Şimdi Ara

Türkiye'de koronavirüsten ölen hasta sayısı 30'a ulaştı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Türkiye'deki koronavirüs (Covid-19) vakalarının sayısı günden güne artıyor. Buna bağlı olarak hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısında da artış söz konusu.



    Neredeyse her gün akşam saatleride konuyla ilgili bilgilendirme yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, durumla ilgili son verileri kamuoyuyla paylaştı.



    Risk almayalım, hayat eve sığar!



    Yeni can kayıplarının olduğunu vurgulayan Koca, vaka sayılarında artış olduğuna dikkat çekti. Ayrıca mümkün olduğunca çok sayıda test yapıldığını da sözlerine ekledi.



    Ayrıca Bkz.Twitter, Elon Musk’ın koronavirüs tweetini silmeyecek



    Fahrettin Koca'nın Türkiye'deki gidişatla ilgili son açıklamaları şu şekilde:



    "Yeni hayatlar kaybediyoruz. Vaka sayıları artıyor. Fakat mümkün olduğunca çok sayıda test yaptığımız unutulmamalı. Tedavi altına alınmış her hastayla, salgının önünü kesmiş oluyoruz. BUGÜN 9 YENİ VEFAT, 289 YENİ TANI VAR. Evimizde kalalım. Risk almayalım. Hayat eve sığar.



    BUGÜNE KADAR toplam 20.345 test yapıldı, 1.236 tanı kondu, hepsi yaşlı 30 hastamızı kaybettik. Hastalık ülkemizde yokken, “yok” dedik. Şimdi gün gün durumu açıklıyoruz. Şeffaflığımızla sizi tedbire de davet ediyoruz. Tedbirli olalım. Bu ülke, bu tehdide yenik düşmeyecek."




    Kaynak:https://twitter.com/drfahrettinkoca







  • Neden sürekli bir komple teorisi içinde insanımız. Ciddi anlamda soruyorum. Siz devlet olsanız "devletin kendisi" hastalığı saklar , insanların bir birine bulaştırmasına izin mi verirdiniz? Yoksa mümkün olduğunca çok hastayı bulup gerekli önlemleri almaya mı çalışırdınız? Devlet neden saklasın yahu , anlık olarak hastaneler gerekli bildirimi yapıyor. 10 hasta varken neden 2 hasta var desin ? Olması gerekeni söyler ki durumun kötülüğü göz önüne alınarak insanlar çok daha dikkatli olmaz mı ?
  • Bugun vakalarin ikiye katlanmamis olmasi iyi bir gelisme, uyarilar kismen de olsa dikkate aliniyor sanki..

  • 20 mart - 3656 test
    21 mart - 2953 test
    22 mart - 1758 test

    hastalik bulasmasiyla test yapilma arasinda belli bir sure vardir, alinan onlemlerin etkisini gormek 7-10 gun arasi surebilir.

  • bu durumun dışarıda dolaşanlarla bence hiç alakası yok. Dışardan gelenleri test ede ede rakamlar yükseliyor. Aslında virüs kapmış olan kişileri yavaş yavaş açıklıyorlar sayıları şimdiden belli rahat 2.000 3.000 rakamını bulacak.

  • Test sayısı düştüğü için vaka sayısı az çıkıyor arkadaşlar. Evde kalın!

  • Tedbire devam.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bence binlerce vaka var ama yavaş yavaş yükseltiyorlar. Bir anda her şeyi açıklamak büyük şoka sebep olacağı (ekonomik olarak) böyle yapıyorlar.

    İzleyin ve görün.
  • Şeffaflık deyipte test sayisini azaltmak nedir arkadaş. Bu resmen vaka sayısını manipüle etmek. Acilen test sayısı artmalı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hangi illerde yoğun olduğu açıklanmalı ve ona göre alınacak önlemler artırılmalı, gerçi alınacak pek önlemde kalmadı gibi.

    Bu değerlere göre insanlar vaka azmış deyip iyici boşvermesin.

    Ondan ötürü gerçek değerler açıklanmalı ve daha çok test yapılmalı.

  • En çok hangi ilde olduğunu tahmin etmek zor değil.

  • sniper23 kullanıcısına yanıt
    :O

  • alito kullanıcısına yanıt
    Bence bulaşma hızı azaldığı için test sayısı düşük gerçekten olan insanlar elbet gidip test ettiriyordur kendini. En azından ben bardağın dolu tarafını görmek istiyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İranlı kardeşlerimiz gibi evde kalın.ALLAH İran ve Türkiye'yi korusun.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: gun

    Bence bulaşma hızı azaldığı için test sayısı düşük gerçekten olan insanlar elbet gidip test ettiriyordur kendini. En azından ben bardağın dolu tarafını görmek istiyorum.
    Umarım haklısındır hocam.
  • İzmirden bir cenaze görüntüsü, karadeniz tarafından bir cenaze görüntüsü geldi. Edirne'de Almanyadan gelen bir vatandaş covid-19 belirtisiyle hastanede karantinada bilgisi gördüm, trakya tarafında ölen 80 > bir vatandaşın covid-19 sebebiyle öldüğü düşünülüyor, tanıdığımız bir dostumuz aniden fenalaşarak zatürre oldu -tanı bilinmiyor beklemedeyiz- askerde ki kuzenim on günde ağır soğuk algınlığı geçirdi -şubat civarı- ardından zatürre olup hastahanede yatıp iyileşti... Gerçekten sadece zatüre miydi?

    Kısaca virüs dört bir yana yayılmış ve sanılanın aksine bu yılın başında zaten ülkemize girmiş.

    Bu sayılar şunu gösteriyor; virüs ülkemizde rüzgar gibi yayılacak. Millet halayını çekip askerini uğurlasın, düğününü yapsın, sahilde balığını tutup aniden gelen bir istekle yürüyüş sporuna başlasın...

    Her geçen gün ölüm sayısı arttıkça, cesetler yıkanmadan cenaze namazıları kılınmadan defnedildikçe ve bunların bilgisi televizyonda gösterildikçe insanımız işin ciddiyetine varacak gibi.

    Yaşlılar bu virüs için Çin'de ilaç bulunduğunu bir iki haftaya bize ulaşacağınmı sanıyor malum kanallar yüzünden.

    Hükümet panik oluşturmamaya çalışıyor -ki güzel- lakin iş kontrolden çıkmadan Cumhurbaşkanının Sağlık Bakanın televizyona çıkıp yanlış olsada artık panik bir duruma geçeceğimizi belirtmesi gerek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lextor -- 23 Mart 2020; 0:22:1 >




  • Evden çıkmıyorum ve beklemedeyiz. Umarım en kısa sürede atlatırız.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • DaggeredByRuhtan kullanıcısına yanıt
    Neden sürekli bir komple teorisi içinde insanımız. Ciddi anlamda soruyorum. Siz devlet olsanız "devletin kendisi" hastalığı saklar , insanların bir birine bulaştırmasına izin mi verirdiniz? Yoksa mümkün olduğunca çok hastayı bulup gerekli önlemleri almaya mı çalışırdınız? Devlet neden saklasın yahu , anlık olarak hastaneler gerekli bildirimi yapıyor. 10 hasta varken neden 2 hasta var desin ? Olması gerekeni söyler ki durumun kötülüğü göz önüne alınarak insanlar çok daha dikkatli olmaz mı ?

  • Her geçen gün artıyor bir an önce çaresi bulunsun artık

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Malesef giderek italyaya yaklaşıyoruz ve bu gerçekten üzücü.Evde kal çağrılarına hiç kimse uymuyor herkes dışarda ve hastalık koldan kola geziyor.Gül gibi evinde oturup film izlemek varken neden dışarıda geziyorsunuz anlam veremiyorum.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.