Şimdi Ara

tesvor t8 akillli supurge kullanıcılar klübü (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
170
Cevap
4
Favori
16.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt
    evet bu konudada cok haklisiniz.ya yardan yada serden vazgecmek gibi ikilemde birakacak kararsiz birakacak durumlar olusuyor bu durumda 🤔

    Tr ye gelmesini beklersek ozmo t8 mi yoksa ilife zaco a10s hangisi Ali bey? ikisinide siz tavsiye etmiştiniz..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu konudaki paylaşımlarımı başka forumlarda yazıyorum, burası Tesvor paylaşımları için, bilgi kirliliği yaratmayayım.
    Dilerseniz aşağıda veridğim linkten takip edebilirsiniz.
    https://forum.donanimhaber.com/robot-supurgeler-hakkinda--20388867-326#142773626

    Saygılarımla
  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt
    👍🏼



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7E2A7C465 -- 10 Nisan 2020; 11:53:58 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • evet nikelmis lityum olmasi tavsiye ediliyor..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar

    Ürünü yaklaşık olarak 1 haftadır kullanıyorum. temizleme becerisi olarak tatmin edici. iki katlı evin her iki katında da kullandım. Üst kat 3 oda ara hol den oluşuyor. Burada tüm odalara yatak altlarına girip temizleme işini yapıp bitiriyor. kendi kendine bırakmak gerek eğer müdahale ederseniz biraz kafası karışıyor. Alt katın biraz daha eşya yoğunluğu var (Yemek masası etrafı sandalye, sehpalar, üniteler.) burada çoğu araya girmeye çalışıyor. Bazı seferlerde zorla da olsa girdiği yerleri sonraki gün bir iki deneme sonrası bir daha uğraşmıyor. Daha sonra manuel ya da App üzerinden Instruction ile o noktaya göndermek gerekiyor. Haritalama da çizdiği şeyin ne olduğu 1 haftadır tam çözemedim. sağa çeviriyorum , sola çeviriyorum evin şeklini tam oturtamıyorum.
    Kumandasının olması benim işime çok yaradı. Üst katta Wifi çekmeyen yerlerde ya da ufak işler için app e gir çık uğraşmak yerine kullanılması rahat. zaten telefondaki özellikleri ve haritalama performansı da çok iyi olmadığı için, app i kullanmak çoğunlukla anlamsız oluyor.

    Mop u hiç kullanmadım, halı tanıma ve yasak bölge gibi özellikleri olmadı için kullanabileceğimi de düşünmüyorum. Belki bir gün salondaki halıyı kaldırıp test amaçlı denerim.

    Genel olarak, 1 haftadır kullanıyorum, kendine haline bırakıp işini bitirdiğinde yaptığı temizlik ve şarj istasyonunu bulması gayet iyi. Müdahale edip bir yerden bir yere taşıyıp kafasını karıştırırsanız şarj istasyonunu da bulamıyor, temizlik performansı da düşük kalıyor. 2500 bandını geçmeyecek bir ürün almak istemiştim. Fiyatına göre iyi olduğunu düşünüyorum.

    Umarım yasak bölge, harita kaydetme gibi özellikler yakın zamanda gelir.




  • Merhaba,
    Moplu robot süpürge ararken buradaki bazı yorumlara bakarak tesvor t8 aldım. BİN PİŞMANIM. Açtığım gün heryere çarpa çarpa, kaloriferin altına girerek üstünü çizik içinde bırakmış. Gri, siyah ve içinde koyu renk desen olan halıları zaten HİÇ temizlemiyor. Alıp halının üstüne koyunca kendi etrafında birkaç tur dönüp kapanıyor. Açık renk mutfak halımı süpürdü, onda da 2 kere çalıştırdım; halının köşesini arkasına sıkıştırıp katlıyor halıyı, geri dönemiyor tabii oradan. Yerde patlamamış Mısır tanesi vardı; fırçaları savuruyor etrafa. Yerdeki tozların hepsini de almıyor. Gürültülü de çalışıyor; kapıyı kapatsanız da normal elektrik süpürgesi gibi sesi geliyor. Benimki bozuk herhalde diye servisle görüştüm; çizilmiş bakın daha dün geldi dedim, yerdeki tozları almadan geçtiğini gösterdim. Bozuk bu sanırım dedim, izleyip iade edin dediler. Sonra gelen cevap; üstü çizili diye alamayız.. yani sıkıntınız olursa servisle değil hukuki yollarla çözmek zorundasınız. Videolar, fotoğraflar var bende, isteyene yollarım. Sonuç olarak kullanmış biri olarak uzak durun derim, karar sizin.. önceden anker eufy kullandım. Sessiz, Shaggy ve peluş dahil her renk ve tipte halıyı süpürüyordu. Yerde asla tek bir toz bırakmadan süpürüp şarj yuvasına giderdi. Şarj olunca kaldığı yerden devam ederdi. TV izlerken odada sessizce süpürürdü. Navigasyon ve mop diye ısrarınız yoksa gözü kapalı alınacak bir robot süpürge Anker Eufy. Dediğim gibi sırf mop da olsun diye değiştirdim, pişman oldum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Robot süpürge arayışlarımda @Hepsirobot'un da önerisiyle en son Tesvor T8'e karar vermiş ve Hepsiburada üzerinden 2400TL'ye almıştım. Ben aldığımda özellikleri tam olarak bilinmiyordu o yüzden bazı soru işaretlerini kabul ederek aldım. Ancak bugün itibariyle iadem onaylandı ve T8 kullanıcısı değilim artık.
    Ben aldıktan sonra açılan bu konuya almadan akla takılan soru işarelerini giderecek notlar arkadaşlar tarafından düşüldüğü için bir inceleme yazmakta acele etmemiştim. Ancak tüm tecrübemi şimdi aktarmak isterim.

    Öncelikle ben aldığımda harita kaydetme, kaydediyorsa belirli bir alanı süpürtme ya da süpürtmeme gibi özellikleri var mı net olarak belli değildi. kullanımda gördüm ki ürün çalışırken gittiği yerleri işaretleyerek bir harita oluşturuyor ancak bu haritayı kaydetmiyor. Dolayısıyla belirli bir alanı süpürtmek ya da süpürmeyeceği yerleri işaretlemek mümkün değil. Bu konu hakkında Tesvor yurtdışı ile mailleştim ve güncelleme yapıp yapmayacaklarını sordum. Yanıt olarak harita kaydetme özelliği olan lazer süpürge üzerinde çalıştıklarını ancak T8 için böyle bir çalışmalarının olmadığını söylediler. Neyse harita kaydetme olmazsa olmaz değil fiyatı piyasaya göre bu kadar uygun kalmışken dedik ve önemsemedik.

    İlk süpürmesinden memnun kalmıştım %90 gerçeğe yakın harita oluşturmuş, bir sürü pislik çekmiş ve şarj ünitesine dönmüştü. Süpürme performansı oldukça başarılı bir süpürge olduğunu söyleyebilirim. Tek sıkıntı koridordan defalarca geçip durmuştu. Olsun fazlaca süpürmüş olur ne zararı var dedik.

    İkinci çalıştırmayı mop ile deneyelim dedik başlattık.(Burada hemen not düşeyim, mop haznesi ile çalışınca halı ayırt etmiyor. Süpürme modunda nerelere çıkabiliyorsa yine aynı yerlere çıkıp mopluyor.) Biz halı üstüne çıkmasını dert etmediğimiz için bıraktık gezindi ancak koridorda ilk seferkinden fazla gezindi. Bir gariplik var dedim ve uygulamadan baktım ki, robot kendisini koridorda değil başka yerlerde sanıyor. Olmayan bölgelerde odalarda gezdiğini düşünüyor.Bu şekilde evin sonu yok tabi,zaten suyu da bitti artık bende bu işlemi böylece bitirttirdim. Bunun hakkında da mop olunca saçmaladı heralde neyse mop olmazsa olmaz değil onu da yapmayıversin dedik.

    Üçüncü çalıştırmamız yine süpürmeydi. Mop olayından sonra uygulamadan takip ettim ne yapıyor diye. İlk süpürmeye yakın çalışsa da eve benzerliği %80 yakınlıkta olan bir harita çıktı ortaya. Hareketleri, aynı yerlerden tekrar geçmesi, oda bitmeden fırlayıp başka yerlere gitmesi ile biraz rastlantısal mı çalışıyor bu diye kafama takıldı. Keyfim kaçtı açıkcası. Şarj istasyonunu bulması da çok zor olmuştu.

    Dördüncü süpürme olayın benim için can sıkıcı noktası oldu. Çünkü robot aynı mop olayındaki gibi olmayan yerleri çizmeye başladı. Bu sırada tabi aslında koridorda gidip geliyordu. Hiç ellemeden takip ettim. Şarjı %20'ye inmiş ve şarj istasyonuna gitmeye çalışıyor ancak olmayan yerlerde kendini sandığı için şarj istasyonuna da gidemiyordu. Kenidisine şarja koymamaız için sesli yardım istiyordu. Pek çok nitelikten vazgeçtim ama peşinde dolanacağım bir robot da istemiyorum yani. Neyse şarja koyduk bunu, derken %34 şarjla fırladı kendi kendine süpürmeye başladı. Kendini evi süpürmeyi bitirmedi sandığı için kaldığı yerden süpürmeye devam ediyor hesapta. İyice keyfim kaçtı.

    Sonraki denemeleri tek tek yazmama gerek yok. İadeye gönderdim. Bilmiyorum bana bozuk modeli mi geldi yoksa hepsi mi böyle. Şikayet yazan pek fazla değil o yüzden benimki bozuk heralde diye de düşündüm açıkcası. Bana benzer 2-3 şikayet gördüm. Diğerleri önemsemiyor da olabilir pek ala.

    Kısacası; (benim tecrübelerimden yola çıkarak)
    - Harita kaydetmiyor. Bölgesel temizlik alanı ya da süpürmeyeceği bölge belirleyemezsiniz.
    - Etrafa çarpabiliyor. Kendini sakınmakta çok iyi değil. Bir süre sonra eşyalarınızda değilse bile robotunuzda çizikler oluşacaktır.
    - Diyelim kumandayla hareket ettirdiniz gezdirdiniz, hadi şimdi git şarj istasyonuna derseniz, tak tak sağa sola vurmaya başlayabilir. Tam şarj istasyonun önüne getirip de şarj istasyonuna girme komutu verirseniz daha iyi olur. Ancak onda da 7. denemede girdiği oldu bende.
    - Oluşturduğu (ama kaydetmediği) o haritalar hatalı olabilir. Robota göre evinizin metrakaresi 2-3 katına çıkabilir ancak aynı yerleri süpürüyor. Navigasyonu bence sıkıntılı. Bu işin teknik detayını bilmem kamerasından mıdır yazılımından mıdır her neyse.
    - Kullandığı uygulamayı beğenmedim.
    - Linex'e hatalı haritaları mail üzeinden gönderdim ve bu kadar hatalı haritalar sizce normal mi dedim? Cevap olarak harita kaydetme özelliği yoktur dediler. Yazılı destekleri bu yönde bilginiz olsun. Ben bu cevaptan sonra paketleyip geri yolladım.

    + Süpürme gücü iyi.
    + Şarjı biterse, şarj olup kaldığı yerden devam etmesini ayarlayabiliyorsunuz. Bendeki gibi sapıtmazsa işinizi görebilir.
    + Süpürge ve mop hazne genişlikleri iyi. Yedek fırça içinden çıkıyor ve robotu temizlemesi kolay.
    + Uygulama falan kullanamayacak birine alacaksanız sadece kumanda ile yönetilebilir.

    Ürün şu anda 2900 küsür fiyatlara satılıyor. Kesinlikle bu fiyattan önermem.
    Şimdilik aklıma gelenler bu kadar.

    Örnek olarak bir hatalı haritayı ekliyorum;
    tesvor t8 akillli supurge kullanıcılar klübü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alladierre -- 22 Nisan 2020; 17:52:26 >




  • Merhaba ben de n11.com dan bugun aldım. Keşke ilk baktığımda 1 ay önce alsaydım. O zamanlar 2300 falandı. Şimdi garanti bonus n11 kuponu falan derken anca 2730 a aldım. Fiyatlar Dolar yüzünden daha da artacak gibi direk aldım.

    Denedikçe gözlemlerimi yazacağım.

    İlk olarak uygulamayı yüklerken kullanma kılavuzundaki barkodu okutmayın. Kılavuz x500 pro ya göre. O yüzden uygulama yuklemesinde hata veriyor. Yarım saatte çözdüm olayı. Cihazın altındaki barkodu okutun hemen kuruluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet ilk denemem biraz önce bitti. Benim ev küçük 1+1 eşya yoğunluğu aman aman değil.

    Halılarım ince olduğu için bazen altına girmeye çalıştı ama kıvırıp Yinede tırmanıp çıktı devam etti.

    Robotu çalıştırmadan önce zemini mümkün olduğunca boşaltmak lazım.

    Robota hareket alanı açmak gerek.

    Robotu ilk çalıştırdıktan sonra etrafında durup kafasını karıştırmamalı.

    Robotu kendi haline bırakın.kendi gezsin tanısın evi.

    Robotu calıstırdıktan Temizlik bitene kadar esyaların yerini değiştirmeyiN. Mesela çıkamadığı halı oldu ilk. halıyı kaldırdım ama yine de oraya pek gitmedi. 2. Halıda da ilk sıkıntı yaşadı ama zorladı sonra geçti gitti o halının olduğu yeri iyi temizledi.

    Sandalyelerde zorlanıyor aralarında tıkanıyor ama devam ediyor. Ne kadar çok tıkanırsa haritalama o kadar bozuluyor.

    Temizlik bittikten sonra şarj unitesini buldu girdi şarja.

    Şarj unitesini sabitlemek gerek gibi. Şarj parke üzerinde. Girerken Şarj hafif kayınca çıkıyor bir daha deniyor. 3. De park etti.

    Evde sadece bir kaç nokta eksik kaldı orası da sehpaların araları girmesi zor yerler.

    Benim banyonun girişi hafif basamak gibi oraya bile tırmanıp çıktı şaşırdım. Ama bir kere girdi Hemen çıktı . 2. Ye zorlamadı. Banyonun kapı etrafını temizledi o yüzden.

    Mop denemedim. Deneyince onu da yazarım.

    Genel olarak fena değil. harita hafıza şart buna boşa yoruluyor böyle. Evdeyken pek kullanacağımı sanmıyorum. Ev dışındayken çalıştırırım ben bunu. Toza allerjim var.
    tesvor t8 akillli supurge kullanıcılar klübüiş görür.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • lllMyXoMalll kullanıcısına yanıt
    İyi günlerde kullanın.
  • misal anker eufy ı bu cihazdan iyi yapan özellik nedir? tesvor da cepten kontrol olmasaydı anlık haritayı görmeseydik cihaz hakkında kötü algı olurmuydu?
  • Robota hareket alanı açınca yarım saatte bütün evi bitirdi. Klozet etrafını bile süpürdü. Keşke bu haritayı kaydetseydim. Tüm noktaları gezdi.

    Yalnız 2 gündür çöp haznesini dolduruyor. Nerden buluyor tozu anlamadım. İlk çalıştırdığımda ev zaten temizdi. 2. Gün yine doldurdu. Şaşırdım.

    Bugün mop deneyeceğim bakalım. Evde can sıkıntısı :)

    tesvor t8 akillli supurge kullanıcılar klübü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • thefalcon58 T kullanıcısına yanıt
    Siz makineyi kucaklarsanız yapmaz tabi. Makine, bir odayı bitirmeden başka odaya geçiyorsa ellemeyin hiç. Az sabredin makine yüm gidebildiği alanları zorlayıp kendine duvar çizip en sonunda her yeri temizliyor. Bıraksaydınız yarım kalan odaya dönüp orayı bitirecekti. Siz kucaklayınca kafası karışmış. Haritalama bozulmuştur büyük ihtimal.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hardcrss kullanıcısına yanıt
    Merhaba. İkisini de kullandığım İçin deneyimlerime dayanarak kıyaslama yapabiliyorum. Anker Eufy çarpmadan temizliyor, T8 sürekli çarpıyor; hatta tedirgin olup arada kontrol etme ihtiyacı hissettik. Anker Eufy siz TV izlerken dahi yanınızda çalışabilir, T8’in elektrik süpürgesi gibi sesi kapıyı kaparsanız da dışarı geliyor. Gece anketi açıp evi temizleyebilirsiniz ama T8in sesi komşuları rahatsız edebilir tedirginliği yaşadık. Eufy peluş, Shaggy, yüksek, alçak, açık renkli, koyu renkli vs tüm halılara çıkıp normal yüzey gibi derinlemesine temizliyor, T8 sadece alçak (ince) ve açık renkli normal (peluş, Shaggy, kabartmalı, aralarda koyu renk deseni olan tüm halılar hariç) halılara çıkıp temizliyor. Anker Eufy yerde hiç toz parça vs bırakmıyor, T8 bazılarını savuruyor, bazılarının üstünden geçip gidip bırakıyor. Anker Eufy daha uzun süre çalışıp şarj ünitesine kendi gidiyor, sonra işine devam ediyor; T8 kısa sürede tükeniyor ve aynı sabit yerdeki şarj ünitesini bulmakta zorlanıp bazen bulamadan (koridorun başında; ikisi için de aynı yere takıldı şarj ünitesi) olduğu yerde kalıyor. Anker Eufy servis sıkıntısız, T8.. Şu anda tam olarak düşüncemi yazmayıp pazartesiyi bekleyeceğim. Sonuç olarak Anker Eufy’yi evde açıp temiz bir evle karşılaşacağınızı biliyorsunuz ama T8 sürekli sürekkkkli takılan, her yeri temizleyemeyen, geçtiği yerlerde savurdukları kalan bir robot olduğundan
    tesvor t8 akillli supurge kullanıcılar klübü peşinde dolaşmak ve bazı halıları ve yerleri arkasından temizlemek zorunda kaldığımız bir robot süpürge. Moplu diye almıştım, yoksa Anker Eufy çok iyidi..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar üründen çok anlamam da navigasyonu için şunu söyleyebilirim: Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde navigasyon 5 metreye kadar hatalı çalışabilir. ABD ve Çin gibi ülkelerde bu hata cm seviyesine düşüyor. O yüzden bu tarz uygulamalar için in-door yöntemler kullanılıyor. Yani bu cihaza koyulan navigasyonun teoride bi halta yaramaması lazım tamamen pazarlama stratejisi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • MalıArapFaiktenAlıyoduk kullanıcısına yanıt
    Bu robotlar haritalama için GPS kullanmıyorlar ki... Geo-fencing yapmıyorlar yani uydular ile bir iletişimleri yok.
    Kendi kameralarını veya lidar ünitelerini kullanıyorlar. Kameralı olan VSlam sistemlerde hassasiyet 40mm, lidarlı olan Slam sistemlerde ise 10mm civarındadır.
  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt
    Yorumlarda navigasyon bir işe yaramıyor denilince GPS kullanıyor sandım. Söylediğiniz teknoloji sözde var demek ki.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • MalıArapFaiktenAlıyoduk kullanıcısına yanıt
    Tesvor tam beceremedi henüz navigasyonu diyelim.
    İRobot, Anker, Xinsu, Neato ve Xiaomi yıllardır 10mm hassasiyet ile çok güzel çalışıyor evlerimizde sağa sola çarpmadan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hepsirobot -- 23 Nisan 2020; 13:27:23 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bende 3 haftaya yakındır kullanıyorum. Temizliğinden ve silmesinden memnunum. Başlangıç cihazı olarak yüksekten başlamak istemedim eski fiyatı bir nebze uygundu ama şu an baya yükselmiş. Eviniz çok büyükse sıkıntı olabilir. 1+1 ve 2+1’de sorun olmaz ama 3+1’de kafası karışabilir. Biz oda oda kullanıyoruz genelde ondan sorun olmuyor. Tamamen akıllı diyemem eğer harita kaydetme gelseydi çok kullanışlı olabilirdi ama gelecek gibi görünmüyor. Servisi sıkıntı yaşatmasın bu saatten sonra yeter. Genel olarak memnunum robot süpürge büyük nimetmiş gerçekten. Bundan sonra vazgeçemeyiz ailece

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.