Şimdi Ara

Paint ve WordPad, Windows 10'da isteğe bağlı özellik haline geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Paint ve WordPad, Windows 10'da isteğe bağlı özellik haline geliyor

    Microsoft, 2020’de çıkacak bir sonraki büyük Windows 10 güncellemesiyle hem Paint hem de WordPad'i “İsteğe Bağlı” bir özellik olarak sunmayı planlıyor. Önümüzdeki yılın ilk yarısında yayınlanacak olan 20H1 kod adlı güncellemenin 18963 numaralı önizleme sürümünde Microsoft Paint ve WordPad isteğe bağlı özellik haline geldi.

     

    Ayrıca Bkz.GTA VI yakında duyurulabilir
    Yazılım devi her iki uygulamayı da sessizce Ayarlar menüsü altındaki "İsteğe Bağlı Özellikler" listesine ekledi. Bildiğiniz üzere bu menü sayesinde Internet Explorer ve Windows Media Player gibi bileşenler işletim sisteminden kolayca kaldırılabiliyor. İstenildiği taktirde yeniden etkinleştirilebildiklerini de belirtelim.

     

    Paint ve WordPad, Windows 10'da isteğe bağlı özellik haline geliyor

    Paint ve WordPad kaldırılabilecek


    Microsoft'un bu hamlesi aynı zamanda Paint ve WordPad'in Windows 10'dan kaldırılabileceği anlamına geliyor. Bu listedeki Paint veya WordPad'e tıkladığınızda size kaldırma seçeneği sunulacak. Kaldırma tuşuna tıkladıktan sonra, cihazı yeniden başlatmanız gerekecek. Ardından Paint veya WordPad'i sisteminizden kaldırmış olacaksınız.







  • En baştan böyle olması gerekiyordu zaten.
  • Microsoft'un git gide daha acayip güncellemeleri olmaya başlıyor.

    quote:

    * 2020 de gelecek büyük güncelleme ile notepad artık mağazadan indirilebilecek


    Bu ne yav. Kaç coder var orada? Bunlar büyük güncelleme mi? şimdi 6 ay boyunca koskoca microsoft coderları paint'i kaldırılabilir yapmaya mı uğraşacak?

    Büyük güncellemelerin içeriği daha ne kadar basitleşip saçmalaşabilir diye korkuyorum.

    quote:

    2021 de gelecek olan büyük güncellemede 40 kişilik microsoft ekibi WordPad in P harfini küçültmeye karar verdi. Bundan sonra Wordpad olacak, 2021' e kadar tüm ekip geceli gündüzlü çalışıp 2 senede yetiştirmeye çalışacak. Böylelikle yıllar sonra microsoft imla hatasını düzeltmiş olacak. Bu büyük güncelleme kaçmaz.





  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    Windows'un küçük bir kod altyapısının olduğunu zannetmiyorum; yıllardır dokunulmayan yazılmlar bunlar ve çok eskiye dayanıyor. Bu eski kodları yazanlar artık çalışmıyordur bile şirkette. Kaldırmak sistemsel olarak bakıldığında kolay gibi gözükebilir ama sistemde bu uygulamaların varolduğuna yaslanan kod parçalarının tezmilenmesi gerekiyor.

  • Kapak gorselindeki bilgisayar modeli ne?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.