlerini hızlandıran ancak AMD’ye karşı hem son kullanıcı hem de iş istasyonu alanında düşük performans gösteren Cascade Lake XE’nin yanı sıra Ice Lake işlemcilerini öne çıkarma yönünde. Son olarak Bob Swan Tiger Lake işlemcilerinin bu yaz döneminde piyasaya sürüleceğini de doğruladı.





    Kaynak:https://www.techpowerup.com/268006/intel-plays-the-pre-zen-amd-tune-advocates-focus-shift-from-benchmarks-to-benefits







  • Oldu Baba senin islemcin prizden 660W ceksin Sistem olarak Agır Programlarda, Sistem olarak 354W ları gorsun.Sırf Benchmarklarda rakibi gecip oyunlarda birkac FPS icin tuketimi dusunme ,95W lık islemcileri 125W a cek.Z390 da calısmasın diye 49 pin ekleyip 1200 Sokete cık.

    Kendin benchmark lara oynayıp tuketiciye urunu aldır.O kadar para verip urununu alan tuketiciye de bosver benchmarkı sen baska noktalara odaklan de o da ilginc...
  • "Ayrıca teknolojinin iş ve tüketici ihtiyaçlarına yönelik geliştirilmesi gerektiğinin altını çizem isme göre toplumsal faydanın ve ekonomik gelişmeleri destekleyecek yönde optimizasyonlara gidilmeli. Burada CEO salgın döneminde teknolojinin gerek ekonomik gerekse de sivil düzenin devamını sağlayarak önemli bir rol üstlendiğine"

    Kardeş çevirdikten sonra bir okusan bari...

  • Anladık Intel, AMD'ye yetişemeyince mızıkçılığa başladın.

    (Haklı ama yapacak bir şey yok. Parayı rahat harcayan benchmarkçılar.)

  • odağı kaldırdıktan sonra intel alalım değil mi ? hadi ordan allahın kekosu.insanlar parasının karşılığını almaya çalışıyor.sizin gibi çok güç harcayıp tim i macunlu cayır cayır yanan ve kutudan soğutucu çıkmayan işlemcinizi mi alsın.

  • 10 yıllık planı hazır olan intele bak sen
  • ihtiyaçlara göre açık kapı bırakılmalı diyemedi tabi kibarca söyledi

  • Intel değil miydi fazla çekirdek gereksiz diyen sonra 10.nesilde çekirdek sayısını tekrar arttıran kusura bakmasın.Bugün bakıyorum amd 3600 fiyatıyla intel 9400f fiyatı aynı ama aradaki performans farkı bariz ortada geçsinler bu işi.





  • Sizin zayıf olduğunuz yerlere bakmayalım abicim tabi ki biz armutuz siz güçlü yanlarınızı söyleyin ona bakalım mesela 5 gigohez cpu saat hızı demi 1 saniye görsek kafi orada 5 yazdı mı bir kez olay bitti benim için.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • “Görünüşe göre Intel geriye düşmesiyle benzer bir yola başvuruyor. “Cümlesi kötü gibi gösteriliyor fakat her büyük firma böyle sorunlar yaşıyor intelin de AMD’nin FX dönemi stratejisini kulanmasında bir sıkıntısı olduğunu düşünüyorum çok abartılıyor

  • Adam haklı, AMD'de nasıl teknoloji varsa, Threadripper 3 diye bir şey ürettiler. Şahsen bundan daha muazzam bir işlemci kullandığımı hatırlamıyorum.

    Edit: Oyun performansı da iyi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orc123456 -- 4 Haziran 2020; 9:19:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • viper17 kullanıcısına yanıt
    Elbet 10 yıllık planları vardır ama amd ryzen ile bu planları altüst etmiş görünüyor. Intel piyasada tekel olsaydı 3900x gibi 12/24 bir işlemciyi belki 2030 da piyasaya sürerdi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu adam teknolojiyi muhtemelen takip etmiyor :)

  • İyi de senelerdir oyunda şöyle iyiyiz, benchmarkta böyle süperiz diyen sensin zaten şimdi ne oldu da fikrin değişti derler adama. Ama ben demicem, sebebi biliyorum zaten.
  • Demek istiyorki benchmark testlerini kafanıza takmayın bizide uğraştırmayın çalışsın yeter fiat gibi yürüsün yeter

  • zugurt tesellisi bu





  • Bunu nasıl ceo koltuğundan tutuyolar hala amd en dipten gelip seni tokatlamış sen ağlıyon işlemcinin gücünü ölçen benchmarklara bakmayalım diye. Neye bakacaz acaba hangisinin verdiğimiz parayı hakedeceğine neye göre bakacaz. Oyun oynayacak adam oyun testine bakacak render alacak adam render testine bakacak. Madem işlemcilerin güçsüz indir fiyatını bu kadar basit.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonra nokia gibi bluetooth koyup satarsınız.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.