Şimdi Ara

iphone için hızlı şarj ve araç içi wireless şarj sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • iphone 11 pro serisiyle birlikte gelen 18 wattlık adaptörle sürekli şarj etmek batarya ömrünü kısaltır mı? Evde eski telefondan kalan 5 watt 1 amperlik adaptör var bununla şarj etmem batarya ömrünü uzatır mı?

    Bir de araç içine wireless şarj aparatı almayı düşünüyorum. Yine birçok yerde zararlıdır sürekli akım verir batarya çabuk ölür tarzında birşeyler okudum ne derece doğrudur?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Öncelik 5 watt 1 amperlik değil 5 V 1 A 😊
    Hızlı şarjın batarya üzerinde çeşitli etkileri var ama bunu üreten firmalar bunların hepsinin testi yaptığını düşünüyorum . Genelde zaten pil hücreleri hızlı şarj için ayrı yanlış değilsin pilin yüzde 80 i hızlı geriye kalan yüzde 20 si yavas şarj oluyor ve bunlar döngüler halinde . Ve güncel pil teknolojisi epeyce gelişmiş olduğunu düşünürsek 18 watt'lik adaptör ile şarj etmenjz önerilir ki diğer şekilde çok yavaş şarj olacak.
    Sürekli şarj durumu için de şöyle bir durum var teori de lityum iyon piller eski tip piller gibi pili doldur boşalsin öyle tak gibi çalışmıyor ve döngüler şeklinde çalışıyor yani 100 den 0 a kadar olan birim sayısı dolup boşalır da 1 döngü kabul edilir yani siz 70 de çektiniz 50 de geri taktınız 20 birimlik kadar kullandı ve bu 100 olunca 1 döngü kabul edilecek . Tabiki yine apple in söylediği bir durum 2-3 ayda bir telefonun pilini 100 de 100 doldurun ve kapanana kadar hiç şarja takmayın ve kapanınca şarja takın ve dolana kadar hiç çekmeyin ve şarjda iken kullanmayın . Bu durum hücrelerin kalibre olmasıni sağlıyormuş .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • rryzen kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevap için teşekkür ederim hocam. Yani eski adaptörle şarj etmemle yeni 18 watt lık adaptörle şarj etmem arasında pil ömrü açısından fark yok anlattığınıza göre. O zaman düşük amperle hiç uğraşmayacağım. Wireless şarj hakkında ne diyorsunuz kimisi daha çok zarar veriyor falan demiş ama firmalar bunun önlemini almışlardır diye düşünüyorum. Sonuçta zararlı olsa niye koysun ki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anatolianwarrior kullanıcısına yanıt
    Hocam benim bakış açım o teknoloji var ve hayatımı kolaylaştıracak ise kullanırım illaki zararı kesinlikle yoktur veya vardır diyemem ama onu da kullanırım duruma göre .ben mesela telefonumu iPad pro nun adaptörü ile şarj ediyorum 😁

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bende ipad mini 5’i 18 watt lık adaptörle şarj ediyorum. Napayım onunda kapasitesi bayağı büyük tek adaptörle hallediyorum işlerimi :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.