Şimdi Ara

DxOMark’ın yeni lideri Samsung Galaxy Note 10+ 5G oldu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
3.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Samsung Galaxy Note 10 serisinin tanıtılması ardından gözler DxOMark’a çevrildi. Cihazın kamera konusunda iddialı olduğu biliniyor. Bu iddianın DxOMark listesine yansıyıp yansımayacağı ise büyük merak konusuydu. Teste giren Galaxy Note 10+ 5G, kamera performansıyla birinciliği elde etmeyi başardı.

    Üçlü arka kamera ve ToF sensör


    DxOMark’ın lideri 112 puan ile Huawei P30 Pro modeliydi. Galaxy Note 10+ 5G ise 113 puan almayı başardı. Sadece fotoğraf odağında bakıldığında 119 puan alan P30 Pro, 118 puan alan Galaxy Note 10+ 5G’ye göre hala önde. Ancak video tarafına geçtiğimizde 97 puan alan P30 Pro’nun, 101 puan alan Galaxy Note 10+ 5G’nin gerisinde kaldığını görüyoruz. Dolayısıyla ortalamada Galaxy Note 10+ 5G zirveyi ele geçiriyor.



    Galaxy Note 10+ 5G’nin bu başarısının altında 12 MP çözünürlüğünde f/1.5-2.4 değişken diyafram aralıklı ve OIS’li ana sensöre ek olarak, 16 MP f/2.2 ultra geniş açı sensörü + 12 MP f/2.1 OIS’li telefoto sensörü yatıyor. S10 5G modelinde f/2.4 diyafram aralığına sahip telefoto sensörü bulunuyordu. f/2.1 yeni sensör sayesinde düşük ışık koşullarında çok daha iyi sonuçlar alınabiliyor. Önceki lider P30 Pro ile kıyaslandığında ise fotoğraf noktasında geri kalınan tek nokta düşük ışık performansı olarak belirtiliyor. Derinlik algılama işlemlerinde kullanılan ToF sensör de cihaza yardımcı olan bir diğer detay.


    Ön kamerada da lider



    Bildiğiniz üzere DxOMark, akıllı telefonların ön kamera performansını da değerlendirmeye başladı. Bu teste de giren Samsung Galaxy Note 10+ 5G modeli, yine birincilik koltuğunda.10 MP çözünürlüğündeki ön kamera, eski lider olan Zenfone 6’yı geride bırakmak için yeterli oldu.

    Ayrıca Bkz.Twitter'a tweetlere verilen yanıtları takip edebilmenize olanak tanıyan yeni bir özellik geliyor

    Arka kamera için hazırlanan raporu ve fotoğraf örneklerini bu bağlantıdan, ön kamera için hazırlanan raporu ve fotoğraf örneklerini ise bu bağlantıdan inceleyebilirsiniz. Standart Galaxy Note 10 modelinin de sensörleri birebir aynı olduğu için alacağı sonuçlar da yakın olacaktır. Ancak ToF sensörü bulundurmaması gibi bazı ufak farklılıkları olduğunu belirtmeden geçmeyelim.








  • P30 Proyu son güncellemelerle test etseler 2. sıraya düşer muhtemelen

  • Zenfone 6'yı ön kamerada geçtiğine inanan var mı ya

  • Sürekli "Huawei DxOMark'a para vermiş" sözünü dilinden düşürmeyen komplo teorisyenlerinin uğramadığı başlıklar :))

  • Doğallıktan uzak pastel boya gibi renkler veren telefonların birinci olması zaten DxOMark’u benim gözümde güvenilmez bir referans sitesi konumuna getiriyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung kullanan bir arkadaşınız olarak söylüyorum. Bu kore ve çin cihazlarında her ne kadar ayarlardan kapatsanız da bir makyaj gibi düzeltme uyguluyorlar. Onu kapatma olayı olsaydı muazzam kameraları var. Lakin o zamana kadar iphone un kamerada daha iyi olduğunu düşünüyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • neden donald trump modeline neden 10 üzerinden 10 verilmiş !? :(

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

    Doğallıktan uzak pastel boya gibi renkler veren telefonların birinci olması zaten DxOMark’u benim gözümde güvenilmez bir referans sitesi konumuna getiriyor.
    peki kardeşim kimi birinci yapması gerekiyordu hangi marka hangi modeli? sen söyle bakalim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alaz1903 kullanıcısına yanıt
    Yoo hala buradayız, Daha 4k 60 fps olmayan p30 pro’nun video puanı Xs Max’den nasıl daha fazla? Fotoğraflara lafım yok iyi hoş fakat daha videolarda kare atlamayan android telefona denk gelmedim ki çoğu telefon 4k çekimi sildi süpürdü dxomark neden hala 1080p 30fps test ediyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xtrud kullanıcısına yanıt
    Zenfone 6'nın ön kamerası yok ki.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kamera öncelikli düşünenler kesinlikle sahtekar samsung oyununa gelmemeli kamera sistemine adam akıllı efor sarf eden mate 30 ve pixel 4 ü beklemeli bence

  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    Arka kamera öne dönüp selfie kamerası oluyo ya işte.Al sana imx 586 lı ön kamera. Nasıl oluyorsa Dxomark'a göre bu imx 586 sensör, note 10 un küçüçük ön kamerasını geçemiyor ????

  • SaidAbdullah kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen Real birinci Google Pixel 3 Xl olmalı.

  • khaos kullanıcısına yanıt
    Sırf kameralar için onlar alınmaz.
    Bir kere pixel ülkemizde satılmıyor.
    Huawei güzel telefonlar yapıyor ama ABD ile sorunları ve yazılımı Samsung a göre kötü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MrKattchup kullanıcısına yanıt
    1080p 60 fps çekimi bile vasat. Bariz kare atlamaları var. 5 yıl önce çıkan iPhone 6 bile daha iyi 1080p 60 fps çekim yapıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayatı uçlarda yaşayan insanlar için yapılmış programlar... Yani ancak bu tür insanlar bu tür programlara bakıp birşeyler satın alırlar. En yüksekği hüloooooooooooooğ... Aynı haltı yapacağı diğer bir cihaz asla olmaz.

  • MrKattchup kullanıcısına yanıt
    Sadece fps ile ölçemeyiz , gece çekiminde p30pro yüksek iso kabiliyeti ile ve zoomda detay kaybetmeme ile öne geçebilir veya doğallık olsun örneğin videodaki yapay zeka efektleri olsun ( tof kamera ile video çekerken arkada kalan kısmı bokeh yapması bunu yaparken iyi çözmesi ) ses alabilme olsun ,derinlik , renk vs vs . Çoğu androidi geçin xperia z premium ilk çıktığında 265 codec ile çekim yapıyordu 4k hiç kare atlamıyordu ki günümüzdeki çoğu iyi cihazın atladığını hiç sanmıyorum, ios un kullandığı codeclerle ilgisi var o akıcılığın ve bitrate ile ilgisi var örneğin iphone x videoda moviepro uygulaması ile 4k 60fps 200Mbps de çekim yapıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • O sadece arka kamera kategorisinde değerlendirilmesi lazım, Samsung A80 gibi. Ama dxomark onu arka kamera yerine sadece ön kamera testine sokmuş. O durumda da Note 10'un gerisinde kalması saçma... Note 10'da deliği küçük tutmak için sensörü küçük yapmalarına rağmen nerden bu kadar puan, yazılım mı?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • SaidAbdullah kullanıcısına yanıt
    sanki şimdiye kadar hepsi siyah beyazmışcasına benimki daha renkli diyen bir modeli ?

  • Samsung S7 edge kullanıyorum. Halen muazzam derecede görüntüler yakalayabiliyorken note 10u hayal bile edemiyorum. O yüzden S12 hatta S13 zamanlarını şuan için bekliyorum. Eminim kamerada çığır açan gelişmeler önümüzdeki yıllarda daha fazla belirginleşçek. Samsungun kameraları pastel renk ve yüzde oynama yapıyor mu yapıyor ancak bu çekilen detayların ve anların güzelliğini bozmuyor (bana göre tabiki)

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.