Şimdi Ara

World of Warcraft : Shadowlands [Ana Konu] - 10.0 Pre-Patch (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.180
Cevap
6
Favori
48.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben cevap vereyim sorunuza fakat önce bir kaç şeyi öğrenmeniz gerekiyor.

    P2w: Gerçek para vererek kendisinden önce/çok önce başlamış oyuncuların seviyesine gelebilme yada geçebilmektir. Buna ister pay to progress isterseniz pay to gain deyin. Parayı bastırıp düdüğü çalıyorsanız p2w dir.

    Paywall: Sadece para vererek elde edebileceğiniz içerik yada eşyalardır. Bir oyunun paywall olması için ya yapan firmanın deli olması gerekiyor yada yaptıkları oyunun hiç bir şekilde alternatifi olmaması. Blizzard paywall bir içerik koysa wowa onbinlerce hatta yüzbinlerce oyuncu anında bırakır oyunu. Wow çok güzel oyun fakat o kadar da değil.


    Şimdi paywall yok diye p2w yok diyemezsiniz. Bu iki terim bir birinden çok farklı. Bir oyunun p2w olması benim açımdan artık bir önem taşımıyor (hardcore p2w olmadığı sürece). Fakat bir başkası p2w oyun sevmez yada oynadığı oyunun sonradan p2w olmasından gayet şikayetçi olabilir ve şikayetinde de gayet haklıdır. Bu insanları haksız çıkarmaya uğraşmayın. Adı ister p2w olsun isterse ali veli. Bu sistemi beğenmeyen bir dünya oyuncu var ve beğenmeme sebepleri de gayet mantıklı.





  • geçmiş bir kaç sayfayı oku cevabım orada zaten .


    Kaldı ki tekrar tekrar benim yüzümden de olsa arkadaşlar da gerekli cevapları vermişler zaten .

  • Alen Doğu Gencer kullanıcısına yanıt

    Daha iyi eşyaların Linklerini verebilirsen ben hala oradayım sonrasında diğerlerine cevap yazacağım tek tek böyle çorba yapıp ortalığı velveye verip arada sıvışmak olmaz.

  • Alen, olayın p2w olduğunu makul kanıtlarla ispatlamış.
    Evet bir oyunun p2w olması için illaki oyuncunun belirli itemlere ulaşmak üzere oyun firmasına ödeme yapmasına gerek yok.
    Oyunda boost alıp PvP, Dg veya Raid'den item alıyorsanız bu da bir tür pay to win dir.

    Yukarıdaki bir arkadaş Blizzard Shop'ta satılan boosttan bahsetmiş konuyu kapatmış zaten.

    Parayla 50-60 lvl oluyorsun ötesi nedir bunun ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kutsall1 -- 18 Kasım 2021; 12:49:2 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mczaga kullanıcısına yanıt

    ya dostum bak daha iyi eşyalar diye bir şey yok.


    Önceki sayfalarda birisi yazmış. "cımbızla laf çekiyorsun " diye. aynen öyle yapıyorsun . Daha öncede yazdım gene yazayım. yukarıda gene diğer arkadaşlar da yazmış.


    Siz illa p2w konusu için işi resmiyete dökmek istiyorsunuz. daha iyi eşya. ingame store da para ile item satılması v.b bunlar olursa oyun p2w dir. diyorsunuz. yani bunu diyorsunuz . bizlerin onca yazdığını anlamayıp çocuk gibi illla banane banane banane diyip p2w sözlük açıklamalarını koyup millet sanki salakmış yada bilmiyormuş gibi savunma yapıyorsunuz.


    Ayrıca kimsenin sıvıştığı yok. ben her gün foruma uğruyorum. evet ortaya bir laf atmış olabilirim. yada bitmiş bir tartışmayı alevlendirmiş olabilirim ama sıvışmak nedir ya? gerçekten çok saçma sapan laflar ediyorsunuz.


    konuya dönersek. sen activision blizzard funboy luğu yapıcam diye olan biten şeyleri görmezden geliyorsun /geliyorsunuz.


    Konu daha iyi eşyaların olduğu link değil. sen hardcore oyuncusundur. vaktin vardır . ilvl yüksek itemlere ulaşabiliyorsundur. ben casual oyuncuyumdur. ilvl yüksek itemlere ulaşabilecek kapasiteye sahip değilimdir. vaktim yoktur. Bu sebeple gider 1000TL veririm gold alırım . sonra bu gold ile gider atıyorum sylvanas community den boost alırım . paşa paşa yaparlar bu işi. sonra alırım itemlerimi otururum. sende "vayy lan adama bak benim 1 ayda düzdüğün ilvli 2 günde düzmüş " diye bakarsın .


    bu aldığım itemler senin aldığın itemlerden daha yüksek i lvl e sahip olabilirmi? Bence olur.


    Peki bu aldığım itemler kendi ayarımdaki casual playerın önüne taşırmı beni? Bence taşır.


    bunların sonucunda sen ne item linklemeden bahsediyorsun bana?


    Ha birde işin kare kökünü alalım ve tekrar bilale anlatır gibi anlatalım. sen boost a harcadığın goldu ne ile aldın paşam ? söyle bakayım ne ile aldın da söyle konu kapansın bence?


    gene diyeceksin biliyorum p2w anlamını bilmiyorsunuz. oyun içinde para ile satılan herhangi bir item yok. boost vanilladan beri var vs..


    güzel arkadaşım bak ben birine cevap yazarken geriye dönük mesajlarını okuyup öyle yazıyorum ama sen yapmıyorsun bu işi. hadi bunu geçtim zaten ben dahil kimse wow kötü wow kaka demiyor. gene yukarıda bir arkadaşımız yazmış. evet wow hala mmorpg piyasasında tek. Hem game play. hem lore, hemde community açısından piyasada tek. Gel gelelim daha öncede yazdığım gibi boost olmasına da pek bir şey değiğim yok ama boku çıktı kardeşim bu işin. öyle bir boku çıktı ki artık game play i etkiliyor. trade boost communitylerin mesajlarından gözükmüyor. Causal playerlar bir guıild vs.. bağlı değilse boost olmadan ilvl yükseltmesi neredeyse imkansız. Birde bunların üstüne üst düzey yönetilerden biri çıkıp milletle taşak geçer gibi boost var gelin diyebiliyor. Ben dahil insanlar da ne diyor? e bu oyun ozaman artık p2w statüsüne geçmiştir diyor.


    linkleyimmi item istiyormusun hala?


    komedisin gerçekten.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alen Doğu Gencer -- 18 Kasım 2021; 12:49:33 >




  • kutsall1 kullanıcısına yanıt

    trade chat, özelleştirilebiliyor hocam. varsayılan olarak kullanan yoktur sanıyordum ?

    belirli kanalları filitrelersiniz, tertemiz olur.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: aschil

    trade chat, özelleştirilebiliyor hocam. varsayılan olarak kullanan yoktur sanıyordum ?

    belirli kanalları filitrelersiniz, tertemiz olur.

    Evet ben varım ve o şekilde hiç müdahale etmemiştim. Teşekkürler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Pay to win degil ama agir pay to skip bi oyun. Bu gunlerde pay to skip e cok pay to win deniliyor, bunun sebebi firmalarin abartmis olmasi. Eskiden p2w ile p2s arasinda fark vardi ve farkli dillendiriliyordu cunku p2s daha hafifdi o zamanlar. Firmalar cok guzel bi acik buldu, p2s daha az tepki cektigi icin ve hatta cok normal karsilandigi icin shopa dayadilar p2s esyalari, oyunda bunlari elde edilebilir yaptilar simdi durum iste boyle oldu. Sen 1 ay emek verirsin o 1 gunde para ile sahip olur. Haliyle herkes buna p2w demeye basladi, bi yerde haklilar artik aradaki fark buyuk, oyle 3-5 gun degil 1 ay belki daha fazla.

    WoW buyuk bir p2s oyuna dondu, insanin emek verip oynayasi gelmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar eski günlerin hatırına shadowlands alıp 1-2 ay oynamak istiyorum 20 euroya düştü fiyatı ama aylık 13 euro çok fazla rus hesapları hala işliyormu o yöntem çünkü rus hesabımda var yada ucuz game time bulmanın bir yolu var mı?

  • IcyTea Lemon kullanıcısına yanıt

    Bu konudaki p2w mi değil mi tartışmasında okuduğum en mantıklı yorum olmuş...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bölüm yetkilisinden ricam bu Pay to Win ve Boost mesajlarını ayrı kendi konusuna taşımasıdır çünkü tartışma konu kirletmeye vardı kirlenecekse kendi konusu kirlensin çünkü forum kuralları gereği


    bu konunun ismi : " World of Warcraft : Shadowlands " "WoW Pay to win mi?" değil.İnternetde biraz bakındım bu pay to win konusu sürekli güncel kalacak gözüküyor madem öyle olacak kendi konusunda kalsın.

    Bunun dışında da asla ve asla artık bu konuda içinde bunlar hakkında her hangi bir tartışma içerisine girmem.


    Madem bir sorun görüyorsunuz açın konusunu elbette benimde söylemek istediğim tartışmak istediğim şeyler var tabi ki de.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mczaga -- 22 Kasım 2021; 20:16:26 >
  • mczaga kullanıcısına yanıt

    Forumda, gold alışverişleri dışında kimsenin bir şey yazdığı yok. Örümcek ağ yapmış  

    Birde bunun üstüne yazan insanları sıkmanın anlamı yok, ana konu niyetine kullanılabilir.

  • mczaga kullanıcısına yanıt

    Konu zaten ölüydü gören de sürekli aktif bir tartışma dönüyor da milletin mesajı araya kaynıyor sanacak.


    Konuyu boşaltıp yeni eklenen petleri müjdelersin artık.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thrashbringer -- 23 Kasım 2021; 9:48:9 >
  • Türk oyuncu kitlesi dediğiniz tipler eline 5 kuruş oyun parası geçince soluğu satabileceği yerlerde alan tiplerden oluşuyor genellikle.

    Bundan 10-15 sene önce forumda kendi bölümü olan mmo oyunları hakkında farklı farklı rehberler yazılır, oyun hakkında sayfalarca süren tartışmalar yapılırdı. Şimdi ise yazılan mesajların 90%'ının currency satmak/almak oluşturuyor. Buda bize p2w pazarının attığı başka bir kazık.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yaman01 -- 23 Kasım 2021; 19:24:32 >
  • Yarın Legion Time Walking geliyor bunun yanında 9.1.5 için duyurulan Mage Tower 'da.

  • Sardı üşenmedim okudum p2w yorumlarını. Valla herkes uzun uzun mantıklı şekilde yazmış ve herkes kendince haklı, p2w diyen de demeyen de.

    Çünkü bu bir mmorpg. Herkesin "win" anlayışı farklı.

    Senin win'in epic gear veya m20 ise evet p2w. Senin win'in top 100 guildde önemli bir spot veya top tier arena ise p2w değil.

    Konuyu bu şekilde kişisel ölçülerinizle genişletirseniz tüm oyunlar p2w diyebilirsiniz. Adam parasıyla en baba pc'yi toplar ve kendisiyle birebir aynı yetenekte bir başka oyuncuyu herhangi bir fps'de döver veya çok zengindir, çalışmaz günde 15 saat oynar ve senin önüne geçer.

    Oyunun kendi içinde satıp satmaması hiçbir şey değiştirmez. Ebay hep var. Hiç olmadı gider hesap alır.

    Önce kişisel "win"inizi belirleyin. Bu win parayla kolayca satın alınabiliyorsa ve bu sizi çok rahatsız ediyorsa wow oynamayın.

    Bence bir oyunun en büyük win'i oynarken geçirdiğiniz zamanın kalitesidir yani eğlence. Bu da para ile satın alınamaz. Eğlenceniz bittiyse sallayın gitsin.

    Ama uyarayım hayat zaten p2w :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-83FB9EC72 -- 8 Aralık 2021; 11:19:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.