Şimdi Ara

Ekmekten probiyotik içecek elde edildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ekmekten probiyotik içecek elde edildi



    National University of Singapore kurumundan Profesör Liu Shao Quan, Dr. Toh Mingzhan ve Nguyen Thuy Linh adlı araştırmacılar ekmekten probiyotik içecek üretti. Marketlerde yaygın olarak ''sandviç ekmeği'' adı altında satılan ekmek türünü alan ekip, ekmeği küçük parçalara böldü ve su ile bulamaç haline getirdi.



    Daha sonra elde edilen bulamaç, pastörize edildi ve içerisine probiyotik maya ile bakteri eklendi. Üretilen karışım 6 hafta içerisinde mayalanma gösterdi ve fermantasyon süreci başladı.



    Ekmekler farklı bir şekilde değerlendirilebilecek



    Ekmekten probiyotik içecek elde edildi



    Fermantasyon sonucu elde edilen hafif asitli ve kabarçıklı içeceğin milyarlarca probiyotik hücre içerdiği belirtiliyor. Ayrıca üretim süresince hiçbir ekmek parçasının israf edilmemesi ve çöpe gitmemesi oldukça önem arz ediyor.



    Ayrıca Bkz.Antibakteriyel bakır plaka üretildi



    Araştırma ekibi piyasada bulunan probiyotik içeceklerin ve ürünlerin azlığına dikkat çekiyor ve bayatlayan ekmeklerin bu şekilde değerlendirilebileceğini belirtiyor.





     



     








  • evde yapabiliyor muyuz?

  • Ekmek bulamıyorlarsa probiyotik içsinler.

  • Tadı merak konusu.

  • Genellikle çavdar ekmeğinden yapılan ama diğer ekmeklerden de yapılabilen kvass zaten ekmekten elde edilen bir probiyotik içecektir. ekmekten kvass yapımı diye aratırsanız google'da çokça tarif çıkıyor.

  • kefir ve yoğurt varken gerek yok
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.