Şimdi Ara

Kitap ve youtube kaynak önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
2
Favori
1.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,
    Sınava gireli 4 yıl oldu, şu an bir üniversitede okuyorum(üçüncü sınıfım) ancak bölümümden memnun değilim. Tekrar sınava girmek istiyorum. Eşit ağırlık öğrencisiydim ancak sayısaldan girmek istiyorum bu defa. Mühendislik düşünüyorum. Benim sınava girdiğim yıldaki yayınlar ve sistem değişti.
    Matematik, Geometri, Fizik, Kimya, Biyoloji(öncelikli olmak üzere) diğer dersler için kaynak önerisi alabilir miyim acaba tecrübeli arkadaşlardan. Hem kitap hem youtube kanalları olursa sevinirim. Fizik, Kimya ve Biyoloji neredeyse sıfır bunu göz önünde bulundurursanız sevinirim. Matematik ve Geometri de aynı şekilde. Önümde bir yıl gibi bir süreç var.Sırayla önerebilirseniz çok sevinirim.
    Teşekkürler



  • up
  • uppupupuppppp
  • fizik ve kimya da benim hocam kanalı iyidir, biyoloji ise benim hocam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mezuna_kalmis_behlul -- 25 Mayıs 2020; 3:10:43 >
  • teşekkür ederim hocam, test çözmek için de kaynak önerebilir misiniz?
  • ben şöyle düşünüyorum
    bence öncelikle matematik ve türkçeyi halletmelisin.türkçe bile bi nebze direnebilir ama matematiği kesinlikle öncelikle halletmelisin çünkü hem dersin kendisi önemli hem de matematik her dersin içine girmiş durumda.
    ben olsam sanirim şöyle yapardım öncelikle kimseye aldırış etmeden antrenmanlarla matematik 1 kitabından başlardım. kitabın gerektiği yerini gün gün çözersen 30 günde bitiyor. sinava kadar hem matematiğinin temel kısmını oturturum hem de matematiğim zayıf değilse bile 4 yıldan beri sinava girmediysem illaki paslanmışımdır kendimi ısındırırdım. sonra yaz tatilinde işin içine sinav matematiği olan tyt matematiği , türkçeyi ve geometriyi dahil edebilirdim
    tyt matematik için bıyıklı matematik, ilyas güneş
    türkçe için kesinlikle kadir gümüş
    geometri için kenan kara veya video var kanalını önerebilirim
    yaz tatilinde bu üç dersi hakkıyla oturabilirsen, en azindan konuları bi kere anlayarak öğrenebilirsen sonra denemelerle geri dönüşler yaparsın bence. güzel olur baya
    temmuz ağustos eylül ü bunlarla geçirir sonra ekim kasım aralık aylarını tyt fen için ayırırım ( tyt matematiğin problemler ve pkob kısmı dışındakileri halletmiş olursam ayt matematiğe de yavaş yavaş başlamış olurdum)
    fizik için fizikle barış
    kimya için benim hocam kanalından görkem şahin
    biyoloji için selin hoca önerebilirim
    sonra ocağa da bu derslerin üstünden bikere geçmiş ve çoğu şeyi halletmiş olarak gelmişsem ocak şubat mart nisan mayıs aylarını ayt matematik ve ayt fen çalışarak geçirirdim. kanallar yine aynı . o hocalardan ayt kısmını da dinlerdim . ayt matematik için de yine bıyıklı matematik ve ilyas güneş dinlerdim sanirim..
    haziran ayını da tekrar ve denemeyle halletmeye çalışırım
    sosyal işini ben de bilmiyom daha bu sene bile halledemedim
    kitap önerilerine de bişey diyemem ama kesinlikle gazlama yöntemlerle almanı önermem. özellikle uzn zaman sonra tekrar başladığım için kolay gaza gelebilirsin ama seçtiğin yanlış bir kitap özgüvenini yerle bir edip sinav sürecini batırabilir o yüzden kitap önerilerine bakarken seviyelerini iyice araştır.
    meb kitapları var hem konu anlatım olarak okuyabilirsin hem de gerek ünite sonu testleri falan işine yarayabilir . meb kazanım testlerine de bakabilirsin.
    kolay gelsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mlydia -- 25 Mayıs 2020; 4:25:11 >




  • Çok teşekkür ederim hocam vaktini ayırdığın için doğru söylüyorsun kafamda bir çerçeve oluştu açıkçası. Matematiği antremanlarla matematik yerine KAF-1 kitabını aldım ve videolarını da alacağım o şekilde de oturtabilirim. Siz ne düşünüyorsunuz kaf konusunda bilmiyorum. Fikrinizi almak isterim açıkçası. Önümüzdeki ay 12 saat ve daha fazla bir çalışma süresiyle başlayacağım.
    Tekrar teşekkürler!
  • up
  • rica ederim. kaf kitabını duydum evet ama yorumlarım pek sağlam olmaz kullanmadım çünkü. 11 in başında antrenmanlarla matematik çözmüştüm gayet de işimi görmüştü bence antrenmanlar daha hoş gibi ama sen bilirsin yine. kaf hakkında tek diyeceğim şey adamin örnek videoları falan var onları izle ve gerçekten içine sindiyse kullan bence çünkü insanoğlunun fikrinde genelde bir şey pahalıysa kesin parasızından daha iyidir gibi bi düşünce var bu hislere kapıldıysan bence emin olmadan başlama derim. tercihen ben yine de antrenmanlarla matematik 1 diyorum.

    şuan sende yeni başlamanın verdiği tatlı heyecan olduğunu düşünüyorum ama bence buna çok dikkat etmelisin. ben şuan seni tanımıyorum nasil bir öğrenci profilindesin bilmiyorum ama çalışkan ( gerçekten çalışkan ) biri değilsen asla 12 saat gibi bi çalışmayı önermiyorum. bikere açık olalım ki gerçekçi ve sürekli olmicak gibi duruyo ikincisi sene sonuna kadar 12 saat gitmek ağır ağır ağır bi irade isteyeceği için sonradan hevesinin sönmesi yerine şuan yavaş yavaş başla, herkesin patır patır düştüğü son 2 aya ayır 12 saatlik hevesini . o zaman daha verimli olacağına inanıyorum. bence ( neden şuan değil de 1 ay sonra başlicağını bilmiyorum ama ) başlama tarihinde önce dediğim gibi temel atacak 1 kitap bitir ve çok hafif başla ve mesela ben günlük şu kadar çalışıcam yerine ben bugün şunları yapicam de ve o listeni yap. ( listeni önce kabaca yıl içinde hangi ayda ne yapacağını sonra hangi ayları nasil değerlendireceğini sonra haftaları sonra günleri vb. yapabilirsin. dersler kesin yetişsin ama tyt den aralıktan sonra hiç çalışmadığın bi konu olmasin mesela)bittiğinde hevesin varsa bile dizginle birak çalışma. işini bitirdikten sonraki çalışma azmin yarınki çalışmalarına başladığında seni teşvik etsin ki sürekliliğin olsun. özetle ben olsam şunları yapardım kabaca
    1 ay matematik temeli
    3 ay tyt matematik, türkçe,geometri
    3 ay tyt fizik,tyt kimya,tyt biyoloji , ayt matematiğe giriş
    5 ay ayt fizik, ayt kimya, ayt biyoloji, ayt matematik
    sen de bu şekilde kabaca taslağını oluştur hazır olduğunda başla ama diğer derslerden fazlan olduğunu unutma matematikte temel atacağın için o yüzden erken başlamamı öneririrm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mlydia -- 25 Mayıs 2020; 5:50:38 >




  • Gerçekten çok teşekkür ederim hocam. Kafamda bir taslak oluşturdunuz çok yardımcı oldunuz.
    Dediğiniz gibi yapacağım :)
  • rica ederim inşallah ben bu sene sen öbür sene istediğimize ulaşırız
  • inşallah hocam, başarabiliriz! :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: başaracağızzzzzz

    inşallah hocam, başarabiliriz! :D
    Usta hangi bölümü bıraktın ve en önemlisi neden 3.sınıfta?Yazık olmuş geçen yıllarına
  • mlydia kullanıcısına yanıt
    Hocam merhabalar ben 11. Sınıfım sizce bu yaz tyt mat geometri ve dilbilgisi bitirmek yeterli olur mu sizce (Ea dan gireceğim)
  • TURAN.t T kullanıcısına yanıt
    bilmem ki olur heralde zaten ealar genelde sözelleri sona bırakıyor. bide ayt matematiğin edebiyattan tarihden daha çok sıralama etkilediğine göre (eşit ağırlıkta) yazın tyt ayt mat bitirip bi an önce aytye geçmen doğru olur heralde
  • Felsefe-odtü
    Henüz bırakmadım ama memnun değilim. Gelecek ile ilgili daha farklı planlarım var bu yüzden açıkçası geçen 3 yılı tüm bir geleceğimin yanında pek önemli bulmuyorum hocam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.